arkadasim once o eli indir5
profili

  • kuzen ile evlenmek

    beraber büyüdüğü halde kuzeniyle evlenmek isteyen, yıllar boyu platonik sanrılarıyla tüm aileyi manipüle eden, (adam yıllarca başka kızlarla beraber olmuş, buna bi kez bile o gözle bakmamış üstelik), adamı takıntı haline getirip peşinden istanbul'a gelip yerleşen, başka biriyle evlenecek diye hiç tanımadığı bi kıza saran, aileyi kıza karşı kışkırtan, kız hakkında sosyal medyada kardeşi üzerinden hakaretamiz göndermeler dolu paylaşımlar yaptıran, düğün zamanı tüm aileyi birbirine katan manyak ötesi modellere şahit olduktan sonra sapıklığın da ötesinde bir durum olduğunu anladım.

    kuzen ne lan? genelde taşra kezbanları ya da çomarları bu kafada oluyor maalesef. kusura bakmayın bu konuda "elitist" olacağım, kuzen, heleki beraber büyüdüysen, kardeşin bi tık ötesidir, gerisi beni bağlamaz

  • keki fırına koymadan 10 dk önce fırından çıkarmak

    bu şey gibi mi, seçimde oy kullanmadan önce verdiğümiz oylarla akp'nin yüzde 52 alması. bedava kek, kıraathane, kafamda deli sorular

  • #pınarürünleriboykot

    iki bebeli bi eve dahi tek bir gram ürününün giremediği bir markaya uygulanan boykottur.

  • üniversite mezunu olup ev hanımlığı yapan kadınlar

    master'ım da var hatta.
    1. zengin kocam yok, hatta işi bırakmak zorunda kalmam da bu yüzden
    2. çocuklarımı bırakabileceğim sağlıklı bir annem, herhangi bir akrabam ya da kızkardeşim de yok
    3. iyi bir bakıcı tutacak paramız yoktu, paramızın yeteceği bakıcılara da biz güvenemedik. aslında hiçbirine paramız yetmeyecekti, evet evet... (kaygı meselesi; amaç bakıcıları ya da bakıcılığı kötülemek değil. duyar kasmayın hemen)
    4. ağlaya ağlaya bıraktım işimi. kanunen zorunluluğu olduğu halde kreşi bulunmayan şirketim beni tazminatsız atmaya çalıştı hatta; çocuğu bırakacak kreş bulamıyordum yaşı küçük olduğu için.
    5. zengin koca bulup evde oturan kadın o okulu zaten kariyer için okumamıştır. ya da hayat amacı çok başkadır tek derdi evlenmektir falan; bu da kimseyi bağlamaz aslında. uyuz olsam da beni de bağlamaz.
    6. en azından çocuklarımın ilk bebeklik dönemi açısından içim rahat; her aşamasını görerek bilerek büyütme şansın oluyor. çalışan ama aynı zamanda çocuk isteyen kadının hayatı her şekilde ısdırap. ya işinden vazgeçecek ya çocuğuna karşı vicdan azabı duyacak ömür boyu. sağlıklı annesi, süper yardımcı kayınvalidesi olanlar bu şanslarının kıymetini bilsin; elini eteğini öpsün o insanların. ben her ikisinden de bahtsızım ve kıymetini çok iyi biliyorum öyle bir desteğin. hastalıktan ölürken bile elinde pusetle acile gitmek zorunda kalırsan anlarsın sen de...
    7. kafayı yemek üzereyim bir an önce işime dönmek istiyorum ama en az 1 yıl daha dönmem mümkün değil
    8. habire her şeyi yargılama cüretini kendinde gören ekşi bebelerine son sözüm ise: bsg!

  • recep tayyip erdoğan

    çin lideri şi cinping: çin’in üst düzey isimlerini yetiştiren pekin’deki tsinghua üniversitesi'nde kimya mühendisliği eğitimi aldı.

    almanya lideri angela merkel: leipzig üniversitesi'nde fizik okudu. kuantum kimyası üzerine doktora yaptı.

    ingiltere lideri david cameron: oxford üniversitesi'nde felsefe, politika ve ekonomi eğitimi aldı.

    hollanda lideri mark rutte: leiden universitesinde tarih okudu.

    fransa lideri françois hollande: paris'te işletme okudu. daha sonra ınstitut d'études politiques de paris'te siyaset eğitimi aldı.

    israil lideri rauel rivlin: kudüs ibrani üniversitesi’nde hukuk okudu.

    suriye lideri beşşar esed: şam üniversitesi'nde tıp eğitimi aldı. daha sonra ingiltere'ye gitti ve londra'da oftalmoloji ihtisasını tamamladı.

    rusya lideri vladimir putin: sankt petersburg üniversitesi uluslararası hukuk bölümü'nü bitirdi.

    avusturya lideri christian kern: viyana üniversitesi gazetecilik bölümü mezunu.

    abd lideri barack obama: columbia üniversitesi'nde siyasal bilimler okudu, daha sonra harvard hukuk'u bitirdi.

    iran lideri hasan ruhani: dini eğitiminin yanında tahran üniversitesi'nde hukuk okudu. ardından glasgow caledonian university'de yüksek lisans ve doktora yaptı.

    ırak lideri fuad masum: bağdat üniversitesi'nde hukuk ve şeriat okudu. el-ezher üniversitesi'nde yüksek öğrenimini tamamlamak için kahire'ye gitti. basra üniversitesi'nde profesör olarak çalıştı. el-ezher'de islam felsefesi doktorasını tamamladı.

    katar emiri tamim bin hamad es sani:
    harrow'da ve sherborne okulu'nda (sherborne, ingiltere) eğitim gördü. daha sonra, sandhurst kraliyet askeri akademisi'nden (camberley, birleşik krallık) mezun oldu.

    suudi arabistan lideri selman bin abdülaziz el-suud: kraliyet çocuklarına eğitim veren prens okulu'na gitti.

    mısır lideri abdülfettah el-sisi: mısır harp okulundan mezun oldu. daha sonra ingiltere ve amerika'da pekçok askeri eğitim aldı.

    somali lideri hasan şeyh mahmud: somali ulusal üniversitesi'nde üç yıl okudu. 1981'de teknoloji alanında lisans diploması aldı. daha sonra hindistan'da barkatullah üniversitesi'ne gitti ve teknik eğitim alanında yüksek lisansını tamamladı.

    türkiye lideri recep tayyip erdoğan: ne mezunu olduğu, ne okuduğu halen tam olarak bilinmiyor. her şey bir ziya gökalp şiiri okumasıyla başladı. nerede ve hangi konuda eğitim gördüyse artık, fetih şölenleri, gösterişli saraylar, koruma ordusuyla dolaşmakla ve sürekli ona buna "sen kimsin" diye atarlanmakla dünyaya kafa tuttuğunu, batı'yı, hatta tüm dünyayı dize getirebileceğini sanıyor. seçmenleri de kendisiyle aynı fikirde.

    eeey dünya, korkma titre!