all magic comes with a price11
profili

  • 2 kasım 2020 murat övüç'ün izmir depremi yorumu

    şimdi bu adam neden bunu böyle dedi de yok niye şunu dedi de diye tartışmak, bok neden bok gibi kokuyor diye sorgulamak diye bir şey. çünkü bok boktur. murat övüç de murat övüç'tür. başka bir şey mi bekliyordunuz da sizi hayalkırıklığına uğrattı?

    aynen canım boya çok güzel olmuş güle güle kullan.

  • corona virüsü sebebiyle erzak depolamak

    benim takip ettiğim 1-2 aklıselim yabancı kaynakta, telaş yapmadan, sadece 2 hafta evden çıkmayacakmış gibi erzak ve ilaç edinilmesi gerektiği öneriliyordu. bunun için illa sokağa çıkma yasağının ilan edilmesine gerek yok, insanlar kendilerini düşündükleri için de 2 hafta evden çıkmamayı tercih edebiliriler -ki etmeliler de.

    ben geçen hafta, işte hemen her bakliyattan 1 paket olacak şekilde yiyecek aldım o kadar. belki her evde zaten olan bir miktardır bu. açıkçası bu yaptığımı normal ve yerinde buluyorum. ilk vakanın ilan edileceği belliydi, sonrasında marketlerin başına gelecekler de.

    her şeyden koli koli olmasa da aileyi 1-2 hafta götürecek kadar depolamanın taraftarıyım. bu sırf virüs salgını değil, normal zamanları düşünerek de yapılması gereken bir şey olmalı aslında. aşırısı ise bencillik ve abartı.

  • şu an okunan kitap

    (bkz: bir omur nasil yasanir)

    benim yasadigim gibi yasamamak gerekiyormus.
    *

  • yazarların israfına en hassas oldukları şey

    (bkz: su)

    gereksiz olduğu her anda suyu kapatırım, musluktan akan su eşliğinde asla beynim başka şeye konsantre olamaz önce suyun akıp gitmesine engel olurum.

    bir de bir gün pastaneden pasta alırken herif kutuya tam yerleştiremedi pastayı biraz yamuldu, bizden hiç onay falan almadan gidip pastayı çöpe attı kutuya yenisini koydu. içim nasıl acıdı anlatamam. sokakta o pastayı ayıla bayıla yiyecek onlarca çocuk varken -ki bana sorsa ben o pastayı alırdım- adamın gözünü kırpmadan o ürünü çöpe atışı içime oturdu bak yıllardır unutamadım. böyle işlevselliği zerre bozulmayıp sırf şekli şemali kaydı diye çöpü boylayan her şeye üzülüyorum.

  • melih gökçek

    ben anaokulundan ayrildim, dakkasinda okula havuz yaptırdılar.
    ilkokulu bitirdim, o rezil devlet okulunu ozel okul ayarina getiridiler, bastan yarattilar.
    ortaokulu bitirdim ayrildim, o okulu bastan asagi yenilediler.
    liseyi bitirdim, efsane organizasyonlar yapilmaya başlandı, okula super hocalar geldi, millete harvard kazandirir oldular* .
    izmirden tasindim, izmir'e en sevdigim ulasim araci olan tramvay geldi.
    ben ankarada 5 yil bu adami cektim, mezun olup başka sehre gittim, simdi kendisi istifa yolunda. sansima sokayim.

    edit: skldjaf ülkeden gitmemi rica eden arkadaşlar aralarında 3-5 allah ne verdiyse toplayıp beni el birliğiyle gönderirlerse çok sevinirim.

    edit 2: yoğun istek üzerine: tr99 123 4868 9002 1563 5036

  • sinemada seyredilen ilk film

    benim hatırladığım: (bkz: 101 dalmaçyalı)

    çocukluk amnezimin elleşmediği bir yerlerden çıkarttım bu bilgiyi, sağol sözlük. anaokulu sınıfını götürmüşlerdi, inci gibi dizildiydik bir sıraya. filmden sahneler bile hatırlıyorum la, ohanza.

  • her okunduğunda hüngür hüngür ağlatan kitaplar

    (bkz: uçurtma avcısı)

    (bkz: the kite runner)

  • 17 aralık 2016 kılıçdaroğlu'nun istifa etmemesi

  • whatsapp

    msn'den sonra skype'in da cokusune sahit olacagiz.

    allahim bu jenerasyon daha ne kadar yikima taniklik edecek :(

  • az kişinin bildiği muhteşem web siteleri

    what to watch

    izlediğiniz dizileri baz alarak size yeni dizi öneren bir site. ha, neden muhteşem olduğunu düşündüğüme gelirsek:

    şimdiye kadar izlediğim en az 10-15, belki 20 dizinin adını yazıp, önerilen dizilere baktım. karşıma ilk çıkan diziler halihazırda izleyip, beğenip, listeye koymayı unuttuğum diziler oldu. bu cepte.

    bir de got gibi, breaking bad gibi, milyonlarca kişinin beğenip benim beğenmediğim onlarca diziden bir tanesi bile öneriler arasında çıkmadı. insan gerçekten hayret ediyor.

    hiç adını duymadığım dizileri de görmüş tanımış oldum hem. tişikkirlir.

  • insanlığın sıkılıp yemeyi bırakacağı ilk yiyecek