frankyfourfingers1
profili

  • diyanet'ten çocuklara şehit olun tavsiyesi

    --- spoiler ---

    diyanet işleri başkanlığı tarafından çıkarılan çocuk dergisinin nisan sayısında ‘şehitlik' başlığında ebeveynlerle çocukları arasında geçen diyaloglarda, "şehit olan cennette o kadar mutlu olur ki on defa şehit olmak ister", "keşke ben de şehit olabilsem" gibi ifadeler kullanıldı.

    --- spoiler ---

    bir allahın kulu da çıkıp görmüyor mu acaba bu dergiyi hazırlarlarken, bu cümlelerin ne kadar tehlikeli olabileceğini?

    kimse de demiyor mu, yahu ülkemizde bölgemizde kaç tane terörist "şehit olacağım ben" diye bomba patlattı

    işid gibi bir gerçek varken, tüm ideolojisi şehitlik üzerine kurulu iken, bir tane bu diyanette görevli vicdanı olan kişi de sormaz mı ; biz ne yapıyoruz yahu böyle saçma şey mi olur diye?

    http://tr.sputniknews.com/…sehit.html#ixzz44bx9g8vi

    diyanet işleri başkanlığı'nın süreli yayınlarından çocuk dergisi'nin nisan sayısında ‘şehitlik' kavramının özendirilmesi, ebeveynlerle çocukları arasında geçen diyaloglarda, "şehit olan cennette o kadar mutlu olur ki on defa şehit olmak ister", "keşke ben de şehit olabilsem" gibi ifadeler yer alıyor.
    psikolog prof. dr. serdar değirmencioğlu dergide çocukların ‘şehitliğin' özendirmesine tepki gösterirken, onlarca katliam yapmış ışid'in de bunları şehit olup cennete gitmek için yaptığını hatırlattı. değirmencioğlu, "yüzlerce insanın ölümüne yol açan zihniyetin aynısını diyanet, çocuklara yaymaya çalışıyor" dedi.

    konuyla ilgili evsensel gazetesine konuşan değirmencioğlu hükümetin uzun süredir kimi görüşleri küçük yaştaki çocuklara benimsetmeye çalıştığını söyleyerek, "diyanet son yıllarda tam anlamıyla bir siyasi araca dönüştürüldü. bunu gizlemiyorlar bile. diyanet'e birkaç bakanlık bütçesinden daha fazla para sağlandı ve diyanet çocuklara yönelik yoğun bir çalışma sürdürüyor" dedi.