naturmort12
profili

  • farah zeynep abdullah'ın ibrahim tatlıses yorumu

    haklı. dağılabiliriz.

  • airfryer modasının geçmesi

    çamaşır makinesi de harika bir icat ama her gün konuşmuyoruz. öyle düşün.

  • 4 eylül 2022 türkiye gürcistan maçı

    ülkemizde ne kadar çok gürcü kökenli yurttaşımız olduğunu gürcü basketbolcuların tipinden anlıyorum. hele o şermadini 'yi kesin tanıyorum lan, çıkacak bir yerden.

  • beyaz yakalıların en büyük sorunu

    işçi olduğunun farkında olmamak. finansal özgürlüğe sahip olmamak. o işi yapmak, o kişinin yüzüne gülmek, o saatte orada olmak zorunda olmak. yani modern kölelik.

    bunun kazandığın parayla ilgisi yoktur, kazandığın paranın bir kısmı zaten statü harcamasına gider. ve de 'işgücü piyasası'nı gözeterek maaş verirler. hak ediyorsun diye kolay kolay fazlasını vermezler. o yüzden pozisyonunun getirdiği sosyal sınıfın bir adım ötesine istesen de geçemezsin.

    bir beyaz yakalı iş kurmak, yatırım yapmak, yurtdışına ürün/hizmet satmak gibi konuları acilen öğrenmelidir. finansal özgürlük demek özgürlük demek. kendinizi döndürebildiğiniz anda üçe beşe bakmadan işi bırakın. şu an çalıştığınız patronlarınız sizden akıllı değil. hatta muhtemelen algınızı yöneterek sizi mental bir tuzağın içinde tutuyor ve böylece kaçmanızı ya da fazlasını istemenizi engelliyorlar.

  • kemal kılıçdaroğlu

    aramızda hala yolsuzluk yapanlarla helalleştiğini sanan salaklar var.

  • düdüklü tencere fobisi

    kullanmak için iş güvenliği uzmanı imzalı risk analizi, basınçlı kap periyodik muayene raporu ve ayrıntılı çalışma talimatnamesi gereken alet için yerinde bir fobidir.

    aynı alet mutfakta değil de atölye ortamında kullanılsa yukarıdaki önlemler gerekir, abartmıyorum.

  • la casa de papel

    son sezon 7. bölümdeki işkenceci türk osman sahnesini izledim. sonra da, -alkolün de etkisiyle- milliyetçi duygularım kabardı ve üşenmeyip yapımcının mail adresini buldum. sonra da aşağıdaki maili döşendim. gereklidir değildir, okur okumaz, cevap verir vermez tartışılır, ama oturduğum yerde yüreğimin soğuduğu kesin.

    "dear alex pina,

    my name is naturmort. ı am an academic based in turkey.

    although ı very much enjoy watching your series la casa de papel, ı don't understand why a turkish guy named osman would be involved in a spanish torture mission in algeria, a country that is around 3,500 kms away from turkey (barcelona is 2,900 kms away from ıstanbul, to give you a much needed geography lesson).

    maybe mentioning a turkish guy in the heat of the scene would elevate the awe felt by the audience, but it is a very idiotic way to do so. maybe you underestimate the overall ıq level of your viewers. or perhaps you live in 1950, and have a very limited understanding of the world outside europe.

    ıf you would like to visit my city, ıstanbul, after the pandemic is over, ı would gladly show you around. that would hopefully improve your skills in how to involve random countries to create certain feelings in your audience.

    best,
    naturmort"

  • çağatay uyuşturucu kullanır bana da ikram ederdi

    öyle bir açıklama ki aşağıdaki gibi bir diyalog geçti sanıyorsun:

    -gizem selam :) esrar?
    +yok canım almiyim. aa nerde ezicen onu?
    -senin sarmısak öğütücü vardı ya geçen geldiğimde göstermiştin. onda öğütürüz :)
    +aa sahiden. hiç aklıma gelmemişti.

  • ak troller sıralı tam liste

    üst edit: çok itiraz geldi. gelse de önemli değil, arada 1-2 kişi küfretse de olur hemen düzeltirim diyordum ama başlık beklediğimden fazla yankı buldu. listede olan ve aktroll olmayan yazarlar için artık ciddi mağduriyet söz konusu, bu yüzden şimdilik listeyi kaldırıyorum.

    başlığın bu kadar kısa sürede bu derece yankı uyandırması böyle bir ihtiyaca işaret ediyor. listeyi gözden geçirip vaktim olduğunda tekrar yayınlayacağım. kendi engellenenler listem üzerinden excel'de birkaç formülle yaptığım yarım saatlik çalışma idi. bu kadar ilgi göreceğini bilsem daha fazla emek verirdim. bu arada siz de kendi listenizi benim gibi başlıkta paylaşabilirsiniz.

    olay fişleme değil arkadaşlar. sonuçta kimsenin kimlik bilgileri bende yok. aktroll olduğunuz da entrylerinizden anlaşılıyor. amaç sadece yazdığınız saçmalıkları okumak istemeyen kullanıcılar için sizi görmezden gelmeyi mümkün kılmak. her yerdesiniz zaten, insanların boş vaktinde kafa dağıtmak için girdiği sözlükte de sizinle karşılaşmak istememesi son derece normal. lord eddard stark'ın entrylerini favorileyenleri engelleseniz zaten epey rahatlarsınız, benim ekstradan ifşa ettiğim fişlediğim bir şey yok.

    edit: tüm itirazları dikkate alıyorum. entry beklediğimden fazla yankı buldu, hakkını yediğim yazarlar varsa kusura bakmasın lütfen. uyarırsanız hemen editlerim. ve evet, cumartesi günleri işsizim. çok güzel oluyor, size de tavsiye ederim :)

    sözlüğün ihtiyacı olan listedir. malum bir yazarın aktroll olduğu tespitini yapabilmeniz için en az bir entrisine denk gelmeniz ve o tatsız entryi okumanız gerekiyor. herkes kendi engelli listesini paylaşırsa, hiçbir entrisine maruz kalmadan aktroll engellemiş oluruz.

    benim şimdiye kadar engellediklerim aşağıdakiler. arada aktrollük dışı gerekçelerden engellenenler var, onları elimden geldiğince düzeltmeye çalışıyorum.

    excelde biraz üzerinde oynadım ve nickleri direkt tıklanabilir hale getirdim. her şey temiz bir sözlük ve yazarların ruh sağlığı için.

    nasıl yapıldığıyla ilgili özel mesajla iletişime geçebilirsiniz. left ve len fonksiyonlarını bilmeniz, ve nicklerin başına "https://eksisozluk.com/biri/" getirmeniz gerekiyor. daha kolay bir yöntemi varsa o yöntemle yapın, benim aklıma bu geldi. bakınız içine alma yöntemi nedense çalışmıyor.

    not: adını listede gören ve aktroll olmadığını düşünen yazarların başlığa entry girerek uyarıda bulunabileceği listedir aynı zamanda. hem adınız listeden kaldırılır, hem de başlığı uplamış olursunuz :)

  • elon musk

    topluma steve jobs'tan faydalı olduğu kesindir.

  • yaş ilerledikçe katlanılması zor şeyler

    size ne yapacağınızı söyleyen insanlar, hiyerarşinin her türlüsü ve millete tepeden bakan tipler.

  • igor tudor

    takımın kötü gittiği dönemde sonradan gelip olumsuz sonuçlar alması onu kötü teknik direktör yapmaz. ligin ilk 3 maçını kazanması da başarılı yapmaz. siz de kulüp yöneticileri gibi vizyonsuzsunuz. oturup bekleyeceğiz sadece.