return of the kedi10
profili

  • reisin yatmadan önce yediği karışım

    (bkz: kul hakkı)

  • erdil yaşaroğlu

    görsel
    angry birds,
    sirinler,
    hulk

    bunlarin telifini hep aldin de mi erdil?

  • menzil cemaati

    terör örgütüdür.
    müritleri teröristtir.
    maddi manevi destek olan herkes terörle mücadele kapsamında cezalandırılmalıdır.

    ama bu olmayacaktır. çünkü 10 yıl sonra bu terör örgütü devletin ve halkın anasını avradını siktikten sonra ortaya çıkıp "yeav bilememişiz, kandırmışlar" demek daha kolay.

  • 14 aralık 2016 fed faiz toplantısı kararları

    "faiz döviz ne alaka?" diyen vardır eminim. şu şekilde oluyor.

    amerikalı coni walker kardeşimizin yatırım yapabileceği 10bin doları var diyelim. bunu abd bankalarına yatırmayı seçerse banka bir yıl sonunda %4 garanti kazanç vaadediyor. ($400)

    yok türkiye'deki ahmet ustanın dönerci açması için borç olarak verirse, ahmet usta bir yıl sonunda %10 kazanç vaadediyor. ($1000)

    şimdi arada $600 fark var. tabi ahmet usta abd bankasına kiyasla daha riskli bir yatırım. dönerci batabilir, insanlar döner yemeyebilir, dönercinin üstüne f16 veya tayyip düşebilir vs vs vs.

    risk almayı gözü yiyen coniler yine $10000 ını, abd'ye değil ahmet ustalara veriyor. ülkeye döviz giriyor, "çok olan şey az olana göre daha kıymetsizdir" hesabından dolar 3.3 lira oluyor.

    fed çıkıyor diyor ki. "ben bu yıl %4 değil %4.25 vericem" hop havadan $25 geldi. bir kısım coni "ya yemişim ahmet ustayı, azıcık aşım kaygısız başım" diyor. parasını ahmet ustalardan geri istiyor. "azalan şeyin kıymeti artıyor" dolar 3.4 lira oluyor. bir kısım risksever coni hala ahmet ustaya destek oluyor.

    fed daha da üstüne "2017 de 3 kere daha arttırıcam coniler" diyor. "$425 değil belki $500 verecem" diyor. yine bir kısım coni "eh tamam attığım taş vurduğum kuşa değmez" diyor. onlar da parasını çekip nebraskadaki bankasına yatırıp verandada buzlu çayını yudumluyor. ülkede dolar azaldıkça kıymetleniyor. dolar 3.5 lira.

    bu coniler, fed'in yaptığı güzellikler, ahmet ustalara ve ahmet ustaların seçtiği yöneticilere olan güvensizlik, dönercilerde bomba patlaması gibi sürreal olaylara baktıkça "yav ne işim var ahmetle mehmetle" deyip piyasadan çekildikçe dolar artıyor

    (tabi ki yatırımın şekli, şemali, yöntemi bu kadar basit değil ama psikolojisi bu diye biliyorum)

  • green card

    böyle bi talihkuşu konarsa size, sakın ola antin kuntin sahte evlilik olaylarına girmeyin. green cardın her adımında mülakatı var. "ne zaman nerede tanıştınız ne zaman evlendiniz?" sorusunu "green card çıkar çıkmaz internetten buluştuk" şeklinde cevaplarsanız ikinizi de önce sınırdışı ederler sonra hapse atarlar bi daha da turist olarak dahi gelemezsiniz.
    siz uyanıksınız tamam da, abd'de dün kurulmadı

    hibe edecek bilmemkaçbin dolarınız ve vaktiniz varsa atlayın gelin uçağa abiniz sizi ortamlara soksun, hayırlı kısmet bulup eversin ;)

  • darbe girişimine sessiz kalan ünlüler

    ingiltere kralı,
    rahmetli başkan kennedy,
    taçsız kral pele,
    backenbauer,
    kaleci mayer,
    nadia komanaçi,
    brigitte bardot
    fenerbahçeli cemil

  • migros'un küçük esnafa attığı büyük kazık

  • fuatavni

    bi allahın kulunun da link vermediği twitter hesabı
    https://twitter.com/fuatavni_f

  • 16 haziran 2016 pamukkale turizm rezaleti

    özet: pamukkale 19:45 te kalkması gereken otobüsü, yolculara iftar kıyağı yapabilmek adına 10-15 dakika önce kaldırmaya niyetlenmiş. otobüste olmayan yolculara da özel telefon etmişler "terminalde oyalanmayın, herkes gelirse erken kalkarız" şeklinde.
    iki telefon alınca, bizim avel yazarın eli eteğine dolaşmış, arabasının yolcu kapısını cart diye açıp yandan geçen başka araca sürtmüş. şimdi ağlıyor "beni acele ettirdiniz sizin yüzünüzden kaza yaptım" diye.

    olmayan rezalet. adamlar seni otogarda bırakmamış etmemiş. telefonla arayıp "erken gelirseniz erken kalkarız" demeye getirmişler.

    "hoff acele ettirdin elim ayaam dolandı kaza yaptım :(" argümanı pamukkaleyi bağlamaz.

    hatta kaza da "otobüs kalkıyor sandım, arabayı hızlı kullandım, kaza yaptım" şeklinde bile değil, mal gibi önünü arkanı kontrol etmeden kapıyı zart diye açma şeklinde.

    "oruç ramazan" keywordleriyle ateyiz favı alma cinliğine hiç girmiyorum.

    0/10

  • türkiye'den siktir olup gitmek

    4 sene önce yaptığım iş oluş hareket. "ne sanıyorsunuz" diyen tiplere gelsin

    "gittiğiniz yerde türkçe konuşulacak" : bildiğin mal turnusolu tespiti. "30 yıldır alamanyadayım kelime öğrenmedim" çomarlığı akıyor damarlarda. gittiği ülkede "türkçe konuşulmasını beklemek" nedir olm.

    "yeni bir sevgili edinip aşk yaşayacaksınız" : oldu ve hatta evlendim.

    "yeni arkadaşlıklarınız olacak" : bu adamın da heralde derdi arkadaş diye "ohamk, yuahmk" diye beraber gezecek magandalar bulamayacak olması.

    "kültürünüze yakın bir yerde yaşayacaksınız" : kültürümüz? damacana sikme eksenli kültür nolur gittiğim yerde olmasın zaten.

    buram buram haset akıyor lan adamlardan. "kahpelerrr geleceksiniz nasıl olsa :( üğüühü" diye