pubperest1
profili

  • game of thrones

    hakkında benim de bir teorimin olduğu dizi.

    --- spoiler ---

    teori beyond the wall ile ilgili. özellikle benjen stark ile. şu adamın ismini söylerken garip bi haz alıyorum bu arada ya.

    şimdi bilindiği üzere benjen amca duvarın ötesinde ak gezen saldırısına uğrayıp ölüyor. ancak ormanın çocukları ejderha camı kullanarak benjen starkın ölü bir şekilde hayatta kalmasını sağlıyorlar. aslında orman çocuklarının yaptıkları şey insan bilincine sahip bir ak gezen yaratmak oluyor. benjen de duvarın ötesinde tek başına takılıyor. ya da biz öyle sanıyoruz.

    night king üç gözlü kuzgunun yuvasına girebilmek için bran stark'ı işaretlemesi gerekiyor. yani orman çocuklarının büyüleriyle korunan herhangi bi yere girmek için buna ihtiyacı var. ve bran'ın tedbirsiz hareketleri ile bunu başarıyor night king.

    hodor'un ve üç gözlü kuzgunun öldüğü kovuk saldırısına bir bakalım şimdi. night king ve onun walking dead zombileri haricindeki taşaklı ekibi bran starkı yakalamak için hiç aceleci davranmıyor farkındaysanız. kovuktaki tek amaçları üç gözlü kuzgunu öldürüp bran stark'ın artık duvara yönlenmesini sağlamaktı bence.

    night king'in nihai amacını da biliyoruz, duvarı aşıp westerosu ölüler diyarı haline getirmek. duvarın da bir takım büyülerle korunması orayı geçilmez yapıyor. ama artık bran'ı damgaladığına göre, bran'da duvara varıp onu geçeceğine göre night king rahatlıkla wall'ın ötesine, westerosa doğru yol alabilir.

    şimdi gelelim teorinin asıl can acıtan kısmına. night king ; bran stark ve ekibinin duvara ulaşma konusundaki başarısızlıklarının farkında olduğundan, bran starkın en azından duvara varana kadar hayatta kalmasını istediğinden benjen stark'ı devreye sokuyor.

    atlamamız gereken bir nokta; benjen stark artık bir karga değil, bir stark değil, bir insan değil, sadece bir ölü. ve night king tarafından olmaması için bir sebep yok. kendisi hâlâ insanlar için savaşıyorum dese de bence benjen , night king ile anlaşıp bran starkı duvara sağsalim götürmenin peşinde. bran duvarı geçtiğinde night king ve ordusu için bi engel kalmayacak.

    ve benjen stark da bu hizmetinden dolayı gece kralı tarafından ödüllendirilecek.

    --- spoiler ---