ayamandrake5
profili

  • deniz gezmişler mahir çayanlar benim emrimdeydi

    (bkz: doğu perinçek)

    çin komünist partisi batı asya genel sekreter yardımcılığı ile diyalog halinde çalışır.

    çin devletinin, asya ve ortadoğu'da hemen her ülkede benzeri olan klasik (bkz: çin lobi partisi) olan (bkz: vatan partisi)'nin değişmez genel başkanıdır.

    bu lobi partileri, içinde faaliyet gösterdikleri ülkenin en köklü ideolojileri içinde kalır oraya yaslanırlar. (vatan partisi için kemalizm)

    diğer yandan çin ve rusya'nın politik ve iktisadi hegamonyası için adına (bkz: çok kutuplu dünya) ve (bkz: avrasyacılık) denen iki kavramı kullanırlar,

    doğu perinçek için öncelik, çin devletidir. örneğin orada (bkz: uygur türkleri) adına iki cümle sarf eden herkesi abd ve atlantikçi ilan ederler. geri kalan herşey ama herşey teferruattır.

    turkiye'de iktidarda bulunan partinin ne yaptığı değil, çin devleti ile ilişkileri nasıl yürütüp yürütmediği önemlidir. bu yüzden kemalist bir parti ile kavgalı, muhafazakar bir parti ile (akp) ile koyun koyuna olabilirler.

    bu durum asla ama asla değişmez. hiç bir ilke prensip söz konusu değildir. bu partiye üye olan insanlar bir zaman sonra neler oluyor? bizim ileri sürdüğümüz değerlerin tam zıddı olan akp ile nasıl bu kadar haşır neşir oluyoruz?? sorusu ortaya çıkar.

    bu yüzden akp 'yi bir parça eleştirdiği için mevcut duruma aykırı davranan (bkz: aydınlık gazetesi) yazarı (bkz: rıza zelyut)'un işine son verilir.

    bu yüzden (bkz: şeytan ayetleri) kitabını yayınlayan, (bkz: 2000'e doğru) dergisinde (bkz: turan dursun) 'un yazılarını yayınlayan doğu perinçek, akp döneminde ben de bayram namazlarına gidiyorum der.

    bu yüzden mustafa kemal'i bayrak yapıp onun cumhuriyet değerleri dediği herşeyi islamcı çizgiye çeken akp'' ye destek verir ve atatürk'e öfkesi malum (bkz: yeni akit) ile röportaj yapar.

    bu yüzden 1990'larda sovyet (dolayısı ile avrasya) çizgisine yakın pkk'yı bekaa'da ziyaret eder çiçek verir. pkk 2000'lerde ab'ye yakınlaşınca yeminli düşmanı olur.

    bütün bunları anlamak için kafa patlatmaya da gerek yoktur. aydınlık isimli çin devleti lobi gazetesini bir hafta okumak yeterlidir.

    (bkz: doğu perinçek) bir muamma ne yaptığı belli olmayan biri değildir. çok çok basit bir formül vardır.

    çin devleti için iyi olan doğu perinçek için iyidir.

    çin devleti için kötü olan doğu perinçek için kötüdür.

  • r.t.erdoğan'a bir nasihat bırak

    en büyük hatayı, en güçlü olduğunu düşündüğün an yaparsın.

    bertrand russell

  • fatih terim

    fatih hocamız, mekan basmaya giderken gene yanlış kadro seçimi, gene yanlış taktik, gene 90 dakika mücadele etmeden 3 puanı orada bırakıp dönmüştür.

    sevgili hocam yıllardır söylüyoruz, rakibi küçümsemeyeceksin. bak bunu (bkz: izlanda) maçında gördük. kebapçı deyip geçmeyeceksin. önce yardımcı hocanı gönderip rakibi izleteceksin.

    sonra yıllardır söylüyoruz milli takıma (bkz: gençlik aşısı) yapmak gerek diye , ama sen hala ilk on bire (bkz: damatları) alıyorsun. bak bu damat işi siyasette tutar ama sahada tutmaz. forma kimin hakkı ise ona teslim edeceksin. iki koruma ile değil yanına (bkz: yıldırım demirören) ve'(bkz: spor bakanı akif çağatay kılıç)ı alıp iddialı bir kadro ile mekana gideceksin .

    ha son olarak kebapçıdan 2 yumruk yedin . sinmeyeceksin, teslim olmayacaksın ülke milli takımı sana emanet; bizleri yılgınlığa sürüklemeyeceksin.

    yapacaksın basın toplantısını. yediğin dayağın sebebi her ne ise özeleştiri yapacak , hatalı kadro seçiminin sorumluluğunu türkiye futbol direktörü olarak üstleneceksin.

    sen uefa kupası kaldırmış büyük bir hocasın. sakın üzülme. lig uzun bir maraton. daha çok kebapçı , pardon daha çok maç var , 3 puanlı sistemde her an herşey olabilir, bu yolda asla yalnız yürümeyeceksin.

  • galip tekin

    türkiye gibi gerçeğin, hayal edilenden bile daha korkunç olabildiği bir ülkede, bilim kurgu , metafizik , gerilim , gerçeküstücülük, bilinçaltı temalı olağanüstü çarpıcı kimi zaman kısa, kimi zaman uzun süreli çizgi roman eserleri vermiş büyük üstadıdır.

    çizdiği dergileri okurken mizahi sayfaları tebessüm ile geçer ve sıra galip tekin'in sayfasına geldiğinde evin gölgeli karanlık bir köşesine oturur öyle okurdum.

    yeryüzünde (bkz: ridley scott) (bkz: stanislaw lem) gibi kişilere denk düşen bir hayal gücü vardı ve gölgeler diyarının soğukkanlı anlatıcısıydı.

    galip tekin'in ölmüş olması da, onun sayfalara çizilmiş bir öyküsüdür sadece. hayalleri, onun ölmesini de işlevsiz kılmıştır. tıpkı bu entrynin de hikaye ve kurgunun bir parçası olduğu gibi.

    bir milyon yıl ileri ya da geri gidip gelen bir adam öldü mü diyorsunuz? hadi canım sende ! hikayenin bir yerinde galip'in ölmesi gerekiyordu. devamı haftaya belki kim bilir?

  • ismail köybaşı

    bir sezonda

    3 maç insanüstü oynar maldini sanırsın.
    9 maç saç baş yoldurur.
    11 maç sırıtmaz ama göze de batmaz.
    4 maç ya penaltı yaptırır ya sarı karttan atılır.
    sakatlanırsa genelde bir buçuk sezon geri dönmez.
    saha içinde efendi ve usludur hakemle oynamaz.
    sakat olmadığında antreman aksatmaz.
    hedefe orta yapmada vasatın altındadır.
    hızlı sağ açıklara karşı sıkıntı yaşar.
    pas alışverişi gayet iyidir.
    sol açıkta takım hücumda iken ölümcül top kaybeder arkasında gözü yoktur.
    bindirmesi kondisyonu iyidir.
    gece oturmalarına pek bulaşmaz uykusu düzenlidir.
    liderlik vasfi yoktur takım ezikse isyan etmez.
    tosic ten iyi; caner den kötü bir sol bektir.

    biz pek hayrını görmedik umarım ezeli rakibimiz fenerbahçe görür . burada bok atmaya ya da fazladan şişirmeye atışmaya gerek yok.

    biz iyi bir ismailin olduğu iyi bir fenerbahçeyi geçerek şampiyon olmayı isteriz.

    baba hakkıdan aldığımız kurs budur.