bonghamton19
profili

  • 2 şubat 2024 samsunspor galatasaray maçı

    samsun en iyi oyuncusunu (landry dimata) kadroya bile almadi diye algi kasan yavvv$ak cikciklere soyle ballandira ballandira bir koyayim:

    adam zaten aralik 2023'ten beri sakat, oynamiyor.

    2 hafta onceki samsunspor - fenerbahce macinda da kadroda yok

    3 aydir sakat olan adami kadroya almadilar diye agliyorlar bugun de.

    oyle bir eziklik ki, adi konulamaz.

  • ece taşer

    tatili de gec, hpv asisini da.

    adamin biri senin karina "gel seni fas'a gotureyim" diyor, karin da "gotur beni gittigin yere hihi" diye cevap veriyor.

    su olayi savunan bir tek erkek olamaz, hatta meric bile olamaz.

  • hakim ziyech

    garnacho'nun yavsak gol sevincinden sonra ziyech, "simdi senin anani siktim oc hamminada mamminada" bakisi atip cok fena kitleniyor elemana.

    sonrasi malum.

  • tff'nin gs'ye özel yabancı kuralı uygulaması

    alman futbolcu mesut ozil'e ozel yerli statusu

    hadi simdi siktirin kumda oynayin.

  • türkiye'nin döviz bazında da pahalı olması

    yilin 9 ayi los angeles 3 ayi istanbul'da yasiyorum.

    los angeles'ta market alisverisi ve hatta disarida fast-food turkiye'den daha ekonomik.

    west hollywood gibi bir mahallede verdigim kira ile istanbul'da orta halli bir mahallede 3+1 ev kiralayamiyorum bile.

    nisantasi'nda bir barda kokteyle $20 istiyorlar. los angeles'in en kral mekaninda fransadan ozel gelmis barmenin elinden ictigim kokteyl ise $15.

  • 27 ağustos 2022 kanal istanbul'un iptal edilmesi

    kafa basi $400.000'den iyi silktiler araplari

  • bim'in peynirinden mavi çuval parçası çıkması

    icindeki kanserojen maddeler o peynirin tum uretim partisine de etki etmistir mutlaka.

    eskiden aclik olsa da kitlik olsa da peynir-ekmek diye bir tabir vardi, onu bile yok etti amk haramileri. gercek peynir degil, peyniralti suyu aromali kanser yediriyorlar insanlara.

  • sedye ile bankadan para çekme rezaleti

    banka calisani gozune degil, kameraya guvenerek dogru olani yapmistir.

    bu olay gercek olabilir, ancak yarin cikip annesi, "o ben degildim, haberim bile yoktu ne para cekmesi" dese bankanin elinde somut kanit yok. tum olay bankacinin ustune yikilir ve isinden de olurdu.

    1/10

  • 24 ekim 2019 koton sendikalı işçi kıyımı

    daha durun.

    sizin begenmediginiz isleri, kosullari opup basina koyacak suriyelileri alacaklar yerinize. milyonlarca turk/suriyeli cocuk ise yaklasik bi 15 yil sonra aktif olarak is hayatina atilacak.

    verdikleri maas da saatlik 10-12 lira (asgari maas) - saatligi sadece 2 amerikan dolarina beyninizi, vaktinizi ve bedeninizi veriyorsunuz, bir de ustune boyle sokup cikartiyorlar.

  • 22 eylül 2019 guinness başvurum onaylandı

    baslikta ortalama iq seviyesi 2 haneli resmen, geldigimiz noktaya bak lan.

    tanim: guinness tarafindan $5 citirlanan yazarin beyani.

  • türkiye'den siktir olup gitmek

    eveeet, 24 haziran 2018 cumhurbaşkanlığı seçimi sonuçlarından sonra, bizzat 5 yil once siktirip gitmis biri olarak yaptigim arastirmalar sonucu; amerika, ingiltere ve almanya'ya gitmenin bazi yollarini anlatmaya karar verdim. gun icerisinde de burayi editleyip daha da uzatacagim olayi. ulasabildigim kadar insana ulasayim, bu kokusmus ulkeden 1 tane beyin bile kurtarabilirsek kardir bu saatten sonra.

    on not: malesef bu secenekler finansal olarak cok ucuz secenekler degil, ben gittigimde dolar 1,75 civarindaydi, daha makuldu. ancak yapmak istedikten sonra bir sekilde yol yordam bulacak insanlar da vardir burada, o yuzden yine de anlatacagim.

    amerika birlesik devletleri:

    kisa bilgi: universite mezunu iseniz, amerika'da 9 aylik bir sertifika egitimi sonucu 1 yillik calisma ve oturma izni aliyorsunuz.

    universite mezunu oldugunuz icin, sadece sertifika egitimi alarak bunu yapabilirsiniz. tum amerikan egitim kurumlari arasinda ucla extension fiyati en uygun yerlerden biri, 9 aylik marketing sertifikasinin ucreti sadece $5800 ve bunu 3 taksit olarak kredi karti ile odeyebiliyorsunuz. bu 9 ay boyunca haftada 2-3 gun, yarim gun dersleriniz olacak ve geri kalan zamanda isterseniz okula bagli olan alanlarda (muze, kutuphane, kafeterya vs.) calisip saatlik $12-13 kazanabilirsiniz, veya undocumented olarak alisveris merkezlerindeki, hollywood bulvari uzerindeki standlarda saatligi $10'a da calisabilirsiniz. veya bilisim/bilgisayar alaninda bir isiniz varsa cok rahat bir sekilde internetten freelance is bulabilirsiniz, kimse social security number veya calisma izni sormaz oyle bir durumda.

    $1000-$2000 civarinda kullanilacak araba bulabilirseniz, sehrin 30-40 dakika disinda oda arkadasi da bularak aylik kisi basi $500-600'a konaklayabilirsiniz, ancak sehrin icindeyseniz kisi basi $800-900'a cikabilir. tek basima kalmak istiyorum derseniz de ortalama bir yerde studyo daire ucretleri $1300'den basliyor, bir apartmanin icinde ozel oda, paylasimli banyo ise yaklasik $1000 tutuyor. $100 civari da elektrik, su, internet, telefon masrafi var. ben ilk geldigimde hollywood'da $1600'a 1 odali bir ev tuttum arkadasimla, o $1000 verip odayi aldi, ben $600 verip oturma odasini aldim mesela. ancak konaklama fiyatlari asagi yukari boyle.

    bu yontemin soru isaretlerinden biri "ee 1 senelik calisma izni bitti zaman nolacak?" iste burada is biraz size dusuyor. eger alaninizda iyi bir calisansaniz, girdiginiz firmaya bagli olarak isvereniniz size sponsor olarak size h1b vizesi cikartabilir. bunun isveren icin avantaji, normalde yillik $60.000 odeyecegi bir calisana, gocmen oldugu icin $40.000 odeyip daha ucuza calistirabiliyorlar. cunku isverenden cok gocmenin ona ihtiyaci var, bu isi kaybetmemek ve amerika'da kalabilmek icin cok daha siki calisacak ve ucretinde buyuk bir indirime gidecek. ancak bu gozunuzu korkutmasin, turkiye'de buyuk ve kucuk firmalarda calismis biri olarak amerika'da calistigim aile sirketi bile turkiye'deki tum tecrubelerimden daha iyi ve yapiciydi. bazen bazi ilanlara denk gelirsiniz ozellikte stem ve bilisim alaninda, neredeyse yeni mezun biri icin 5 yillik tecrube ve 10 yillik tecrubenin getirecegi ozellikleri isterler. ancak bu genellikle firmalarin gocmenlik ofisine: "bak biz ilan verdik aradik, amerika'da hic buna uygun calisan bulamadik, o yuzden gocmen aliyoruz" demesini saglayan bahanelerden biridir. cunku amerika ve avrupa'da ise gocmen alabilmek icin once kendi iclerinden birisini bulmalarini istiyorlar, bulamazlarsa ancak gocmen icin is iznine basvurabiliyorlar, bunlar da gozunuzu korkutmasin. basvurun heryere, deneyin.

    bir diger secenek ise evlilik. ucla extension'dan tanidigim (ultra zenginler haric) turklerden yarisindan fazlasi evlendi ve burada kaldi. calisma izniniz bitmeden evlenip adjustment of status basvurusu yaparsaniz, is degistirmediginiz surece tum surec tamamlanana kadar, yani green card'iniz gelene kadar calismaya devam edebiliyorsunuz legal olarak, yani is izniniz bitmiyor. trump sagolsun isler yavasladi, islemler yaklasik 1 sene suruyor, ona gore hazirlanin. eger zamanlama tutmazsa, calisma izniniz biterse bir 3 ay daha kalabiliyorsunuz, 3 aydan fazla kalirsaniz ve evli degilseniz out of status durumuna dusuyorsunuz. ancak bir suc islemediginiz surece ozellikle los angeles'ta bu cok sorun degil, ertesi gun sizi arayip ulkeden atmak icin kimse gelmiyor, ama yine de ufak bir riski var tabiki. ancak isin pozitif tarafi, atiyorum 6 ay boyunca out of status olarak kaldiniz, bir es buldunuz ve evlendiniz. ulkeye legal bir giris yapmis oldugunuz icin (bu durumda ogrenci olarak f1 vizesi ile giris yaptiniz) ve amerikan vatandasi ile evlendiginiz icin devlet baba sizi affediyor, iyi hadi kerata gel al calisma iznini diyor adjustment of status basvurusundan sonra. bunu yapan 2 insan tanidim, ikisi de evliliklerini devam ettiriyorlar, 10 yillik green card'larini aldilar, mutlular.

    en cok bilgi sahibi oldugum konu bu, simdi ingiltere ve almanya hakkinda yuzeysel bilgiler vereyim:

    ingiltere:

    oncelikle su basliktan biraz daha bilgi alabilirsiniz: ankara antlaşması

    kisa bilgi: atiyorum evden yapabilecek bir isin var, mesela grafik tasarimci. diyorsunki, bak haci ben iste 1200 sterlin ofisime (evime) veriyorum, 500 sterlin bilgisayar, 200 sterlin su aletler falan fistan, toplam 10.000 sterlin yatirim yapacagim size, bana oturma ve calisma izni verir misiniz? yani sermaye gosterip basvuruyorsunuz. gozunuzu sakin korkutmasin, 5 yil once mersin'li bir ayakkabi boyacisi, sadece 500 sterlinlik sermaye ve iyi bir avukat ile gitti aldi catir catir bu izni.

    almanya:

    bu hem universite, hem lise mezunlari icin yapilabilecek en ucuz ve yapici yontemlerden biri bence. malesef cok bilgim yok ama yol gostermek adina yuzeysel olarak yaziyorum bunlari. almanya'da tum universiteler devlet universitesi ve belli bir duzeyde almanca biliyorsaniz, yilligi 2000 euro civari olan devlet universitelerinde 4 yil okuduktan sonra, 18 ay sureyle oturma izninizi uzatabiliyorsunuz. bu ne demek? universitenin son sinifinda, ozellikle muhendislik ve bilisim alaninda is arayabilirsiniz, is bulamasaniz bile 18 ay daha herhangi bir iste calisabilir, hayatinizi kazanabilirsiniz demek. zaten turk yogunlugu fazla, illa birsey cikartirsiniz orada gittikten sonra. ama zaten parlak bir ogrenciyseniz son sinifta is bulma sansiniz cok yuksek, en kotu yilligi 50.000 euro'ya ise baslarsiniz. yani turkiye'de yeni mezun muhendis olarak kazanacaginiz paranin yaklasik 10-12 kati. is bulduktan sonra zaten is blue card'a kadar gidiyor, gittikten sonra bunlarin hepsi cozulecek seyler.

    kacin kurtarin kendinizi.

  • özge borak'a bir gece için 1 milyon dolar teklifi

    kukusunun 4.5 milyon turk lirasi ettigini zanneden kezban.

    (bkz: herkes beni sikmek istiyor)

  • arda turan

    aceleyle evlenmis eski futbolcu. 7 ay sonra arda turan jr piyasaya cikar diyorum.

  • korku evinde titreyerek bayılan genç

    verdigi paranin hakkini almistir, amac korkmak degil mi zaten :)

  • 1 oyuna 350 tl vermek

    bir oyun fiyatinin o ulkenin asgari maasinin ucte biri olmasi yapimcinin sorunu degil. sorun oyun fiyatlarinda degil, anlamadiniz hala.

    bu sene fifa 18 icon edition aldim indirimlerle 80 dolara. part-time calisiyorum. aylik gelirim yasadigim ulkenin asgari ucretine denk geliyor toplamda, para icinde yuzmuyorum.

    80 dolar kazanmam icin yaklasik 3.5 saat calismam gerekiyor matematigi yapinca, karsiliginda da bu oyunu yaklasik 300 saat oynuyorum yenisi cikana kadar.

    yani bana yaklasik 300 saat boyunca keyif verecek bir oyun icin 3.5 saatimi feda ediyorum maasimdan, sene boyunca da oynuyorum. ama turkiye'de olsam 2-3 oyun icin 1 asgari maasimi vermek zorunda kalacaktim.

    oyun fiyatlarina bok atmak yerine bu alim gucu adaletsizligini bir sorgulayin bence.

  • iphone x

    sahip oldugum iphone 6s telefonumu t-mobile'a goturup $300 indirim ile $699'a alacagim telefondur.

    part-time grafiker olarak calisiyorum amerika'da, $699 benim icin yaklasik 32 saatlik maas demek. turkiye'de ayni isi yapsaydim 4 ay yemeyip icmeden alabilirdim. onun yerine refah seviyesi yuksek bir ulkede calisip bu telefonu 1 hafta calisip alabiliyorum.

    dolar dip yapti nerdesiniz kamalistler tayfasi iste bunu anlamaz. ekonomisi kotu olan ulkeler dusunsun artik 6 aylik asgari maaslarini yatirirken telefona. coh eyi devam.

  • jason denayer

    ıstanbul'a inmis ve kalabalik bir grup mesalaler ve tezahuratlar icerisinde karsilamis aslani.

    simdi biz bu herifi neden bu kadar seviyoruz ama bize sampiyonluk kazandiran kaptanimizdan nefret ediyoruz bi oturup dusunsun futbolcular.

    yenicerilik pesinde degil topun pesinde kosarsaniz, formanizi yere atmayip bu takimin bir parcasi olabilmek icin hirsinizdan aglarsaniz 20 yasinda taninmayan bir futbolcu bile olsaniz bu taraftar sizi kral gibi agirlar hem stadta hem havaalaninda.

  • arda turan

    reddit'te atletico'ya transfer haberindeki yorumlara bir bakin

    barca, atletico ve liverpool taraftarlari dahil herkes transferi yaptiktan sonra disiplin ve hirsini kaybettiginden, erdogana olan desteginden dolayi desteklemediklerinden bahsediyor.

    o ilk gittiginde yaninda olan arkadaslarindan hic biri yok, takimda yalniz birakilmis. futbol tarihine gecebilecekken 1 sene sonra istenmeyen adam ilan ediliyorsan donup de bir bak kendine artik. o cevreyle zor.

  • 15 temmuz 2016 nice taksicilerinin adamlığı

    tam hali "15 temmuz 2016 nice taksicilerinin adamligi vs 28 haziran 2016 taksicilerin fırsatçılığı olmasi gereken baslik.

    15 temmuz 2016 nice'de kamyonun kalabalığa dalmasından sonra nice sehrindeki taksiler tum gece bedava hizmet vereceklerini aciklamislar etkilenen insanlara, vatandaslarina yardimci olmak amaciyla.

    50 metre otesinde birinin annesinin kollari kopmusken, birinin kanlari tavana sicramisken bizim taksicimiz nasil bundan kar edecegini dusunuyor, insanlik hak getire.

    iki ulke, iki aci olay, bambaska bir kafa yapisi.