dergus6
profili

  • türk kızlarının koreli erkek sevdası

    kırgız, özbek, türkmen, tatar vb. kökenli mülteci dostlarımıza yaramıştır bu garip sevda. koreli ayağına yatıp takılıyorlar. özellikle ergenler maalesef ayırt edemiyor bu tonyukuklarla korelileri.

  • adalet mezunları da avukatlık yapabilmeli

    daha hukuk mezunu olanların bile yarısından fazlası bir bok bilmiyor. bildiğini zannedenlerin de çoğu para için anasını bile satabilecek kadar yalancılığa, hırsızlığa batmış durumda. bir avuç temiz avukatı tenzih ediyorum ama lütfen bu kadar bokun olduğu bir mesleğe bir de iki yıllık cahilleri getirmeyin. hevesi olan tamamlar dört yıla. hoş bitince ne olacaksa.

  • arif v 216

    yeşilçam seven adamı güldürür mü bilmem ama ağlatma potansiyeline sahip filmdir.

    --- spoiler ---

    kerem alışık sadri alışık'a veda ederken bir benim mi gözlerim doldu lan?
    --- spoiler ---

    10 numara olmuş, izlemek için sağlam eski türk sineması genel kültürü gerekiyor. hepsi bu.

  • ekşi sözlük dertleşecek insan veritabanı

    yaş 30. cinsiyet erkek. ormanda on kaplan gücünde. konunun sınırı yok. müzik, sinema hatta can çekişen şiir:

    http://ribony.com/cheap-thrills

  • paypal hesaplarımızla lösev'e bağış kampanyası

    ön edit: 7 saat oldu, beyanlara göre toplam bağış miktarı: 3429,95 dolar. (saat 17:22 itibariyle lösev'den gelen bilgiye göre toplamda 35 bin tl bağış toplanmış) elimde kalem kağıt, tüylerim diken diken hepiniz sağolun. çaylak arkadaşlar sizin bağışlarınızı da ekliyorum haberiniz olsun. turkcell, türk telekom veya vodafone faturalı hatlarınızdan 3406’ya boş sms göndererek bağış yapabilirsiniz. her bir mesaj bedeli 10 tl'dir. (türk telekom ve vodafone abonelerinden +2 sms mesaj gönderim ücreti alınmaktadır.)

    sözlük yazarlarının paypal hesaplarındaki küçük miktarların, lösev'e bağışlanması kampanyasıdır.

    dün paypal'ın türkiye'den çekilmesi haberlerinin ardından uzun süredir kontrol etmediğim paypal hesabımı kontrol ettim, içinde 2,82 usd var. bu para senelerdir duruyor. bildiğim kadarıyla kullanılamıyor da. velev ki kullanılabilsin önemli değil.

    paypal hesaplarında benim gibi az miktarda para kalan ve bu paraları benim gibi kullanmayan yazarları, bu paraları lösev'e bağışlamaya davet ediyorum.

    nasıl yapılıyor

    öncelikle paypal hesabımıza giriş yapıyoruz, çıkan ekranda en üstte yer alan gönder ve iste sekmesine tıklıyoruz. sonra ilk sırada yer alan arkadaşlarınıza ve ailenize para gönderin seçeneğine tıklıyoruz. gelen ekrana 'international@losev.org.tr' yazıyoruz ve 'sonraki'ye basıyoruz. sonra bağışlamak istediğimiz miktarı yazıyoruz ve işlem tamam.

    lösev'e ait paypal hesabının doğruluğunu burdan kontrol edebilirsiniz.

    bağış yapan arkadaşlar, bağış miktarlarını yazarlarsa kampanya sonucunda bağışlanan miktarı da paylaşabiliriz.

    2,82 dolarım güzel çocuklara

    vefa editi: böyle işlerde isimler önemli değildir ama çok duygulandığım için söylemek istiyorum. geçtiğimiz günlerde uçurulmuş olan 'gencsabri' nickli yazar bu kampanyayı benim hesabımdan başlatmış ve devamıyla ilgilenmiş. kendisi de eski bir lösemi hastasi. onlarca milyar bağışa önayak olan bu arkadaşımın yazarlığının tekrar aktif hale getirilmesinin, bu kampanyayı daha bir manalı kılacağına inanıyorum.

  • chris stephenson

    bir gün dersindeydik chris hoca'nın. o zamanlar türkiye cumhuriyeti sınırları içerisinde başörtüsü yasak. ama bilgi üniversitesi'nde bir şekilde yasak deliniyor. öğrenciler bere, şapka karışımı bir şey takıyorlar başörtülerinin üzerine.

    yök görevlileri mi ne gelecekmiş bu durumu denetlemek için, okulda bir telaş başladı. biz de chris hocanın dersindeyiz, güvenlik görevlisi geldi sınıfa. başörtülülerin sınıftan çıkmasını istedi...

    ah arkadaşlar! görmeliydiniz. chris hoca bir patladı ki güvenlik görevlisine, bir patladı ki! sen benim öğrencilerimi nasıl olupta almaya gelirsin, yök kimmiş, kim benim çocuklarımın başörtüsünü çıkartacakmış babında... velhasılı vermedi öğrencileri bu yiğit insan.

    böyle bilinsin yani. sınırdışı ettiğiniz bu insan, savunuyoruz dediğiniz başörtüsü mücadelesinin en büyük mücadelecilerinden biriydi.

    üstelik sizin gibi yavşaklığını yapmadı bu mücadelenin.

    tarihe not düşülsün.