portnoi1
profili

  • beşiktaş

    olcay onbirinde sahaya ciktigi surece gol atmakta zorlanmayan bir futbol takimi var.

    bakin bir oyuncunun degeri sadece goluyle asistiyle olculmez ki olcay o istatistiklerde de surunmuyor. ama elimde henuz bir istatistik yokken bile sunu soyluyorum, takim olcay sahads iken gole cok daha rahat gidiyor, daha skorer bir takim oluyor.

    bunun bir iki sebebi var. birincisi ceza sahasina en cok giren oyunculardan biri, cunku ters kanadinda oynayan oyuncular daha cizgi oyuncusuyken bu daha forvet ozellikli bir oyuncu. golu ve pozisyonu koklamaktaki icguduleri de cok gelismis.

    ıkincisi ozellikle oguzhan ile cok iyi anlasiyor ve bu da ozzy'nin performansini yukseltiyor.

    bitiriciligi daha yuksek olsa zaten degerini katlar, ama su besiktasta ben ozzy ve atiba ile ilk olcay'i onbire yazarim.

    simdi bulabilirsam olcayli ve olcaysiz skor istatistiklerine bakicam. editlerim.

    edit: beşiktaş olcay'ın takımda olduğu 2012-2013 sezonundan beri liglerde yaptığı toplam 136 maçta oynadığı 12240 dakikada 246 gol atmış. bu 12240 dakikanın 9865'inde olcay sahadaymış ve 246 gol'ün 214'ü olcay sahadayken gelmiş. (direkt etki ettiği gol 51, 32 gol 19 asist)

    beşiktaş bu dört sezonda ortalama 49,75 dakikada bir gol bulurken olcay sahadaykenki beşiktaş 46 dakikada bir gol bulmuş. olcay sahada yokken ise beşiktaş ortalama 74 dakikada bir gol buluyor. (bu ortalamayı düzelten de geçen seneki skorer oyunumuz bu arada, ondan önceki 3 sezonda ortalaması takımın 117 dakkada bir falan)

    bu istatistik daha çok uzar, örneğin merak eden varsa bir de olcay sahadaykenki oğuzhan'ın istatistikleri ile olcay yokken oğuzhan'ın istatistiklerini karşılaştırsın, ya da olcay sahadayken beşiktaş kaç şut çekmiş, olcay yokken kaç şut çekmiş falan. ama şu bir gerçek, olcay beşiktaş'ın değeri, umarım daha uzun süreler de bizimle kalır. yakışıyor.

    istatistikleri maçkolikten teker teker bakarak elde ettim. şeytan diyor şirkette qlikview'a şöyle bir bigdata oturt sonra oyna.