17december90
profili

  • hükümetin yerinde olsam tek çivi çakmam

    istanbul'dan, ankara'dan ve izmir'den tek kuruş vergi almayacaksa ve bu iller vergilerini kendi belediyelerine verecekse makul bir teklif gibi duruyor.

    edit: imla.

  • fiyatların çıldırmış olması

    türkiye cumhuriyeti halkının basit çoğunluğu 2017, 2018 ve 2023'te bir daha kolay kolay mülk edinememe ihtimalini göze alarak seçimler yaptı. bu fiyatlar da bu sürecin sonucudur.

    önce ev, araba alamamayı göze alıp seçtiler, son seçimde de temel ihtiyaçlarını dahi karşılayamayacak olmayı göze alıp seçtiler.

  • chp mamak adayının ırak türkmeni çocuğu kovalaması

    cocuklarin irak turkmeni oldugunun garantisini nasil aldigini merak ettigim bir akp trolu tarafindan acilmis basliktir.

    cocuklara aciyorlar ise ellerine akp brosuru verip ne diye secim calismasi yaptiriyorsunuz diye de sorarlar adama.

  • 3 şubat 2024 fatih erbakan'ın ittifak açıklaması

    bir anlami olmayan aciklamadir.

    ysk'ya kesin aday listesi teslimine kadar yrp/mhp/bbp gibi sahis sirketi kivaminda takilan siyasi partiler tek bir emirle “tum il ve ilcelerden cekiliyoruz” da diyebilir.

  • yavuz ağıralioğlu

    kaale alınmadıkça daha da ileri giden, beni kaale alın diye kendisini de partisini de gülünç duruma düşüren kişi.

    kendisinin türklük şuuru ve milliyetçiliği, kendi memleketi de olan doğu karadeniz bölgesini arapların hobi bahçesi haline getiren adamların 5 sene daha yönetmesine okey der ama kk'ya oy vermeye demez :)

    kendisi, aday eko da olsa mansur da olsa chp logosundan siyaset yapan birine oy vermeyecekti. kk bahanesi oldu.

  • 27 aralık 2022 istanbul toplu taşıma zammı

    1 yılda ortalama %90 artan motorine oranla gayet makul zamdır.

    fakat ibb şu beleş kart işinin acayip b*kunu çıkarmış durumda. zaten 65 yaş ve memurlara neredeyse beleş biniş kanununa ek bir de anne kart zımbırtısı yüzünden koca şehirde tam ücret basan oranı %30 civarında neredeyse. düşünün 14k alan bir polis bedava kullanırken onun yarısı kadar bile almayan asgari ücretli eğer doğuramuyorsa tam bilet basmak zorunda kalıyor.

    edit: akp'nin maaşlı trolleri ve akpli yetkililer istanbul halkını düşünüyorlarsa kendi kontrollerinde olan u harfli metrolarda ve marmaray'da ulaşımı 0.99 tl'ye indirebilirler :)

  • birinin montunun sahte olduğunu anlamanın yolları

    montunda moncler veya prada logosu olmasına rağmen iett otobüsünde yanınızda oturup 101plus oynuyorsa o mont sahtedir. oynamıyorsa da sahtedir.

  • metin feyzioğlu'nun lefkoşa büyükelçisi olması

    bugün itibari ile gerçekleşmiştir: https://www.medyatava.com/…-buyukelcisi-oldu_274280

    baroların parçalanmasının ve yargının oyuncak haline getirilmesinin ödülünü böylece almış oldu bu ulusalcı abimiz. bir aralar bu adamın chp genel başkanı olmasını isteyen tipler vardı değil mi :)

  • türkiye'nin satınalma gücünde 11. sırada olması

    hindistan'ın 3. olduğu listede ciddi ciddi bu sıralamanın halkın istediğini satın alma konusunda norveç, isveç'ten daha iyi olduğunu iddia edecek parti komiseri olmak da iyiymiş nereden baksan.

    milyonlarca insanın sokaklarda yatıp, derelere sıçtığı ülke olan hindistan, iki paket noodle ile tüm günü geçiren endonezya ve avrupa kökenli ve beyaz olanları haricinde sefaletten hallice yaşayan brezilyalılar da isveç, norveç, kanada gibi ülke halklarından iyi yaşıyor(yersen).

    listeyi biraz daha detaylı incelediğinizde, pakistan ve mısır gibi, sınır kapıları açılsa ülke nüfusunun %65'ini kaybedecek iki ülke de isveç'i geçmiş. özetle, akp'ye ve onun maaşlı trollerine göre türkiye, pakistan, mısır ve hindistan halkı; monako, isviçre, isveç gibi ülke halklarından daha refah içinde.

    hadi biz rte ve akpliler sayesinde öğreniyoruz durumumuzun aslında iskandinavlardan iyi olduğunu, bari birileri şu pakilere ve mısırlılara anlatsa da adamlar tuktuklarını bırakıp kerpiçten yapılmış tezekle sıvanmış evler yerinde s-class benzlerle özel güvenlikli villalarına taşınsalar.

    edit: listeyi k*çından anlayıp millete ''satın alma gücünde, kaçmak istediğiniz avrupa ülkelerinden iyiyiz'' dersen adama lafı yapıştırırlar. listenin doğruluğu ve gösterdiği farklı, senin millete algı olarak sunduğun şey farklı. kocaeli ekonomisinin muğla ekonomisinden daha büyük olması kocaelililerin muğlalılardan daha iyi yaşadığı anlamına gelmiyor. önce bunu bir idrak edin.

  • pkk'lı imc tv yöneticisinin ibb'de işe başlaması

    üst edit: ufak bir araştırma ile bu iddianın ilk defa ocak 2022'de takvim gazetesi tarafından ortaya atıldığını buluyoruz: link
    yani tam 9 ay boyunca ne bir savcı dava açmış ne de polis bir işlem başlatmış ama nasıl olmuşsa jahrein ''dur hele bir internete bakayım'' diyerek 9 ay önce ortaya atılmış ama ardı gelmemiş bir iddiayı yeniden dillendirmiş. tamamen tesadüf eseri(yersen).

    üst edit2: hatta yine desjard adlı maaşlı akp trolü de bu iddiaya yönelik bir başlık açmış 7 ocak 2022'de: (bkz: #132003672)

    adam gerçekten kadrolu çalışan mı?
    çalışan ise sicil kaydında bir durum veya hüküm var mı?

    yoksa af edersiniz ama devletin mahkemesinin vermediği kararı masa basi gazetecisi jahrein mi veriyor ''pkklı'' diye?

    2019 seçimleri öncesinde de bu zamanlarda yapıldığı gibi bir ''chp=pkk'' furyası alıp yürümüştü. süleyman soylu, balıkesir chp 11. sıra meclis üyesi adayının eltisinin kaynının 1966'da katıldığı toplantıya kadar yayınlayıp ''terörle iltisaklı'' chpliler dye geziyordu ortada. sonra ne oldu? arkası gelmedi.

  • ibb'de bir kişinin aynı anda 3 müdürlük yapması

    kendi kendini rezil etmeye doyamayan ekşi aktroll timinin yeni uyduruk iddiasidir.

    tek maasla, asli isi disinda vekaleten atandigi(yeni baskan secilene kadar) ve gecici olarak yaptigi iki isi uc maas aliyor gibi yansitmak deccal jr ekibine ve uyelerine has olsa gerek.

    ibb icinde bokta boncuk arayan ampulcu jurnalcilere onerim, islerini biraz daha iyi yapmalari.

  • ekrem'i aday maday yaptırmıyorum

    isin garibi nagehan ile ozel roportaj yapan ilk kisi de mansur yavas. ona kimse gikini cikarmazken tum kabak eko'ya patlatildi bu mizmiz chpliler tarafindan.

    allah gercekten sabir versin eko'ya. chp secmeni kadar memnuniyetsiz, kompleksli, tripli baska bir secmen kitlesi yok ulkede.

  • tuba torun

    kadikoy'deki evine gitmek icin, dedesinin dogum tarihinden bile daha eski zamanlardan beridir orada olan sukru saracoglu stadyumunu yikmak isteyen sahis :)

    en feminist, en sjw bunlardir ama bulunduklari konuma kendinden 20 yas buyuk bir adam sayesinde gelmekten de cekinmezler. hatta onlarla evlenirler :)

    hepsi feministlikten.

    edit: yakin arkadaslarinin beyanina gore geldigi yere kendi emekleri ile gelmis *

    peki bu yakin arkadaslari demiyor mu “ulan 87 dogumlu kadin hangi gecmis ve deneyim ile koca partinin en etkili ve yargi meclisi denilebilecek bir makamina oturabiliyor” diye.

    dusunun 70 yasinda ve kendinizi bildiniz bileli chpli birisiniz ama sizi partiden atacak kisi 87 dogumlu yogaci bir sjw avukat :)

  • jahrein'in twitter hesabının askıya alınması

    hahahahahahahahahahah

    bunu da chp los angeles orgutu yapmistir degil mi ;)

    isin sakasi bir yana, ibb'ye “orospu evlatligi yapiyor” deyip, millete dumduz soven biriydi. muhtemeldir ki sikayet uzerine yapildi. twitter nefret soylemi, zorbalik ve hakaret icerikli tweetler konusunda cok hizli. diger sosyal medya mecralari gibi esnek degil.

  • şile'de silah kontrolüne giden polisler

    jöhpöh31 tayfanın toz konduramayacağı polislerdir.

    iki tane gariban sokakta tepki gösterse üstlerine çökecek adamlar böyle mafyatik tiplere veya malum partinin adamlarına karşı hiçbir şey yapamıyor.

  • müge anlı ile tatlı sert

    hgs borcu olana, kyk kredisini odemeyene, muhalif tweet atana aslan kesilen devletimizin ankara’da illegal ne varsa yapmis, 50 tane suctan supheli olan 98’li bebeye dokunamadigini gostermis programdir.

  • otobüste ayaktaki kıza yer vermeyen erkek modeli

    otobüste ayaktaki yaşlılara yer vermeyen kızların hakkında pek de konuşmaması gereken erkek modelidir.

    15 yaşından beridir toplu taşıma kullanırım, kızların çok büyük bir kesimi araçlarda yaşlılara yer vermez. hatta 30 yaş üstü kadınların neredeyse tamamı yer vermez. ya 40 yaşında adam kalkar yer verir, ya da varsa anlayışlı bir kız.

    şahsen; hamile, engelli ya da +60 değilse kadınlara yer vermem, eşitlik ilkesi gereği. hele de yaşıtım kızlara.

    edit: imla.

  • 22 mayıs 2019 ysk gerekçeli kararı

    cok basit bir sekilde curutulebilecek gerekcelerle gasp edilmis secimin kararlaridir.

    sebep 1: 108 sandikta sayim dokum cetveli imzasiz ya da eksik.
    cevap1: 108 sandikta 145 akp gorevlisi mevcut, islak imzali tutanaklara gore de sandik sonuclari ile islak imzali tutanaklar arasinda bir uyusmazlik yok. yani kim ne oy aldiysa sisteme de o oy girilmis.

    sebep2: 750 sandikta memur olmayan gorevliler var.
    cevap2: 750 sandigin 745’inde akp uyeleri mevcut ve tek bir akpli gorevli bile tek bir sikayette bile bulunmamis “sandik kuruli uyeleri secime mudahele edecek girisimlerde bulundular diye!

    sebep3: 706 kisitli secmen var.
    cevap3: akp’nin iddia ettigi 41.000 rakami ile uzaktan yakindan alasi da yok farki kapatacak rakama da ulasamiyor.

    sebep4: toplamda 242.000 oyun(108 imzasiz sayim cetvelli sandik ve 750 usulsuz sandik uyesi) muallakta olmasi ve bu rakamin iki aday arasindaki farktan fazla olmasi.
    cevap4: o halde 242.000 oy ilce ve belediye meclis oylarini da etkileceyecegi ve ayni usulsuzluk ayni zarftan cikan diger 3 oyu da etkileyecegi icin tum secimin iptal olmasi gerekirdi, etmemisler!

    goruldugu gibi, sifir hukuk bilgisi bile yargitay, danistay hakimlerinin aldigi karari curutmek icin yeterli.

    tum iptal gerekceleri memur olmayan uyeler uzerine kurulu ancak bu uyelerin secime mudahele ettiginin ispati yok, hem de akp uyelerinin sandik basinda bir itirazinin olmamaaina ragmen!?

    secimin gercekten iptal gerekcesi olabilecek olan kisitli secmen orani ise 706 kisi sadece!

  • ekrem imamoğlu

    cok afedersiniz kendisi tam bir zihni sinir ustasi, dar-ul harb ve psikolojik savas komutanidir.

    yaygaraci bir kisim muhalif de sesini kesip bu adamin direktiflerine uyarsa 47 gunde kendisi, tipki 90 gunde ibb secimlerini kazandigi gibi 2. galibiyetini alacaktir.

    sahsen 31 mart gunune kadar hatta aksam saat 6-7’ye kadar bile 1-2 puan farkla kaybedecegini dusunurken adam %48.8’i cakti :) nasil ki bu performansi ve ustaligi basardiysa yine basarir. eminim.

    ilk paragrafi biraz acacak olurasam, dun muhalefet kitlesindeki siniri ve yikimi sadece 1-2 saatte resmen sifirladi, bugun itibari ile seferberlik emri gibi buyuk bir motivasyona cevirdi. 12 saat icinde, karsi tarafin “simdi bunlarin yarisi boykot der kalani secim der birbirlerini yerler” oyununu, o dedigim psikolojik savas komutanligini kullanarak paramparca etti.

    daha cok yazariz burada, simdilik diyecegim. kendi kendize gelin guvey olmak yerine imamoglu’nun adimlarini izleyin yeter.

  • ekrem imamoğlu

    secimlerden once, adayligi aciklandigi zaman kendisi eksiciler tarafindan linc edilirken sahsim, hakkinda sunlari yazmisti;

    (bkz: #84512440)
    (bkz: #86067437)
    (bkz: #87135453)

    buradaki dangalaklar, ozellikle de 24 haziran travmasindan sonra hincini bu adamdan cikarmaya kalkti, halkbuki asil sorumlu kendini partidin de ustunde goren, il orgutleriyle bile calismayan ve miting miting ver gazi diyen ince idi. secim sonrasini o kadar kotu yonetti ki yogun bir boykot hareketi olacakti, taa subat 2019’a kadar hasari travmayi atlatamamisti chp secmeni. hatta imamoglu farki biraz daha fazla tutabilirdi 24 haziran’daki ince travmasi yasanmamis olsaydi.

    neticeye bakacak olursa. 1 milyon oy almis hdp ve bahceli’nin pesine takilmamis ve irade koyabilmis 600-700 bin potansiyele sahip iyi partili ve ufak da olsa 24 haziran’da akp-mhp bloguna oy vermis bir kesimin birlesmesiyle zafere ulasti imamoglu.

    secim sonrasindaki psikolojik savasi da cok iyi yonetti. yine bazi ongorusuz chpliler bos lince baslamisken imamoglu kosesine pismadi, 17 gun boyunda bazilarinin kafasna vura vura “ben buradayim, haberiniz olsun” dedi. her gun kendini gosterdi ve ilce tesekkur mitinglerine devam etti, kitlenin arkasinda oldugunu gosterdi malum tayfaya.

    parti de bu sefer iyi calisarak sandiklari boslamadi ve saat 23.00’de 31.800 sandigin tamaminin islak imzali tutanaklari elde olunca secimin kazanildigi anlasildi. burada, sahsimin da elestirip basarisiz buldugu, canan kaftancioglu’nun payi buyuk. yanilmisim, kadin efsane bir is cikardi.

    iyi yonetilmis bir surec ve sonrasi ile en kucuk bileseninden en tepedekine kadar bir basari hikayesi yazildi ve zafet kazanildi.

    malum partinin ve ekibinin kurmak icin ugrastiklari psikolojik baski da, ysk’yi etki atlinda birakma cabalari da bugun sarachane meydani’nda yerin dibini boyladi. onlarin 10 olan psikolojik ustunlugu mazbata tesliminden sonra imamoglu lehine 90’da :)

    finally, ati alan uskudar’i gecti.