onurcmd3
profili

  • ilginç whatsapp grup isimleri

    (bkz: onur ve dostları)

  • bedelli askerlik

    5 ay olsa gidip yapacağım. 10 yıl eğitim almış uzman hekimim. yerine göre değişmekle beraber 350-600gün arası zorunlu hizmetim var zaten devlete. yaşadığım şehirden aile düzenimden bu sebeple 2 yıl uzaklaşıyorum zaten.
    üstüne bir de devlet herhangi bir üniversite mezununa sunduğu kısa dönem askerlik hizmetini hekimlere sunmuyor. askerlik de bizim için 1 yıl.
    askeri hastaneler kapatılmadan önce uzman hekimler bu hastanelerde kendi uzmanlıklarını yapıyorlardı.

    şimdi askere giden yeni mezun, en modern bilgilerle donatılmış beyin cerrahı, ortopedist, kadın doğumcu, dermatolog, ürolog revirde çalışmak zorunda. herhangi bir pratisyen hekimin yapabileceği işi zaten az sayıda bulunan uzman hekimlere vermek kaynak israfıdır.

    anadolunun bir kentinde kendi uzmanlığında çalışan tek uzman hekimim. benim burayı bırakmam halinde koca bir şehirde devlet hastanesinde benim işimi yapacak başka hekim yok. gitsem askere orada kendi işimi yapmayacağım düz revirde çalışacağım, bıraksam burada bu işi yapacak kimse yok. çıkamıyoruz işin içinden.

    uzman hekimler için de acil zaruri ihtiyaçtır.

  • üç spor gazetesinin de aynı manşetlerle çıkması

    bir önceki günün en önemli olayı bir spor kulübünün 4 branşta da başarılı sonuçlar alması ise, elbette manşette bu haberler olacaktır. haklı bir durumdur. manşetler de ayrıca aynı değildir. olay aynıdır.

    tey allaam ya şu gazeteleri de savunduk ya.

    (bkz: fenerbahçe paranoyası)