baskuler dondurucu1
profili

  • ohal'de dayak normal büyütme

    ön edit: bazı yazar arkadaşlar cinsiyet belirtmediğimi dile getirmiş. arkadaşımın cinsiyeti kadın.

    ön edit 2: olaydaki darp, hakaret gibi iğrençlikleri yapan polisler kadın. sanırım bir çok yazar kendi kendilerine polislerin erkek olduğuna dair çıkarım yapmış ama bu çıkarımı nasıl yaptılar, fikrim yok. belki de böyle davranışları bir erkeğe yakıştırıp da kadına yakıştıramadıkları içindir...

    olayı anlatmaya başlamadan önce belirtmek isterim ki bu yaşananlar bir arkadaşımın başına gelmiştir ve onun sesi olabilmek adına onun cümlelerini buraya aktarıyorum.

    "her akşam olduğu gibi işten çıkıp aksaray yenikapı marmaray istasyonuna gidiyordum. 9 ağustos salı günü idi. ohal döneminde olduğumuz için ve diğer terör olaylarından dolayı polis denetimleri artmıştı. polis denetimi vardı ve çantaları kontrol ediyorlardı. saat 20:00 idi. çantalarımı verdim kontrol için. normalde içini boşaltmazlardı. biri ufak sırt çantası, biri de postacı tarzı...

    polis bu sefer içini boşaltmaya başladı, treni kaçırmak istemediğim için boşaltan polise; "boşaltıyorsunuz ama bu zaten küçük bir çanta ve bir de bunu toplayacağım, trene geç kalacağım" dedim. polis de bu lafa sinirlendi ve adeta gözü döndü. sen bana işimi mi öğretiyorsun lan diyerek kenara çekti önce. bense konuşma tarzına dikkat etmesi gerektiğini söyledim. bunun üzerine bana herkesin içinde vurmaya başladı. herkes bakıyordu ve kimsenin adeta umrunda değildi ya da bastırılmışlık duygusundan dolayı kimse ses çıkaramıyordu. diğer polisler ise "sen hak ettin." diyorlardı. hakaretin ve darpın arkası kesilmedi.

    saat 20:20 gibi aksaray karakoluna götürdüler beni ve çay ocağına sokup kitlediler kapıyı ve orada iç çamaşırlarıma kadar çıkartıp dövmeye ve hakarete devam ettiler. saçımdan çekip yere attılar. bana sürekli vatan haini dediler. polislerin söylediği cümleleri tekrarlamamı istediler: "biz kimiz, tekrar et, şanlı türk polisi, sen kimsin, vatan haini". çığlıklarımın çay ocağının dışına çıkmasına rağmen kimse bu durum için bir şey yapmadı. umursamazca dışarıdan bir polis, içerideki polise işinin ne zaman biteceğini sordu. o darp durumu sonrası dışarı çıkardılar beni ve ayakta duracak halim yoktu. telefon hakkımı kullanmak istememe rağmen buna izin vermediler.

    darp raporu için beni götürdüler ve benimle birlikte doktorun yanına giren polis kendi darp edilmiş gibi rapor aldı. üstelik doktoru tehdit etti. darp raporu polisin istediği yönde hazırlandı hızlı bir şekilde.

    merkeze döndükten sonra, birbirlerine beni gösterip gece halledersiniz diyorlardı. nezarette iken geçiyor bu laflar ve bir diğer polis de "merak etme, ağzına sıçarız" diyor.

    saat 21:22 gibi telefon hakkımı kullanmama izin verdiler ve babam geldi hemen. o sırada da nöbetçi savcıyı arayıp 24 saat tutuklama kararı çıkartmışlar ki bunu sonradan öğrendim.

    ifademi alırlarken ikide birde susmamı söylüyordı ve polis düşmanı olup olmadığımı soruyorlardı. kitabına uydurup parmak izimi aldılar ve fotoğraflarım çekildi. sürekli ohalde dayak normal büyütme diyorlardı. 2. kez darp raporu almak istediğimi söyledim ancak götürmemek için çok uğraştılar ve sabaha kadar nezarette kaldım.

    sabah darp raporu aldım ve oradan savcılığa götürdüler beni ve savcılık serbest bıraktı sabah 9:30'da beni.

    şimdi dava açmak için gerekli yerlere başvurma işlerini yapıyorum ve yardım alıyorum. babam, kızıma bunu neden yaptınız dediğinde; "biz bir şey yapmadık iftira atıyor." dedi polis. ayrıca marmaray'daki kayıtları silmişler, karakoldakini de silmişlerdir kesin."

    hukuki bağlamda kanıt konusunda nasıl bir yol izlenebilir, yardımcı olacak olan arkadaşlar yeşilendirebilir.