non mi avete fatto niente20
profili

  • 27 mart 2023 altaylı'nın muharrem ince yorumu

    fatih altaylı'nın bugünkü köşe yazısında yaptığı muharrem ince yorumudur.

    şu şekildedir:

    "bu cumhuriyeti kuran anlayışın toplumun en tepesine koyduğu sanatçıyı “sözde” diye aşağılayan birinin, yalan muhalifliğine ve anlamsız adaylığına hiç ama hiç ihtiyacı yok bu ülkenin. bu sözlerin orijinal sahibi varken, siz ancak çakması olursunuz. aklı başında herkes eski bir orijinali, yeni görünümlü bir çakmaya tercih eder"

    https://m.haberturk.com/…n-cakmaya-musteri-cikar-mi

  • 26 mart 2023 fazıl say'ın muharrem ince tweet'leri

    aşağıdaki gibidir:

    "bu kadar kritik bir seçimde, başarmak, aydınlığa varmak da bu kadar yakınken, bir araya gelmeyi başarmış bir muhalefetin oylarına göz dikmiş biri. bu halka kötülük bu.
    bilgisizliğe, kültürsüzlüğe , sıradan bir şovmene, bir ikinci rte vakasına oy verecek lüksü yok bu halkın."

    "alacağı oy %2 olsa ne olur 3 olsa ne olur? kendi işine mi yarar? yıllarca, yıllarca koca bir blok oyu yenebilmek için , bir imkansızı başarabilmek için bunca emek vermiş bir ittifakı yıpratmaktan başka neye yarar? korkuyor muşuz ondan.. vayy bee.. marifet yani korkutmak??"

    "kim ulan sözde sanatçı? @vekilince kim? kime ne diyorsun ?
    viskisini yudumlayanlarmış? sana ne?kahvemi yudumluyorum ya da su içiyorum sana ne?ne içeceğimizi bu yaşımızda ne yazacağımızı sana mı soracağız? korede hayvanat bahçesinde goril’in şartları düzelsin diye 130bin imza var"

    https://twitter.com/…sic/status/1639863406378250240

  • 14 şubat 2023 kılıçdaroğlu'nun erdoğan tweet'i

    aşağıdaki gibidir:

    "bu ülke sana 20 yıl verdi. darbe gördü sayende. covid’de 5 maskeye muhtaç ettin. ormanlarımız yandı, uçak bulamadın. ekonomiyi çökerttin. depremde yıkıldık. hep beceriksizdin. sana verecek 1 yıl değil, 1 günümüz bile yok. bir beceriksizliğe daha katlanamayız. seçimden korkma. ya da kork, seçim zamanında yapılacak!"

    https://twitter.com/…luk/status/1625503834842988548
    https://twitter.com/…luk/status/1625505741107826688

  • 21 temmuz 2022 kılıçdaroğlu suriyeliler açıklaması

    aşağıdaki gibidir;

    "suriyelilerden rahatsızız. suriyelileri göndereceğiz. dört aşamalı bir plan yapıyoruz. birinci aşama suriye yönetimiyle oturup konuşacağız. karşılıklı büyükelçilikleri açacağız. ikinci aşama, buradan gidecek suriyelilere can ve mal güvenliğini sağlamamız lazım. bunu bizim ordumuz, suriye ordusu, bm devreye girecek, bu güvenliği sağlayacak aynı kıbrıs'ta olduğu gibi. üçüncü aşama, bunların yiyeceği, içeceği, barınacağı yerler var, bunlar yapılacak. bunları ab fonlarından türkiye'deki müteahhitler gidip orada yapacaklar. dördüncüsü de gaziantepli iş adamlarının orada fabrikaları var, fabrikalarını tekrar çalıştıracaklar istihdam yaratacağız. böylece her birisini ırkçılık yapmadan, ülkelerine huzur içinde göndereceğiz, hepsi de gider yüzde 99'u gider."

    https://www.sondakika.com/…t-onderleri-ve-15092894/

    edit: kılıçdaroğlu'nun 2011'den beri suriyeliler hakkında düşüncesi:

    https://youtu.be/dqwvm6fk0-q

  • 18 temmuz 2022 selahattin demirtaş'ın hdp mesajı

    aşağıdaki gibidir:

    "hdp, pkk’nin uzantısı, sözcüsü ya da destekçisi değildir. pkk ile bir bağı yoktur. bunu türkiye kamuoyuna anlatabilmemiz gerekir. demokratik siyaset yürüten bir partinin silahlı bir örgütle bağı olamaz. akan kanın durması akp’ye oy getirir diye barışa karşı çıkmak ahlaken de siyaseten de yanlış olur. akp’ye yarayıp yaramayacağını bilemem ama türkiye toplumuna yarar, herkes nefes alır. böyle bir durumda hdp seçmeni akp’ye oy verir mi diye merak ediliyorsa bunun yanıtını ancak sandıkta görebiliriz"

    https://haber.sol.org.tr/…rini-tumden-birakmalarini

  • 14 temmuz 2022 recep tayyip erdoğan'ın tweet'i

  • 19 nisan 2022 kılıçdaroğlu suriyeli açıklaması

    aşağıdaki gibidir:

    "suriyeli sığınmacılara değinmek istiyorum .kalktılar bir sabah şu açıklamayı yaptılar 24 saat içinde emevi camii'ne gidip namaz kılacağız.' bu lafı ettiler bir süre sonra baktılar ki bırakın emevi camii'ne gitmeyi, 3 milyon 800 bin suriyeli türkiye'ye gelmiş şu yönetim anlayışına akar mısınız! şu devletin yönetiminden ne kadar kopuk olduklarını görüyor musunuz! buraya gelenler burada kalmak istemiyorlar tabii daha gelişmiş ülkelere gitmek istiyorlar. gitmek isteyince avrupalılar bizimle masaya oturdular bu hükümetle masaya oturdular. bunlar sizin topraklarınızda kalsın size biraz para vereceğiz sin bunlara bakın. dolar deyince vazgeçtiler gittiler geri kabul anlaşmasını imzaladılar. 3 milyon 800 bin suriyeli şuanda türkiye'de hapiste. bir yere gidemiyorlar. gitseler geri kabul anlaşmasına göre türkiye'ye iade ediliyorlar. dünyada hangi devlet böyle yönetilir? biz neden 3 milyon 800 bin suriyelilere bakmak durumundayız! çıktı 14 şubat 2020'de erdoğan bir konuşma yaptı suriyeli'lere 40 milyar dolardan fazla para harcadık dedi. şimdi 2022'deyiz demek ki 50 milyar dolardan fazla para harcandı. nereye gitti bu para? nasıl buharlaştı? 50 milyar doları suriyelilere versen hepsi han hamam sahibi olur. asgari ücretin yarısı paraya çalışıyor bu insanlar. bundan birkaç gün önce diyor ki 'dün ırak'tan suriye'den afganistan'dan gelmişlerdi bugün ukrayna'dan geliyorlar. yarın nereden geleceklerini bilemez. bu güzel ülkede ana muhalefetin başındaki ve yanındakiler ne diyorlar, biz seçimi kazandığımızda bu ülkedeki mültecileri ülkelerine göndereceğiz diyorlar biz göndermeyeceğiz diyoruz.' diyor. 3 milyon 800 bin suriyeli sayısını tam bilemediğimiz afganistanlıları bunları göndermeyeceğiz diyor. bunun üzerine büyük bir ihtimalle anket yaptı beyefendi baktı ki ankette suriyelilerin gitmesini istiyor çoğu kişi. yeni bir açıklama yaptı 'tek başına bırakılmış olsak da' suriyelileri getiren bay kemal'miydi! buna itiraz eden yanlış yapıyorsun diyen bendim. şimdi aşağıdan gelen tepkisi gördü 'suriyeli kardeşlerimizin dönüşü için elimizden gelen gayreti göstereceğiz' diyor. 3 günde, nasıl bir omurga ya, 180 derece nasıl dönüyorsun? bu neyi gösteriyor? bu bizim ne kadar haklı olduğumuzu gösteriyor. bu türkiye'nin çıkarlarını sonuna kadar savunan partinin chp olduğunu gösteriyor. çünkü biz onları özgür iradeleriyle göndereceğiz."

    https://t24.com.tr/…-anlamakta-zorlaniyorum,1028799

  • 16 nisan 2022 kılıçdaroğlu suriyeli açıklaması

    aşağıdaki gibidir:

    “erdoğan ‘göndermeyeceğiz’ diyor. kime danışıp aldınız bu kararı? bu toplum kabul eder mi? bu soruların muhatabı erdoğan'dan, soylu'dan çok, bahçeli aslında. sesin çıkmıyorsa sen de kabul ediyorsun demektir. çık açıkça sen de söyle bari.”

    video

  • 14 nisan 2022 şahan gökbakar'ın mülteci yorumu

    aşağıdaki gibidir:

    "bu suriyeli,afgan ve pakistanlı mültecilerin kontrolsüzce ülkemize kabul edilmeleri ve 10-15 sene sonra toplumumuzun ve ülkemizin dönüşeceği hali düşündükçe göğsüme bir ağırlık çöküyor.neden kanımızı dökerek aldığımız bu toprakları, bu kadar rahat paylaşıma açtık? hazmedemiyorum"

    https://twitter.com/…kar/status/1514643701468913670

  • 4 nisan 2022 altaylı'nın nagehan alçı'ya cevabı

    aşağıdaki gibidir:

    "alçı’ya göre ben abartıyorum, biz abartıyoruz. biz yalan söylüyoruz, o doğru.fakat ilginçtir. aynı hanımefendi, bundan birkaç sene öncesine kadar bizim “bunların amacı başka, bunlar tehlikeli, inanç özgürlüğü başka devlette örgütlenmek, yapılanmak başka” diyerek tehlikeye dikkat çektiğimiz zamanlarda fetullah gülen ve cemaatine övgüler düzüyor, bizi yalan söylemekle, bizi abartmakla suçluyorlardı. yani tehlikeyi öngörmekte kimin daha yetkin, kimin ise sınıfta kaldığı malum. bu yüzden yarın öbür gün herkesten çok suriyeli ve göçmen düşmanı olurlarsa hiç şaşırmayın

    ne de olsa “aldatılanların” güçlü olduğu bir ülke burası. bu arada beni yemeğe de davet etmiş nagehan hanım. böyle bir daveti geri çevirmek çok ayıba girer. odakule’nin hemen yanında, kallavi sokakta, hala felafelci olmadıysa fıccın diye şahane bir lokanta vardır. oraya gideriz. merak etmesin, boşnak lokantası değil, çerkes lokantasıdır."

    yazının tamamı:

    https://m.haberturk.com/…yli-1001/3397784-monopolit

  • 31 mart 2022 fatih altaylı'nın suriyeliler yazısı

    habertürk gazetesi yazarı fatih altaylı'nın "beka sorunu olduğunu bir gün herkes anlayacak ama çok geç olacak" başlıklı yazısıdır.

    şu şekildedir:

    kayıtlı olarak ülkemizde bulunan suriyelilerin 1 milyon 200 binini 5 ile 17 yaş arasında okul çağında çocuklar oluşturuyor.

    bunlardan sadece 750 bini okula gidiyor. geri kalan 450 bini eğitim almıyor.

    47 bin 482’si ise üniversiteye devam ediyor.

    çalışan suriyeli sayısı ise tam bilinmiyor.

    ancak 800 bin ila 1 milyon 300 bin kadarının çeşitli işlerde çalıştığı biliniyor.

    bu çalışanların sadece 60 bini kayıtlı. gerisi ise kaçak ve her türlü sosyal güvenceden yoksun.

    yapılan anketlere göre türklerin yüzde 77,6'sı suriyelilerle hiçbir ortak kültürel özelliğimiz olmadığı kanaatinde. suriyelilerin yoğun olarak bulunduğu sınır illerine gidildikçe bu oran yüzde 83,4’e kadar çıkıyor.

    türkiye vatandaşlarının yüzde 49’u suriyelilere çalışma izni verilmemesini, yüzde 55’i ise iş yeri açmalarına izin verilmemesini istiyor.

    ki bence bu hiç insani bir tavır değil.

    dönmezler

    türk halkının yüzde 91’i suriye normalleşse bile suriyelilerin en az yarısının asla ülkesine geri dönmeyeceğine inanıyor.

    suriyelilerin kesinlikle geri gönderilmesi gerektiğini düşünenlerin oranı ise yüzde 48. bu oran 3 yıl öncesinde yüzde 11,5 iken 2020’de 48’e çıkmış. artış hızına bakılırsa bugün çok daha yüksek olması muhtemel.

    suriyelilerin izole edilmesini talep edenlerin oranı ise yüzde 84,7.

    vatandaşlarımızın yüzde 77,9’u suriyeli göçmenlerle huzur içinde bir arada yaşayabileceğimize inanmıyor.

    "suriyeli göçmenlere hiçbir siyasal hak verilmemelidir" diyenlerin oranı yüzde 83,8, "hiçbiri vatandaşlığa alınmamalıdır" diyenlerin oranı ise yüzde 71,8.

    türkiye’deki suriyelilere sorulduğu zaman alınan yanıtlar ise ilginç.

    erkeklerin yüzde 54,6’sı, kadınların ise yüzde 4,6’sı çalıştığını söylüyor.

    son 1 yıl içinde bir kurum veya kişiden yardım alanların oranı ise yüzde 46,2.

    yüzde 64’ü hem türkiye hem suriye vatandaşlığı almak ve çifte vatandaş olmak istiyor.

    yüzde 80'i dönmeyeceğiz diyor

    ve geldik zurnanın zırt dediği yere.

    “suriye’ye hiçbir şekilde dönmeyi düşünmüyorum” diyen göçmenlerin oranı yüzde 77,8.

    “suriye’de isteğimiz gibi bir yönetim iş başına gelirse o zaman dönerim” diyenlerin oranı ise yüzde 16. bu oran 2017’de yüzde 59,6 imiş.

    benim yıllar önce unhcr verilerine dayanarak yazdığım “5 yılı aşan göçmenlerde geri dönüş yüzde 20’yi aşmıyor. yüzde 80’i göç ettiği ülkede kalıyor” tespitinin ne kadar doğru olduğu da bu verilerle ortaya çıkmış oluyor.

    görmek için taksim'e gelin

    peki hal böyle iken nasıl bir türkiye bizi bekliyor diye merak ediyorsanız, çok da merak etmenize gerek yok.

    bunu deneyimleme imkanına sahipsiniz.

    yarın taksim’e gelin, bir tur atın.

    oradan istiklal caddesi'ne girip tünel’e doğru yürüyün.

    göreceğiniz manzara, türkiye’nin atisi, geleceğidir."

    https://m.haberturk.com/…layacak-ama-cok-gec-olacak

  • 13 mart 2022 yıldız tilbe'nin eleştirilere cevabı

    "saldırgan köpeklere zehirli et verin gebersinler" diyen şarkıcı yıldız tilbe kendisine yapılan eleştirilere verdiği yanıttır.

    aşağıdaki gibidir:

    "saldırıp insanları parçalayan hayvanlar katledilsin, infaz edilsin, insan öldüren insanlar gibi cezalandırılsın dedim. beni kimse hayvan düşmanı ilan edemez. madem bu kadar hayvan seviyorsunuz hadi alın evinize birer tane. hepsi ölecek şimdi soğukta sokakta. bir bakmışsınız hepsi ölmüş sabah, hadi hayvanseverler size sesleniyorum. öyle beslemekle hayvansever olunmuyor!"

    https://www.odatv4.com/…nin-arkasinda-durdu--232198

  • 3 ocak 2022 kemal kılıçdaroğlu suriyeli açıklaması

    aşağıdaki gibidir:

    "en geç iki yıl içinde bütün suriyeli kardeşlerimizi davulla zurnayla memleketlerine göndereceğiz. asla ırkçılık yapmıyorum. suriyeliler de kendi ülkelerinde huzur içinde yaşasınlar. "

    https://t24.com.tr/…ro-temel-atma-toreninde,1005428

  • mcdonald's'ta sipariş veremeyen maskesizin feryadı

    mcdonald's çalışanını canı gönülden tebrik ettiğim bir cahil malın hareketidir.

  • 8 kasım 2021 mansur yavaş'ın pkk açıklamaları

    aşağıdaki gibidir:

    “keşke abdullah öcalan’ın mektubu devletin ajansı aracılığıyla yayınlanırken veya kardeşi devlet televizyonuna çıkartılırken de aynı hassasiyeti gösterip tepki koysalardı. keşke şehit annesi pakize akbaba mahkemelerde süründürülürken sahip çıksalardı."

    "açılım zamanı, akil adam yapılırken seslerini çıkarmayanlar, pkk’lılar kendi ölüleri için yurt içinde sözde şehitlik inşa ederken göz yumup, bizim şehitlerimizin kamyon kasasında taşınmasına dert etmeyenler ne kadar samimi olabilir?"

    video

  • fatih altaylı'nın göçmen sevicilere verdiği ayar

    şu şekildedir:

    ayağı yerden kesik sol avanakla, köle tüccarı sağ avanak el ele göçmen politikasızlığını savunup duruyorlar.

    suçladıkları ise her zamanki gibi makuliyet ve öngörü.

    yani biz.

    kendini sola yerleştirmiş hıyarın biri diyor ki, “sizler göçmenlere karşı çıktığınız için altındağ’da böyle oldu”

    tek kelime var bu durumu çok da terbiye dışında çıkmadan tanımlayan.

    “dangalaklık”

    herif apartmanın 20'nci katında balkon demirine çıkmış aşağı atlamaya hazırlanıyor. birisi diyor ki, bak atlama, atlarsan ölürsün” adam atlayıp ölüyor.

    bu solcu hıyara göre sorumlu “atlarsan ölürsün” diyen.

    sonra bu gibiler türkiye'nin düşün hayatına yön verdiklerini düşünüyorlar.

    haliyle bunların yön verdiği düşün hayatı da böyle oluyor işte.

    aynı dangalak devam ediyor.

    “iklim krizi nedeniyle bu göçler olacak.”

    suriye’den gelenler ve afganistan’dan ipini koparanlar iklim krizi nedeniyle mi geliyor peki.

    buna sorarsan evet.

    kendi gibi salaklar inanabilir.

    ama ben inanmam.

    bu gibilerin ilk kez duyduğu ve millete sattığı bilimsel kavramları yıllardır türk halkına anlatmaya kendini adamış biri olarak söyleyebilirim ki, iklim krizi ve 6. büyük yokoluş sürecinde olacak olan göç başkadır, dış politika hataları ve abd politikalarına aptalca biat nedeniyle ortaya çıkan bu göç başka.

    bu ikisini aynı yerde değerlendirmek katıksız bir cehalet değilse, okuyanı kendi kadar dangalak zannetmektir.

    sağcısı ile solcusu ile sözde fikir adamı bu kadar cahil, ya da saf, aptal ya da belki kötü niyetli ve satılmış olan bir ülkenin burnunun boktan çıkmaması ise normaldir.

    çünkü bu aptallıklar yanlış politikaların mimarlarına “bak doğru yoldayız” dedirten aptallıklardır.

    https://m.haberturk.com/…avanak-solumda-salak-amp?_

  • 6 ağustos 2021 sanatçılardan kaygılıyız açıklaması

    çok sayıda sanatçının imza koyduğu metindir. hükümete eleştiriler yöneltildi ve “dünya tarihinin en büyük devrimlerinden birinin, demokrasi ve çağdaşlık devriminin ürünü olan türkiye cumhuriyetini korumak için, cesaretle, kararlılıkla, bütün bir ulusça el ele, omuz omuza olmamız yaşamsal görevimizdir” ifadeleri kullanıldı.

    sanatçılar girişimi’nin açıklaması şöyle:

    “türk tipi başkanlık sistemi diye de adlandırılan tek kişi yönetiminin yarattığı sıkıntılar artarak sürmekte.

    sorunların başında yargı güvenirliğinin yitmiş olması, yanı sıra da yasamanın elinin kolunun bağlanmış oluşu gelmektedir.

    aynı zamanda iktidardaki siyasal partinin başkanı olan cumhurbaşkanının tek bir sözü her türlü yasanın üstündedir.

    geçmişteki ve günümüzdeki monarşilerde bile görülmemiş bir uygulamadır bu.

    şu günlerde ülkemizi kasıp kavuran yangın felâketinde görüldüğü gibi yönetim hiçbir sorumluluk kabul etmemekte, toplumun gözünün içine bakarak sorumluluğu başka kurumların üzerine atmada çekince görmemekte, toplum bütün bireyleri ve kurumlarıyla gerçek dışı, kabul edilemez bir ortama ve bir alt üst oluşa doğru sürüklenmektedir.

    yaşanmakta olan bir başka felâket, özellikle afganistan üzerinden dalga dalga gelmekte olan genç erkek topluluklardır.

    bu yasa dışı göç olgusunun ülkemizin laik, demokratik, yurtsever yurttaşlarına, nüfusumuzun büyük çoğunluğuna karşı, olası bir milis güç oluşturma hazırlığı olduğu, ülkemizin geleceği için kaygı duymakta olan kesimlerce açıkça dile getirilmektedir.

    bu göçmenlerin nerede konuşlandırıldıkları, ne yapmakta oldukları, nasıl bir yaşam sürdürdükleri yanıtını beklediğimiz bir sorudur.

    yoksulluk, işsizlik dibe vurmuş durumdadır.

    tarihinin hiçbir dönemimde köle olmamış, sömürgeleşmemiş bir milletin çocukları olarak, paramızın dünya ölçeğinde baş döndürücü bir hızla değer kaybettiği günümüzde ise, başımız ister istemez öne eğilmiştir.

    euro, dolar ve benzer para birimlerinin geçerli olduğu ülkelerin düşük düzeyde gelir sahibi yurttaşları bir sömürgeye gelir gibi ülkemizde keyif sürmeye gelirlerken; düşük ve orta düzeyde gelir sahibi türkiye cumhuriyeti yurttaşları başka ülkelere seyahat olanaklarını bütünüyle yitirmiş durumdadır.

    gençliğimiz umutsuzluk içinde çırpınmakta, ilk fırsatta ülkeyi tek etmeye can atmaktadır.

    başta chp olmak üzere muhalefetin çırpınışlarını görmekle birlikte, toplum daha etken, daha güven ve cesaret verici, sözden çok eyleme dönük etkinliklerin beklentisi içindedir.

    bizler, yazarlar, şairler, ressamlar, müzisyenler, sinema ve tiyatro sanatçıları, heykeltıraşlar, sanat ve kültürün her dalından sanat insanları, ülkemizin geleceği için büyük kaygı içindeyiz.

    muhalefetin demokrasi ve sosyal adalet için mücadelesine bütün olanaklarımızla katkı vermeye ve bu uğurda her türlü öz veriye hazırız.

    kamuoyu yoklamalarında destek oyları giderek düşmekte olan tek kişi yönetimini sona erdirecek genel seçimlerin güven içinde yapılmasının sağlanması için şimdiden önlemler almak, bu konuda toplumda güven duygusunu somut adımlar ve örneklerle güçlendirmek, tek adam yönetiminin seçimlere ve şimdiden belli olduğu söylenebilecek sonuçlarına yönelik olası planlarını ve hesaplarını açığa çıkarmak gerekiyor.

    sanatçılar girişimi bu konuda açıklama ve uyarılarını, ülkemiz için kaygılarımızı, sadece bildirilerle değil; anayasal yurttaşlık haklarımızı sonuna kadar kullanarak toplantılar, gösteriler, etkinlikler yoluyla da sürdürmek kararındadır.

    dünya tarihinin en büyük devrimlerinden birinin, demokrasi ve çağdaşlık devriminin ürünü olan türkiye cumhuriyetini korumak için, cesaretle, kararlılıkla, bütün bir ulusça el ele, omuz omuza olmamız yaşamsal görevimizdir.”

    girişimi’nin açıklamasına imza atanlar şöyle:

  • tanju özcan'ın nagehan alçı'ya verdiği ayar

    "sen ırkçığı boşnak kardeşlerimize hakaret eden şerefli kocan rok’a sor." diyerek ibretlik bir fatality yapmıştır.

  • aşıyı reddedenlere kısıtlama gelsin

    fatih altaylı önerisi.

    tamamı şöyle:

    aşı kartı olmayanların;

    1. uçak dahil, toplu taşıma kullanmaları yasaklanmalı.

    2. lokanta ve eğlence yerlerine, kafelere, barlara girmelerine izin verilmemeli.

    3. şehirlerarası yolculuk yapmalarına engel olunmalı.

    4. ibadethanelere girmelerine, toplu ibadet yapmalarına izin verilmemeli.

    5. aşı hakkı olduğu ve sırası geldiği halde aşı olmamakta ısrar edenler birden fazla kişinin aynı oda ya da salonda çalışmak zorunda olduğu iş yerlerinde çalışıyorlarsa salgın sonuna ya da aşı oluncaya kadar ücretsiz izne çıkarılmalı.

    6. halkla doğrudan temas halinde olan görevleri ifa edenler de aşı olmamaları halinde ücretsiz izne çıkarılmalı.

    kaynak

  • uğur mumcu

    "ben atatürkçüyüm, ben, cumhuriyetçiyim, ben lâikim, ben antiemperyalistim, ben tam bağımsız türkiye'den yanayım, ben insan hakları savunucusuyum, ben terörün karşısındayım; ben yobazların, hırsızların, vurguncuların, çıkarcıların düşmanıyım. dün sabaha değin araştırararak yazdığım hiçbir konuyu yalanlayamadınız. öyleyse vurun, parçalayın. her parçamdan benim gibiler beni aşacaklar doğacaktır." sozlerinin sahibi guzel insan. bir pazar sabahıydı ankara kar altında, zemheri ayazıydı..