our boys didint du dort2
profili

  • bernie sanders

    dünyanın en alakasız yerindeki ülkeye gitse "ayol aynı antalya" diyen kafada olup analiz edip türk tipi solcuya, perinçek'e falan benzetenler olduğu için birkaç şey deme ihtiyacı hissediyorum. gençler size bir haberim var: dünyadaki her bok türkiye'deki başka bir boka benzemiyor.

    bernie sanders'la başından beri bazı sorunlarım var idi (bkz: bernie sanders/@our boys didint du dort) hatta bir noktada yarışta kalmasını anlamsız bulduğumu yazmıştım. ama o zamandan beri bernie sanders, elindeki kozları olabilecek en iyi şekilde kullandı ve şimdi bakıyorum da, iyi ki daha önce çekilmemiş.

    başından beri clinton'ın adaylığı kazanacağı belliydi. bernie heyecanına kapılmış olmanız bunu değiştirmiyor. hillary clinton adaylığı, 2008'de obama'nın kazandığından çok daha rahat bir şekilde kazandı. başkanlığı da aynı rahatlıkla kazanacak.

    bernie sanders, adaylığı kazanamayacağı kesinleştiği andan itibaren naptı, arkasındaki kitleden aldığı popülariteyi kullanarak başkan olacağı neredeyse kesin birini daha sola çekti de çekti. burada perinçek merinçek diyenler için şöyle anlatayım: adam bütün seçimi ve gelecekteki başkanı modifiye etti. bernie olmasa çok daha merkeze kayma tehlikesi vardı clinton'ın, bernie (kendisinden beklemediğim kadar iyi bir stratejiyle) bunun önüne geçmekle kalmayıp hillary'yi daha da sola çekti. adam gelecekteki başkanın eğitim, sosyal sigorta ve çevre politikalarını belirledi lan. bir insan kaybettiği bir seçimde ancak bu kadar etki sahibi olabilir. siyaset yapmak böyle bişey işte, böyle siyaset yapabilen solcu görmemiş olanlar bilmez.

    bütün bunları göremeyip "yeaeaea bernie sen de yalanmışsın" deyiverenler: siz solcu molcu olmayın lütfen ya. türk tipi solcu diye bişey varsa o da stratejiden, politikadan anlamayan sizin gibi boş beleş slogancıdan başkası değil.

  • havaalanına bagaj olarak çuval getiren çomar

    ya burda "medeniyet çuvalla bavulla olmaz" diye halkçılık kasanlar var ya... üstüne para verseler havaalanında çuvalla görülmek istemezler. neyin eleştirildiğini biliyorlar, eleştirilen şey gibi olmamaktan dolayı mutlular da, ama göstermelik halkçılık yapmış olmak için kendileri bile asla olmak istemeyecekleri birini eleştireni eleştiriyorlar.

    medeniyet çuvalla kılık kıyafetle gelmiyor madem, niye bunları diyenleri şalvarla görmüyoruz hiç?