avukat ücretlerinin abartı olması

  • ülkemizde adaletin işlememesinin en büyük sebeplerinden biridir. bir kişi sizi 300 lira dolandırdıysa o küçük dolandırıcılığın cezalandırılması için 2000 lira civarı bir tutarı avukata ödemeniz gerekiyor. 3000 liralık bir mal zararına uğratıldınız diyelim, avukat sizden 10 - 15000 lira isteyebiliyor.

    astarı yüzünden pahalıya gelmesin diye dava açmadığınızda da insanlar "yaptığım yanıma kâr kalacak" diyerekten aynı kötü davranışlarına devam ediyor.

    avukat tutmak zorunluluk olmasa bu fiyatları kabul ederdim belki ama hukuk sistemi şikayet edip, ifade vermenizle işlemiyor ne yazık ki. savcının ve hakimin hukuki konularda ikna edilmesi gerekiyor. bunu da avukatlık sıfatı olmadan kendi başına yapabilecek insan sayısı çok az.

    avukatların işi kolay değil. elbette rahat yaşayabilecekleri, emeklerinin karşılığını alabilecekleri miktarda para kazanmaları lazım ama sistem bu şekilde olduğu sürece zenginler haklı çıkmaya, haklı çıksalar da kaybettikleri paranın daha fazlasını avukata vermeye devam edecek.

    ekleme: arkadaşlar verilen yanıtlarda "sen de tutma o zaman, siz eğitilmezsiniz" gibi saldırgan tavırlı yazılar var. eğer avukatsanız ve bu konuda yanlış düşündüğümü düşünüyorsanız uygun bir dille derdinizi anlatın lütfen. ben de hatam varsa düzelteyim. mesaj kısmından gayet nazikçe bilgilendiren avukatlar oldu. onlara da teşekkür ederim. bir avukat olaraktan böyle saldırgan bir tavır takınırsanız hem insanlar işin arka yüzünü öğrenemez, hem de bu konuda haksız da olsalar sizin hakkınızdaki düşünceleri değişmez. aksine daha da antipati kazanırsınız.

    ekleme 2: bu başlığı açmamdaki amaç avukatları kötülemek değil. avukatların mesleğine büyük saygım var. ben yaşanılan mağduriyeti dillendirdim sadece. mağduriyetin avukatlardan değil, sistemden olduğunu güzel bir şekilde açıklayan bir çok avukatla konuştum mesaj kısmından. linç etmek için çaba harcamayın arkadaşlar. bilginizi başlık altında paylaşın, insanlar sorunun neyden kaynaklandığını anlasın.