solnze3
profili

  • fatih terim

    periyodik olarak galatasaray’dan kovulup daha fazla ücret karşılığında milli takıma, milli takımdan kovulup daha fazla ücret karşılığında galatasaray’a kapağı atan adam.

  • kürtler olmasaydı türkler anadolu'ya giremezdi

    türkler olmasaydı kürtler anadoluya girip yayılanazdı diye düzeltilmesi gereken zırvalık. kürtlerin ana vatanı zağros dağları bölgesidir. (bugünkü iran ve ırak kürt bölgesi) suriye ve anadoluya yayılmaları önce arap sonra türk imparatorluklarının sağladığı serbest dolaşım imkanı sayesinde olmuştur. yüzyıllarca savaşan roma ve iranın toprakları bir anda tek bir devlete ait olunca halkı da serbestçe seyahat edebilmiştir.
    kürtler bir iran halkıdır. bildiğimiz kadarıyla persler, partlar, sasaniler döneminde hep iran toprağında yaşamıştır. islam fethine kadar da zerdüşttür.
    bugün 15000 yıllık kürt yurdu olduğu iddia edilen şehirlerde hristiyanlık öncesi dönemdeki inançlarını yansıtan eserlerin kalıntıları var, bolca kilise, manastır var, ama 1 tane zerdüşt tapınağı kalıntısı yok. bu da her halde roma anadolusunda kimin yaşamadığının göstergesidir.
    roma anadolusunda yaşayan halklar bellidir. güney doğuda sami kökenli hristiyan topluluklar (başta süryaniler), büyük sürgün öncesinde kuzey doğu anadoluda yaşayıp sürgünle güneye yayılan ermeniler ve geri kalan her yerde rumlar.
    amed adının bile asurca yazmalardan geldiği, bit zamani adlı bir sami kabilesinden asurlular tarafından alınıp surlarşa çevrilerek kurulduğu tarihi bir gerçektir.
    bu topraklara kürtler zaman içinde yayılmıştır.

  • bakanın oğlu kumar masasında

    beni ilgilendiren tek yönü atvde nasıl olayı chp zihniyetine yıkacakları meselesi olan olay.