cok afedersiniz insan3
profili

  • mamak mebs bedelli askerlik torpil skandalı

    bundan daha önemli olduğunu düşündüğüm bir konu var, lütfen itülü öğrencilerin sesine kulak verin:

    itü'de yaşananlar

    ---
    ankara mamakta bedelli asker yapan bir grup askerden gelen mesajı sizinle de paylaşmak istiyorum. mesajda verilen isimleri açık yazmak hukuki olarak sorun çıkarabileceği için özel isim kullanmadım. avukat arkadaşlar bilgi verirse, isimleri yazabilirim.

    cimer üzerinden başvuruda bulunmuşlar, başka ne yapılabilir yeşillendirin lütfen.

    gelen mesaj:

    21 aralık - 10 ocak tarihleri arasında bedelli askerlik yapan bir kişinin(meşhur bir firmanın sahibinin oğlu, burada kendisinden torpilli bedelli diye bahsedeceğim) bir albay tarafından açıkça kayrılması olayıdır.

    olaylar:
    1- torpilli bedelli ilk günden itibaren içtimalara katılmamıştır. bu yüzden 400'e yakın asker ankara soğuğunda dışarda saatlerce bekletilmiş zaman zaman cezalandırılmıştır. hatta son zamanlarda iş abartılmış olup askerler ceza alırken torpilli bedelli sivil kıyafeti ve elinde çayla olayı gülerek izlemiştir. (askerlerin çoğu ilk hafta sonunda hastalanmış, yüksek ateşle faaliyetlere katılmak zorunda kalmıştır.)
    2- geldiği günden itibaren tüm askerlerin günlük olarak yapmak zorunda olduğu mıntıka temizliği ve temel askeri eğitimler gibi askerlik faaliyetlerin hiçbirine katılmamıştır.
    3- torpilli bedelli yılbaşı günü akşam saatlerinde albayın siyah renault clio askeri makam aracı ile bölük binasının önünden alınmıştır.
    4- 3 ocak 2020'de hastaneye sevk e gidecek askerlerin arasında adı olmadığı halde (sevke gidecek askerler bir gün önce kışla doktoru tarafından yapılan muayene de belirleniyor) kendisi ve bir arkadaşı revirden sorumlu komutanın yanına gelip ben albaydan yetkiliyim, şimdi gidip sevk alacağım ben de hastaneye çıkacağım demiştir. bunu üzerine hastaneye gitmesi gereken hasta askerler bu kişinin işlerinin halledilmesi için dışarıda sabah soğuğunda saatlerce bekletilmiştir. hastaneye gidecek otobüs torpilli bedelli olmadığı için toplanma alanına gelmemiştir geldiğinde ise otobüste torpilli bedelli ve arkadaşı oturur vaziyettedir (hastaneye gidecek otobüse binmek = zincirlikuyu metrobüs durağında metrobüse binmek)
    5- hastane dönüşü akıllı telefonu ile kışlaya girmek isterken fark edilmiştir telefonu sokmasına izin verilmemesi üzerine nöbetçi askerlere zorluk çıkarmış albayın kartını masaya koymuş şimdi albayı ararım 5 dakika sonra buradan aldırırım telefonu demiştir
    6-diğer tüm askerler mıntıka temizliği yaparken torpilli bedellinin kahvaltısı yasak olduğu halde erbaş gazinosuna getirilmiş olup bir grup asker gazinoyu temizlerken kendisi kahvaltısını yapmıştır.
    7- yine eksik çıkan bir içtima sonrasında kendisini çıkılması yasak olan koğuştan çıkarmak isteyen nöbetçi subaya "son 5 günüm kimse benim canımı sıkmasın ben de kimsenin canını sıkmayayım demiştir".

    edit : normal askerlik yapan askerlerimizle karşılaştırmak zaten saçma, onların yaptığı gerçek askerlik ama burada eleştirilen 3 hafta tatil gibi askerlik olan bedellide bile torpil yaptıran zihniyet.
    diğer askerlerin değerini bilmek ayrı birşey.

    edit2: benim olayla bir alakam yok yukarıda dediğim gibi gelen bir mesajı paylaştım.

    edit3: arkadaşlar lütfen isim sormayın. mesajı iletenler askerlik dönüşü sosyal medyadan açıklama yaparlar.

    edit4: başka yerlerde yapılan torpillerle ilgili çok sayıda mesaj geldi, yazık gerçekten. şu olayda bile torpil yaptırmak, buna izin vermek...
    yazan arkadaşlardan da izin alarak gelen mesajlarda ki torpil olaylarını paylaşacağım.

  • bedelli askerlik

    binali yıldırım ve mustafa destici arasında bedelli sohbeti olması, talebin üst makamlarca bilindiğini ve ciddi bir problem olarak kabul gördüğünü gösterir. büyük birlik gibi milliyteçi bir partinin liderinin bile bedelli konusunda ılımlı açıklama yapması hükümetin işini daha da kolaylaştırmıştır.
    uzman askerlik için bir milyon üzerinde başvuru alınmışken bedelli askerlik düzenlemesi zorunluluk haline gelmiştir.
    burayı okuyan danışmanlar, milletvekilleri ve bürokratlar siz benden daha iyi bilirsiniz ama 2.800.000 tecilli, 450.000 bakaya var. bu insanlar bir yolunu bulup tecilini uzatıyorlar zaten askere gitmeyecekler ve özel üniversitelere oluk oluk para gidiyor, çıkarın bedelliyi o paralar devletin kasasına girsin.

  • ışid'in 3 türk tankını imha etmesi

    ypg'ye operasyon yapar , işid'i sert bir dille uyarırlar sorun çözülür.