oluroylearada28
profili

  • abdülhamid olsaydı lozan'da toprak kaybetmezdik

    haklı önerme zira abdulhamit basta olsa idi, iş mondros ve sevr ile bitmiş olacak,lozan konferansı hiç toplanmayacaktı.

  • 10 haziran 2022 cuma ümmetin ayasofya kıyamı

    allah kabul etsin. 20 yıl evvel kurtulduğunuz "iğrenç" rejimi kuran, sultan vahdettin'in kaçarak terk ettiği yurdu ve istanbul'u düşman işgalinden kurtaran, ayasofyayı tekrar istanbul'a, vatana kazandıran atatürk ve silah arkadaşlarının da ruhu şad olsun.

  • 15 temmuz gezi parkı kalkışmasının devamıdır

    türkiye'nin önemli sorunlarından biri de makam sorumluluğu taşımayan ve işkembeden dilediği gibi sallayan siyasetçilerdir. devlet bahçeli tam da budur.

  • 5 eylül 2019 fatih terim'in 4 maç ceza alması

    bu memlekette kurumların çalışmaması artık sıradan hale geldi. birileri cezaları açıklayan kurumda örgütlenmiş, ceza doğru ya da yanlış bakmaksızın (bu durumda ceza ne kadar doğru o da şaibeli hale geliyor) cezanın açıklanma saatini ayarlayacak kadar oraya çöreklenmiş ve hakim olmuşlar. adeta adaletsizlik partisi veriyorlar. tıpkı ergenekon hakimlerininin ceza vermek için 29 ekimi, 19 mayısı ya da 30 ağustosu seçmesi gibi bir şey aslında. bu kurumsal kokuşmuşlukla başa çıkmazsak memlekette hiç bir şey düzelmez.
    not: beşiktaş

  • 21 mart 2019 döviz hesaplarına vergi getirilmesi

    öncelikle vergi artışı döviz mevduatlarına değil vadeli döviz mevduatlarına getirildi. yani elde edilen faiz geliri eğer döviz hesaplarından geliyorsa vadesine göre vergi oranı yükseltildi. vadesiz döviz hesaplarında bir vergi yok. öte yandan uzun vadeli tl vadeli hesaplara da vergi indirimi geldi. esasında zaten tl faizler o kadar yüksek ki, tl vadeli hesaplara zaten talep var. tl hesaplara yapılan vergi indirimi aslında biraz ekstra ödül gibi duruyor.

    diğer taraftan döviz kurlarında dalgalanmanın geçtiğimiz yaz aylarına göre nispeten düşük olduğu bu günlerde döviz faizlerine uygulanan verginin artırılması sorun beklentisinin yükseldiğini gösteriyor. ya dövizde bir dalgalanma beklentisi var ya da döviz mevduat rakamlarının ulaştığı seviye önlem almayı zorunlu kılıyor.
    edit: imla
    edit: eskenar ucgen in sorusu üzerine, tl faizlerinde vergi indirimi daha evvel yapıldı. şu anda yapılan döviz faizlerinin stopaj oranında artış. 1 yıldan uzun vadeli tl faizlerde stopaj 0. her ikisi de aynı anda yapılmış gibi yazmışım.
    fularlı edit: gelen mesajlar üzerine; vergi faiz geliri elde ederseniz kesilir. faiz elde etmeyen banka hesabından vergi kesilmez. bu servetin vergilendirmesi olur ki hukuken mümkün değildir. sadece motorlu taşıtlar vergisi ve emlak vergisinde serveti vergilendirebilirsiniz. bankada dövizi olup bunu vadeli hesaba koymamış ve faiz elde etmemiş bir şahıs kur farkından dolayı milyonlarca tl kar bile etmiş olsa gelir vergisi ödemez.
    son edit: neyehbe nin uyarısı üzerine tl mevduatlardaki stopaj oranları sonradan tekrar değişti.

  • 25 aralık 2018 ankara kar yağışı

    arkasından gelecek ayazı düşündükçe içimizi ürperten yağıştır. - 13 lerden bahsediliyor.

  • 22 eylül 2018 trabzonspor göztepe maçı

    var icad oldu burak yılmaz'ın piyasası yarı yarıya düştü.

  • alvaro negredo sanchez

    mustafa pektemek isimli genç ve gelecek vadeden oyuncumuz artık daha çok forma şansı bulabilecek.

  • tcmb'nin bağımsızlığının neticesini göreceğiz

    tehdit edilen bir merkez bankası bağımsız olamaz. biri reise bu gerçeği söyleyiversin.

  • düzgün rizelilerin de olması

    şehir merkezinde atatürk heykelini kaldırıp çay bardağı koyan şehir değil mi rize. nesini seveceksin bu insanların. elbette düzgünleri vardır ama mümkünse karşılaşmayalım.

  • rusya'nın türkiye'ye 100 milyar$ borç vermesi

    rusya'nın 100 milyar doları olmadığı için imkansız önermedir.

  • menzil neden terör örgütü değildir

    akp devletten gitsin görürüm ben onların devlete bağlılığını. devleti emerken bağlanmak güzel tabi.

    edit: başlığı açan zat bir editinde bize değinmiş. savunması şu, aslında bu konuda bana küfürlü mesaj gönderen yandaşlarının da hakkını yememek lazım, bu cemaat akp döneminde var olmamış dolayısıyla akp dönemi ile ilişkilendirilemezmiş. eğer dürüstseniz müritlerinin ya da mensuplarının bakanlıklarda yürüttüğü faaliyetleri yazabilecek cesaretiniz var mıdır? bunlar akp döneminde yerleşmedi mi buralara. bazı bakanlıkları fiilen yönetmiyorlar mı? ayrıca bu cemaat devlet organları tarafından izlenebilmekte midir? istihbarat birimleri tarafından bu cemaatin devletteki faaliyetleri izlenebilir mi? maliye bakanlığı bunların elemanlarını, şirketlerini denetleyebilir mi? el cevap: denetlenemez, izlenemez. zira bu cemaatler kanser gibidir. bireyi birey olmaktan çıkarır. menzil'in de devlet içerisinde denetlenemeyen tüm faaliyetleri en azından "terörist faaliyet" şüphesini hak eder. kimse bana çay ocaklarına gidin, masum insanlar demesin. aynı şeyler süleymancılar için ve aynı yoldan giden cemaatlerin hepsi için geçerlidir.

  • derin devlet ince'yi getirmek istiyor

    o zaman aferin derin devlete. demek ki kafaları çalışıyor.

  • şanlıurfa'da doktora parke taşı ile saldırı

    urfa'nın bu durumu pek sürdürülebilir görünmüyor. bu ilde sıkıyönetim ilan edilip tüm silahlar toplanmalı ve aşiretlere sıkı kontrol getirilmeli. başka türlü düzelmeyecek.

  • aysun kayacı

    vakti zamanında değerini bilemediğimiz siyaset bilimci.

  • ak parti'nin 2002'de bir enkazı devraldığı gerçeği

    enkazı değil enkazın ardından hızla toparlanan ve geleceğe güvenle bakan, artık şehit haberi gelmeyen bir ülkeyi devraldı. aynı ülkeyi; doların rekorlar kırdığı, kimsenin (akp li yandaşlar hariç) gelecekten umudunun kalmadığı, binlerce gencimizi ve insanımızı terör sebebiyle şehit verdiğimiz, gerçek bir enkaza çevirdi. gerçek budur.

  • afrin operasyonunda chp olsa vatan elden giderdi

    (bkz: vatanı elden çıkarıp suçu atacak adam aramak)

    editlemesem olmazdı: bu cümleyi süleyman şah türbesini savunamayıp taşıttıran kişi söylüyor.

  • 20 nisan 2018 fenerbahçe'nin ligden çekilmesi

    türkiye'de futbol oynanmaya başlar. iyi gelişmedir.

    edit: imla

    uyaran yazarlara teşekkür ederim.

  • almanca güzel şarkı olmaması

    falco (bkz: jeanny)

  • aslında % 40 değil % 25 zam yapıyoruz

    enflasyon oranının % 15 olduğunu öğrenmiş olduk böylece.

    merdi kıpti şecaat arzederken sirkatin söyler