makinedeki hayalet7
profili

  • türkiye'deki sevgisizliğin ve nefretin nedeni

    nurdan gürbilek'in kötü çocuk türk'te ağlayan çocuk resmi ile ilgili bir saptaması vardı. bu kitsch resmin 80'lerden itibaren bu kadar çok "trend" olmasında çok temel bir neden var: hepimizin içi çok buruk. içine doğduğumuz ailenin reisi olan baba, şefkatten ve merhametten oldukça yoksun bir profile sahip. genelde kızar, bağırır, döver, aşağılar, ortalıkta görünmez, başına buyruk yaşar, "karıya" gider, çocuklarının rızkını sigaraya, alkole harcar, ortalıktan kaybolur, annemizi gözümüzün önünde aşağılar, döver. babalarımız bizi sevmiyor; bırakın babalar günü şatafatlarını. babası tarafından gerçekten müşfik bir temasa "layık" görülmüş o kadar az çocukluk var ki... baba saldırgan, ruhsuz, sefil bir yabani gibi dolanıyor duruyor. türkiye'nin "paternalist" bir toplum yapısına sahip olduğu düşünülecek olursa, bu babanın gökten zembille inmediği, bizatihi "devlet baba"nın bu özelliklere haiz olduğu görülecektir. biz tepeden tırnağa gudubet bir babaya batmış durumdayız. 2017 senesindeyiz ve hala "acı çekme" bir numaralı trend konusu. instagram'da "yarine kavuşamayan delikanlı"lar için sigaralar yakılıyor, garibanlık öyküleri hot topic oluyor, efkar dolu bitirim ağız tabloid edebiyat dergilerine hit kazandırıyor. mazlumluk, bitkinlik, tepetaklak olmak hala fiyakalı gözüküyor. e bu kadar "patolojik" bir atmosferde sevgi değil, hep intikam, rövanş, meydan okuma konuşuluyor.

  • nilhan osmanoğlu

    osmanli borçlari hakkinda ne dusunuyor merak ediyorum. onurlu bir insan bu soruyu sorar. mal mulk istiyorsun, cumhuriyetin buyuk cefayla odedigi borcu da ustlenecek misin?

  • beni kurayza kabilesi

    ugradiklari zulmu "zamanin kosullari" cercevesinde degerlendirmek, islamin evrensel ve zaman-ustu olmayan bir kabile dini oldugunu kabul etmektir.

  • türkiye'nin euro 2016'dan ramazan ayında elenmesi

    insan düşünmeden edemiyor. % 99,999'u müslüman olan bir ülkenin müminlerinin o minsk kokan niyetli ağızlarıyla yaptıkları dualara rağmen, irlanda son dakikalarda gol atıyor ve türkiye eleniyor. tur atlasaydı evliyaların bursa'yı koruması'na benzer şekilde, dualar türkiye'ye zaferler ihsan eyleyecekti. bu dualar niye işlemedi şimdi?

  • 35 yaşında işi evi arabası olan bekar erkek

  • kutü'l-amare savaşı

    atatürk düşmanlarının yeni eğlencesi, yok efendim unutturulmaya çalışılıyormuş. bu savaştan haberi olmayan imam hatip cahilleridir ancak. birkaç ansiklopedi bile karıştırsanız hemen karşısınıza çıkar oysa, halil kut'a ve soy isminin kaynaklarına erişirsiniz. madem unutturulmaya çalışılıyor, atatürk o adı ona niye vermiş? atatürk'ün icazeti olmadan o isim alınabilir miydi?

    imam hatipliler dua ezberlemek ve kadınları "tahrik" unsuru olarak görmekten dolayı sinemadan falan bihaberdir. hiç kasaba diye bir film duymuşlar mıdır? hani şu memleketin en gurur verici yönetmeninin, nuri bilge ceylan'ın filmi? siz hacı hocanın iğrenç ağız kokusu ile şifa kazanarak "medeniyete" erişecekken, bu "dinsiz" türk her filminde göğsümüzü kabartıyor. kasaba'da (1998) dedemiz ateşin başında bir hikaye anlatır. küt'ül amare'de askerdir, süvari çarpışmasında onları yendiklerini aktarır:

    "hem de o aç susuz halimizle. ha sonra ne oldu biliyor musunuz? ingilizlerin komutanı yenilgiyi hazmedemedi ve intihar etti. fakat yardım gelince ikinci çarpışmada yendiler bizi. karnımız tok olsa ingilizleri silip süpüreceğiz ama, açlıktan hiçbir tarafımızda derman yok ki. sonra esir olduk anlayacağınız. bir gemiye bindirdiler bizi. hayda hindistan! bombay'dan trenle s. diye bir yere götürdüler. velhasıl inşaatlarda çalışmaya başladık. "

  • gheorghe hagi

    popescu ve marcio (mandinga dos santos marcio) ile olan fotoğrafı gerçekten efsanedir. karakterleriyle ve futbollarıyla hayran olunan mahallenin kalender abileri gibiler.

    http://hizliresim.com/naoojx