turk bilge kagan35
profili

  • hakim ziyech

    17 mart 2024 kasımpaşa galatasaray maçını alan kişidir. bu varken kerem'e anca top toplamak düşer.

  • saldıray berk

    huzur içinde uyusun adı güzel kendi güzel türk subayı. son atatürkçü generallerdendi.

    --- spoiler ---

    e. orgeneral saldıray berk yaşamını yitirdi. atatürkçü ve vatanperverliğiyle tanınan saldıray paşa, görevde olduğu dönemde fetö kumpaslarına karşı dik duruşu ve mücadelesiyle biliniyordu.2 gün sonra doğumgünü olan berk, 75 yaşındaydı.ergenekon davasında f-16’ları uçurttuergenekon davasında tutuksuz yargılandı. mahkeme günü mahkemeye gelmedi ve erzurum adliyesinin üstünden iki adet f-16 uçurttu.“genelkurmay başkanı olmasını engelledik”ilerleyen yıllarda, saldıray berk ve dönemin erzincan başsavcısı ilhan cihaner hakkında ergenekon üyesi olduğu gerekçesi ile soruşturma başlatan iliç savcısı bayram bozkurt, saldıray berk'in genelkurmay başkanı olmasını engellemek için soruşturmaya dâhil edildiğini ifade etti. bozkurt, 15 temmuz darbe girişimi sonrası fetullahçı yapılanmaya üye olma suçundan tutuklandı.

    --- spoiler ---

    https://twitter.com/…?t=dbuh155bvfc4sa8gmpce1a&s=19

  • 11 şubat 2024 tadic'e verilmeyen kırmızı kart

    net kırmızıdır.

    cengiz'e verilmeyen ikinci sarıdan kırmızı da öyle.

    not: fb'ye verilen penaltının penaltı olmadığı kadar nettir ancak kimsenin umurunda değil. zengin çocuğu mutlu olsun da ne olursa olsun havasında bir lig.

  • taylan yıldız

    aday olmuş, hayırlı olsun.

    yalnız şu "bu seçim çok önemli, şu seçim çok önemli. aman oyları bölmeyin" diyenlerden gına geldi.

    size ne arkadaş? burası demokratik bir ülke. kriterleri sağlayan herkes aday olabilir. insanlar aday olmak için sizden icazet mi alacak?

    selo'nun karısı aday olurken laf yok, başkası aday olunca rerörö. bakın işinize.

    oyları böldürmek istemiyorsanız ona göre politika belirleyin.

    genç, seküler milliyetçi seçmen kanal istanbul müdürüne ya da ula ula deyip van'da zafer işareti yapanlara oy vermek istemiyorsa size hesap vermek zorunda değil.

    azmi karamahmutoğlu da aday olabilir, taylan yıldız da. ikisine de başarılar. diğerlerine akıl fikir.

  • 8 aralık 2023 galatasaray adana demirspor maçı

    yusuf erdoğan'ın tete'ye tekme atması sonrası adana'nın faul kazanıp tete'nin sarı kart gördüğü maç.

    hakemler, bezdirdiniz be kardeşim.

  • çobanı öldüren koç videosu

    acı bir ölümle ölmüş çoban içeren video.

    ancak çoban en yapmaması gereken şeyi yapmış ve her seferinde başını yukarı kaldırmıştır.

    benim uzaktan bir akrabam da çok güçlü bir koçun saldırısına uğramış ancak ondan kurtulmuştu. ben de o anlattığı zaman öğrenmiştim, koç saldırısından kaçma şansı yoksa yapılacak en iyi iş dümdüz yere yatıp başı korumakmış. çünkü koç başını yere çok yaklaştıramaz, eğebildiği kadar eğip vursa da ayakta olduğu kadar güçlü vuramazmış. bu da kaçmak ya da bir şekilde kurtulmak için şans tanırmış.

    videoda da aynı durumu görüyoruz. adam yerdeyken koç saldırsa da ya kafaya vuramıyor ya da sağlam vuramıyor ama ne zaman doğrulsa doğrudan başına vuruyor.

  • yunus akgün

    neden olmuyor, az önce canlı kanlı gösterdi. kaleciyle karşı karşıya kalmışsın, ceza sahası içindesin hâlâ topu tutma, çalım atma derdindesin. gelişine kıçınla bile çaksan gol değilse gol tehlikesi olur ama yok, kafa basmıyor. olmuyor işte bu yüzden olmayacak senden. yürü adana'ya.

    not: kafayı yemek isteyen arkadaşlar şuradan izleyebilir.

    https://twitter.com/…?t=wlqoilm3iksb_sjpcylazg&s=19

    yedek bağlantılar:
    https://twitter.com/…?t=0ll5_ulm_8q8i9eiphhiuq&s=19
    https://twitter.com/…?t=vqtqhy0ye2b5mu0hn4nddw&s=19

  • türk kürt cidden kardeş mi

    birlikte kazanıp birlikte yiyen, birlikte yaşayıp birlikte ölen herkes kardeştir. hele bir de ortak dilleri varsa değme keyfine. defol şimdi liboş görünümlü has faşist.

  • 26 nisan 2023 manchester city arsenal maçı

    şu maç sonu yayınları neden bizde yok, anlamıyorum.

    haaland taraftarı selamlarken dibinde kamera geziyor, o yürürken onunla birlikte yürüyüp adamı alttan çekiyor. sinemadaki tanrı modu efekti veriyor böyle. o coşkuyu, o hayranlık duygusunu sana görsel olarak geçiriyor.

    de bruyne'yi alıyor sonra. portre modu veriyor bu sefer. koca stat arkada flu, tam karşında bruyne sana doğru yürüyerek ve stadı selamlayarak geliyor. maestro'yla karşı karşıyaymışsın gibi. o sırada tepedeki örümcek kamera sürekli takipte zaten.

    işte bunlar hep görsel şov. şovun bir parçası.

    bizdeyse maç biter bitmez stadın anasının hörekesinden çekilen görüntüye geçiliyor. onu görür görmez kıçın donup çişin geliyor zaten.

    en fazla icardi üçlü çekerken uzaktan izliyoruz, sonra hemen gültekin'in domates suratına maruz kalıyoruz.
    bir an önce mekanı terk etmeni isteyen garsonlar gibi davranıyorlar bize.

  • ismail saymaz'ın imamoğlu adaylık açıklaması

    ahahahaha. adamlar açık açık tehdit de ediyorlar.

    "imamoğlu aday olacaksa şunu unutmamalıdır; arkasında chp teşkilatları olmadan hiçbir şeyi kazanamaz."

    yıllardır muharrem ince de aynı şeyi söylüyor işte. evet, ince'nin de yanlışı var, "adam kazandı" söylemi yanlıştı ancak işte o söz edilen chp teşkilatları işlerini olması gerektiği gibi yapsaydı kazanan adam muharrem ince olacaktı.

    kılıçdaroğlu açık ve net şekilde ince'nin kazanmaması için elinden geleni yaptı. bugün de bunu itiraf etmişler sonunda, bu kadar basit.

  • dedelerimiz soyadlarını neye göre seçti sorunsalı

    atatürk'ün emriyle, türk dil kurumu özellikle öz türkçe adları derleyip bunları kitapçıklar halinde muhtarlıklara ulaşacak biçimde tüm yurda dağıttı.

    sülale adı olanlar ya da kendi seçenler vs uygun olan isteklerini yazdırdı. isteyen de bu listelerde beğendiğini seçip soyadı olarak aldı.

    bu yüzden çoğumuzun adı arapça-farsça iken soyadlarımız çok büyük oranda türkçedir.

    yaşa atatürk!

  • kpss 2022'de kopya iddiası

    ---> sevgili arkadaşlar, ben bu iddiayı twitter'da görünce sözlüğe baktım bu durumdan bahsediliyor mu diye ancak henüz bir şey yazılmamıştı. o yüzden başlığı açıp ortaya atılan ciddi iddiaları buraya ekledim. o saatten beri sayısız mesaj geldi, yapabildiklerimi de ekledim ancak mobilden daha fazla yapamıyorum. eklemek istediklerinizi başlığa yazarsanız sevinirim. 2010 kopya skandalını anlatan ekşi şeyler yazısını paylaşmıştım, nedense ekşi şeyler ulaşılamaz olmuş. umarım ilgisi yoktur ya da durduk yere benim hesabım da ulaşılamaz olmaz.

    ön bilgi: ösym iddiaların asılsız olduğuyla ilgili açıklama yapmış. birçok kişi konuyla ilgili dava açacağını söylüyor, bakalım ne sonuç çıkacak.

    https://twitter.com/…?t=amok-ldhc1vpklrwiuezja&s=19

    twitter'da denk geldiğim iddia. ben sınava girmedim, soruları da bilmiyorum ancak böyle bir durum varsa çok vahim. yazık bu ülkenin çocuklarına.

    hadi el yazılı kağıtlar sınavdan sonra yazılmış olabilir ancak bu sorular yayınevinin basılı yayınlarında sınavdan önce yer aldıysa işte o zaman iddialar haklı olur. ayrıca el yazılı kağıtların olduğu mesajlar da kontrol edilmeli, onlar da sınavdan önce gönderildiyse görün vahameti.

    --- spoiler ---

    kpss'de ikinci fetö skandalı: onlarca soru tek bir yayının sorularıyla bire bir aynı çıktı yediiklim yayınları'nın deneme sınavlarında sorduğu soruların pek çoğu, kpss'de seçenekler dahi değiştirilmeden aynen soruldu.

    ikinci fetö skandalı
    kısa bir süre önce gerçekleştirilen kpss a grubu oturumlarının ardından yeni bir "fetö skandalı" iddiası ortaya atıldı. sınava giren adaylar ve bazı öğretmenler, soruların yediiklim yayınları'nın deneme sınavlarından aynen alınarak kpss'de sorulduğunu öne sürdü.

    sosyal medyada paylaşılan yediiklim imzalı deneme sınavı sorularının, kpss'de seçeneklerine kadar aynı olarak adaylara sorulduğu belirtiliyor. olayın ortaya çıkmasının ardından yediiklim yayınları'nın deneme sınavı satışlarını durdurduğu belirtiliyor. skandalın patlamasının ardından adaylar cimer'e başvurarak şikayetçi olmaya başladı.

    --- spoiler ---

    https://www.tamgaturk.com/…re-bir-ayni-cikti/51771/
    https://twitter.com/…?t=e3ckitbc-fm8vlbzmpclgq&s=19
    https://twitter.com/…?t=fxhfmtyqxzk2gxzmsp4-pa&s=19
    https://twitter.com/…?t=o6w-iwo2o-jnvp0tknon6q&s=09
    https://twitter.com/…?t=o6w-iwo2o-jnvp0tknon6q&s=09

    not: şöyle bir şey de varmış. (bkz: kpss 2022'de atatürk adının hiç geçmemesi)

    not2: sağ olsun suratimda gen ifadesi uyardı, gk/gy 20'nci soruda atatürk adı bir kez anılıyor.

    not3: şunu da ekleyelim. 2010 "kpss kopya skandalını ortaya çıkaran kişiden o dönem yaşananlar"

    ---> ekşi şeyler açılmamaya başladı. google önbellek bağlantısı şurada:

    https://webcache.googleusercontent.com/…=clnk&gl=tr

    not4: alwayschargeneverbend işin ciddiyetiyle ilgili şöyle bir mesaj gönderdi. kendisinin izniyle aynen ekliyorum.

    --- spoiler ---

    "merhaba, bir bilgi verecektim bu hususta edit yapabilirseniz aslında insanlar neyi nasıl şikayet edeceğini daha iyi anlayabilir.

    sorular ve cevapların tamamen aynı olduğu soru numaraları, ösymnin sınav soru numaralarıyla aynı. bu konuda yediiklim hocalarından biri sınav sorularını dün bastıklarını ve satışa çıkardıklarını söyledi, numaraların aynı olmasıyla teyit edebilirsiniz bu durumu dedi. tıpatıp aynı olanlar bu şekilde olabilir eğer doğru söylüyorsa.

    öbür kısımda ise şıkların ve soru kökünün tamamen aynı olduğu ama paragrafın biraz değiştirildiği sorular var. bu sorular da şaibe uyandırıyor fazlasıyla.

    bir de videolu sorular var, 1 ay önceden olduğu ispatlanmış. örneğin şu soru:
    https://youtu.be/jxsk6n11bho?t=78

    bu video ile cimere şikayet yapılırsa daha gerçekçi sonuç alınır. diğer türlü işin içinden sıyrılabilirler."
    --- spoiler ---

    not5: hristiyan ulema şöyle bir tweet paylaştı. vahim üstüne vahim. sorular bir ay önceden dark web'te satışa çıkarılmış.

    https://twitter.com/…?t=7mniqpe69hqt2rztjaifcq&s=19

    -> tweet silinmiş ancak ekran görüntüleri şunlar:

    görsel
    görsel
    görsel
    görsel

    not6: videolar sürekli siliniyor. en son teferruatli kusurat alttaki videoyu gönderdi. orada 1.27'de bire bir aynı soru varmış.

    https://youtu.be/jxsk6n11bho

    19'uncu dakikadaki soru da aynıymış.

    ---> eğitim bilimleri sınavında da aynı durum söz konusu diye iddia edenler var.

    https://twitter.com/…kmz/status/1554432960761323521

    not7: char salamander şu tweet'leri paylaştı. burada bir aday doğrudan elindeki söz edilen yayınevinin deneme kitaplarından örnekler gösteriyor ve soruların aynı olduğunu iddia ediyor.

    https://twitter.com/…tatus/1554445588753694721?s=21
    https://twitter.com/…tatus/1554398585772511232?s=21
    https://twitter.com/…tatus/1554413256369905665?s=21

  • tunç soyer'in zafer partisi kongresini feshetmesi

    muharrem ince ve ümit özdağ yerine *li b*bacan ve a*met d*vutoğlu'nu ittifaka davet edenler için şaşırtmayan hareket.

  • türkiye'ye zarar veren iki grup

    seküler olmayan herkestir. zaten bunlar tümden dünyaya da zararlar.

  • 6 mayıs 2022 avrasya araştırma seçim anketi

    daha düne kadar perinçek kadar bile oyu yok denen zafer şimdi %2 olmuş. aynısı iyi parti'ye de yapılıyordu. şimdi birçok anket iyi parti için %17-18 falan diyor.

    zafer'de de aynı şeyi göreceğiz belli ki.

    daha önce demiştim, yine diyorum. zafer partisi'nin bu seçimde %3'ü aşması yeterli (ki bence çoktaan aştı) sonraki 50 yılın türk siyaseti kökten değişecek.

    siyasal islamcı+liboş+kürtçü bloka karşı seküler türk milliyetçisi blok. kimin galip geleceği ortada. vahhabi köpekleri çölüne.

  • eker'in arapça süt rezaleti

    (bkz: boykot)

    yarın bir gün türkçe de gidecek elimizden. türk'üm demek bile suç olacak.

    ulan ülkeyi bir anda arabistan'a çevirdiniz. ne bitmez illetmişsiniz, lanet olsun.

    not: bu ülkede gerçekten büyük bir pembe kıçlı sorunu var. bunlara göre türkiye'ye, türk'e karşı hiç olumsuz bir şey yok. hatta yapılan her şey, faşizm dahi türk'e müstahak. ama türk en ufak bir tepki dahi veremez.

    bak işte, ek*r denen firma açıklama yapmış, "söz konusu ürün avrupa ve ortadoğu bölgelerinde de satıldığından; ön yüzünde tamamen türkçe, arka yüzünde farklı dillerde ürün bilgileri yer almaktadır." diyor. yani oraya özel ürün değil. türkiye'de de satılıyormuş. ben demiyorum, kendileri diyor. boşa değilmiş yani verdiğimiz tepki. biz hassas değiliz, durum ortada.

    neymiş, bu ürün ortadoğu'da da satılıyormuş da o yüzden çok dilliymiş. nasıl alay ediyor, nasıl küçük görüyorlar, görüyor musunuz? bizim tepkimiz buna işte.

    türk ulusu zaten yüz yıllarca küçük görüldü. etrak-ı biidrak diye hakarete uğradı. bin yıldır fars ve arap asimilasyonuyla acayip bir şeye dönüştü.

    ne güzel atatürk ve silah arkadaşları sayesinde türk kafa kaldırabildi, bu cendereden çıkacak oldu, geldiler yine çöktüler tepemize.

    dincisi, kürtçüsü, rusçusu, liboşu yine bir oldu; türk'e dair ne varsa saldırmaya başladı.

    demografi yerle bir edildi, dil de çöktü mü tamamdır.

    buna göz yummayacağız arkadaş. hassaslıksa hassasız. buluttan nem kapıyorum gerekirse. ben ki yıllardır evime pın*r ürünü sokmuyorum. bunu da almam. şimdilik elimden gelen bu. bundan da geri kalmayacağım.

  • suriyelilere bayram izni verilmeyebilir

    ahahahaa. şaka gibi açıklama. bırak göndermeyi, gitmek isteyenleri bile zorla tutuyorlar. amaç ne kardeşim, amacınız ne? açıkça söyleyin.

    bahçeli'nin bayrama gidenler dönmesin, açıklamasından sonra bayramı sıfır kayıpla atlatmak için atılabilecek adımmış.

    aman bir arap bile eksilmesin ülkemizden. ne kadar arap, o kadar mutluluk diye düşünüyorlar sanırım.

  • will smith'in oscar'dan 10 yıl men edilmesi

    ödül bile sayılır onun için. ömür boyu men edilmesi gerekiyordu.

    futbolcunun kaşı açılıp bir damla kan formasına gelse "çocuklar kan görüntüsünü kanıksamasın" diye forma değiştiriliyor modern dünyada. belki her şey güllük gülistanlık değil ama modern dünyanın vizyonu bu. insanlığın ulaşmak istediği düzey bu.

    sen çıkıp tüm dünyanın gözü önünde şiddet uygularsan rusya'nın uğradığı gibi yaptırımlara uğraman gerekir. gerisi hikâye.

  • istanbul'da yolda yürürken öldürülen genç

    o anne bir ömür nasıl yaşayacak lan bu acıyla, bu ıstırapla?

    bu ülkeyi bu hâle getirenleri destekleyenler, sizin amacınız ne ya?

    içinizde bir gram vatan, millet sevgisi yok mu? hâlâ görmüyor musunuz?

    şimdi o çocuk silahlı olsa, çekip o teröristi vursa suçlu olacaktı bir de.

    tüm bu yaşananlar planlı. türk'e bu topraklarda huzur yok. bunu yaşata yaşata kabul ettirmeye çalışıyorlar.

  • 1 litre mazotun 25 lira olması

    kıbrıs fatihi ecevit döneminde gerçekleşmemiştir.

    akp döneminde gerçekleşmiştir. 10 küsür milyon suri'si, afgan'ı, paki'si de cabası.

    not: ha bana kalırsa yakın zamanda 40 lira da olacak. en az 35'i bulur diye düşündürüyor bu gidişat.