piv room6
profili

  • 21 eylül 2016 beşiktaş'ın attığı tweet

    gayet yerinde atilmis bir tweet'tir. demek istiyorlar ki kendilerine 1453 ismi veren bazi orospu cocuklari sahaya filan atlarsa aman ha siz onlara uymayin hatta durdurmaya calisin. o sahaya atlayan kopekler zaten besiktasli bile degil, sizi galeyana getirmeye calisip besiktas'a zarar vermeye calisacaklar dikkatli ve uyanik olun demisler kisacasi.

  • istanbul'da kullanılacak olan 290 kişilik metrobüs

    yuzde 100 yerli uretim degildir. iranli bir firmanin (hess) urunudur. akia firmasi iranli hess'in turkiye'de yaptigi yatirimlardan birisidir. turkiye'de pc basinda klavye araciligi ile uretilen otomobiller haric turkiye kendi markasini cikaracak endustriyel gelismislige sahip degildir maalesef.

  • kurtuluşlar değil fetihler anılır

    nedense bana bazilari anilariyla bazilari analariyla anilir lafini hatirlatmis soz.

  • alanya'da esnafların turist duasına çıkması

  • alper potuk

    2013 senesinde fatih terim'in gs'sine degil fb'ye gittigi icin kadroya alinmamistir. kendisiyle ayni kaderi paylasan ersan adem gulum ise yine 2011 yilinda fatih terim'i reddederek besiktas'a imza atmisti. maalesef burasi turkiye. burada esas olan liyakat degil got deligi yalayiciligidir. onunuze uzatilan got killi da olsa boklu da olsa yalayacaksiniz yoksa hakkinizi sittin sene alamazsiniz.

  • kızlık zarını bozdu diye doktordan şikayetçi olmak

    sikayetci kisinin hakli oldugu durumdur. haberi okuyunca olayin sadece kizlik zarindan ibaret olmadigi, hastanin agrilarinin ve kanamalarinin baslamasi uzerine baska doktora gittigi ve orada yanlis tedavi uygulandigina hukmedildigi anlasilir. size yanlis tedavi uygulansaydi siz sikayetci olmaz miydiniz? ayrica bu memlekette hicbir doktor hastasini adam yerine koyup yaptiacagi testin nasil isledigini anlatmaz. bu tur testler yapilmadan once hasta bilinclendirilip imzali onayi alinmalidir. ornegin amerika'da sik kadar bir dolgu bile yaptiriyor olsaniz once 10 sayfalik bir anket doldurur (gecmisteki rahatsizliklar, alerjiler vs.) bir de uzerine 10 sayfa consent form imzalarsiniz. muayeneyi yapan doktor sorularima cevap verseydi bu testi onermezdim demis dalga gecer gibi. madem senin sorularina cevap vermiyor sen neden bu tedaviyi oneriyorsun hala? sen ona insan gibi izah ettin mi kanser suphesi olabilecegini emin olmak icin rahim agzindan biraz parca alip laboratuarda incelenmesi gerektigini ama bu esnada kizlik zarinda yirtilma olabilecegini? kadinsal bir test ne demek arkadas oyle sacma aciklama mi olur. hadi sen herseyi acikladin ve hala cevap vermiyor o zaman yazili olarak ver sorulari hastanin eline, altina da bu sorulari cevaplamak istemiyorum diye bir bolum koy, arkadas orayi imzalasin ikiniz de kurtulun. memleketin her alaninda pacalarindan amatorluk akiyor arkadas.

    edit: aura sepya uyardi, turkiye'de de doktorlar hastaya mudahele etmeden once onam formu doldurup imzalatiyorlarmis. eger soz konusu hasta boyle bi formu okuyup, tedavinin getirecegi riskleri kabul ediyorum gibi bir cumlenin altina imza atmissa suc kendisinindir. tabi doktor al sunu imzala cabuk diye okumasina musade etmeden imzalatmadiysa. ayrica bu tur sorular direkt olarak doktor tarafindan sorulmak yerine bir form olarak hastaya sunulsa ve muayeneden 15 dk once kendisine verilip doldurmasi istense daha saglikli olur kanaatindeyim.