agnostik ayi3
profili

  • nazlı ılıcak'a müebbet hapis cezası verilmesi

    dünyanın en leş ortamı. ılıcak için bile duyar kasan var, çok enteresan.

    bu haber aklıma yarbay ali tatar’ı getirdi. bir yerlerde ufacık dahi olsa gülümsemiştir belki komutan. mekanı cennet olsun.

  • bitcoin

    ön edit: bu yazı ref’li link içermez *.

    kendisiyle ilgili ben de bir iki kelam etmek isterim.

    bilgisayar okumuş ama tam olarak kendi mesleğini yapmayan birisiyim. bir reklam şirketinde çalışıyorum. bu bilgiyi neden verdiğime daha sonra değineceğim.

    ailemde çocukluğumdan beri borsayla ilgilenenler var. en yakın arkadaşlarımdan birisi de broker. yani genel olarak grafiklerden, al-sattan, indikatörlerden falan kendime yetecek kadar anlarım. bu arkaplan bilgilerini verdikten sonra konuma döneyim.

    benim patron zamanında borsadan çok güzel paralar kazanmış ve hala bir çok kağıdı bulunan bir adam. uzundur patronla takip ediyorduk bitcoin’i. geçen gün agnostik ayı hadi biraz para atalım dedi. dedim patron çok şişti bu aralar *, biraz bekleyelim. düşsün alırız. yok oğlum biz kumar oynayacağız dedi. para giderse gitsin dedi. böylelikle 10.000 tl gibi bir rakamla girdik. bu mebla benim için güzel para, patron için kumar parası.

    önce bir hafta kadar kısa vadeli al-sat yaptım. telefonda binance yüklü. işlem ücretlerini bnb’den al deyince *ücretler felaket düşüyor. bir işlem 0.1 bnb falan tutuyor. 1-2 lira yani yaklaşık. konuma döneyim, bu kısa süreli al-sat ile bir kaç günde 10.000’i neredeyse 13-14.000 yaptım. sonra bir kaç panic sell ile 2 saatte tekrar 10.000’e indim. bir baktım para benim olmamasına rağmen stres yapmışım, telefon 24 saat elimde. dedim bu iş bana göre değil. bu noktada yeni başlayacaklara bir tavsiye vermem gerekirse: bence al- sat yaparak para kazanabilirsiniz. ama çok işsiz olmanız lazım. bir sürü twitter hesabı takip edeceksiniz, bir sürü haber sitesi, tradingview hesapları vs. ve tabi güçlü bir psikoloji ya da al-sat tecrübesi gerekiyor.

    daha sonra dedim oğlum, bilgisayar mühendisi adamsın, otur bir de şu teknolojiyi derinlemesine bir araştır. aralarından güzel gördüğün bir kaç altcoin’i seç, at parayı uzun vadeli ve unut. oturdum araştırdım. bu block chain mevzusu burada copy-paste yazılarla bu altcoin’in teknolojisi farklı abi diye gezinen ergenlerin bu kadar rahat anlayıp yorum yapabileceği kadar basit bir mevzu değil arkadaşlar. ben hayatı boyunca front-end çalışmış bir adamım zaten * haliyle kafam çok basmadı. sözlükte bu konudan gerçekten anlayan yazarlar var. onlar biraz aydınlanmamı sağladı. bu adımla ilgili yeni başlayacaklara şöyle bir tavsiyem olur: ben umut vaadeden altcoinlere 3-5 dolar atayım, daha fazla durumum yok. belki ileride vururuz voleyi diyorsanız eğer bu para birimlerinin iç yüzünü anlayabilecek kadar mesai harcamanız ya da bu işlerden gerçekten anlayan, size destek olacak birisinin yol göstermesine ihtiyacınız var. ya da sadece altcoinlerin isimlerine bakıp 3-5 dolar atın. ya tutarsa? *

    son olarak yine merak edenler ve yeni başlayacaklar için söylüyorum: burada yazılanların yüzde doksanı boş. adam şu altcoinden 200 tane var, altcoin şöyle düşmüş fena zarardayım yazıyor. bahsettiği altcoin 5 cent, parasının toplam değeri 10$. kimsenin yatırımını küçümsemiyorum, yanlış anlaşılmasın. ama sisteme sakız parası atıp sabahtan akşama kadar bitcoin ile ilgili atıp tutan ergen dolu burası. şunun farkında değil bu adamlar: insanları yanlış yönlendiriyorsunuz. sizin yüzünüzden parasını kaybedenler var belki. böyle veballerin altına girmeyin gözünüzü seveyim.

    ref’li link mevzusuna gelecek olursam: aga kimseden yardım almadan paribu’da hesap açamıyorsanız, başka bir borsaya bitcoin transfer edemiyorsanız falan zaten uzak durun bu piyasadan. yatırım yapmayın demiyorum, bence herkes yüzde yüz kaybetse de çok üzülmeyeceği bir meblayla yatırım yapmalı bu piyasaya. dedim ya, ya tutarsa hesabı. ama bu işlemleri yardımsız yapamıyorsanız, ref’li link veren ergenin yönlendirmesiyle takılıyorsanız hiç yatırım yapmayın. tanıdığınız, güvendiğiniz, bu işten anlayan birisini bulun. ona verin paranızı. o takılsın.

    yazı biraz uzun oldu, affınıza sığınırım. umarım merak edenlere, yatırım yapmayı düşünenlere biraz faydam olmuştur.

  • 29 haziran 2016 otel costa 3s beach rezaleti

    paragraf kullanılmayan rezalettir.
    tuğla gibi yazıyı görünce insanın okuyası kalmıyor.