mesaj at13
profili

  • çift maske ve siperlik ile dolaşan insan

    siperliksiz olarak dahil olduğum grup. kapmadık evet. eğitilemez bir toplumda mecburen kendi imkanlarımızla hayatta kalmaya çalışıyoruz.

  • pitbull token

    500 milyar adetle kendini balina sanan fakirleri ortaya çıkarmıştır.

    bir de,

    --- spoiler ---
    lütfen aylar sonra mesaj atmayın zengin oldun mu diye. heyhat zaten zenginim
    --- spoiler ---

    demiş.

    entry'e başlangıcı da,

    --- spoiler ---
    paraya ihtiyacım var
    --- spoiler ---

    herkese yazarlık verilmesin artık amk.

  • çalışılan pozisyonlar ve maaşları

    hafta sonu tatilinin yan haklar olarak yazıldığı başlık. özel sektörün ve ekonominin geldiği durum. söyleyeceklerim bu kadar.

    t: her zaman merak uyandırır.

  • bedelli askerlik

    2011’de 30 bin olan şeyin 2014’te 18 bin olmasından hiç bahsetmeyip 2018’de daha yüksek olması gerektiğini savunan götoşlar da geldiğine göre parti başlasın.

  • 2018 bedelli askerlik ücreti

    “çünkü euro şöyle böyle o yüzden 5 trilyon tl olsun.”

    e be amın feryadı, euro mu bizim para birimimiz?

    öncekinden ucuz olacağı kesin.

  • bedelli askerlik

    arkadaşlar akşam 20:00'da ntv'de canlı olarak yayınlanması planlanan siyasi işler özel programında cumhurbaşkanı ile moderatör arasında bedelli askerlik ile ilgili programın sondan 2. dakikasında geçecek diyalog elime ulaşmış bulunmakta. kaynak çok sağlam.

    --- spoiler ---

    ahmed arpat (moderatör): efendim bitirmeden... sizi konuk alacağımızı duyurduğumuz andan itibaren bir konuda izleyicilerimiz beni çok sıkıştırıyorlar, malum bedelli askerlik konusu. bir şeyler söylemek ister misiniz?

    serpil çevikcan (konuk gazeteci): bize de çok tweet geliyor sayın cumhurbaşkanım bu konuda.

    rte: evvela biliyorsunuz şu anda odaklanmamız gereken bir seçim var ama kısaca hatırlatalım. arkadaşlar bir araya gelmeden önce de beni bilgilendirdiler, dilekçelerle veya çeşitli yollarla iletmişler gençler isteklerini. daha önce biz bu bedelli askerlik konusunda adımlar attık. 2011 ve en son 2014... savunma sanayii ve çeşitli diğer ihtiyaçlar için kaynak ve katkısını görmezden gelemeyiz. şimdi birikmiş bir bakaya ve tecilli rakamı telaffuz ediliyor. sayın genel kurmay başkanımızla da istişare ettik konuyu 2 gün önce. bu bir ihtiyaç elbette ve zaman zaman eritmek lazım tabi bu birikmişleri. malumunuz, afrin'de de diğer alanlarda da profesyonel askerliğin önemini gördük. savunma sanayii'nin ve...

    mustafa kartoğlu (gazeteci): [hışımla] o alanda teknolojinin önemini çok gördük efendim.

    rte: [gözlerini devirerek] önemli... şimdi biz bu seçimden önce bunu kesin olarak çıkarabiliriz ama nah size bedelli. çıkarmıyom lan. 88'lilerin hepsi gitmemiş askere, hepsi gidince çıkarcam. kapa programı ahmet!

    --- spoiler ---

  • bedelli askerlik

    en çok da silah tutmayı hayatım boyunca öğrenmek veya buna zorlanmak istemediğim için çıkmalı (tekrar). askerlik yaşına gelmeden disiplin öğrenebildiğimden, buna da gerek duymuyorum şu an. tşk.

  • bitcoin

    dilencilerden bıkanlar için engelliler listemi paylaşıyorum.

    @118 80 reklamindaki canavar
    @ahakafasiyarildi
    @albert dumont
    @ali pasha
    @arthur charles clarke
    @baraka
    @bedwetter
    @beni ciddiye almayin
    @benvebiz
    @bm778
    @castilla
    @chauncey1
    @cucesisko
    @doxanddox
    @dozzi89
    @egeas
    @emre islekk
    @entera basmis bulundum
    @forloop
    @han solo
    @hasman
    @hattori hamza
    @hayte
    @jivang
    @josias
    @karsikomsununavukatoglu
    @kil pacino
    @macave
    @maykil
    @mc ulkr
    @mso
    @nakosto
    @none of your fucking business
    @odlek bedenin kancik kellesi
    @oea
    @okumluyorum
    @pele good maradona better george best
    @pianokedisi
    @prenses serkan
    @pumperking
    @raskolnikov baltasi
    @rue des cascades
    @social security
    @sormazlar mi adama
    @syd barrett in kedisi
    @talk iiii
    @tanrinin oglu molla cemal
    @tasoo
    @taze beyin
    @texasred
    @the erturk
    @trendlogic
    @tugberk1903
    @uber insan
    @uda
    @venge sodiri
    @vertical smile
    @wotesn
    @xu
    @yamyamcam
    @yandim babam
    @yarim saat dusundum
    @yorgun nihilist
    @yule
    @zirrealist

    gözümden kaçanlar olmuş, ekleyelim:
    @blackinwhite
    @coldone
    @mumumumumumu
    @pluchart

    amkdumun dilencileri sizi.

    tanım: kripto para. (sözlük formatı diye bir şey kaldıysa tabi.)

  • bedelli askerlik

    saat 4:25 oldu, bu anasını siktiğimin şeyi çıkmıyor diye uyuyamıyorum. hayatımız karardı amına koyayım.

  • bedelli askerlik

    öncelikle, ifşa

    paylaştığım görüntüde her satırda bedelli karşıtı bir troll adı yazıyor, bunları engelleyin troll görmeyin, şikayet etmenize de gerek kalmaz. (5-6 aydır görmüyorum bu kişilerin yazdıklarını.)

    bedelli karşıtı olmakla kalmayıp bedelli bekleyenlere ve bedelli çıkaranlara (yasaya yön verenlere) en ağır hakaretleri eden, onlarla aklı sıra dalga geçen eziklerin bazılarının entry'lerinin ekran görüntülerini isimleriyle dropbox'a kaydettim, bedelli çıktığı gün göt etmek üzere bu görüntüleri paylaşacağım.

    tanım: bu aralar çıkması gereken kutsal vatani hizmet.

  • sigara içenlerin ağzının lağım gibi kokması

    yüzde yüz doğrudur.

    metrodayım, yanımdaki telefonla konuşmaya başladı. o malum koku ayyuka çıktı. telefonu kapatana kadar 2 durak boyunca çektiğimi ben bilirim. her kafasını çevirdiğinde kusacak gibi oluyorum. bir de esniyorlar arada. seyyar wc sanki.

    edit: hahaha sigara teröristleri kudurmuş. biri bunu diyenlere "yüzün lağım gibi" demiş (kafaya gel), biri "metroda 2 durak boyunca konuşulabiliyor muydu" demiş (yenikapı > havalimanı metrosunun büyük bölümünün yer üstünden gittiğinden ve telefonun sorunsuz çektiğinden haberi yok cahilin, koptum).

  • nez'in sakın ha klibiyle ulusal tv'de joi vermesi

    2000'li yılların en büyük trolüdür ve fark etmesi gereken merciler (rtük gibi) üzerinden yıllar geçmesine rağmen bunun farkına varamamıştır. şarkı sözlerinin erotik, klibin de seksi bir kayıt olduğunu herkes biliyor zaten ama sözlükte veya herhangi bir online mecrada söz edilmemiş bir gerçek ile sizleri aydınlatacağım. yıllardır içimde tutuyorum artık yeter, toplanın.

    öncelikle joi'nin ne olduğunu bilmeyenler için açıklayalım. joi, yetişkin film sitelerinde bir kategoridir. açılımı jerk off instructions'tır. bu kategoride genellikle soft kayıtlar olur ve genellikle bir veya birden fazla kadın oyuncu kameraya bakarak talimatlar verir. siteye girme amacınız doğrultusunda, hedefe ulaşmanız için size yardımcı olur. (merak edenler detaylı bilgi için şu tarafa gitsin, biz devam edelim.)

    şimdi efendim bu ablamız, nez başlığında da sayfalarca tartışıldığı üzere, türk erkeğini bir dönem televizyona kilitleyen ve sayfaları yabıştıran nevi şahsına münhasır bir yetenekti. sakın ha adlı şarkısı ve klibi kral tv'de dönmeye başladığında neler olup bittiğini, o döneme ergenlik yıllarında şahitlik edenlere sorun anlatsın sabahlara kadar.

    önce şarkıyı açıyoruz.

    - ilk 3 dakikanın sıradan bir 2000'ler başı şarkısı gibi seyrettiğini görüyoruz. aslında şarkı üçüncü dakikada bitiyor olması lazım normal şartlarda, ortalama bir şarkının uzunluğunun 3, hadi bilemedin 3 buçuk dakika olduğunu göz önünde bulundurursak.
    - bu ilk bölümde "az mı çektirdi bana" gibi yem şarkı sözleriyle yaşıt ergen arkadaşa bakıp "ehüheheühe" dedirtiyor. "oh, come on" naraları ve inlemelerle seyircinin beynine çeşitli sinyaller gönderip ikinci kısma mental olarak hazırlıyor.
    - ha bir de bol bol popoya doyuyor gözler. o günleri özlemle yad ettiriyor (hala).

    ne oluyorsa 2:45'teki oryantal performansından sonra oluyor, bir anda gidişat değişiyor.

    - öncelikle şarkının dili değişiyor.
    - ingilizce olarak "benim adım nez" diye giriş yapıp, "beni hisset, dokunma, sadece izle" gibi komutlar veriliyor.
    - sadece izle kısmını üstüne basa basa tekrarlıyor. bu esnada izlemek dışında hiçbir şey yapılmaması konusunda ısrarcı. tıpkı joi videolarda olduğu gibi. (bunu biliyor olmam tamamen genel kültür. yoksa zamanında meraktan seyrettiğimden değil.*)
    - 4:00 itibariyle "1, 2, 3... hazır mısın!?" diyerek izleyiciye harekete geçmesi için izin veriyor ve klip birden hızlanıyor. dans hareketleri sertleşiyor, kamera pan ve tilti falan siktir ediyor, zoom in-out'lar kontrolden çıkıyor ve sonsuz bir karmaşanın içine çekiliyoruz.
    - nez, "kameraya" daha öncekinden çok daha fazla kimlik yüklüyor, 4:30 sonrası iş çığrından çıkıyor ve nefes aldırmayan bir tempo artarak devam ediyor.
    - seyircinin, konuyu kapatması için ekstradan bir dakika veriliyor ve klip bir rahatlama sesiyle son buluyor.

    ve dostlar bütün bunlar bir (hatta birkaç) ulusal televizyon kanalında yayımlanıyor, aylarca. (şikayetçi değilim, yanlış anlaşılmasın. fark edilmediği için diyorum.) klip ile ilgili bin civarı şikayet yağıyor ama kurul, nez'in klibini sakıncasız buluyor. (zamanında yapılan ilgili ntv haberinin, google ön bellek bağlantısı.)

    az önce "nez ve joi" kavramları internette birlikte daha önce işlenmiş mi diye ararken daha da ilginç bir şeyle karşılaştım.

    asıl bomba geliyor... nez'in köpeğinin adı "joi" sevgili okur.

    işte bu da 2007 yılında joi adlı golden retriever cinsi köpeği ile ilgili haber. (10 yıldır yerinde duran link uçarsa diye ekran görüntüsü aldım, duruyor kenarda.)

    öyle işte. işim yoktu, evet.

    edit: imla.

    edit 2: bu entry için bir entry'm ile ilgili şimdiye kadar hiç almadığım kadar mesaj aldım. tebrik eden var, joi ile ilgili ayrıntılı bilgi isteyenler var. "aydınlanma" için utanmasa hesap numaramı isteyecek bazı yazarlar "ehüheheühe".

  • bedelli askerlik

    multi milyon dolarlık iş yürüttüğüm için acilen çıkması gereken uygulama.