what are you thinking black black19
profili

  • ypg'li teröristlerin afrin'deki son halleri

    anlamadığım şu; bugün en turistik şehirlerimizde bile böyle bir yelpaze yok. her milletten adam gelmiş amk yerinde. afrin şehir merkezi tomorrowland gibi, çekik gözlüsü, orta doğulusu, avrupalısı, amerikalısı.

    bir de ekşicilere laf ediyorsunuz asosyal ergen falan diye. bu yavşakların kendi memleketlerinde hiç işi kalmadı mı ki kendilerine bir anlam ifade etmeyen bir savaşın içinde korkuyla ölmeyi bekliyorlar? oğlum bir manitanız, her ay gelen faturalarınız, almak istediğiniz bir araba, ne bileyim gitmek istediğiniz bir maç falan yok muydu lan?

    ben izinli günümde şöyle giyinirim, şuraya giderim, şöyle içerim diye plan yapıyorum, çekik gözlü orospu evladı "türklere yakalanırsam bombaya sarılıp keleşle yüzüme ateş ederim" diye plan yapıyor.

    bu arada "today performing @ tomorrowland: fırtınına obüs featuring dj mehmetchique" diye broşur atsalar ya la havadan. bu orospu evlatları karşılarında ciddi ve mert bir düşmanı bile haketmiyorlar.

  • lebron james

    gençler, lebron gerçekten saygı duyulacak, zevkle izlenecek büyük bir yetenek. ama jordan'la falan karşılaştırıyorsunuz, ayıp.

    magic johnson gibi bir efsanenin "burada bir jordan var, bir de diğerleri, yani biz." dediği adam jordan. karl malone gibi bir efsanenin kariyerini yüzüksüz bitirmesinin sebebi. shaq gibi bir adam jordan için "benim hayal bile edemeyeceğim şeyleri çok kolaymış gibi yapıyor." diyor. bugün pippen vs hala hatırlanıyorsa bu jordan sayesinde.

    salaklaştınız iyice ya. kimse lebron'a kötü diyemez. adam makina. ama arkadaşlar, jordan'a karşısında en çok zorlandığı savunmacıyı sorduklarında smith'i söylüyor. smith'e soruyorlar, "jordan'ı izlemek varken savunmak pek aklıma gelmiyor" diyor.

    jordan'ı greatest of all time yapan klavye başındaki ergen izleyici değil, basketbol yorumcuları da değil, ona bu payeyi dönemin superstarları verdi. basketbol'un çizgisini değiştiren birinden söz ediyorsunuz, aklınızı başınıza alın.

  • israil'in kudüs'ü başkent ilan etmesi

    osmanlı'nın hıristiyan bizansın başkentini, italya'nın pagan roma imparatorluğunun başkentini başkent ilan etmesi gibi bir şey.

    güçlü devletin güçsüz devletleri işgal edip istedikleri şehri başkent yapması tarihte yeni değil.

    din olgusunu aradan kaldırırsanız bu durumla daha sık karşılaşacaksınız.

    israil haklıdır demiyorum. zaten tarih haklıların değil, güçlülerindir. israil güçlüdür.

  • gel kardeşim seçimleri erken yapalım

    tıpkı devlet bahçeli'nin 2002 yazında yaptığı erken seçim çağrısı gibi, siyasi intiharla eşdeğer bir kılıçdaroğlu çağrısı.

    türk siyasetinde erken seçim isteyerek oy artırabilmiş bir parti olduysa ben bilmiyorum. ancak mevcut ortamda bu siyasi intihardır. ülke khk'larla yönetilmekte, iktidar partisinde ağır topların istifaları istenmekte ve döviz ancak suni teneffüslerle durdurulmaya calışılmaktayken, dış siyaset çıkmaza girmişken ve kartopu gibi büyüyen bu sorunların halk tabanına yansımasına çok çok az kalmışken erken seçim istemek ya büyük bir stratejik gafletin ya da tek adam'ı kurtarma planının bir parçası olabilir.

    tüm bu olumsuz tabloyu kurtarabilmek için 15-16 aylık süreye sıkışmış birine yeni bir 4-5 sene kazandıracak kılıçdaroğlu.

    kılıçdar is the new bahçeli.

    edo: aşırı zeki tayfa yine gelmiş, "genel değil bu yerel yereelll" diye bağırıyor aşağılarda.
    kardeş aksini iddia etmedik zaten. erken seçim istiyorsan bir sebebin olmalı. ne yaptın istifa eden başkanları partine transfer mi ettin?
    binali istanbulu, soylu ankarayı alsın mı istiyorsun?
    hiç bir yenilik yapmadan bu acelen nedir aga?
    izmiri kazanırken bile yusuf yusuf etmedi mi kılıçdar son yerel seçimde?
    izmirin selçuk ilçesinin son yerel seçim sonuçlarına bakın da görün 50 yıllık sol belediye zorla nasıl akp'ye verildi. belediye meclisine akp'nin 2 katı üye sokan chp başkanlığı nasıl akp'ye hediye etti.

    özetle kılıçdar son muhalefet bükücüdür. siyaset politika bilmemekle açıklanacak durum değil. art niyeti görmeyen naif yurttaşlar bilmeden iktidara hizmetin parçası oluyorlar. kendinize gelin.

  • 25 eylül 2017 dışişleri bakanlığı açıklaması

    "bu referandum sonucunda atılması muhtemel bagımsızlık adımları, yakin gelecekte türkiye'nin kuzey ırak'a askeri müdahale yapmasına sebep olacaktır" diyememiş açıklama.

    "olası ırak merkezi yönetimi müdahalesinde bölgenin kuzey sınırı tsk tarafindan zapt ve kontrol edilecektir" diyememiş açıklama.

    "26 eylül 2017 itibariyle bölgedeki tüm türk sınır kapıları kapatılacaktır. sadece yurda dönmek isteyen türkiye cumhuriyeti vatandaşlarına izin verilecektir" diyemeyen açıklama.

    "bu referandum ile kurulduğu iddia edilecek olan sözde devlet ilk günü itibariyle türkiye cumhiriyeti ile savaş halinde olacaktır. bölgede ırak merkezi yönetimi harici her devlet teşebbüsü doğal düşmanımızdır" diyemeyen açıklama.

    hala yaptırım, mgk, bakanlar kurulu, bık bık. direkt "hayırlı olsun" diyemediklerinden.

  • antik kentte düğün yapmak

    tüm lise hayatım boyunca efes'te çeşitli işlerde çalışmış biri olarak yanıtlıyorum.

    antik kentte düğün yapmak, görgüsüzlügun, barzoluğun, çakma entelligin dik alasıdır. üzerinde yürümeye kıyamadıgınız 3000 yıllık işlemeli mermer blokların üzerine tır çekip ses sistemleri, ışık, masalar, sandalyeler indiriyorlar. kültür bakanlığı desibel sınırı koymuş, kimsenin s.kinde değil. italyan aryasıyla giriş yapıp mahmut tuncere evrilen müzikle gürültü kirliliği, yenilen içilen şeylerin etrafa düşmesi ya da atılmasıyla da çevre kirliliği yapıyorlar.

    gun sonu etraf izmarit, peçete, salatalık-havuc artıkları dolu oluyor. selçuk belediyesi temizlik işçileri gönderiyor ve süpürülüyor. bakın, şu zeminden bahsediyorum. efes'te tarihi kıymeti olmayan tek toz zerresi yoktur. adamlar düğün, konser ayağına buraya gelip varius hamamına işetiyorlar çocuklarını.

    illa bir şey yapacaksan sergi yaparsın, ülkenin dört bir yanından eğitim turları yaparsın, illa para kazanayım diyorsan klasik müzik konseri yaparsın. ama zamanında alkibiadesin, sokratesin ayak bastığı, artemisin memleketinde düğün yapmazsın.

    bu kadar da ortadoğulu olmazsın.

    editleyelim: burada düğün yapılıyor arkadaşlar. bundan 15 sene önce de yapılıyordu, hala yapılıyor. pamucak sahilindeki richmond ephesus, aqua fantasy, ephesus princess gibi otellerin organizasyondur. ücreti mukabilinde orada ekşi fest de yapabilirsiniz.
    paranız yetiyorsa türkiyede polis oldurebiliyorsunuz, bakan satın alabiliyorsunuz, askerden yırtıyorsunuz da bunu mu yapamayacaksınız.

    ülke cahiller ülkesi.

  • onca annesiz varken anneler günü kutlamak

    çok da eleştirilmemesi gereken durumdur.

    zeytin gözlüm gideli yıllar oldu, bu sene mezarına da gidemiyorum. ne bayram kutlarım, ne doğumgünü, ne özel bir gün. ama kutlayanı da anlamak lazım.

    dolu dolu kutlayın, onore edin, yuceltin. gurur duysun anneniz sizinle. sevinsin.

    bir gün kutlayamayacak olduğunuzun farkında olarak kutlayın.

  • coca-cola cherry

    ben de yurt dışına çıktım lan, valla çıktım, baya bildiğin yurt dışı işte, uçakla böyle vuuuvvv diye uçtuk bi indik, yurtdışı. türkiye değil yani, haritada yerin değişiyo amnkym. önce pasaport filan cıkartıyosun karakola gidiyosun olum yurtdışı bu öküz, izmirden ankaraya gitmiyosun amk.

    ha bu kolayı türkiyede denemiştim ama yurtdışına da gittim valla gittim.

  • başkanlık sistemine desteğin yüzde 45.5 olması

    "oyları kimin verdiği değil kimin saydığı önemlidir"

    josef stalin-1923

  • 23 aralık 2016 itibariyle yazarların ruh halleri

    (bkz: 22 aralık 2016 ışid'in 2 askerimizi şehit etmesi)

    ruhumuz yandı. diri diri yaktılar ruhumuzu.

    işid yakmadı.

    "teyit gelmeden haber yapamam" diyen medya yaktı.

    "iddia edildi" diye bile servis etmeyen haber bültenleri yaktı.

    yanarak ölen insanlardan zerre etkilenmeden "yalan haber" diye propaganda yapan, aynı ülkede nefes almaktan utanç duyduğum vatandaşlarım yaktı.

    "şehitlere yardım" organizasyonunda maç biletlerinin "bedava" dağıtılmasını sorgulamayan halkım yaktı.

    kadrolu düğün davetlisi, darbe kahramanı genelkurmay başkanının sessizliği yaktı.

    15 aydır esir olan türk askerini, hem de türk şehri kilis'ten kacırılmısken, unutan türk milleti yaktı.

    kendimizi ifade edebildiğimiz, kitlelere erisebildigimiz neredeyse tek yer olan sözlüğün, korkan, tırsan, "vidaları gevşeten" yönetimi yaktı.

    ne inancım var artık, ne manevi kavramlara itibarım. bu dünyanın cehennemi ortadoğudur, buradan fiziksel olarak en uzak mesafede olmaya çalışmak, artık kişinin kendine borcudur. artık tek amacım kendimi ve çevremi korumaya çalışmak, buna yönelik adımlar atmak ve kendine bunları hak gören halkıma karşı duygusuz ve umursamaz davranmaktır.
    "milli" diye diye tüm milli kavramların içini boşaltan millet, elbette kendi yaptığının sonuçlarını yaşayacaktır.

    gün itibariyle ruh halim budur.

  • pkk'nın eline geçen istihbarat belgesi

    daha görmeden kesinlikle önemsiz bir belge olduğunu iddia edebilirim. zira türk istihbarat teşkilatının elinde herhangi önemli bir bilginin olabileceğini aklım almıyor.
    ha önemliyse, pkk zaten daha önce dolaylı yoldan kozmik oda belgelerine filan ulaştığı için şaşılacak bir durum değildir.

  • 15 aralık 2016 halep'te yaralılara ateş açılması

    ramuseh neresi amına koyayım ya, ulan memlekette her yerde polise, askere ateş açan pustları konuşmuyoruz, kim olm bu tahliye edilenler? suriye'de değil mi bu halep? tahliye isteyen kim abi, biz kimi, neyi konuşuyoruz?
    4milyon değil mi buranın nüfusu? 20 otobüsle tahliye oluyor amk siz ne izliyorsunuz abi, kalanlar kim, kaçanlar kim?

    ulan memleket suriyeli dolu, onlar bile sizin kadar duyarlı değil. suriye'den milyonlar koşa koşa kaçarken bizimkiler "devlet halep'e girsin" diye ağlıyor, kafayı yicem amk ya.

  • akp'li bir bakanın istifa etmesi için gerekenler

    akp'li bir bakanın istifa etmesi için reisin emretmesi yeterlidir. başbakan dahi olsa, ki bunu gördük zaten.
    demokrasi negzel.

  • suriyelilerden yayılan deri hastalığı

    sınırda 45 gün karantinada bekletilip, üst düzey sağlık taramasından geçirilip, ileri düzeyde tıp teknikleriyle tedavi edilip ancak sağlık açısından sorunu olmayanlar ülkemize giriş yapabildiği için, olmayan hastalıktır.

    suriyeli kardeşlerimiz zaten zor şartlarda yaşıyor, gasp, taciz ve tecavüzle bazı hayati ihtiyaçlarını karşılayıp hayatlarını zar zor idame ettiriyorlar. lütfen bu tarz iftiralarla onları rencide etmeyelim. sonra bizi bırakıp almanyaya norveç'e filan gitmeyi düşünüyorlar, ben çok aşırı üzülüyorum.

  • antalya'da domatese cenaze namazı kılınması

    --- spoiler ---

    "uçak krizi, ardından hükümet değişikliği derken, artık bugünlere geldik."

    --- spoiler ---

    beter olun ulan. hala ekonomik krizin sebeplerini uçak krizi ve hükümetin değişmesi sanıyorlar.

    bir de "asya pazarı açılsın" yazan dövizle gelmiş comarlar. şangay beşlisi olcanız he? beter olun da, ehonömi çoheyi mi anlayın bi.

  • ak parti'ye oy kaybettirecek yegane şey

    bir zamanlar, padişahın biri bakmış ki ülkede herkes mutlu, her şey on numara, veziri çağırmış. demis ki:
    -tüm vergileri %50 artır bakalım, halk biraz rahatsız olsun.
    aradan zaman geçmiş, hic bir huzursuzluk yok. herkes hala mutlu. çağırmış veziri. demiş ki:
    -vergileri %50 daha artırın.
    yine zaman geçmiş, halk yine mutlu, herkes vergisini ödüyor. sıkıntı yok. iyice huzursuz olmuş. amk bi sıkıntı var diye düşünmüş. çağırmış veziri.
    -her sokağa çıkandan para alın.
    yine zaman geçmiş. ulan her sokağa çıkan parasını ödüyor. herkes hala mutlu. iyice uyuz olmuş. veziri çağırmış yine.
    -her köyün girişine adam koyun, gireni çıkanı s.ksinler.
    aradan zaman geçmiş, veziri çağırmış, demiş ki :
    -nasıl, halktan şikayet var mı?
    -yok, demiş vezir, herkes memnun.
    "ulan" diye düşünmüş padişah, "bi ibnelik var".
    her köyden bir temsilciyi sarayın bahçesine toplamış. çıkmış balkona. kalabalık amk. demiş ki:
    -ey halkım, yok mu bir şikayeti olan?
    kimsede tık yok. biraz sonra, arkalardan yaşlı bir dede el kaldırmış. padişah hevesle dedeye seslenmiş.
    -söyle dedecim, nedir şikayetin?
    -efendim, demiş dede, köyün girişinde iki adam var. bizim köy biraz kalabalık. sıra oluyor. iki adam daha koysanız da, sırada beklemesek.

    böyle bu ülke. yapısı böyle. akp'ye oy kaybettirecek yegane şey, akp'nin dağılması. başka bir şey yok.

  • 4 ekim 2016 12 bin polisin açığa alınması

    zamanında ergenekon'da, balyoz'da, trt2nin onceden duyurduğu kazılarda, açılım sacılım sürecinde, gezide ve bilimum haksız hukuksuz uygulamada her türlü şiddeti, usulsuzlugu esirgemeyen, haksızlıklar karşısında "biz girivimizi yipiyiriz" diye sırıtan, zaten o göreve de torpille pistonla gelmiş tüm polislere mustahaktır. digerlerini tenzih ederim.

  • uyanınca sandalyeye oturmuş bisküvi görmek

    lsd'ye ara vermeniz gerektiğini gösterir.

  • 14 ağustos 2016 devletin nakite çevirilmesi

    okurken "yok anasının amı" dediniz değil mi?
    evet, öyle.