sibylvane6
profili

  • dört mevsim lastiği

    benzine para vermeden eve kadar kaya kaya gitmemi sağlayan lastik türü.

  • kullandığı ilaç yüzünden vücudu su toplayan kız

    sınav stresi nedeniyle kullanılan bir ilacın stevens-johnson sendromuna sebep olmasıdır. milyonda 1 görülebilecek kadar nadir bir durum. fotoğraf çok çarpıcı. birileri suçlu olsun bu durumdan, cezalandırılsın, o kızdan daha çok acı çeksin istiyoruz. ama suçlanacak tek şey genlerimiz. kötü bir durumda hemen doktoru suçlamak yanlış. bir hatası varsa zaten ortaya çıkacaktır.

    bir virüs ya da bakteri enfeksiyonunda ya da kullanılan bazı ilaçlara bağlı olarak cilt ve mukoza zarının verdiği ciddi alerjik reaksiyondur. sebebi bir gendir. bu bizde de olabilir. içtiğimiz basit bir ağrıkesiciyle bu hale gelebiliriz. doktorun stres için yazdığı ama aslında epilepsi tedavisinde kullanılan antikonvülsanlar da bu sendroma sebep olan ilaç tiplerinden biridir.

    olaylar her zaman göründüğü gibi değildir. linç kültürünü bi bırakın. aksi halde öldürülen, dövülen doktor haberleri bitmez. cehalet tehlikelidir. önyargı daha tehlikelidir.

  • erkeklerin bekarete takma sebepleri

    çok fazla insan tanımadım şu güne kadar. çoğu insanla yüzeysel ilişkiler kurmaya özen gösteriyorum. o yüzden erkekleri de kadınları da çok bilmem. baktım özelini anlatmaya kalkıştı hemen konuyu kapatır giderim. çok basit, dinlemem. nadiren her şeyini bildiğim insanlar olur, onlarla da kolay kolay kopmam. zaten onlar da, kızlar dahil, böyle saçma konular açmamaları gerektiğini bilirler.

    şu güne kadar bir sürü erkekle kahve içtim, sinemaya gittim. aralarında benim teklif ettiğim de oldu. uzun süreli ilişkim de oldu. hiçbiri bu "boktan" mevzuyu açmadı. açamazdı da zaten. konuştuğumuz son konu bu olurdu.

    ama internet, insanların en mahrem sırlarını döktükleri, en utanç verici huylarını itiraf ettikleri, en şeref yoksunu fikirlerini bile savunabildikleri çılgın bir yer. adamın gitmediği genelev, gazino kalmamış ama evleneceği kadının bakire olmasını istiyor. öyle kadınlar var ki bir başka kadın hakkında bakire olmadığı için iğrenç sözler söylüyor. hatta tuhaf bir şekilde bakire insanları yobazlıkla, kezbanlıkla filan suçlayanlar var. noluyorsunuz, bir kendinize gelin. bu tarz kişinin inisiyatifine kalmış konularda ahkam kesmek size düşer mi?

    herkes sizin gibi olamaz. bunu bir kabullenin artık. hayatta renkler de olmalı. çeşit olmalı.

  • bikinili kız görünce yüzüne takke örten sporcu

    (bkz: ekşi sözlüğe bir daha gelinse alınacak nickler)
    gülüyoruz filan ama çok iğrenç bir dünyada yaşamıyor muyuz hakikaten? spor turnuvasında çıplak kıza ödül taşıtmak nedir ya?

  • makyajı silmeden yatmak

    "gregor samsa bir sabah kötü bir rüyadan uyandığında kendini yatağında korkunç bir rakuna dönüşmüş olarak buldu."

    en büyük günahlardan biridir. sarhoş filan değilseniz hiçbir şeyi bahane edemezsiniz böylesine korkunç bir hata için. britney spears filan hep bundan yaşlandı.

  • atatürk'ün yanıldığı tek konu

    atatürk pek çok konuda yanılmıştır muhtemelen zira kendisi de bizim gibi etten, kemikten insandı. lakin milliyetçilik bunlardan biri değildir. şayet "türk milleti zekidir "demese, "muhtaç olduğun kudret damarlarındaki kanda mevcut" demese o korkunç durumdaki bitik osmanlıdan bir devlet biraraya getiremezdik. dediği gibi çalışkan ve zeki olan atalarımız vardı lakin şuan bu davarlar nerden türedi diye sorarsanız onların da atası vardı. hatta istikbalde dahi bizi her şeyden mahrum ediyorlar.