freudun egosu5
profili

  • ucuza psikolog bulmanın imkansız olması

    klinik psikoloğum. daha önce de yazdım, yine yazıyorum. halkçı adamım, öğrencidir, asgari ücretlidir vs. herkese söylüyorum, psikoterapiye ihtiyacı olup yüksek miktarlar veremeyecek durumda iseniz yeşillendirin. elimden gelen yardımı yaparım.

    edit: daha önce yazdığımın editi.

  • 9 nisan 2017 izmir evet mitingi

    on dakika önce adnan menderes havalimanını yaptık mı? yaptık. dedi ve alkış kıyamet koptu.

    adnan menderes havalimanı inşa tarihi 1987.

  • shameless

    bir odada hitler, stalin ve debbie olsaydı ve benim de iki kurşunum olsaydı; debbie'yi iki kez vururdum.

  • the walking dead

    bu diziyi 7 sezondur izliyorsunuz ve hala aksiyon arıyorsunuz ya ben ona şaşırıyorum. kardeşim, adamlar insanoğlunun gelişimini anlatıyor aslında hala anlamadınız mı? zombiler sadece figüran dizide.

    ilk sezonlar göçebe hayatını, kayıpları ve kazançları sonucunda nasıl hayatta kalacaklarını öğrendiklerini gördük. sonrakiler de göçebe hayattan yerleşik hayata geçişi, salgınları, grup içi çekişmeleri ve grubun yavaş yavaş nasıl komün haline geldiğini gördük. yerleşik hayata geçmiş diğer toplulukların, ırk, din, renk farketmeden nasıl vahşi yada uysal olabileceklerini gördük. grup belli bir sayıya ulaştıktan sonra gruba üye olmak isteyenlerin sorgu sürecinden geçtiklerini gördük.

    son iki sezondaysa bizlere sosyal darwinizmnediri anlatıyorlar. daha büyük ve güçlü komünlerle mücadelenin nelere malolacağı ve mücadelelerin kayıpsız olamayacağını anlatıyorlar. hem iç hem dış grup dinamiklerinin nasıl işlediğinden bahsediyorlar. grup sargınlığı, kollektivizm ve her türlü sosyal psikolojik terimden bahsediyorlar. baya baya bildiğin din, devlet, kültür, kolluk güçleri, aile ve ahlakın yıkıldığı bir dünya sistemini gösteriyorlar. ne bu? tertemiz anarşi .

    ama sen izlerken "yeaa kenks hiç action yok bu bölüm baksana kimse ölmedi" diye izlersen tabii sıkılırsın. muhabbet zombiler vs insanlar değil ki.

  • vatanını satıp kaçmış 3 milyon uyuz

    vatanlarını satıp kaçmalarını bir noktada haklı görebiliriz ama bu şartlar altında deli gibi üremelerini kimse haklı gösteremez.