back space future16
profili

  • 4 nisan 2024 başakşehir beşiktaş maçı

    seneye santos ile devam edeceksek söylesinler digitürk'ü iptal ettirelim. hiç heveslenmeye gerek yok. elinde 30 tane pırlanta gibi genç var, hala seneye olmayacak adamlarla oynuyor.

    kimse sabır mabır demesin, şu taktik ve kadro anlayışı ile 100 maç yapsak da bir halt olmaz. ben başkan olsam 3 maç önce göndermiştim hocayı. görünen köy kılavuz istemiyor. beşiktaş kadrosu kötü olabilir. ama bu kadar uyuz oynayacak kadar kötü değil.

    aboubakar, muleka oynarsa mustafa hayli hayli oynar.
    emrecan bahtiyar'dan katbekat iyi oynar, oynadı da.
    demir ege gedson'dan daha faydalı olur.

    biz de en azından altyapımızı izler mutlu oluruz.

    izlediğimiz şey tam bir rezillik.

  • semih kılıçsoy

    abi şu adamı bugüne kadar oynatmayan kim varsa baba hakkı’nın süleyman seba’nın ahı var üstlerinde haberleri olsun. adam açılmadan gerilmeden zımba gibi vurdu topa, saf golcü. geçen maç da yazmıştım fakir rooney’si diye.

    elalem rooney ile aguero ile premier lig gol rekoru kırar, bizim taraftar 3 maç üst üste gol atan 18 yaşındaki çocuğa ağzını “boyu kısa” ile açıyor. ayıp be.

  • türkiye'yi kurtaracak 4 kelime

    "en hakiki mürşit ilimdir."

  • hiç yapılmadığı için gurur duyulan şeyler

    altına gururla imzamı atarım:

    (bkz: kandırılmak/#87878976)

  • alex de souza'yı 3 kelimeyle özetlemek

    bir beşiktaşlı olarak konuyu kilitliyorum, ercan taner'in sesiyle canlandırın:

    - alex kaleye baktı

  • beşiktaş

    "zorlu fikstür", "öldürücü fikstür" falan yok yahu, bizim taraftar bir garip. konya maçını yenemezsen diğer maçların hiçbir anlamı yok. seneye şampiyonlar ligine gitmezsen son 2 yılda arkana aldığın maddi manevi tüm rüzgarın kaybolur. "come to beşiktaş" şampiyonlar liginde olduğumuz için güzel. uefa avrupa liginde kimse tınlamaz, duymaz bile.

    beşiktaş şampiyon olamasa bile 2. olup şampiyonlar ligine gitmek zorunda. asıl hedefi bu olmalı. bayern'e eleniriz, fenere eleniriz üzülmem. ama mutlaka ilk 2'ye girmemiz lazım bu sene.

    bunun için de konya'yı yenmek şart. kalanına konya maçı bitince bakarız.

  • chp'nin kürdistan'ın kurulmasına onay vermesi

    --- haber ---

    engin altay, “elbetteki bölgedeki halkların kendi kaderlerini tayin hakkı etme vardır. ancak bununla birlikte bölgede yaşayan halkların bir kesimi için bir adım atılırken, diğer kesimler mağdur olmamalı. bu bakımdan meselenin yeniden düşünülmesinde ve değerlendirilmesinde fayda var” diye konuştu.

    --- haber ---

    algıcı çakallar sizi gidi.

  • vodafone arena

    arkadaşlarla oturup özlem giderdiğimiz, biramızı içip sonra maça gidebildiğimiz semtte olmasaydı, ya da ona giderken on yıllardır yaptığımız gibi dolmabahçe'deki ağaçlı yolda kol kola yürüyemeseydik, maçı beklerken mis gibi deniz havasını hala çekemeseydik içimize; yani tam şu anda olduğu yere değilde saçma sapan bir otoban kenarına yapılsaydı, bu kadar sevmezdik herhalde. severdik de, böyle sevdiğini sever gibi sevmezdik hala.

    nasıl seveceksin, şu yukarıda söylediklerimi çıkarınca demir ve beton yığını kalıyor geriye.
    insan beton sever mi hiç, deli misiniz?

  • tolga zengin

    bu adamın beşiktaş'a vereceği zarar çok büyük. tarihi hezimetler, kupadan elenmeler birer travmadır, atlatabilirsiniz ki biri hakan arıkan diğer ikisi tolga zengin kaynaklı 3 travmayı iyi kötü atlattık, çok kayıp verdik ama atlattık.

    gelelim asıl mevzuya:

    olcay ve oğuzhan'la trt stadyum programında izleyene kadar sadece bir "yeteneksiz kaleci" sıfatıyla istemiyordum beşiktaş'ta. ama programdaki gevşek açıklamaları, hele akhisar maçında direkten dönen toptaki hatası ile ilgili "yeaa olur ya işte ehehe futbol" genişliğinden tek kelime ile "nefret" ettim. orada kalbimiz durdu, dünya üstümüze yıkıldı bizim 3-4 saniye, sen nasıl bu kadar utanmazca ekranda söylersin bunu? o top girse belki de şu an volkan demirel'in kupa ile pozlarına bakıyor olacaktık şu an.

    ama daha önemlisi şu. bu adam "ağbi"ci. vıcık vıcık, gevşek gevşek bir yerli çetesi oluşturacak bu adam eğer kalırsa. selçuk-burak'ın prandelli'ye yaptığını, emre'nin bütün hocalara yaptığını yapacak. gomez'i sosa'yı atiba'yı o günkü röportajda bile beğenmiyorlar halleri tavırları ile. adamlar pektemek'i övüyor. olcay'ı, necip'i, ismail'i, serdar'ı toplayacak çevresine. oyuncu satmadan 2-3 takviye yaparsa 5 yıl şampiyonluğun en büyük adayı olacak takımı dinamitleyecek.

    bu adam kulüpte kalırsa maç kaybettirmekten çok daha fazla zarar verecek takıma, görürsünüz. bunu izin verirse şenol hoca da yönetime de yazıklar olsun.

  • mario gomez

    başarılı olmasında winner karakteri, tecrübesi, yeteneği, almanlığı var. ama unutulan bir şey var, bu adam hiç uyum sorunu da yaşamadı, uyum yakalaması için tam ona göre bir takıma geldi.

    arkasında oynayan sosa hazretleri ile zaten bayern'de beraber oynamışlardı, ikisi de hem almanca hem ispanyolca biliyor. beck ile de stuttgart ile şampiyon oldukları seneden takım arkadaşı. cenk, tolgay, töre, olcay zaten almancı, kerim avusturya doğumlu isviçreli, hiçbiri ile lisan sorunu yok. ozi desen her davulun önünde oynar.

    adam resmen kendine göre takım kurdurup öyle gelmiş.
    ne güzel şey almanlık.

  • oğuzhan özyakup

    "beşiktaş nasıl şampiyon oldu?" sorusunun özet bir cevabı opta'nın pas kombinasyonu istatistiklerinde: oğuzhan özyakup pas trafiği.

    beşiktaş ligin en çok gol atan, pas sayısı ve isabeti en yüksek takımı. onu bu hafta sezonun ikinci yarısının en diri futbolunu kendisine karşı oynayan galatasaray izliyor, istatistiksel olarak. aşağıdaki linkte derbinin en çok tercih edilen pas kombinasyonları var;

    http://s32.postimg.org/vbnhen5xx/ozzi.jpg

    beşiktaş'ın tüm pas kombinasyonlarında oğuzhan var. üstelik oğuzhan inanılmaz yüzdelerle oynuyor. 3. ve 4. alanda dahi pas yüzdesi %85 civarında. bu oran mesela ligin en önemli futbolcularından sneijder'de tüm sahada dahi %80'i geçmiyor. tabi bunda özellikle atiba hutchinson ve jose ernesto sosa'nın sürekli hareket halinde olarak ona pas alternatifleri yaratmasının payı tartışmasız.

    kıymetini bilelim, elimizde belki de kendi jenerasyonunda avrupa'nın top ayağıdayken en yetenekli oyun kurucularından birisi var, şenol güneş de takımı her pozisyonda oğuzhan'a 3-4 pas alternatifi oluşturacak şekilde mobilize oynatıyor. oğuzhan da o pasları veriyor yeteneği ile.

    fatih terim de bunun bilincinde. umarım euro 2016'ya kadar formdan düşmez, ya da talihsiz bir sakatlık falan yaşamaz, bize güzel güzel bir turnuva izletir bu harika çocuk.

  • atiba hutchinson

    önce osmanlı maçında fişi çekelim. sonra konya maçında futbolculardan 19 mayıs törenlerindeki gibi bir insan tahtı kurulsun, maç boyu sahada sırtlarında atiba'yı taşısınlar, adam bir sezon hepsini taşıdı çok mu?

    ismail ile tolga tahtın ayaklarını oluştursun (o bile fazla aslında). sosa hazretleri yelpaze ile yellesin, oğuzhan tiner ve üzüm ikram etsin. gerçi oğuzhan'ı görünce üzüm ile duvar pası yapar bunlar.

    koçum be.

  • mario gomez

    davutoğlu, ışid, vizeler, ensar, dolar, hes, üçüncü köprü, survivor... sabah uyandım dudağımda uçuk çıkmış. sonra bir düşündüm gomez'i, aldıma elime kahvemi, açtım pencereyi, keyfim yerine geldi.

    gitme zalım alaman oğlan. bizi bunlarla tek başına koyma.

  • tolga zengin

    ispanya 3. ligindeki kalecilerden üstün kaleci değildir,
    türkiye 3. ligindeki kalecilerden de üstün kaleci değildir.

    binaenaleyh;

    kaleci değildir.

  • jose ernesto sosa

    sağda solda kendisine sosa diyenler var.

    2016 yılı şampiyonu beşiktaş'ın baş mimarı sayın jose ernesto sosa haşmetmeab hazretleri diyeceksiniz.

  • 16 mart 2016 bayern münih juventus maçı

    maç sonu bir juve taraftarı "çocuğumu 2-0'da yatırdım, sabah uyanınca ona ne diyeceğim" diye torino'daki tesisleri basar bu gece.