odtubebesi10
profili

  • türkiye yüzyılı

    asrın liderimiz bugün “türkiye yüzyılı” vizyonunu anlatacak.

    “gelecek nesillere bırakacağımız en büyük mirasımız bu olacak” diyor.

    türkiye yüzyılı denilen vizyon, akp iktidarının bugüne kadar yaptıklarından ve bundan sonra yapacaklarından oluşuyor.

    *

    türkiye yüzyılı'na şöyle bir bakarsak…

    *

    - egemenlik saraydaydı, yüzyılın başında saraydan alınıp halka verilmişti, yüzyılın sonunda halktan geri alınıp saraya geri verildi.

    - limanlarımız yabancılarındı, yüzyılın başında limanlarımız tek tek satın alınarak millileştirilmişti, sebil gibi dağıtılan liman işletme imtiyazları feshedilmişti, yüzyılın sonunda yine tek tek satıldı, liman işletme imtiyazları yine sebil gibi dağıtıldı.

    - tütün tekeli yabancılarındı, yüzyılın başında tekel millileştirilmişti, yüzyılın sonunda tekel yeniden yabancılara satıldı.

    - madenlerimiz yabancılarındı, yeraltı kaynaklarımızın imtiyazları ingiliz'e alman'a amerikalı'ya fransız'a italyan'a verilmişti, yüzyılın başında yabancılardan tek tek satın alınıp, imtiyazları feshedilmişti, yeraltı kaynaklarımız türk milletinin olmuştu, yüzyılın sonunda madenlerimiz yeniden tek tek satıldı.

    - telefon şirketi yabancılarındı, yüzyılın başında satın alınarak, millileştirilmişti, yüzyılın sonunda hem telekom'u, hem cep telefonu şirketlerimizi yabancılara sattılar.

    - elektrik şirketi yabancılara aitti, yüzyılın başında satın alınarak, yabancı imtiyazı feshedilmişti, halk'ın olmuştu, yüzyılın sonunda elektrik dağıtımını halk'ın elinden alıp, yandaşlara verdiler.

    - havagazı fabrikalarını yabancılar işletiyordu, yüzyılın başında satın alınmıştı, halk'ın olmuştu, yüzyılın sonunda doğalgaz dağıtımını halk'ın elinden alıp, yandaşlara verdiler.

    - ayçiçeği üretimi yoktu, şeker üretimi yoktu, ekmeklik un bile ithal ediliyordu, pirinç ithal ediliyordu, yağmur yağmazsa sulama yoktu, yüzyılın başında toprak mahsulleri ofisi kurulmuştu, tarımda kendi kendine yetebilen ülke haline gelmiştik, tarım ihracatçısı olmuştuk, yüzyılın sonunda toprak mahsulleri ofisimiz tarım ürünleri ithal ediyor, buğdaydan ayçiçek yağına, tarımda dünyanın en büyük ithalatçısı olduk, ithal ineği ithal samanla besliyoruz.

    - osmanlı iflas etmişti, padişah efendimizin kararnamesiyle duyun-u umumiye kurulmuştu, haciz kuruluşuydu, devletin gelirlerine alacaklılar tarafından el konulmuştu, yönetim kurulu ingiliz, alman, fransız, italyan ve avusturyalıydı, uluslararası tefecilerin kölesi olmuştuk, devletin hazinesini inek gibi sağıyorlardı… yüzyılın başında duyun-u umumiye'yi lağvederek, osmanlı'nın borcunu ödemiştik, milli gelir ve altın üzerinden hesap yapıldığında, osmanlı yüzünden ödediğimiz borç miktarı bugünün 500 milyar dolarına denk geliyordu… yüzyılın sonunda güya duyun-u umumiye yok ama, türkiye'nin yabancı ülkelere ve yabancı bankalara yine 500 milyar dolar borcu var.

    - yüzyılın başında atatürk orman çiftliği kurulmuştu, yüzyılın sonunda atatürk orman çiftliği'ni parsel parsel yok ettiler, saray diktiler, maket dinozor parkı yaptılar, ağaçları katlettiler.

    - yüzyılın başında şeker fabrikaları kurulmuştu, yüzyılın sonunda şeker fabrikalarını sattılar.

    - kağıt yoktu, ithal ediyorduk, yüzyılın başında seka kurulmuştu, yüzyılın sonunda seka'yı kapattılar, kağıdı yine ithal ediyoruz.

    - yüzyılın başında hıfzıhhıssa enstitüsü kurulmuştu, çin'e bile aşı ihraç ediyorduk, yüzyılın sonunda hıfzıhhıssa enstitüsü'nü kapattılar, çin'den aşı ithal ediyorlar.

    - yüzyılın başında merkez bankası kurulmuştu, yüzyılın sonunda merkez bankası'nın kasası boşaltıldı.

    - yüzyılın başında sümerbank, etibank, denizbank kurulmuştu, yüzyılın sonunda sümerbank'ı, etibank'ı yokettiler, denizbank'ı sattılar.

    - yüzyılın başında yeşilköy havaalanı kurulmuştu, atatürk havalimanı'na dönüşmüştü, yüzyılın sonunda atatürk havalimanı'nı yokettiler.

    - yüzyılın başında fiskobirlik kurulmuştu, yüzyılın sonunda fiskobirlik'i adım adım küçülttüler, piyasanın en büyük aktörüyken, faktör olmaktan çıkardılar, fındık piyasasını italya'ya teslim ettiler.

    - yabancı demiryolu şirketleri yolcu garantiliydi, binmediğimiz trenin parasını ödüyorduk… yüzyılın başında yabancı imtiyazlarını feshetmiştik… yüzyılın sonunda geçmediğimiz köprünün, girmediğimiz tünelin, uçmadığımız havalimanının, görmediğimiz otoyolun, gitmediğimiz tren garının, yatmadığımız hastanenin parasını ödüyoruz, türkiye'yi komple “yolcu garantili proje” haline getirdiler.

    - yabancılara toprak satılıyordu, yüzyılın başında bu toprak satışı durdurulmuştu, yabancılara bir metrekare bile toprak satılmamıştı… yüzyılın sonunda toprağımız yine şakır şakır satılıyor, arap emlakçılar istanbul'u pazarlıyor, parayı bastırana tapuyla beraber vatandaşlık satılıyor, vatan toprağına arsa muamelesi yapılıyor.

    *

    yüzyılın başındaki vizyonla kurulan mucizevi türkiye'yi, yüzyılın sonundaki vizyonla yüzyıl önceki haline geri götürdüler.

    *

    gelecek nesillere bırakacakları en büyük mirasları, işte bu!

    <y. özdil>

  • getir'in röportaj veren kuryeyi işten çıkarması

    konya’da bu röportajı veren kuryenin, getir firması tarafından hiç bir gerekçe gösterilmeden işten çıkarılması olayı.

    kaynak

    getir? neden işten çıkardınız çocuğu? söyledikerinde 1 cümle değil 1 kelime yanlış var mı?

    (bkz: getir)

    dipçe: gelen onaylanmamış bir bilgi: roportajdaki arkadaş aynı hizmeti veren başka bir firmada kurye olarak işe başlamış.

  • itiraz eden karısını getirsin

    ankara'da 06 zyf 27 plakalı aracın arkasına bir deyyusun yazdığı iğrenç yazı:

    yazı şöyle:
    "apartman önüne hiç kimse, yapancı arabalar arabasını park edmeyecek. edenler karısını getirsin. ondan sonra park edsin".

    bilader sen sosyal bir işini halledeceğin zaman karını mı götürüyorsun? tecrübeden mi bu genişlik diye sorarlar adama.

    görsel01
    görsel02

    bkz: anadolu çomarı
    bkz: doblo kullanan orospu çocuğu

    edit piaf: çok fazla adres soran var--> keçiören ufuktepe öntek sokak

  • ülke yanarken düğüne giden thk başkanı

    evet sevgili sözlük
    ülkenin ciğerleri, ormanları, karış karış, alev alev yanarken,
    bu yangını söndürmekte en büyük hava desteği beklenen thk nın başındaki kayyum başkan tv ye çıkıp yüzsüzce, alçakca, onursuzca aynen şunu söylüyor: 'bu akşam özel bir durumum vardı. çocukluğundan beri büyüttüğümüz bir kızımızın düğünü vardı. oraya gitmek durumunda kaldım'

    tıkla izle

    gidemezsin bilader bisikime gidemezsin. ülke bu haldeyken baban ölse cenazesine gidemezsin. devlet adamlığı bunu gerektirir.

    ama ülkeyi böyle liyakatsiz, çapsız, beceriksiz adamlar yönetirse düğüne de gidersin, pavyona da.

    bu çocuk canı uğruna yangın söndüreceğim derken şehit oldu beyefendi sen düğünde halay çekerken.

    evet ne diyorsunuz akçomarlar? sizin desteklediğiniz muktedirler "bu işi en iyi bu adam yapar" diyerek o makama getirdiler bu herifi. 2 çift lafınız olacak mı muktedirlerinize? bak sizin yerinize de biz bağırıp çağırıyoruz..

  • atatürk put izinden giden putperesttir

    yalova'nın çınarcık ilçesine bağlı koru beldesi atakent mahallesi cami imamı ömer tokar adlı bit yavrusunun sıçmığı. kaynak

    dünya üzerinde yanlış bilmiyorsam 208 ülke var. 208 ülke içinde tarihine, tarihi bir şahsiyete, ülke tarihinde çok önemli rol oynamış bir komutana, ülkenin kurucusu devlet adamına bu kadar düşmanlık besleyen kahpe topluluğunun olduğu bir başka ülke yok.

    fransa'nın kurucusu napolyon'a bu kadar düşman fransız çıkmaz. fransa'da böyle kansız bit eniği bulamazsın

    ingiltere'nin kurucusu elizabeth'a bu kadar düşman ingiliz çıkmaz. ingilere'de ingiliz devlet adamlarına küfür ve hakaret eden orospu çocukları barınamaz.

    bırak avrupa ülkelerini, hindistan'da gandi'ye,
    endonezya'da sukarno'ya
    pakistan'da cinnah'a
    filipinler'de rizal'a
    israil'de herlz'e kin kusan orospu çocukları ba rı na maaaz.

    neden mi 100 yıl gerideyiz, işte bu yüzden amk. devletin kurucusu, büyük kumandana nefret kusan orospu çocukları ile bu ülkeye çağ atlatma(!) mücadelesi ve-ril-mez nokta net.

    lan mustafa kemal size ne yaptı kahpenin evlatları? ananızı, ebenizi, dedenizi, halanızı, teyzenizi, ananenizi yonanın altından almak dışında ne yap-tı???

    bkz: akp döneminde gerçekleşmiştir

    zorunlu edit: orta okul ve liseyi imam-hatip lisesinde okudum. imam hatip mezunuyum yani. türkiye sıralamasında yüksek bir derece ile odtu'ye girdim. odtu'de lisansımı tamamladım şu an yüksek lisans yapıyorum. mustafa kemal sevgisi/hayranlığı ile büyüdüm. bana özel mesaj yoluyla saldırmaya çalışan bit yavrularına hasseten duyurulur. sizin iliğinizi biliyorum ben iliğinizi.

    zorunlu edit2: dostlar, mesaj kutumu fatih tezekcan müritleri doldurmuş. engelle engelle bitmiyor bu fareler. bu imamdan bahsetmişken bir imamhatipli olarak; 12nci sınıftayken bizim 12 ler a-b-c üç şubeydik. üç şubeden toplam 3 kişi odtu'yu kazandık. 10-15 kişi ilahiyatı kazandı. yine bir o kadar arkadaş polis oldu. bizim sınıf dahil diğer şubelerde ne kadar vasat, kazma arkadaşım varsa ünv kazanamayan, hepsi imam oldu. çünkü imam olmak için ünv. mezun şartı yoktu.

    fatih tezekcan müritlerinden sadece biri @no frost adam

    ps: milliyetçi, türkçü, başbuğ mustafa kemal sevdalısı biriyim. atatürk kırmızı çizgim. aksi mesaj atanların mesajını okumadan engelliyorum.

  • 28 ocak 2021 gıda komitesi'nin acil toplanması

    varlığından bu güne kadar haberdar olmadığımız gıda komitesi bu akşam toplanarak "son dönemdeki gıda artışını" ele alacakmış.

    bre utanmazlar, bre gösterişten iş yapanlar topluluğu.
    bu fiyatlar ocak 2021 de mi artışa girdi de harekete geçtiniz?
    şimdiye kadar ner-dey-di-niz?
    aldığınız her kuruş maaşta hakkım varsa haram zehir zıkkım olsun

    bkz: 1 mayıs 2020 türkiye'de hayat pahalılığı

    ps: bu komiteden ve yaptığı toplantıdan vatandaş lehine icraat bekleyen vurdum duymaz akepeli olsun.

    kaynak

    edit: gıda komitesi 9 aralık 2014 tarihli resmi gazete’de yayınlanan 2014/20 sayılı başbakanlık genelgesiyle oluşturulmuş. evet yanlış okumadınız bu amcalar/teyzeler 2014 ten beri boş beleş maaş alıyorlar.

    edit2: bu da burada dursun (m. yavaş twitter headerı)

  • ayasofya'da namazın şartları

    24 temmuz 2020 cuma günü tekrar ibadete açılacak olan ayasofya'da ilk namaz cuma namazı olarak kılınacak ve namazı diyanet işleri başkanı ali erbaş kıldıracak.

    buraya kadar her şey normal; (müze-cami dönüşüm tartışmasına girmiyorum mevzu başka burada)

    namaza katılacak 500 kişilik cemaate davetiye yollanmış. buyrun davetiye
    (yoğun tepki üzerine özışık bu twitini silmek zorunda kaldı)

    1. 18 yıllık akp döneminde vip müslümanlık (very imanlı person) diye bir müessese kurdunuz da bizim mi haberimiz yok?

    2. davetiye gönderilenler kimler? neye göre seçildi? işte ayasofya davetiyesi

    3. haydi namaza, haydi felaha diye günde beş vakit tekrarlanan ezan namaza çağrı/davet değil midir? allah'ın dinine yeni yorum getirdiniz de bizim mi haberimiz yok?

    4. davetiye gönderilmeyenler namaza iştirak edemeyecek mi? bu namaza katılmak isteyen onlarca inançlı/mümin insanın vebalini diyanet işleri başkanlığı üzerine almış mıdır?

    5. cami içerisinde saflar protokol derecesine göre mi belirlenecek? davetiye alanlar yada vip müslümanlar hangi bölümde namaz kılacak?

    6. vip davetiye alabilmek için müslümanlar hangi hatrı sayılır kişileri devreye sokmalıdır? diyanette çalışan akraba falan yeterli olmakta mıdır? yoksa bakanlık, cumhurbaşkanlığı seviyesinde mi adam sokmak gerek araya?

    7. vip müslümanlık kapsamında başka hangi icraatlarınız var? önümüzdeki günlerde gerçekleşecek olan kurban bayramında da vip listesi oluşturacak mısınız? kurban kesecekler-kurban kesemeyecekler diye?

    8. vip davetiye uygulaması ile olayın tüm maneviyatını silip süpürdüğünüzün farkında mısınız?

    9. türkiye'de ehl-i islam başka adam kalmadı da gazetecilere davetiye gönderiyorsunuz? başka kimler var davetiye listesinde buna benzer?

    10. davetiye gönderirken bir iman ölçer mi kullanıyorsunuz? yoksa sadakat/biat ölçer yeterli mi?

    özetle: ayasofya içinde namaz kılabilmek için gerekli şartlar nelerdir?

    not: bana böyle bir davetiye gelse utancımdan yerin dibine girerdim o ayrı.

    edit-1.: davetiye caminin açılı töreni için, namaz için davetiyeye gerek yok diyenler buyurun

    edit-2: yavuz bahadıroğlu kim amk

  • türkiye ve çin'in verileri şüpheli

    johns hopkins üniversitesi’nin korona virüsle ilgili iddiası.
    dünyaca ünlü üniversite "türkiye ve çin’in verileri şüpheli’ diye açıklama yapmış.
    dıj güşlere bak seeen. bu ne şimdi?

    kaynak

    ayrıca bknz: çin'in corona vakalarında yaptığı sahtekarlık

  • rte'nin 130 stadyum boyutundaki yeni sarayı

    emevi sultanı muaviye, kendisine şam’da görkemli bir yeşil saray inşa eder.

    hz. ebu zer ğıfari (islam'ı ilk kabul eden sahabilerden biri) bir gün bu saraya gider.

    muaviye, hz. ebu zerr ğıfari’ye sorar: “sarayımı nasıl buldun?”

    hz. ebu zerr ğıfari: “ey muaviye! eğer bu sarayı kendi paranla yaptırdıysan israftır. eğer halkın parasıyla yaptırdıysan ihanettir ve haramdır. kul hakkına girer. bunu ancak ........lar yapar” der.

  • sözlük yazarları mansur yavaş'a teşekkür ediyor

    ankara büyükşehir belediye başkanı mansur yavaş'ın 24 nisan 2020 tarihinde iftarver.com üzerinden başlattığı kampanyaya destek veren ekşi sözlük yazarlarına teşekkür etmiştir. ilgili twit

    biz sözlük yazarları da centilmenlik gereği kendisine teşekkürlerimizi bu başlık altında iletelim ne dersiniz?

    - insanların siyasetten, belediyeden, hizmetten umut kestiği bir dönemde çıkıp gülen yüzlere siyaset nedir? siyasetçi kime denir öğrettiğin için,

    - siyasetçiye güvenin yok olduğu bir dönemde insanlara yeniden güven aşıladığın için,

    - (başında olsaydın eğer) dünya kenti olacağına inandığım ankara'nın 25 yılının çöpe gittiğini, sadakat/ehliyet/liyakat ten uzak yönetilmiş bir 25 yıl geçtiğini bize gösterdiğin için,

    - sağcısı, solcusu bir kenara hayatında hiç oruç tutmamış insanlar bile açtığın kampanyaya destek verebilecek güveni oluşturduğun için,

    - gerçek milliyetçi, atatürkçü nasıl olunurmuş biz gençlere gösterdiğin için,

    - içinde bulunduğumuz şu pandemi sürecinde "süreç nasıl yönetilir" herkese gösterdiğin için,

    - sadece bağlı olduğunuz parti seçmeni değil, benim gibi seçmenlerin de gönlünü kazanabildiğiniz için,

    - belkide en önemlisi; az konuşup çok icraat yapan siyasetçi profilini bize gösterdiğin için,

    asıl biz sana teşekkür ederiz sevgili mansur yavaş

    bugün de yarın da yanındayız kral

    edit: iftarver.com başlığı ve kampanyasına desteğinizi esirgemeyin lütfen