doymamis cocuga mektup3
profili

  • suriyelilerin türklere arapça öğretmeye başlaması

    arap simarikligi diyince inanmiyorsunuz.

    kendilerine her turlu imkani veren ingiltere'de seriat mahkemeleri isteyen,
    sosyal sistemin muslumanlarin ihtiyaclarini karsilamadigindan sikayet eden adamlar bunlar. nedir ihtiyaclari? ikinci, ucuncu, dorduncu eslerinden olan cocuklarini kanun onunde tanitamadiklari icin cocuk parasi alamiyor olmalari. devlet ikinci esi resmen tanimiyor.

    bunlarin haber yapildigi bir gazetenin yorumlarinda aynen sunu yazan bir musluman arap gordu bu gozler,

    'yeaa seriat o kadar kotu degil. hepinizin bizden ogreneceginiz seyler var, valla bak, inanmiyorsaniz deneyelim, tum ingiltere'yi seriat kanunlarina gore yonetelim, hepiniz daha mutlu olacaksiniz, kalibimi basarim.'

    yayilmacilar, irkcilar, kendilerini dunyanin geri kalanindan ustun goruyorlar. bunu diyince irkci diyorsunuz. yurtdisinda yasiyorum ve daha gittigim hicbir doktordan, hicbir kurumdan turkce konusmasini beklemedim. esek gibi almanca ogrendim. kimsenin noel pazarinda domuz eti satmasini da sikayet etmedim. adamlar noel pazarinda yuzyillardir yedikleri domuz etini yiyorlar diye 'muslumanligima zeval geliyor, yemeyin, noel pazarina gidemiyoruz' diye carlamadi da turkler. ama araplar yapti.

    cunku onlara gore en ustun kendileridir, arapca da ustun bir dildir, herkes ogrenmelidir. ondan sonra kendi kulturunu sana dayatmaya gider.
    ingiltere'de dunyanin konustugu dil ingilizce'yi sallamamazlik edemezler, arapca ogrenin diyemezler, almanya'da da diyemezler, polis kolundan tuttu mu sinirdisi eder, ama turkiye'de diyorlar iste.

    kadina bak, bir de suudi arabistan'da yasamis mutlu olamamis, gaziantep'te cok mutluymus. antepliler hic mutlu degil ama, onu ne yapacaz?

  • ben olmasam da başkanlık sistemi gerekli

    sistematik sikinti nedense kendisi basbakan iken hic de dert olmamis eski basbakan yeni cumhurbaskani'nin simdiki derdi.

  • ermeni çifti öldüren azeri askerler

    alttaki yorumlarda soyle birsey bulunan haber:

    "please don't blame ıslam and don't curse all muslims. there are 1.2b muslims in the world and all of them are not turks. ı don't like the muslim religion, but ı have been living among persians who call themselves our brothers (not the mullahs) . they have been very king to armenians. turks are different, they have a savage culture inherited from seljuk s and mongols . let us be fair in our judgment. "

    sanirsam, buyuk iskender, aslan yurekli risar, birbirlerini kesen katolik ve protestanlar falan bunlar hep turktu.