jaaaccckkk7
profili

  • kedisiyle konuşan insan

    haber değeri olmayan. kedisiyle konuşmayan olursa açın başlık.

  • arda turan'ın beşiktaş'a transferi

    şu güzel ortamı bozar. bu kadar sempatiyle sahip bir takıma bu kadar antipatik bir oyuncu alınmaz..

  • alvaro negredo sanchez

    futbol gurularımızdan iki maçta notunu almış oyuncumuz.

    bunu bir de böbürlenerek söylüyorsunuz ya, şaka gibisiniz.

    edit: almeida cılar da gelmiş, hoş gelmiş. neyse, siz bozmayın kendinizi, her boku bilmeye devam çocuklar.

    umarım çocuksunuzdur...

    edit 2: boş yapmayın ulen fm oynayın diyen adam gördüm. nutkum tutuldu.

  • 8 nisan 2017 trabzonspor beşiktaş maçı

    iyi oynayan kazansın. ama bir çağrım olacak tüm trabzonlu ve beşiktaşlılara.

    arkadaş, şu maç için çıkıp "sikeriz, sokarız, ırzına geçeriz, içinden geçeriz" gibi ahmakça söylemlerde bulunmayalım. çok zor biliyorum ama karşı tarafa yapılan şu seviyesiz atışmalara takılmayın. yokmuş gibi davranın. maçı konuşun, analiz yapın vs. ama şu saçma söylemlere prim vermeyin.

    şu gerizekalı futbol ortamından kurtulmaya birlikte başlayalım. dostça geçsin maç, iyi futbol olsun, trabzon dik oynasın, biz tempo yapalım, bitince de kazananı tebrik edelim...

    ulan resmen polyanna gibi hissettim kendimi ama du bakalım...

  • rıza çalımbay

    saçma sapan konusan genç beşiktaşlılar gelmiş yine. rıza kaptanın aşırı motivasyonu her zaman böyledir vr tek bir sebebi vardir; bir tek kimseye "vay beşiktaş'a yattı" gibi gerzekce bir laf ettirmemek içindir. takimi iyidir kötüdür, ama hep mücadele ettirir sonuna kadar. zaten kaptanın bütün hayat felsefesi çalışmak ve mücadele etmek üzerine kuruludur.

    tebrikler rıza kaptan, başarılar.

  • ismail köybaşı

    yıllardır beşiktaş'ın maçını (sezonda belki 1-2 maç hariç) kaçırmam. ismail'i de çok iyi tanırım. şimdi, üşenmedim size ismail ile ilgili bir kaç şey söylemeye geldim.

    öncelikle kişisel fikrim; senelik 1 milyon liraya beşiktaş'ta yedek olarak kalmasını isteyebilirdim. mümkünse de 1+1 yıllık sözleşme yapılmasını isterdim. finansal fair play kısıtlamaları bittikten sonra kendisine gerek olamayacak. aslında aşağıda yazılanların bir çoğunu görmüyorum, bir çoğu engelli bende. ama dün merak ettim, neler yazmışlar diye giriş yapmadan girdim baktım ve yazmaya karar verdim.

    neyse; gelelim fenerli arkadaşların fikirlerine;

    1- "son milli mactaki oyununu sezona yayabilecekse bir fenerbahceli olarak takimimda gormek isteyebilecegim futbolcu"

    yayamadı. daha doğrusu, ismail kendini yayar. son derece yayvan bir adamdır. senede 5 maça kadar milli maçta gösterdiği performansa benzer maçlar çıkarır. kesinlikle de maçın adamı olur. ama aynı şekilde 5 maça kadar da direk hatasından puan kaybettirir. kalan maçları ise bu iki performans çizgisinin arasında oynar. maçta, beş dakika içinde bile en tepeden en dibe işler yapabilir. adeta bir istikrarsızlık abidesidir.

    2- "fenerbahçe'nin elinde caner ve kadlec'in takımdan ayrılmasıyla sol bek olarak bir hasan ali kaldırım kalmıştı,oraya mecburen bir oyuncu transfer edecekti."

    hasan ali hakkında yorum yapmıyorum. eğer ismail'i yedek olarak aldıysanız problem yok. (ödeyeceğiniz yıllık ücreti merak ediyorum) ama hasan ali ile lig yürümez diyorsanız geçmiş olsun. tam olarak işiniz allah'a kaldı. (bkz: sen yine de ismailimizi o kadar küçümseme sebahattin)

    3- "olası bir fener'e transferde ismail köybaşı dahi en az tümer metin kadar iş yapar."

    bunu yazan bir de beşiktaşlılar'a epey laf etmiş. ben o kısmı geçiyorum. tümer metin ve ismail'in ortak noktaları; beşiktaş'tan fener'e gitmeleri, beşiktaş'ta iken fener'e küfür etmeleri. başka türlü bu iki adamın futbol ile ilgili bir konuda ortak paydası yoktur. dersen ki, "ikisinin de iki kaşı, iki gözü var" ona itirazım yok.

    4- "gerçekleşirse 3-5-2'nin solunda koşar durur ismail."

    koşar koşmasına da nereye doğru koşar, işte orası muamma. defansı zaten kötü, hücumu ise keyfekeder olan ismail ile size 3-5-2 keyfinizde başarılar diliyorum. hatta rica ediyorum, fener'in 3-5-2 oynadığı maçları bana da haber verin, kaçırmayayım.

    5- "beşiktaş fenebahçe'nin sakalını kesti, fenerbahçe beşiktaş'ın kolunu."

    dalga geçmeyeyim diyorum ama zor tutuyorum kendimi. ismail benim kolum olsa 31 çekmem o kolla. mecburiyetten çektiklerimde de spermlerin yüksek ihtimalle gözüme, düşük ihtimalle de götüme gireceğine eminim.

    6- " çek cumhuriyeti maçında oynadığı gibi oynarsa güzel. oynamazsa 2. hasan ali transferi olur."

    buna yukarıda cevap verdik zaten. ikinci hasan ali transferi hayırlı olsun.

    7- "bu bjk'liler amma da fırıldak çıktılar. lan adamlar dün doğum gününü kutladılar. beşiktaş'ın çocuğu dediler. bugün de yerin dibine sokuyorlar..."

    ismail'i uzun zamandır yerin dibine sokuyoruz zaten. siz ilgilenmediğiniz için farkında değilsiniz. ulan bunu da ciddiye alıp cevap yazdım ya, neyse.

    8- "fazla elestirilmis ama hasan ali gibi istikrar abidesi biri varken kac mac oynayacagini merak ettigim oyuncu.kupada filan idare etsin yeter."

    bak bu yorum doğru işte. hasan ali kısmını bilmem de "idare etsin yeter" mantığı tam olarak ismail için doğrudur. sadece ismail'in oynayacağı maçlar önemli. sezonun önemli bir maçına ismail ile çıkmak zorunda kalıyorsanız, o maçta ismail'in ne yapacağı büyük bir soru işareti olur.

    9- "beşiktaşlılar neden bu kadar mutlular onu anlamadım"

    https://www.youtube.com/watch?v=ppa3octkixc
    https://www.youtube.com/…?v=5zgpwovkn9q&app=desktop
    https://twitter.com/…status/737607544336572417?s=08
    http://static.karar.com/…-04/30/chhbegsuoaezif2.jpg
    https://youtu.be/wcz5siddujm?t=8s
    https://www.instagram.com/p/bfmvgzqozul/ (ilk videoyu hatırlarsanız ironiyi anlarsınız. :)
    http://www.ligtv.com.tr/…ispor/diego-biseswar-16990 (bak bak konsantrasyona bak. pozisyonu izliyor gerizekalı. neyse...)
    http://www.ligtv.com.tr/…6/23/fenerbahce/nani-17480 (müthiş konsantrasyon devam... fener maçı :)
    http://www.ligtv.com.tr/…spor/teddy-chevalier-17559 (senin ben yapacağın hamleyi...)
    http://www.ligtv.com.tr/…mpasa/oscar-scarione-17681
    http://www.ligtv.com.tr/…kspor/hugo-rodallega-17819
    http://www.ligtv.com.tr/…por-3-3-besiktas-mac-ozeti (bu özet uzun, izleyin; 33. saniyede ismail'in iyi halini görebilirsiniz. ama asıl hikaye 7:15 de. mutlaka izleyin. neyse bu kadar yetti sanırım. ben sinirlendim bunları bulurken...)

    10- "kumaş olarak iyi bir kumaşı olduğunu düşünmekle beraber fenerbahçeye gelirse başarılı olabileceğini ve bjk taraftarı gibi küfürler edeceğimizi sanmıyorum. hatta ersun yanal dönemindeki caner erkin etkisine yakın bir performansla oynar."

    çok afedersiniz, ama üstteki videolara tekrar bakınca sukunetimi koruyamıyorum. sinirlendim. kumaşını sikeyim ben senin ismaaaiiilllll!! neyse, rahatladım biraz. yukarıdaki düşüncenin mantığı, beşiktaş'ın hücumcu olması ve fener'in sağlam savunma prensipleri olmasıymış. hatanız şu noktada; ismail sadece açık alanda hata yapmıyor. ceza sahası içinde bile sürekli yanlış yerde durabiliyor. neyse, bol bol göreceksiniz bu sene.

    11- "milli takımda iken keşke semih yerine bu adam bizde oynasaydı diyordum. demeye kalmadı bjk bıraktı. lan şu adamı doğru yerde oynat net kopar. "

    kusura bakmayın da yıllardır kaç hoca bulamadı bu herifin doğru yerini, siz buldunuz. ulan adamın eti kemiği bu kadar işte. ne doğru yerinden bahsediyorsun. kanat oynatıp seneyi sıfır gol üç asistle mi oynatacaksın; yoksa orta sahaya mı koyacaksın. neyse, ismail'in doğru yeri kulubedir. mümkünse düşmemeye oynayan bir takımın kulubesi.

    12- "turkiye çekya macinda kendisini yere goge, ele avuca sigdiramayanlarin, maçın adami ilan edenlerin simdi gelip bok attigi oyuncu. "

    çek maçında ele avuca sığdıramayan beşiktaşlı %5'i geçmez.

    13- "adam fener beni istiyor diye beşiktaş ile anlaşmamış.... lan 1 ay önce "dünyanın en güzel takımı" diye entryler girdiğiniz takımdan herkes kaçmaya çalışıyor amk."

    bunu diyen adam var lan. heriflerin tüm defans hattı gitmiş, hatta kaptanlarından bir tanesine daha fazla para teklif etmenize rağmen herif yine de beşiktaş'a gelmiş ve hala beşiktaş'tan herkes kaçıyor diyor. ismail gitti, sosa gitmek istiyor. başka? neyse, buna çok cevap vermeye gerek yok. tarihe not düşülmüş olsun.

    14- "şampiyon takım kadrosunu koruyamayam beceriksiz bir takımdan fener'e gitmiştir."

    bak bu da güzel. bu da not olarak dursun burada.

    15- "kendisini pek tanımam sonuçta orta sıra bir takımdan geliyor. bursa gibi bunlar da şampiyon olunca kendilerini büyük sandılar o ayrı. ama hasan ali'ye yedek lazımdı iş görür sanırım. beşiktaşlılar kendilerinde iken adamı türkiye'nin en iyisi ilan etmişlerdi ama biliyoruz ki o klasik beşiktaşlı gazı."

    bak bak bak, triplere bak ergenin. yavrum benim. kendi kendine bir iddialar... neymiş, türkiye'nin en iyisi ilan etmişiz. neyse, geçelim.

    16- "bjk'lilerin basligi altinda acimadiki yaptiklari adam. bir de ismail yerinde sol bekte kimi oynatacalarini yazarlarasa seviniriz"

    acımadiki yapmak ney lan! kaç yaşındasınız olm siz. ben oynarım sol bekte, merak etmeyin.

    17- "fenerbahçe'ye transferinin benim için tek olumlu tarafı sol bek için ayrılan bütçenin 10 numara transferinde kullanılacak olmasıdır. "

    bak bu bakış açısını alkışlarım. hasan ali ve ismail götürsün, parayı başka yere harcayabilelim diyorsanız eyvallah. makul. aynı şekilde sosa satılacaksa oscar scarione'yi istiyorum beşiktaş'a mesela. ligi götürür, seneye bütçe kısıtlaması olmadan düzgün adam alınır.

    18- "fener'e geliyorsa iyi valla. hayır ismail iyi topçu değil ama yedek güzel olur, bedava oyuncu sonuçta. e yıllardır bu ligde oynuyor. bir de şampiyon takımın on bi... tamam tamam. ismail işte.

    doğru bir yaklaşım daha. eyvallah.

    19- "gecen seneki ideal ilk 11 kadrosundan gokhan, atiba, sosa, ismail'i kaybeden bjk'lileri sevindirmistir. "

    bkz: 9. madde

    20- "beşiktaş için kesinlikle bir kayıptır. bunun aksini iddia edende ya futboldan, futbolcudan anlamıyordur, ya türkiye süper ligini izlemiyordur, ya da bizden gittiyse tu kaka modunda saçmalıyordur."

    bunu iddia edenin ismail hakkında fikri maç özetleri ve yılda bir kaç maçtan ibarettir. nokta.

    21- "bence gelmesin fener'e daha iyi birini alsın bizimkiler ama ismail olursa da çok can sıkmamak lazım. şampiyonluk beklerden geçmiyor ülkemizde. "

    doğru bence de. bek performansı lig için çok belirleyici olmuyor. büyük takımlar için az biraz hücum eden bek, orta sıra ve küçük takımlar için savunmacı bir bek iş görüyor. ama büyük takımlarda bekler oyun kurmaya katkı sağlayarak da fark yaratabiliyor. fakat maç performansı 10 üzerinden 2 ile 9 arasında gidip gelen bir adamdansa tüm ligi 6 ile oynayan adamı tercih ederim şahsen. zaten ismail de bu yüzden istenmiyor çoğunlukla.

    22- "vitor ona savunma yapmayi ogretir ama senede 1 olan asist sayisi 0'a düser"

    öğrenme süreci oldukça eğlenceli olacaktır.

    23- "gökhan gönül'ün çok şişirilmiş bir oyuncu olduğunu düşünüyorum. ismail ise bildiğin underrated bir oyuncu. yani bu değişiklik sonucu maalesef kaybeden beşiktaşım olmuştur."

    şaka olmasını ümit ediyorum bu talihsiz açıklamanın.

    24- "...

    ----------

    neyse yeter artık. 2 saatimi yedim toplamda bu entriyi yazarken işsiz gibi. ismail'in anası babası bu kadar emek vermemiştir kendisine. :) neyse, şaka bir yana; hakemle oynamayan, çirkeflik yapmayan, sahada düzgün duran bir çocuk ismail. yani nefret ettiğim bir insan değil, sadece nefret ettiğim bir futbolcu. yolu açık olsun.

  • araba süren türbanlı kız

    kendisinden bir ricam var;

    lütfen araba kullanırken türbanını yüzünü yandan kapatacak şekilde takma. büyük bir kör noktan oluyor ve maalesef farkında bile değilsin. trafik her şeyden önce olabildiğince geniş bir görüş alanı ister. buna dikkat edin lütfen bacım.

    devasa şapka ile araba kullanmaya çalışan insan da gördü bu gözler. yapmayın, görüş acinizi kisitlamayin.

    edit: hemfikir.

    edit 2: kocakafa olabilirim ama türbanla bir derdim yok. türkiye'de trafik denen sirkte geberip gitmek istemiyorum sadece. yeni bir şey keşfetmiş gibi "türbana böyle yapmasaydınız şöyle olmazdı" diye zırlamayın. türbana ne yapıldığını da biliyoruz, siyasal islam'ın yükselişini de. basit bir trafik probleminden bile mağduriyeti de bu tavırlarınız sayesinde çıkarıyor işte siyasal islam.