oo yalniz kafasi simdi geldi10
profili

  • bu devirde okumanın aptallık olduğu gerçeği

    şu an öğrenci olan ya da sınava hazırlanan gençler kusura bakmasın ama maalesef öyle. nüfusun %70'inin asgari ücretle çalıştığı, vasıfsızlığın bu kadar yüceltildiği bir ülkede okuyarak aptallık ediyorsunuz.

    siz mühendis, avukat, öğretmen olmak için yıllarca üniversite sıralarında sürünürken liseden çıkıp markette kasiyer olan arkadaşınız 4 yıl boyunca sizin mezun olup alacağınız maaşı alabilecek. siz çıkana kadar belki mağaza müdürü olup sizden bile çok kazanacak.

    bakın bu örnek en boş, en vasıfsız eleman için verilen bir örnek. sanayide oto tamircisi olan, berber vs. zaten artık 10 yıllık mühendisten çok kazanıyor. siz patron %5 zam verir mi diye beklerken adam asgari ücreti, doları bahane edip şak diye işçiliğe, malzemeye zamı koyup istediği an gelirini artırabiliyor.

    siz iş mülakatlarında işe alınmak için iki büklüm olurken bu adamlar sanayide randevuyla çalışıyor, müşteri beğenmiyor.

    gerçekten üzülüyorum size.

    edit: her şey para mı eğitimin bir önemi yok mu diye onlarca mesaj aldım ama söylediklerim tam olarak anlaşılmamış sanırım. ben okuyan insan aptaldır demiyorum, sistem okuyan insanı aptal yerine koyuyor diyorum.

    eğitimden dem vuran arkadaşların hangi eğitimden bahsettiğini de anlamadım ayrıca. en iyimser tabloda, ülkede sadece ilk 50 bine giren öğrenciler eğitim alabiliyor. yozgat, çorum, afyon gibi şehirlere, sırf okusun diye gönderilen ve hayatlarından 4 sene çalınan çocukların aldığı şeyin adı eğitim falan değil kimse kusura bakmasın.

    kasiyeri ya da kaportacıyı da küçümsemiyorum. okul kazanma, eğitim, okulu bitirme, aileye yük olma psikolojisi gibi zorluklardan geçen bir mühendis, avukat, öğretmen gün sonunda bir kasiyerle aynı şartları elde etmek için okuyorsa neden okuyor diyorum sadece. kaldı ki bütün bu sürecin sonunda yaptıkları işlerde aldıkları sorumluluklar da bir kasiyere, bir kaportacıya göre çok daha ağır ve stresliyken.

  • duygusal bağ kurulan markalar

    (bkz: eyüp sabri tuncer)

  • 27-28 nisan b.çekmece havuzlu villa zirvesi

    kalmalı diyor, 100 kişiyi nereye yatıracaksın acaba?

    bir de kadın erkek sayısı neden eşit tutuluyor, neyin hesabı bu yani?

    kariyerli, elit insanları toplayacakmış. kusura bakma da iki meme elleyeceğim diye ta büyükçekmece'ye giden adamın her tarafı kariyer olsa ne olur?

    lan yine güldürdünüz gece gece.

  • 22 haziran 2018 muharrem ince ses kaydı

    ya gençler kusura bakmayın da cumhurbaşkanınız olacak kişi "ananın amına kafamı sokarım" diye söven birine bile cevap vermesin, küfür etmesin istiyorsanız, dünyada öyle bir insan yok, kusura bakmayın.

    karşısındaki hergelenin davarlığı.

    kaç yıllık konuşmalar şimdi sürülüyor piyasaya, resmen yıllardır telefonları dinleniyormuş adamın.

    16 yıllık siyasetçinin, her günü, her hareketi didik didik incelendikten sonra tek kusuru bu ortaya saçılanlarsa alnından öpmek lazım.

    ayrıca ortada yasal olmayan dinlemeler ve bu dinlemelerle elde edilen bilgileri piyasaya süren orospu çocuğu bir grup var. bu mağduriyet bugün ve yarın yapılacak mitinglerde dile getirilmeli mutlaka.

  • deniz baykal

    şimdi bu adamı izleyen sıradan bir vatandaşın kafasında yeni anayasa ile ilgili bir soru işreti kalır mı? hayır.

    kendini çok net bir şekilde ifade ediyor ve akp'li vekillerin bile itiraz edemediği şeylerle yeni anayasanın gediklerini bir bir masaya döküyor mu? evet.

    e daha ötesi mi var amına koyim? adamı bunun için kürsüye çıkarmışlar ve verilen görevi de gayet iyi bir şekilde yapıyor.

    evet şu an tarihi bir konuşma yapıyor.

    "tayyip'i meclise soktu", "aslında inanmıyor konuştuklarına", "baykal'dan siyaset bekliyürler" diye kafa sikmenin ne anlamı var?

    hadi onu da geçtim konumuzla ve adamın konuşmasıyla ne alakası var?

    çomar bir tarafta değil ki. dört bir yanımızı sarmış.

  • sözlükte dine atıp tutmak

    karşınızdaki insanlardan ne beklediğinizi idrak edemiyorsunuz arkadaşlar, sorun tam olarak bu aslında.

    birileri islam kimliği altında insanları katlediyor, birileri islam kimliği altında çocuklara tecavüz ediyor, birileri islam kimliği altında hırsızlık haydutluk yapıyor.

    ve sizin asıl düşmanınız bunlarken hala karşınızdakinden insanüstü bir anlayış bekleyip "gerçek islam bu değil" düsturuna ayak uydurmasını bekliyor, birileri buna uymayınca da köpürüyorsunuz.

    senin içindeki çürükleri ateist mi temizleyecek? ateist mi ayıklayacak? ne bekliyorsun ki?

    ensar vakfına en büyük tepkiyi senin göstermen gerekirdi.

    yanan 12 kız çocuğunun katillerini en çok sen aramalıydın.

    tekbirlerle kendini patlatan canilere ve bunların yetiştiği, beslendiği kaynaklara en büyük öfkeyi ve tepkiyi yine senin vermen gerekirdi.

    peki sen ne yaptın?

    yaşanan her vahşetin arkasından ateistlere sövüp, onlara neden kanatlanıp uçacak kadar iyi niyetli olmuyorsun, ben ve o farklıyız. gerçek islam .s.s.s dedin.

    sen mi yanlış yoldasın yoksa onlar mı kötü niyetli.

    bir düşünsen mi artık zahmet edip?

  • youtube'da küfredilen engelli genç

    ölmüş annesine küfür eden insanlara karşı sadece "ben size ne yaptım" demekle yetinecek kadar temiz bir insan.

    benim aklımın almadığı; bir insan şu adama küfür edecek kadar orospu çocuğu olmayı nasıl becerir? cidden nasıl bu kadar kötü olabilir bir insan?

    ne kadar iğrenç, ne kadar acımasız bir millet olduk yahu.

    yemin ederim midem bulanıyor artık.

  • 23 temmuz 2016 okulumun kapatılması

    hangi siyasi görüşe sahip olursa olsun hepsinde aynı kör nefret. bu ülke iflah olmaz yemin ediyorum.

    bu okullar gizli saklı, illegal yollarla mı açıldı kardeşim? hepsi devletin onayı dahilinde eğitim veren kurumlar değil miydi? biz mi yanlış biliyoruz?

    devlet bu okullara izin vermiş, öğrencilerin oraya dolmasına ön ayak olmuş fakat gün gelip okulun sahibiyle papaz olunca da çocukları "gitmeseydiniz amk" der gibi ezip geçmiş.

    doğru mudur yani?

    aynı şey cemaate mensup alt tabaka için de geçerli. sen devlet olarak neredeyse 40 yıldır bu yapıya göz yum, insanları kandırmasına müsaade et, sonra da "kanmasaydınız kardeşim" de.

    var mı öyle yağma?

    sanki tek suçlu bu çocuklar ve aileleriymiş gibi hayatlarını karartmak, yıllarını çalmak ne kadar doğru?

  • recep tayyip erdoğan'ın atatürk sevgisi

    sevsek de sevmesek de erdoğan, halkın büyük bir bölümünü etkisi altına almış, küçümsenmeyecek bir liderdir.

    o yüzden ne düşündüğünü analiz etmeye çalışmak yerine ne düşündürdüğüne odaklanmalıyız.

    atatürk hakkında söyleyeceği her olumlu, her ılımlı söz bizim için kazançtır.

    zira kitlesine atatürk konusunda sevgi ve saygı aşılayabilecek tek insan yine kendisidir.

  • 15 temmuz 2016 beyaz türklerin makarna kuyruğu

    yana döne makarnaya koşan tipler ayrı bir mevzu ama kim, niye sokağa çıkmak zorunda anlamadım.

    yıllarca seni cemaate karşı uyaran ve senin bu uyarılar yüzünden dinsizlikle suçladığın da yine bu beyaz türkler değil miydi?

    o gün dinsizlikle, hainlikle suçladığın adamdan bir özür bile dilemeden bugün ne hakla tanka topa kafa atmasını bekliyorsun ki?

    (bkz: ben sıçtım beraber temizleyelim)

    yok öyle yağma.