4 aralık 2019 doğa koleji öğretmenlerinin boykotu

  • başlığı “4 aralık 2019 doğa koleji öğretmenlerinin derse girmeme boykotu” olarak açmak istedim fakat karakter sınırına takıldım.

    doğa kolejinde öğretmenlik yapan bir arkadaşımın isteğiyle ve destek olmak amacıyla bu başlığı açıyorum. öncelikle arkadaşımın kelimeleri ile durumu bildirmek isterim.

    “doğa koleji öğretmenlerinin aylardır süren maaş mağduriyetleri konusunda seslerini duyurmak için eyleme geçecekleri gün olarak 4 aralık 2019 günü belirlenmiştir. bugün itibari ile kendilerine söz verilen sürenin bir kez daha sonuna gelindiği için yarın itibari ile derslere girmeme boykotunun başlatılması planlanıyor. bugünden itibaren sabredilmesini isteyecekleri fazladan 1 saat dahi planlanan eylemi kırmaya yönelik bir oyalama girişimi olacaktır. lütfen herkes öğretmenine, emeğine, boykotuna sahip çıksın”.

    öznel yorumuma geleyim. aylardır sözlükte doğa koleji ile ilgili başlıklar görüyor ve okuyoruz. öğretmenlerin uzun zamandır sabır gösterdikleri ve öğrencileri mağdur etmemek için ellerinden geleni yaptıkları ortadadır. ama belli ki sürekli sabretmeleri isteniyor ve oyalanıyorlar. boykot etmenin tüm emekçilerin hakkı olduğunu düşünüyorum ve destekliyorum. dilerim bu boykot planlandığı gibi uygulanabilir.

    çalışanın hakkını zamanında vermeyen iş verenin değil emekçinin tarafını tutuyorum. sözlük yazarlarının da bu başlığı gündeme taşıyarak desteklerini göstermelerini diliyorum.

    edit: sağolsunlar sözlük yazarları sayesinde konu gündem oldu. dilerim öğretmenler de birlik içerisinde kalıp, hukuki olarak bir sorun yaşamayacak şekilde bu eylemi gerçekleştirebilirler. belki yapılacak bu eylem ile veliler de harekete geçerler. haklı olanın ve hakkını arayanın yanında duranlara şükranlarımı sunarım.

    edit 2: ortadoğu gazetesinden biri mesaj attı. haber yapmışlar. linki bırakıyorum.
    https://www.ortadogugazetesi.com/…iginda-h8884.html

    önemli ekleme: cumhuriyet gazetesinden bir çalışan mesaj attı. duruma hakim bir öğrenci velisi varsa konuşmak istiyor. ya da belki ismini vermek istemeyen bir öğretmen. haber kaynağı arıyor açıkçası. eğer gazeteye ulaşmak isteyen sözlük yazarı varsa benimle iletişime geçebilir.

    bir ekleme daha: bazı veli gruplarından da destek gelmiş. hatta kolejin bir şubesinin önünde basın açıklaması yapılacak ve veliler de katılacakmış.

    galiba kolej yönetiminden öğretmenlere mail atılıyor. az daha sabır minvalinde.

    ayrıca birçok sözlük yazarından mesajlar aldım. “başlık tuttu, bizim de problemlerimizi ekleyebilir misin” diyorlar. keşke imkan olsa da ekleyebilsem. şu aşamada hedef saptırmamak adına başka kurum ismi yazmayacağım. fakat şunu gördüm. bu ülkede kan emiciler ordusu var. hak yemek, çalışanın hakkını vermemek normalleşmiş. hem köle gibi çalıştıracaklar, hem hakkını vermeyecekler insanların. utanmazlar.

    belli ki bir kamuoyu desteği var. artık top öğretmenlerde. mümkün olduğunca çok öğretmen bu eyleme katılırsa muhakkak ses getirecektir. lütfen hakkınızı korumak için elinizden geleni yapınız. tanıdığınız hukukçular sizlere yardımcı olacaktır. kalpten başarılar dilerim.

    öğretmenler dışındaki okul çalışanlarından gelen mesajlar üzerine ekleme: diğer personeli eklemeyi akıl edemediğim için affınıza sığınıyorum. tüm çalışanların haklarını alabilmelerini diliyorum.