mawali062
profili

  • 4 ocak 2020 abd'nin yemen saldırısı

    olayın özü şu ki, israil yıllardır zaten abd'ye iran'ı halletirmek istiyordu. obama yönetimi siyonistlerin bu baskı ve gücünü biraz kırmak ve onlara biraz da göz dağı vermek için iran'ın nükleer geliştirme programı anlaşması (p5+1 olarak bilinen anlaşma) yapmasını sağlamış ve iran'a biraz prestij kazandırmıştı.

    fakat trump yönetimi şu an israil'in tam istediği lider, nitekim seçim kampanyası döneminde trump'a maddi, manevi tüm desteği sağladılar. trump ilk teşekkürünü ve bağlılığını, bütün dünyanın tepkisine rağmen abd elçiliğini kudüs'e taşıyarak gösterdi. ayrıca iran'ın obama döneminde yaptığı anlaşmayı tanımadığını söyleyerek iran'ı tekrar serseri devlet ilan etti. bu arada trump'ın amerika savunma sanayisinin de sevdigi bir başkan olduğunu unutmayalım.

    israil yönetimi artık büyük orta doğu projesi olarak da bilinen ve bölgede israil hâkimiyetini sağlayacak harita değişikliklerini bir an önce hayata geçirmek istiyor. bunun için abd'ye iran'ı daha da fazla provoke ettirerek askeri müdahaleye zemin hazırlamaya çalışıyor. orta doğu'da hem insan gücü hem de askeri güç bakımından önemli 3 devlet var. birincisi mısır. mübarek sonrası kontrolden çıkabilecek mursi yönetimi israil ve abd desteğiyle anında etkisiz hale getirilerek sisi otokrasisi ile bu tehlike bertaraf edildi. ikinci büyük ülke iran. hem bölgedeki şii etkisini mobilize etmesi, hem de etkili devlet kurumları ve köklü yapısıyla bop'un önünde engel, bu yüzden bitirilmeye çalışılıyor. bilin bakalım üçüncü ülke hangisi? evet, tahmin ettginiz üzere, iran halledildikten sonra ülkemiz hedefte olacak. iranlı komutanların öldürülmesine sevinen islamcı, solcu veya mezhepçi sığ kafalilara gel de anlat bu planı tabi.

    bu arada iranlı devlet adamları çok akıllı ve ince düşünüp sık dokuyan insanlar.israil'in istediği sert ve direkt agresif tavrı gösterip abd ve israil'e koz vereceklerini düşünmüyorum. savaşı kendi toprakları dışında tutarak, şu an iran'ın uydu devleti haline gelen ırak toprakları veya hizbullah üzerinden vekalet savaşına devam edecekleri fikrindeyim.

    peki coğrafyamızda bu planlar yapılırken, ülkemiz yöneticileri her şeyin farkında bir şekilde uzun dönemli dış politika planları ve stratejiler oluşturuyor mu sizce? cevabı geçen gün cumhurbaşkanı yardımcımız fuat oktay verdi.

  • ömer halisdemir

    kayıtlara geçsin;

    emrindeki askere sahip çıkmak yerine türk ordusunun subaylarını uydurma davalarla içeri atan zekeriya öz'ü görünce, "espri" yapan yaşar büyükanıt'ın, balyoz davasının kumpasa dayandığına dair belgeler kendisine iletilmesine rağmen kulağının üstüne yatan, bunu dile getirenleri de dava eden necdet özel'in, 15 temmuz darbe girişimi gecesi tek fiske yemeden kalkıp darbecilerle akıncı üssüne giden, silahını bile çekemeyen hulusi akar 'ın genel kurmay başkanlığı yaptığı ülkede, çekinmeden, korkmadan verilen emri yerine getirip, darbeci generali alnından vuran, canını zerre umursamayan şerefi türk askeridir.

    kendisi astsubay; yaşar büyükanıt, necdet özel ve hulusi akar ise orgeneraldir. fakat ömer halisdemir bu genel kurmay başkanlarının aksine, türk askeri profilinin tüm özelliklerini taşımaktadır.

    mekanı cennet olsun.