opridon49
profili

  • 24 aralık 2023 fenerbahçe galatasaray maçı

    fenerbahçe'nin fred'in yokluğunda gedson fernandes'i kullanmasını faydalı bulacağım maç.

    edit: uyarı geldi, kurallara göre pilot takım oyuncusu kayıt edilmediği için kullanılamıyormuş. düzeltme için ramboali'ye teşekkürler.

  • düşün ki dayın bunu okuyor

    seni fotoğraflarından tanıdım. sonra bana gönderdiğin aslanlı kartpostal ve yazdığın kısa ama bendeki sınırlı hatıralardan birisi olan küçük notlarından.

    annemle yanına geldiğimizde, seni sadece fotoğraflarından tanıyan ben, koridorun başında seni görünce bağırarak yanına koştum. beni nasıl tanıdı diye şaşırmış olmalısın. annem öyle şaşırdı ki 35 senedir anlatır.

    cezaevinin beton avlusunda sana kendimi gösterebilmek için çekilen her şuta nasıl uçtum ama? o sırada duvarın dibine oturmuş, biricik ağabeyinin kelepçelenerek evden alınışı gözünün önünden hiç gitmeyen annemle hasret gideriyordunuz.

    dizim dirseklerim mosmor. umarım iyi bir kaleci olmasam da senin için çabaladığımı fark etmişsindir.

    döndükten sonra gönderdiğin küçük el işi hediyelerini o kadar çok sahiplenirdim, senden gelecek kartpostalı öyle hevesle beklerdim ki.

    bir zaman geldi, senden hiçbir şey gelmedi. bir telefon. annem bayıldı. üzüldüğünde bayılır. babasının haberini aldığında da bayılmıştı.

    dayanamadın. bir gün canına tak etti. her gece daha da uzadı. uzayan o her gecede aklına mıhlanmış o ihaneti kaldıramadın.

    dayıcım. canım dayıcım. orada daha fazla kalamayacağına karar verdiğin o anda seni durdurabilecek herhangi bir şey için dizimi, dirseğimi tüm gövdemi verirdim.

    sanırım 33 sene geçti.

    gençler o lanet günün her yıl dönümünde yanına gelip seni anıyorlar ve biz seni hala çok özlüyoruz.

    canım dayıcım.

  • okan buruk

    erteleme maçında sadece maçın normal tarihinde kayıt edilmiş oyuncularla oynayabilirsiniz. bu basit bilgiye sahip değilsiniz ama kadro kurma konusunda uzmansınız amına koyayım.

  • 105 yaşında ölen doktorun kafa karıştıran yazısı

    1- mutlaka okuyun diye başlayan yazıları prensip gereği okumuyorum.
    2- japon doktor kim? adı soyadı uzmanlığı yok mu?
    3- kaynak götünüz mü?
    4- twitter'ı facebook'a çevirdiğiniz yetmedi sıra ekşi sözlük'e mi geldi?

    doktor kim ben size söyleyeyim.
    shigeaki hinohara. diyet ve egzersiz önerdiği nytimes makalesi şurada mevcut.
    https://www.nytimes.com/…ed-longevity-in-japan.html

    şimdi sessizce facebook'a dönebilirsiniz.

    edit: fakirler için kaynak
    https://onedio.com/…n-uzun-yasam-tavsiyeleri-949016

  • atatürk ateist ve deisttir

    --- spoiler ---

    hem deist hem ateist olunmaaz. ya deist, ya ateist olacaksın. ikisi bir arada olduğu zaman, adeta ters mıknatıslanma yapar.
    --- spoiler ---

    bu ne cehalet *

  • kale sahibi olunsa yapılacak ilk şey

    (bkz: iyi bir kaleci)

  • aile mi önce gelir eş mi

    eşiniz sözleşmeli personel falan değilse zaten ailenizden birisi olmuştur. tam anlamıyla köylü muhabbetleri.

  • malatyaspor'un bu sene hiç 4 gol yememiş olması

    ligin en dikkat çeken istatistiği. hatayspor her hafta 7 yiyor.

  • uğur karakullukçu

    üç maymunu oynamaktan bıkmayanlar, bu adamın dile getirdiği ve herkesin bildiği bir gerçek üzerinden taarruza geçmişler.

    mesut çok açık ve net biçimde cumhurbaşkanı'nın yaptığı bir transferdir. bakın destek olmaktan bahsetmiyorum. 1 ay önce "bizim için bir rüya" denilen adam meğerse fenerbahçe aşkıyla yanıp tutuşuyormuş. arteta'nın "inanır mısınız futbola döndürmek için uğraştım, başaramadım" açıklaması yaptığı bir yerde transferin tıkanma sebebi arsenal olamaz öyle değil mi?

    kabul edin ya da etmeyin; reis "gel gel" yapmasa, belki geleceğe dair planlardan bahsetmese mesut bir rüya olarak kalacaktı.

    7 ocak'daki ali koç-cb görüşmesinin ana konusu bu transferdir. mesut özil kısıklı'da cumhurbaşkanı'nın komşusu olmuştur. kızılay'dan, cb danışmanlarına, belediyelerden ilgili ilgisiz ne kadar siyasi yancı varsa tamamının mesut transferini twitter üzerinden tebrik etmesinin nedeni de reis yalamalığından başka bir şey değildir. ulan aynı ligde yarışan bir kulübün diğerinin yaptığı transferi kutladığı nerede görülmüş?

    sezon başından beri yörük gibi gezen karagümrük, şampiyonlar ligi finali için hazırlanıp cillop hale getirilen olimpiyat stadını yıl sonuna kadar kullanma iznini nasıl almıştı ya hakikaten?

    tüm bunların benim için bir sakıncası yok. umurumda olan bir durum değil. mesut 1-2 sene ya oynar ya oynamaz. emekliliğinde oturacağı siyasi veya idari koltuğun sözü de çoktan verilmiş, planı çoktan yapılmıştır.

    ancak tüm bunları sanki bilmiyormuş gibi davranmak lüzumsuz bir çocukluktan başka bir şey değil.

  • demet akbağ'ın fazla overrated olması

    (bkz: fazla overrated)

  • elif perinçek

    65. saat sonunda sağ salim kurtarılmıştır. dedesinden nenesine, kurtarma ekibinden muhabirine, stüdyodakilerden ekran başındakilere kadar herkes ağlıyor.

  • 7 şiddetindeki depremi 6.6 olarak açıklamak

    adamların kurduğu her kurum yalan söylemeyi refleks haline getirmiş. ellerinden gelse deprem olmadı, bina sabote edildi falan diyecekler. inanılmaz.

  • halil sezai'nin inanılmaz açıklamaları

    gayet inanılır bir açıklama. hatasını kabul ediyor. kendince gerekçelerini de sıralamış. maddi manevi bedelini ödeyecektir.

    magazin kj'si gibi başlık açıyorsunuz anasını satim.

    edit: 7 milyar mesaj gelmiş, başlığı açan tırşık gidince ortada açıklama yok haliyle. buyrun açıklama:

    --- spoiler ---

    olayı şöyle özetleyeyim de siz yine linçe devam edin; evet, 65 yaşında bir adamla kavga ettim. kavga ettim diyorum çünkü daha önce defalarca bu abimizin 'gelin lan'lı tekliflerini reddettim. güldüm geçtim. ikiz bir villada yan komşumuz oluyor kendileri. oğlu ile beraber yaşıyorlar. biz yönetmenimiz aytaç ağırlar ile beraber orada 6 kişilik bir ekiple youtube formatı hazırlıyoruz. yemek talk showu. konuk alıyor, yemek yapıyor sohbet ediyoruz. fakat maalesef 5 aydır 1 bölüm bile çekemedik. maddi zararı geçtim manevi olarak burnunuzdan getirdi. çünkü bu 65 yaşındaki abimiz yönetmenimiz ile olan husumetinden dolayı bize programı çektirmemeye yemin etmiş. bağıra çağıra öyle söylüyor 5 aydır!

    başardı da zaten sonunda. 5 ay boyunca bu abimiz içip içip 'ana bacı sülale söverken' biz ya sabır çekmekten başka bir şey yapmadık. ilk zamanlarda ki sofra muhabbetlerimizin hatırına. 2 senelik bir komşuluk geçmişi için.... çok yiyip, içip muhabbet etmişliğimiz vardır. arasının bozulduğu yönetmenimiz aytaç yüzünden sabahtan akşama kadar müzik açan, (evde değilken bile kurduğu düzenekle uzaktan yayın yapıyordu) kafası yerinde değilken ana avrat söven bu 65 yaşında ki abimiz şimdi çıkmış her yerde konuşuyormuş. varsın konuşsun. silah göstermelere, bahçeye 30 tane adam yığmaya filan girmiyorum bile.

    çiçekle gittiğim evde sonuç buna dönüştü. görüntüleri kırpmak kendi küfürlerini hakaretlerini yumruklarını kesmek zaten beni şaşırtmadı. bunların hepsi dün anlatıldı gerekli mercilere. benim yaptığım şeyde 'hayvanlık' buna söyleyecek bir lafım yok.. beni bilen bilir aşırı sabırlı ve sakin bir insanımdır ama bu raddeye gelmenin de bir süreci var. üzgün müyüm? hem de çok. değmezdi bu mafya hikayelerini ballandıra ballandır anlatan, parasıyla her şeyi, herkesi satın alabileceğini düşünen abimiz için. ben bilmiyor muyum sitenin 50 tane kamerası olduğunu, bilmiyor muyum magazin gazetecilerinin beni ve ailemi çok kötü bir pozisyonda bırakacaklarını? elbette biliyorum. ama dayanamadım işte. taş olsa çatlardı, aylardır süren bu kadar ağır küfür ve tacize... dün ifademi verdim. daha bir sürü detay var tek tek anlattık. gerekli adli başvurularımızı yaptık. savunulacak da bir tarafım da yok. olan oldu. çok üzgünüm. herkesten de özür diliyorum. kendisinden de özür diliyorum. her ne olursa olsun yapmamam gereken bir şeydi ama işte…
    --- spoiler ---

  • twitter'da lif satan kadının dolandırıcı çıkması

    entry'leri tam hatırlamasam da, daha ilk günden bunun bir dolandırıcılık olduğunu söyleyen ekşi sözlük yazarlarını tebrik ediyorum. sosyal medya yalnızca pembe götlü sjw'lerden müteşekkil değil. bayramlık ayakkabılarını çaldırmamak için bayram namazına terlikle giden bir grup hala yaşıyor ve aramızda.

    twitter gibi tamamen sürü psikolojisinin hakim olduğu, iyiliğin bile bir tür trend haline getirildiği * bir ortamı iyi analiz etmiş bu ablamız. kendisini tebrik ediyor, daha büyük olması beklenen bir sonraki operasyonunda başarılar dilemiyorum.

    edit: bu arada kök hücre bağışı bekleyen bir kardeşimiz var. bilgilendirdiği için enforger'e teşekkürler.

    (bkz: arın'a umut ol)

  • ali erbaş'ın kılıcına isim önerileri

    hz ali'nin zülfikar'ı, kral arthur'un excalibur'u varsa diyanet işleri başkanı ali erbaş'ın cumadan bayrama, bir an olsun yanından eksik etmediği kılıcının da bir ismi olmalı düşüncesiyle yapılması elzem hale gelmiş önerilerdir.

    benim önerim:
    adil öksüz

  • black lives matter'ın türkçesi

    (bkz: siyahlarınki de can)
    (bkz: siyahların da canı var)

  • günlük kiralık villa kurnazlığı

    karşılıklı bir kurnazlık öyküsü. herkes birbirinden kurnaz olduğu için sizi baş başa bırakmak en iyisi.

    edit: bir organizasyoncu, o evi kendisi için kiralayacağını söyleyip 2.500'e kiralar, 50-60 kişilik bir gruba hazırlayacağı organizasyonla 20 ila 60-70 bin lira bandında para kazanabilir. bahsi geçen organizasyon düğün de olabilir, kumar partisi de, orgy de, koko parti de olabilir. bu mülk sahibinin denetleyebileceği bir şey değil.

    mülk sahibinin * "organizasyon amacıyla" yapılan kiralamalara bu şekilde yaklaşması çok normal.

    aile arasında nişan, doğum günü vb bir amaçtan bahsedilseydi, mülk sahibi fiyatı buraya çekmez konuyu da ticari kullanım olarak değerlendirmezdi muhtemelen. fakat düğün, ses sistemi, organizasyon vb anahtar kelimeler konuyu ticari alana taşıyor.

    meselenin özü şudur; herhangi bir malı ticari saikle kiralamak ve bireysel kullanım için kiralamak arasında fark vardır. bu fark fiyata yansır. bu bir çok alanda kullanılan bir yöntem. "personal use" ve "commercial use" tabirlerini neredeyse her alanda görebilirsiniz.

  • 19 mayıs 2020 19.19'da istiklal marşı okunması

    ve elbette cami hoparlörlerinin iştirak etmediği eylem.

  • 14 aralık 2019 fatih terim'in istifa etmesi

  • iyi sevişen erkeği anlama yolları

    sanırım sözlüğün %99,9’u gay. zira böyle bir başlığa sadece erkeklerin yazmasının başka bir açıklaması olamaz.