ii nsl istrsn bsvr tmm hklsn anldm pki15
profili

  • ümit özdağ'ın kılıçdaroğlu'nu tartışmaya çağırması

    kılıçdaroğlu'nun ne kadar iki yüzlü olduğunu göstermek istemişmiş. gitsin önce el pençe divan durduğu devlet bahçeli'nin rte hakkında 180 derece dönüşünü eleştirsin.

    hayır kılıçdaroğlu'nun da sığınmacılar konusunda zerre kadar iki yüzlülüğü yok. sadece mantıklı cümleler kuruyor, sığınmacıları damperli kamyona koyup sınıra bırakacağız demiyor. kimse bunu yapamayacak. suriye ile ilişkiler düzelmeden kimse gitmez suriye'ye. kılıçdaroğlu da önce dış politikayı düzelteceğiz diyor. kılıçdaroğlu ne diyorsa, kopya çekercesine aynısını ümit özdağ söylüyor. ama nasıl oluyorsa, sığınmacıların çözümü ümit özdağ'da oluyor.

    bu troll operasyonlarını, abartılı parlatma çabalarınızı, ülke gündemini ekonomiden saptırma amacınızı anlamadığımızı düşünmeniz ise sizin en büyük probleminiz aslında.

  • uğurcan çakır

    tarihte yabancı madde yiyen ilk kaleci. ulan volkan'ın hemen yanından rakı şişesi geçmişliği var. adamın kafasında patlasa o hızla, hoş geldin bitkisel hayat. ama uğurcan beyefendiye bozuk para falan attıkları için "taraftarımız bunu unutmasın" diye ağlıyor. ts taraftarının defterini hiç açmayalım uğurcan beyefendi, sadece şu son 10 senede neler neler oldu, o defter açılırsa kapatmak çok zor. daha geçen hafta kanaryaya silah doğrultan o elit taraftarını da al, git şampiyonluk mu kutluyorsun, ne yapıyorsan yap.

  • 30 nisan 2022 trabzonspor antalyaspor maçı

    hayır bakanların ne işleri var şu maçta? lig bitmemiş, 4 tane bakan koşa koşa gidiyor maça. geçen gün de akp milletvekilleri ziyaret etti ts'yi. ondan sonra "tertemiz şampiyonluk" goygoyu yapılıyor. yemin ediyorum başakşehir bu kadar iteklenmedi.

    akpspor'un 1-0 önde götürdüğü maç.

  • zorbay küçük

    abdülkadir'e kırmızı vermeye bir tarafı yemediği gibi, ts aleyhine penaltı vermeye de bir tarafı yememiştir. tam yeni türkiye'ye uygun bir hakemdir. sahibinin düdüğü.

  • karim benzema

    yaklaşık 40 senedir real madrid'de oynayan 34 yaşındaki psg killer...

  • vladimir zelenskiy

    -- putin judo yapmıştır --

    putinist: "offf putin, işte dünya lideri be... acayip bir adam, boynuma dola putin..."

    -- zelenskiy savaş başlayınca ülkesinden kaçmamıştır --

    putinist: "şaklaban zelenskiy, komedyenden cumhurbaşkanı olmaz. pr çalışması yapan götveren..."

  • bekar kızların ömür boyu babasından maaş alması

    dün aklıma geldi bu yemin ediyorum. babam 2003 yılında vefat etti, o zamanlar 14 yaşındaydım. neyse maaş bağlandı ama valide alıyor parayı tabi. sonra üniversite sınavına girdim, istediğim yeri kazandım. nasıl mutluyum. pat diye sgk'dan mektup geldi, o parayı yiyebileceğini mi sandın lan, öğrenci olduğunu kanıtla diye. benden 5-6 yaş büyük ablalarım hiç böyle zahmetlere girmedi. ben erkek olduğum için sgk'ya öğrenciyim kaydı gönderdim, tam 6 ay sürdü süreç, 6 ay boyunca kartıma para falan yatmadı. aynı aileden çıkmışız, onlar benden daha büyükler, onlar da okuyorlar. nedir bu çifte standardın sebebi?

    neyse bununla bitti mi mevzu? hayır. tam her şey oturdu derken, msb'den askerlik için mektup geldi. hayır arkadaş okuyorum diye onlara da bir kanıt sunmam gerekti. devlet kurumları arasındaki iletişimsizliğe mi yanayım, erkeklerin devamlı psikolojik olarak yıpratılmasına mı yanayım bilemedim.

    ek: bu entry'den kadınların hakları yenilsin, kadınlar ezilsin anlamı çıkarmayın arkadaşlar lütfen. ben başımdan geçenleri anlattım. eklemeyi unuttuğum bir şey var, gelen mesajlarla hatırladım, sağlık konusu. burnumdan hiç nefes alamıyordum, septum deviasyonu vardı. lise bitti. ameliyat olmak istiyorum artık, sağlık güvencemin son bulmasına 6 gün kaldı diye alelacele doktora gidip bıçak altına yatmıştım. 18-19 yaşındayım, lise bitmiş daha yeni. devlet benden acilen hayata atılmamı bekliyor. e kadından niye beklemiyor aynı devlet? yoksa benim kadınlarla ne derdim olacak. kadınlara verilen haklar bana da verilsin, ya da bana yapılan şeyler kadınlara da yapılsın. ama aynı aileden çıkan 2 farklı cinsiyetten insana, 2 farklı davranış sergiliyor devlet. bu sefer hangi eşitlikten bahsedebilirsin. ne yazsan batıyor yani bazı insanlara, anlamak mümkün değil.

    bazı arkadaşlar gss mevzusundan da bahsettiler, o konuyu bilmiyorum ama gss konusunda da erkeklere yönelik bazı şeyler varmış sanırım.

  • 5 şubat 2022 fenerbahçe başakşehir maçı

    kimse taşak da geçmiyor artık fb gol yediğinde. yeminle bu çok koyuyor. gelin hahaha falan yazın bari...

  • 25 aralık 2021 trabzonspor'un verilmeyen penaltısı

    hasan ali'nin kolu topa vururken açılan şekilde açılacakken, ts'li siopis'in engellemesiyle kolu açılamıyor, top ele çarpıyor. penaltı değildir pozisyon arkadaşlar, boşa mağduriyet üretmeyin.

  • erken seçim

    sosyal medyaya sıkıştırırıldık kaldık. arkadaş ülke yangın yeri, düzgün işleyen tek bir şey yok ve hâlâ iktidarın kendi kendine erken seçim ilan etmesini bekliyoruz. dünya tarihinde görülmemiştir böyle bir şey. 20 senelik bir iktidar kaybedeceği bariz bir erken seçimi ilan etmez ama muhalefet buna zorlayabilir.

    biz daha büyüğüz kardeşim, artık kendinize gelin ya. kim neyin çağrısını yapacaksa yapsın, mecliste mi meydanlarda mi yapacaksınız bu çağrıyı bilmiyorum ama artık yeter deyin lan. her güne yeni bir krizle uyanmaktan, fakirlesmekten bıktım.

    bu nedir ya.

  • ali koç

    hiç şaşmaz, odağı saha dışına çevirdiğin anda patlarsın.

    eline megafon alıp "hakemler bizim üstümüze oyun oynuyorlar ühühühüh" diye ağlarsan, topçusu da "ne uğraşacağım, hakem der geçerim" diye içinden geçirir.

    ali koç'un artık biletinin kesilmesi gerekiyor. bu kadar şamata yeter.

  • recep tayyip erdoğan

    yayınlanan cb seçim anketlerine bakılırsa rakibinin %15 ila %20 gerisinde görünüyor. rakibi kim derseniz, hiç kimse. ortada bir rakibi yok ama yine de geride kendisi. ne korku ama...

  • 26 eylül 2021 direksiyon sınavı rezaleti

    yazıyı okurken bile gerildim . dostum git bir sinir ilacı falan al. yani "sinyal vermedik de ne oldu" demek manalı değil, direksiyon sınavında ölçülen şeyler bunlar. direksiyon sınavında ayşe kadın fasulyeyi nasıl yaptığını ölçmüyorlar.

    keşke sınavlar daha da katılaşsa da, etraf trafik canavarı kaynamasa. ben de burada milli eğitime seslenmiş olayım.

  • 5 eylül 2021 chp'nin barzani'yle görüşmesi

    türkiye'nin dış politikası 20 senelik akp döneminde de "denge politikası" ile yürütülseydi bunlara hiç ihtiyaç kalmayacaktı. ancak bizimkiler "neo-ottoman" hayallerine kapılıp, ırak'a da suriye'ye de salça oldular. sonucunda da sınırımızda düzensizlik arttı, yıllardır amaçlanan ırak'ın ve suriye'nin kuzeyinde kürdistan kurulması planı da gayet planlandığı gibi işlemeye başladı.

    ha sonra ipleri tsk aldı eline, ulan bu iş böyle olmayacak, ırak'ı kaybettik, suriye de giderse sınırımız boyunca kürdistan kurulmuş olacak dedi ve suriye'de pek çok operasyon yapıldı. askeri operasyonlar eli kuvvetlendirir ancak mevcut iktidarla bunu da pek kullanamıyoruz açıkçası. suriye'de başından beri esad'la işbirliği içinde olsaydık, bu operasyonlara da ihtiyaç kalmayacaktı.

    ırak meselesine gelince, ırak artık bölünmüştür. ırak kürdistan bölgesel yönetimi, henüz ayrı bir devlet değil ancak bayrağı, marşı, meclisi olan bir yapı. türkiye'ye komşu. ellerinde deli gibi petrol rezervi de var. kişi başına 7700 dolar düşüyormuş. tutup "burada kürdistan kurulamaz, savaş açıp ırak'ın kuzeyine çöküyoruz" demediğimiz müddetçe (böyle bir ihtimal varsa cumhur ittifakı yapsın buyurun), bu gerçekle yüzleşmemiz gerekiyor. gerçeklerden kaçılamaz. sen orayı yok saysan da orası var.

    yani bu tür görüşmeler yurtta sulh cihanda sulh politikası gereği önemlidir. artık ona buna atar gider olmayacak. türkiye'nin bütünlüğünü tehdit eden şeylere karşı hareket et ancak gerçeklerden de kaçma, şartlar neyi gerektiriyorsa onu yap. başka çaresi yok türkiye'nin. çok zor bir bölge burası.

    ben çözüm sürecine de karşı değilim bu arada. kürt denildiği anda çözüm süreci mevzusu gündeme geliyor nedense. 15 sene önce bir otobüs yolculuğu yaparken arkamda konuşan kişilerin kürtçe konuşmaları beni inanılmaz derecede sinirlendirmişti. 17 yaşındaydım daha o zamanlar. konuştukları dil yüzünden tepki gösterecektim adamlara. böyle yetiştirildik ancak bu ülkede milyonlarca kürt vatandaşı var. eğer yaşadıkları kötü şeyler varsa, bunlar düzeltilsin. buna çözüm süreci diyorsan, çözüm süreci olsun ama akp'nin yaptığı gibi, meclisten kaçırarak yapma bunu. yönetenleri ülkenin sorunlarını çözsünler diye seçiyoruz sonuçta. bugün akp çıkıp "çözüm süreci v2 olacak ama meclisle götüreceğiz" dese zerre laf etmem, desteklerim. kendi seçtiğim parti yapsın bunu yine desteklerim. ancak gizli saklı işler döndürülürse, orada bir dur derim.

  • yıldırım demirören