proust15
profili

  • tanga ve tayt giyen kızların asıl amacı

    "herhangi bir amacı yoktur." gibi gerizekalıca laflar görüyorum. yapmayın.

    hayattaki her şey bir amaç doğrultusunda yapılır, bir şey için yapılır. bir şey elde etmek ya da bir şeyden kurtulmak için. evet bir düşünün. evet her şey.

    ha her kadının amacı illa götünün güzel olduğunu erkeklere göstermek olmayabilir. ama "bir amacı yok." tipi gerzek cümlelere de gerek yok.

    şunda anlaşalım olur mu: bazı kadınlar evet götlerinin beğenilmesi için böyle giyinirler, bazı kadınlar da rahat olduğu için, bazı kadınlar hemcinslerini sinir etmek, meydan okumak için. bazı kadınlar da birden fazla amaçla böyle giyinirler. hem rahat olduğu için hem kadınları kıskandırmak için. hem erkeklere hem de kadınlara güzel görünmek için vb... hangi kadının neyi neden yaptığını da genel davranış patterninden anlarsınız. tek bir veri üzerinden hareket etmek genelleme yapmak olur.

  • ismail saymaz

    başlarını kaçırmışım o yüzden algılayamadığım noktalar vardı. sonradan izleyince taşlar yerine oturdu.

    adam veyis ateş'e "ben kaydı dinledim, doğru söylemiyorsun." dedi. nokta. olay bitmiştir.

    buradaki embesil muhaliflerin zihin kapasitesinin almadığı bir şey var: herkes her şeyi tastamam sizin tasarladığınız gibi yapmak zorunda değil. siz anonimsiniz. yazısınız. adam kanlı canlı. gerçek.

    veyis ateş'in yakasına yapışıp küfürler savurarak "yalan söylüüyorsuunn!" diyecek hali yok. bir tv programındasın. canlı yayın. gözetmen gereken şeyler var. nezaket var. "yalan söylüyorsun!" demezsin de "doğru söylemiyorsun." dersin. aynı anlama gelir ve konuk galeyana gelmez, mesele kişiselleşmez.

    sbk'ya olan tavrı da sbk'nın da sütten çıkma ak kaşık olmamasıyla ilgili bence. muhalif mallarda akp aleyhine faaliyette bulunan herkesi bir anda "kahramanlaştırma" eğilimi olduğunu biliyor adam. kendinizi bir yoklayın mesela, sbk'ya içten içe üzüleniniz var değil mi? hatta sempati duyanınız?

    işte ismail saymaz, iki eksinin çarpımından bir artı çıkmasın diye çabaladı. mesele budur.

  • türkiye'nin hiçbir şeyinin meşhur olmaması

    kendi ülkesini her fırsatta gömmeye yer arayan vatandaşları meşhur.

  • çarşı grubunun mke kurumuna yaptığı terbiyesizlik

    öküzlüğü eleştirmenin adını da "duyar kasmak" koydular.

    böyle bir kuruma böyle sataşılmaz.

  • çin iğrençliği vs hindistan iğrençliği

    "hindistan m.ö. 3000'li yıllarda hijyene tepki olarak ortaya çıkmış kadim bir medeniyettir."

  • 2020

    1980 doğumluyum. 2020'de 40 yaşında olacagim. 20+20 de 40 yapaar ve benim yükselişe geçtiğim yıl olacaktır!

    kafayı yedik iyice.

  • riddley scott'ın yönettiği thy reklam filmi

    beyinsize gel. turistik amaçlar da taşıyan bir reklamda istanbul'un iyi taraflarinin gösterilmesi eleştirilmiş. paris'le ilgili reklamda, fareler; new york'la ilgili filmde, got kesen soğuk da gösterilsin o zaman.

    bu nasıl kafa la?

  • ekşi itiraf

    kendimi hiçbir yere ait hissedemiyorum. her grubun "öteki"siyim. laf olsun diye değil, edebiyat da paralamıyorum.

    hiçbir yere sığamadım.

  • aleviliğin anlamsızlığı ve reform ihtiyacı

    ad hominem yaparak "önce sünnilik yapsın" diyen arkadaşa şunu söylemek isterim: sünniliğin "anlamsız olması" ve reforma ihtiyaç duyması, aleviliğin anlamlı olduğu ve reforma ihtiyaç duymadığı anlamına gelmez. yani ikisi arasında doğrudan bir ilişki yok. başlık alevilikle ilgili. bu konuda kelamın varsa et, yoksa "ama onlar da x" diye saçma sapan argümanlar kullanacaksan, çok özür diliyorum, siktir ol git.

  • bir çaylak parçasıyla mesajlaşacak kadar düşmek

    (bkz: timbirlak castin) bu başlığıyla ne yapmak, nereye varmak istemektedir?

  • kürtçe konuşamamam türk devletinin ayıbıdır

    "öğrenip ne yapacaksın!" diyen tip farkında ya da değil pkk'ya çalışıyor. biz buna halk arasında psikolojik harp diyoruz ve sen gerizekalı pkk'nın istediği gibi, "bak türkler bizi sevmiyor, bizi dışlıyorlar." algısına hizmet ediyorsun. belki bir kürt tereddüt içinde ve senin yazdığına bakıp son kararını veriyor. "haklılar lan, ben dağa çıkıyorum!" diyor belki. hadi sende fındık kadar beyin yok da bu sözlükte adam gibi birileri yok mu bu tür ifadelerde bulunanları anında uçursun. bu resmen pkk'nın değirmenine su taşımaktır.

  • kanserli kızı ezen kızın kafasını kazıyan anne

    iyi yapmış annedir. benim oğlum kanser bir çocukla saçları olmadığı için dalga geçecek, anasını sikerim afedersiniz.

  • trivia crack

    reşat nuri güntekin'in aşağıdaki eserlerinden hangisi diziye çevrilmemiştir?

    a. bir kadın düşmanı
    b. yaprak dökümü
    c. çalıkuşu
    d. kavak yelleri

    napıyoruz? laaappps diye d'yi işaretliyoruz. ama o da ne? cevap a'ymış. lan mallar! reşat nuri'nin kavak yelleri diye bir eseri var ama o kavak yelleri bu kavak yelleri değil. ahaha. bir de binlerce kişi bu soruyu onaylamış doğru diye.

  • geceleri kocasının parmak ucuna kesik atan kadın

    tek celsede boşanılacak kadındır. dikenlerim tüy tüy oldu amonyum.

  • hocam burs alıyorum yardımcı olabilir misiniz

    insanın üstüne çöken bir cümle. aslında bu cümle bir örnek, "hocam yatay geçişe başvuracağım." , "hocam durumumuz iyi değil, yazın çalışmaya gidiyorum, büte kalmamam lazım." diğer varyasyonlar.

    şu açık: "eşit olmayanlara eşit davranmaktan daha büyük eşitsizlik yoktur." evet doğru. peki bunun tespiti? lisanstan hocam, ki artık aşağı yukarı meslektaşız, bir kızdan bahsetti. okulun dışında ağlarken görmüş. kız, sülalesinin kendisini evlendirme niyetine isyan ederek annesiyle beraber trabzon'dan adıyaman'a gelmiş. maddi olarak zorluklar da yaşadıklarını biliyorum. neyse hocam yardımcı olmamı istedi ki bunu kolay kolay isteyecek bir değil, ben de yardımcı oldum ve büte bırakmadım.

    ancak dün iki kişi geldi. biri yatay geçiş yapacağını, diğeri bursu olduğunu söyledi. çoğunluğunuz öğrenci olduğunuz için aklınıza şu cümle gelir: e amk altı üstü not değil mi? ver gitsin ya, ne tatava yapıyorsun? e peki gençler ya ilk baştaki kız gibi olup da gelip bana söyleyemeyenler ya da söylemek istemeyenler? bursu kesilecek olanlar? benim mesela 1. sınıfta bursum kesilecek oldu, hiçbir hocaya da gitmedim ve bursum kesildi. ne kadar ihtiyacım olduğunu anlamak için şu kısa entry'ye bakabilirsiniz. (bkz: sözlük yazarlarının hayat hikayeleri/@proust) peki benim bursum kesilirken ya biri gidip hocalardan not istemiş ve bursunun kesilmesini engellemişse? benim suçum ne?

    kafam karışık. yardım, yorum...