irock1
profili

  • instagram

    pokemon go sicti abiciler, simdide instagram bitecekci olmuslar. soyle gelin, biraz anlatalim;

    facebook yaklasik 3-4 yildir snapchati taklit etmeye zaten calisiyordu. yok slingshot yok bilmemne tarzi appler ile denedi. olmadi, gitti 3-5 milyar dolar teklif etti, alamadi, bi sure sonra pesini birakti.

    simdi instagrama bakalim. liselier bilmez, bundan yaklasik 2 yil oncesine kadar video diye bir sey yoktu instagramda. snapchatte de, inanmayacaksiniz ama fotograf gondermek disinda baska bir sik yoktu. bi cogunuz anladigim kadariyla hypetan sonra kullanmaya basliyor bu appleri (heleki snapchat, lan bu yazdan once snapchat mi biliyodun da simdi endiseleniyorsun aq?). bu snapchat manyak mi haberler eklemeye calisiyor stories kismina? adam istiyorki her bilgiyi ordan al, daha da bagimli ol. mesajini da ordan at, haberi de ordan izle, memintolari da ordan paylas.

    video neden geldi biliyor musunuz instagram'a? suruyle ergeni basimiza musallat eden vine yuzunden. o zaman instagramin boku cikacak diye konusanlar vardi aynen su an oldugu gibi. noldu peki, vine inanilmaz derece fazla unlusunu yitirdi, hem turkiye'de hem dunyada. bazilari instagrama kacti, bazilari snapchate. ama kimse su an vay efendim nasil olurda instagramda video olur demiyor? tatil poposunu, tekne turunu, yaz konserlerine eslik eden videolarini filtrelemeden paylasiyor. unutmadan, tasagini gectigimiz hashtagler de twitter'dan arak. hatta dunyadaki tum applerin twitterdan arakladigi bir ozellik soyliyeyim mi size? hani su ekrani assaga kaydirdigimizda feed refresh oluyor ya, bildin mi? ahanda o. cunku o twitterin bile ozelligi degildi ama twitterin satin aldigi alakasiz bir 3. parti twitter appinin ozelligiydi.

    bu surec icersinde, snapchat chat ozellikleri getirdi, stories'i getirdi, hatta daha gecen ay isi gucu birakip profil bile getirdiler. (lan hani snapchatin olayi fotograflarin, mesajlarin silinmesiydi? core producti sikti atti herifler) instagram mesajlasmayi getirdi (herifler bikti comment alti taglemelerden), uzerine newsfeedinizin algortimasini da aynen facebook ve twitterinda yaptigi gibi en yakindan zamandan gecmise dogru olmasini da cikardi (bence facebookta tamam ama diger ikisinde rezalet), peki butun bu kaostan kim faydalandi?

    vine dususte, twitter dususte, facebook live yuzunden periscope dususte, (ki kendisi meerkati cok pis sikip atmistir). bakintwitter'a ait olan 2 urun ve kendisi boku yemis durumda. facebook, instagram, messanger, whatsapp, masallah rekor uzerine rekor kiriyor, bu da zaten facebook hisselerine her ceyrekte yansiyor.

    arkadaslar degisim, calma cirpma bu sosyal medyanin ruhudur, canidir, cigeridir. birbirleriyle rekabet budur zaten - "senin yaptigini senden daha iyi yapicam" olayi, yoksa hala myspace'de en iyi 5 dostumuzu secmeye calisiyor olacaktik. 9gag tum gun redditten ayikladigi icerikle milyon dolar goturuyor kimsenin umrunda degil. bir kere de daha creditverdigini gormedim bu lavuklarin.

    sirf rakip kendi ozelligini caldi diye bir app ya da sosyal platform kolay kolay bitmez. boktansa biter, zamana adapte olamadiysa biter. youtube gaminge kaciniz girip bakiyor? kimse dimi? ee hani twitch boku yediydi?