screenshot2
profili

  • beşiktaş

    spor toto süper lig 2016-2017 sezonunda şampiyon olmak ve uefa şampiyonlar liginde en azından gruplardan çıkmak istiyorsa kadrosuna takviye yapmak zorunda olan biricik takımım.

    takımımız, mevcut durumda oturmuş bir kadro yapısına sahip olmakla birlikte, özellikle kalede ve savunmada hem nicelik hem de nitelik açısından epeyce eksik bir durumda. bununla birlikte mevcut oyuncularımızdan bazılarının*** takımdan ayrılması durumunda yine transfer yapmak zorundayız.

    her pozisyon için bir değerlendirme yapacak olursak durumu daha iyi göreceğimizi düşünüyorum.

    kaleciler:
    tolga zengin
    denys boyko - satılacağı söyleniyor.
    günay güvenç - göztepe'ye satıldı.
    veysel sapan

    malum olduğu üzere, aynı zamanda takımımızın kaptanı da olan tolga beşiktaş'ta oynamaya başladığı günden bu yana istediğimiz performansı maalesef gösteremedi. üstüne üstlük hem 2014-2015 sezonunda uefa avrupa ligi grup aşamasından namağlup olarak lider çıkıp, son 32 turunda da liverpoolu harika bir futbolla eledikten sonra olimpiyat stadında oynadığımız club brugge* ve geçtiğimiz sezon uefa avrupa ligi grup aşaması son maçında deplasmanda oynadığımız sporting lizbon* maçlarında yediği hatalı gollerle avrupa'dan elenmemize de sebep oldu.

    tolga'nın bu performansı ortadayken, özellikle taraftarlardan yönetime yeni bir kaleci alınması yönünde bir baskı vardı. bu sebeple david ospina, ron-robert zieler, rene adler, steve mandanda, denys boyko ve birçok başka kalecinin ismi kulübümüzle anıldı. en sonunda geçtiğimiz sezonun devre arasında büyük umutlarla boyko transfer edildi fakat o da deyim yerindeyse tolga'dan da tırt çıktı. oynadığı maçları göz önünde bulundurursak, günay da beşiktaşımızın kalesi için asla birinci alternatif olamazdı ki göztepe'ye satıldı. veysel de şu anda sadece alt yapı kontenjanından takımda yer alan ve ancak 3 kalecimiz*** aynı anda sakat veya cezalıyken oynayabilecek olan kalecimiz durumundaydı.

    tüm bunları göz önünde bulundurursak önümüzdeki sezon ya tolga ve boyko'ya güveneceğiz ya da bu iki isimden de iyi bir alternatifi kadromuza katacağız. şahsi kanaatim, iyi bir kaleci alınıp boyko'nun bir sezonluğuna as oynayabileceği bir takıma kiralanması şeklinde çünkü tolga'yla bu işin olmayacağı kesin ve ne vereceği maalesef hala belli olmayan bir boyko'yla da yolda çıkmak pek mantıklı değil. basında çıkan haberlere bakarsak, fabri*'yi kadromuza kattık fakat bu oyuncunun sakatlığı sebebiyle geçen sezon hiç süre alamamış olması ve de bu durum sebebiyle kendisinin taraftarlarımızca kabullenilememiş olması kafalarda soru işaretine sebep oluyor. bu durum hem kendisi, hem takımımız için bir dezavantaj yaratabilir fakat eğer alındıysa, fabri'yi istediğini daha önce sezon ortasında söylemiş olan şenol hocamıza (ilgili videoyu bulamadım ama bulan arkadaşlar iletirse linkini eklerim) ve teknik kadromuza güvenmekten başka çaremiz kalmıyor.

    bana kalırsa şenol hoca'nın hayır demediğini düşündüğüm ve de taraftarlarca çokça istenen ospina gelse daha avantajlı bir konumda başlayabilirdik ama tabi sahada isimler oynamıyor.

    ______________________________________________________

    stoperler:
    rhodolfo
    marcelo antonio guedes filho - kiralık gelmişti, süresi bitmeden opsiyon kullanılarak satın alındı.
    alexis ruano delgado
    duşko toşiç
    pedro camilo franco - millonarios'a kiralandığı söyleniyor.
    alexander milosevic

    geçen sezona girerken en çok soru işaretinin olduğu bölgelerden biri savunmanın ortasıydı. rhodolfo, ersan, toşiç, pedro franco ve milosevic beşlisiyle başladığımız sezonun devre arasında, kalite eksikliğinin yanı sıra sayıca eksiklik bulunan defansın ortası, ilk olarak getafe'den bonservisiyle alınan alexis ruano delgado ile takviye edildi. daha sonra şenol hoca tarafından kadroda düşünülmeyen pedro franco san lorenzo'ya, milosevic ise hannover 96'ya satın alma opsiyonlarıyla kiralandı. milo'ya karşılık ise marcelo'yu, yine satın alma opsiyonuyla birlikte hannover 96'dan kiraladık. bununla birlikte, çok iyi bir sözleşme önerildiği için ayrılmak isteyen ersan adem gülüm çin'in hebei china fortune takımına satıldıktan hemen sonra, ligde evimizde oynadığımız gaziantepspor maçında* rhodolfo'nun çapraz bağlarında kopma meydana gelmesiyle kadroda bariz bir stoper eksikliği görüldü. bunca eksiklik dolayısıyla takımın en zayıf bölgesi olan defansın ortasında, gerek necip uysal gerek duşko toşiç'in özverili ve başarılı performansları sonrası ersan satılarak oynanan kumarı kaybetmemiş olduk.

    sezon sonuna baktığımızda elimizde sakat bir rhodolfo, başka takımlara kiraladığımız ama satış opsiyonları bu takımlarca kullanılmayacağı anlaşılan alexander milosevic ile pedro camilo franco, kritik maçlarda penaltılara sebep olduğu için şenol hoca tarafından kadroda düşünülmeyen alexis ruano delgado ile geçtiğimiz sezon sadece zorunlu hallerde forma giyen duşko toşiç ve oynadığı tüm maçlarda iyi bir performans gösterip takımda kalmayı başaran marcelo antonio guedes filho var.

    en sorunlu bölgemiz olan ve şenol hoca'nın her fırsatta takviye beklediğini belirttiği stoper bölgesine as olarak oynayacak bir sol ayaklı, yedek olacak bir sağ ayaklı oyuncu alınırsa bana göre bir eksik kalmayacak.

    ______________________________________________________

    sağ bekler:
    gökhan gönül
    andreas beck

    geçen sezon beck ve serdar kurtuluş'tan oluşan sağ bek pozisyonunda, sözleşmesi sona eren serdar'ın bursaspor'a gitmesinin ardından, sözleşmesi sonra eren bir başka isim olan, gökhan gönül olaylı bir transfer sürecinin sonunda kadromuza katıldı. bu bölgede şu an için bir eksik görünmüyor. ayrıca delgado, atiba, necip gibi isimler de bu bölgede oynayabildiği için sağ bek için yeni bir isim alınmasının söz konusu olduğunu düşünmüyorum.

    ______________________________________________________

    sol bekler:
    ismail köybaşı
    duşko toşiç

    sol bek pozisyonunda geçen sezon ismail, ramon de moraes motta ve toşiç ile başlamıştık. bununla birlikte, kimisine göre motta'nın bir karşılaşmanın sonunda* o dönem bursaspor'u çalıştıran şenol hoca'ya yaptıkları yüzünden, kimisine göre ise oyuncunun gece hayatı yüzünden pratikte motta çoktan kadro dışında kalmıştı. devre arasında antalyaspor'a giderek fiiliyatta da takımdan ayrılmış oldu.

    şenol hoca'nın toşiç ile başladığı sezonda ismail, yıllardır kendisinden beklenen performansı nihayet bu sezon göstermeye karar vermiş olacak ki, hala yeterli olmasa da iyi bir performans göstererek formayı bir daha bırakmamak üzere aldı. her ne kadar ismail geçen sezon, bekleneni verse de çoğumuza göre maalesef hala beşiktaş'ın sol beki olacak seviyede değil. hem şampiyonlar ligi'nde mücadele edeceğimiz için, hem de ligi tekrardan kazanmak zorunda olduğumuz için buraya tecrübesiyle tartışılmayacak ve kalitesi belli bir ismin gelmesi şart gözüküyor. bu doğrultuda, bu mevki için ismi geçen mas*, kolarov, caner* (yanlış okumadınız, kiralık olarak alacağımız söyleniyor) ve ibanez gibi futbolculardan bu kritere uyan tek isim kolarov (azıcık da caner, şimdi hakkını yemeyelim)

    ______________________________________________________

    orta sahalar:
    defansif:
    atiba hutchinson
    necip uysal
    veli kavlak

    ofansif:
    jose ernesto sosa
    oğuzhan özyakup
    tolgay arslan
    eslem öztürk

    şenol hoca'nın oynattığı 4-2-3-1 düzeninde dörtlü savunmanın önünde yer alan ve ön libero diye tabir edilen 2 oyuncu ile forvetin gerisindeki üçlünün ortasında yer alan ve ofansif orta saha olarak geçen 1 oyuncu, geçtiğimiz sezon yukarıda yer alan 7 kişilik havuzdan seçildi. şenol hoca'nın geçtiğimiz sezon boyunca öncelikle istediği, 2 ön liberonun da savunmaya da hücuma da azami katkı vermesi ve savunmadan top çıkarmanın yanı sıra oyunu açacak şekilde mesafe kat etmesiydi. as oyuncularımızdan bu bölgede oynayan gerek defansif orta saha havuzundan atiba, gerekse ofansif orta saha havuzundan ozzie, kendilerinden beklenenleri fazlasıyla verdi. bu bölgede çoğu maç, necip oyuna sonradan girerek çok büyük katkı verdi. ayrıca nadir olarak da olsa tolgay görev yaptı fakat maalesef çok süre alamadığı için kendisi için tek yorumum ve temennim bu sene yeni transferimiz olacağı yönünde. umarım beni ve benim gibi düşünen beşiktaşlıları yanıltmaz.

    bu bölgede özel olarak eklemek istiyorum:
    hepinizin de bildiği üzere, beşiktaşımızın geçen seneki başarılı futbolunun ve şampiyonluğunun en önemli sebeplerinden biri de ön liberoda oynayan isimlerin verdiği katkıydı. as oynayan oyuncularımız kadar, çoğu maçta orta sahayı kuvvetlendirmek veya skoru korumak için oğuzhan'ın oynadığı bölgede oynamak üzere oyuna alınan necip de altyapıdan çıktığı günden bu yana en verimli senelerinden birini yaşadı. hatta bu sezon o kadar verimliydi ki, alınan süreler 90 dakikaya bölündüğünde hücuma yönelik pas sayısında (90 dakika başına necip: 39,18 / atiba: 38,99), top kazanma sayısında (90 dakika başına necip: 4,36 / atiba: 0,80), uzaklaştırılan top sayısında (90 dakika başına necip: 2,34 / atiba: 0,80) ve birçok başka kriterde atiba'dan yüksek değerlere sahip oldu. (kaynak: `squawka`)

    forvet arkası oynayan ve ofansif orta saha diye tabir edilen oyuncumuz ise sezon içinde ekseriyetle sosa olurken, kimi zaman sosa yerine ozzie bu bölgede görev yaptı. ozzie'nin forvet arkası oynadığı durumlarda da atiba ve necip ön libero olarak oynadı.

    tüm bu bilgilerin ışığında, veli ve tolgay'ın da takıma döneceğini düşünürsek, atiba ve/veya sosa takımdan ayrılmadıkça buraya bir takviyeye ihtiyacımız olmadığı düşüncesindeyim. olur da bu oyuncular giderse eminim ki transfer komitemiz uygun ismi/isimleri bularak kadromuza katacaktır.

    ______________________________________________________

    sağ kanat:
    ricardo quaresma
    gökhan töre
    aras özbiliz - devre arasında spartak moskova'dan alınmıştı ve kiralık olarak rayo vallecano'ya gönderilmişti.

    sağ kanat pozisyonunda geçen sezona, ayağının dışı canımızın içi q17 (orijinali q7) ve gökhan töre ile başlamıştık. devre arasında ise, bu sezon düşünülerek aras transferi yapılmıştı. sezonun başında töre'den, sezonun kalan büyük kısmında ise quaresma'dan çok iyi verim aldığımız bu bölgede yeni sezona başlarken bir eksiğimiz görünmüyor. bilhassa quaresma, beşiktaş'taki ikinci serüveninde kendisinden beklenenin de üstünde bir performans sergiledi ve de kendisi hakkındaki tereddütleri bir bir ortadan kaldırdı. hali hazırda devam eden euro 2016'da da az süre almasına rağmen üst düzey bir oyun ortaya koyan çingenemizin, önümüzdeki sezonda da asist ve gollerine ek olarak ilerleyen yaşına rağmen geliştirmeye başladığı paslı oyun yapısı ve gerektiğinde ortaya koyacağı bireysel yetenekleriyle takımımıza üst düzey katkı vereceğini düşünüyorum.

    bununla birlikte, eğer töre bir yere kiralanır veya satılırsa, devre arasında alınan ve ne vereceğini tam olarak bilemediğimiz aras bu bölgede yeterli olur mu sorusu ortaya çıkabilir. fakat başta ekşi beşiktaş tribünü grubu olarak biz (özellikle geyigindibi nickli arkadaşımız) aras'a çok güveniyoruz ve beşiktaş'la ilgili bir konu olduğunda kendisini mutlaka anıyoruz. şaka bir yana, töre'nin satılması halinde hem sağ hem sol kanatta oynayabilen bir oyuncunun kadroya katılmasının gerekli olduğunu fakat yönetimin bu bölgeye takviye yapmayacağını düşünüyorum.

    bu bölgeye gerekli gördüğüm ve tarif ettiğim oyuncunun yıldız bir isim* olmasını çok isterdim. bu konuda herhangi bir duyumum veya bilgim yok ve yukarıda da belirttiğim üzere böyle bir transfer olmaması daha olası ama olmasını çok istediğim için buraya not olarak düşüyorum.

    ______________________________________________________

    sol kanat:
    olcay şahan
    kerim frei
    jose ernesto sosa

    geçen sezon olcay ve kerim ile başladığımız sol kanatta, her ne kadar olcay kendisinden beklenenin altında verim verse de, gerek ters ayak kontenjanından burada oynayan quaresma'nın sezonun büyük çoğunluğunda beklenenin üstündeki performansı, gerekse dönem dönem bu bölgede oynayan oyuncularımızın (karadeniz turumuzdaki kerim gibi) katkıları sayesinde bu bölgede herhangi bir eksiklik hissetmedik.

    ana mevkisi olmasa da bu bölgede oynayabilecek olan sosa da her zaman iyi bir alternatif olarak gözükmekte ve takviye yapmayacağımızı düşündüğüm bu bölgede yeni sezona hazır olduğumuza inanıyorum.

    ______________________________________________________

    forvet:
    mario gomez - durumu hala belirsiz
    cenk tosun
    mustafa pektemek - gençlerbirliği'ne satılacağı söyleniyor.

    geçen yaz transfer döneminin başında demba ba'nın çin'e satılmasının ardından kulübümüzün forvet arayışları uzunca bir süre devam etti fakat bu sürenin sonunda gerek transferin gerçekleştiği dönem ismi ve kariyeriyle, gerekse geçtiğimiz sezon boyunca performansı ve karakteriyle hepimizi mest etmiş olan gomez geldi. 2 yıllığına kiralık olarak gelen ama eğer kulübümüz ve oyuncu karşılıklı olarak isterse belirli bir tarihe kadar* 1000 euro ücret karşılığı bonservisi bize geçecek olan gomez'in durumu şu anda belirsiz.

    ne yazık ki, gomez yukarıda belirttiğim tarihten önce kararını veremediği için tam anlamıyla bir transfer başarısı olacak bu hikaye gerçekleşmedi. bunun bence asıl ve en büyük sebebi, o dönemde şampiyonluğu garantileyememiş olmamız ve gösterdiği iyi performans sonrası kadroya çağrılacağı euro 2016 sonrası gelebilecek teklifleri görmek istemeseydi. her ne kadar kendisini çok sevdiğimiz için bunu kendisiyle bağdaştıramasak da, bunu direk olarak söyleseydi büyük tepki alacağı için şampiyonlar ligi öncesi kadro durumumuzu görmek istediğini vs. söyleyerek bizde kalmak istediğini söylemedi. inanıyorum ve beşiktaş taraftarının büyük çoğunluğu gibi ümit ediyorum ki gomez beşiktaş'ta kalacak ve geçen sezonki performansına benzer bir performans göstererek bu yaz yaşananları telafi edecek.

    sadece bir sezonda yaptıklarıyla çok büyük katkı sağlamış olan gomez hakkında az bile yazdık belki ama diğer oyuncularımıza geçersek, sezon başında yaptığı çalışmalarla çoğu siteye haber olan ve bizleri fazlasıyla umutlandıran cenk, hem sezon başında gomez formayı almadan önce, hem de oyuna sonradan girerek gomez'in yerinde veya yanında gösterdiği performansla beklentilerimizi boşa çıkarmadı. böylelikle hem haberlere konu olan çalışmalarının karşılığını almış oldu, hem de euro 2016'da a milli takım kadrosuna girmeyi başardı. lig, kupa ve avrupa'da toplam 1497 dakikada 17 gol 6 asistle oynayan cenk tosun, tek başına ligde sadece 720 dakikada attığı 8 gol ve 4 asistle 90 dakikada 1 gol ve 0,5 asist katkı vermiş oldu. fazlasıyla iyi olan bu sayıları yakalayan cenk'in önümüzdeki sezon da buna benzer bir katkı vereceğinden şüphemiz yok. hatta fazla iyimser olmakla birlikte, olur da gomez giderse as forvetimiz olabileceğine bile inanıyorum.

    mustafa pektemek gol demek diye gelmişti ama maalesef mustafa pektemek sakatlık demek olarak gidecek gibi duruyor. kendisine olan inancımı ekşi beşiktaş tribünümüze ait whatsapp grubundaki arkadaşlar bilir. hatırlayanlar bilir, spor toto süper lig 2014-2015 sezonunda konya'da trabzonspor ile oynadığımız lig karşılaşmasında* belkalem*'le sert bir şekilde çarpışıp, sakatlığı nedeniyle sahalardan uzun süre uzak kalana kadar iyi bir performans sergilemişti kendisi. hatta bana kalırsa demba ba'nın performansının düşmesinin en büyük sebebi bu şanssız ve futbol bilgisi birazcık kısıtlı olan (çevre kontrolünün olmayışı vs.) bu oyuncumuzun yokluğuydu. tüm bunlara rağmen maalesef mustafa bizim takımın as oyuncusu olabilecek seviyeye asla gelemediği gibi, o seviyeye yaklaşamadı bile. mevcut maaşıyla yedek oyuncu olması da mümkün olmadığı için hem kendisi hem takımımız için en hayırlısı, as olarak oynayabileceği bir kulübe satılması ve ömer hasan şişmanoğlu'nun takıma dönmesi olacaktır.

    kiralık gittiği antalyaspor'dan dönecek olan ömer ve bayrampaşa'dan dönecek olan sinan kurumuş ile birlikte bu bölgede eksiğimiz olmamasına rağmen, gomez'in takımdan ayrılması durumunda buraya takviye yapılması farz olacaktır.

    ______________________________________________________

    tüm yazdıklarımızı toparlarsak spor toto süper lig 2016-2017 sezonu için kadromuzun ideal düzeni aşağıdaki gibi olduğu takdirde başarı kaçınılmaz olacaktır diye düşünüyorum.

    ideal düzen (her mevki kendi içinde ilk alternatiften başlayıp yedeklerle devam etmektedir):

    kaleci:
    1. yeni transfer - fabricio agosto (inşallah kendisi değil, david ospina ramirez olur)
    2. tolga zengin
    3. yeni transfer - ali vural şaşal
    4. veysel sapan

    gidenler/gidebilecekler:
    denys boyko - kiralık/satılık gidebilir.
    günay güvenç - göztepe'ye satıldı.

    gelenler/gelebilecekler:
    fabricio agosto ramirez - anlaştığımız söyleniyor.
    norberto murara neto
    david ospina ramirez
    rene adler
    volkan babacan
    ali şaşal vural - anlaştığımız söyleniyor.

    defans:

    stoper:
    sağ:
    1. marcelo antonio guedes filho
    2/3. rhodolfo
    2/3. yeni transfer - kenneth omeruo

    sol:
    1. yeni transfer - gustavo gomez
    2. duşko toşiç
    3. alexis ruano delgado - gidebilir.

    gidenler/gidebilecekler:
    pedro camilo franco - millonarios'a kiralandığı söyleniyor.
    alexander milosevic - kadroda düşünülmediği için gitmesi muhtemel.
    alexis ruano delgado - kadroda düşünülmüyor; ama kalabilir.

    gelenler/gelebilecekler:
    gustavo gomez - oyuncuyla anlaştığımız ama bonservis bedelini düşürmeye çalıştığımız söyleniyor.
    kenneth omeruo - chelsea'den kiraladığımız söyleniyor.
    michal pazdan
    thomas vermaelen
    ivan marcano
    wellington pereira rodrigues - nam-ı diğer gum

    sağ bek:
    1. yeni transfer - gökhan gönül
    2. andreas beck
    3. kadrodaki diğer isimler (atiba, necip, delgado)

    gidenler/gidebilecekler:
    serdar kurtuluş

    gelenler/gelebilecekler:
    gökhan gönül - malumunuz olduğu üzere geldi.

    sol bek:
    1. yeni transfer - aleksandar kolarov (umarım) / caner erkin
    2. ismail köybaşı
    3. duşko toşiç
    4. ümit karaal - bayrampaşa'da kiralıktı, geri döndü.

    gidenler/gidebilecekler:
    -

    gelenler/gelebilecekler:
    aleksandar kolarov
    caner erkin
    emmanuel matias mas
    benedikt röcker
    luis ibanez
    martin olsson

    orta saha:
    ön libero (defansif):
    1. atiba hutchinson / ayrılması halinde yeni transfer
    2. necip uysal
    3. veli kavlak

    gidenler/gidebilecekler:
    atiba hutchinson

    gelenler/gelebilecekler:
    mauricio isla
    lucas leiva

    ön libero (ofansif):
    1. oğuzhan özyakup
    2. tolgay arslan
    3. necip uysal

    gidenler/gidebilecekler:
    -

    gelenler/gelebilecekler:
    -

    ofansif orta saha:
    1. jose ernesto sosa / yeni transfer
    2. oğuzhan özyakup
    3. tolgay arslan
    4. eslem öztürk

    gidenler/gidebilecekler:
    jose ernesto sosa

    gelenler/gelebilecekler:
    -

    sağ kanat:
    1. ricardo quaresma
    2. gökhan töre / yeni transfer
    3. aras özbiliz

    gelenler/gelebilecekler:
    arjen robben - sadece bir temenni

    sol kanat:
    1. olcay şahan
    2. kerim frei
    3. jose ernesto sosa

    gidenler/gidebilecekler:
    -

    gelenler/gelebilecekler:
    -

    forvet:
    mario gomez - durumu hala belirsiz / giderse yeni transfer
    cenk tosun
    mustafa pektemek - gençlerbirliği'ne satılacağı söyleniyor.
    ömer hasan şişmanoğlu - 1.5 yıllığına antalyaspor'a kiralanmıştı fakat sözleşmesine konulan madde gereği bu yaz geri çağrılabiliyor.
    sinan kurumuş - kiralık olarak gittiği bayrampaşadan dönecek, tekrar kiralık gidebilir.

    gidenler/gidebilecekler:
    mario gomez
    mustafa pektemek
    sinan kurumuş - tekrardan kiralık olarak gönderilebilir.

    gelenler/gelebilecekler:
    mario mandzukic
    fernando llorente torres
    edin dzeko
    radamel falcao garcia (edit: sağolsun, sakizmezarligi hatırlattı. gomez giderse, falcao'nun gelebileceği de basında çokça yazıldı)

  • şeref bey'e dönüş bestesi

    ekşi beşiktaş tribünü grubumuzun değerli ve tribün emekçisi üyelerinden chippinin beşiktaşımızın şeref beye dönüşüne özel yaptığı beste.

    sözleriyle "beşiktaşlıyım" diyen herkesi derinden etkileyecek, son derece duygusal bu besteyi 11 nisan 2016 beşiktaş bursaspor maçında eski açık tribün'de haykıracağız.

    https://twitter.com/…bunu/status/716642605610745856

    --- spoiler ---

    siyahlar beyazlar içinde,
    vakit geldi geliyoruz yine.

    hasretinle geçen yıllar,
    bitti işte karanlıklar,
    dolmabahçe yollarında
    yine şarkılar...

    geldik işte birlikteyiz,
    kol kola yürüyeceğiz,
    şampiyonluk şarkıları söyleyeceğiz!

    --- spoiler ---