neanbey7
profili

  • 23 aralık 2020 dolar kuru

    7.64tl'ye dip demek de varmis *

  • the mandalorian

    --- spoiler ---

    dizi ilk uclemenin bittigi zamandan bir kac zaman sonrasinda geciyor, 10 yil civari diyebiliriz.

    ashoka yaklasik 15 yasindayken, anakin'in ogrencisiydi ve anakin darth vader'a evrilmeden 10 yil kadar once ayrilmislardi. anakin darth vader olduktan sonra cocuklari dogdu, luke ve leia 20 yaslarinda iken rebel oldular. luke yine 20 civari iken obi-wan ve yoda'dan ders alip jedi oldu. yoda zaten o ara hakkin rahmetine kavustu.

    imparatoru oldurmeleri bir kac senelerini aldi, luke 25 yasindaydi diyebiliriz.

    simdi ashoka o halde 15 (anakin'le birlikte oldugu zaman) + 10 (ayri kaldiklari zaman araligi) + 25 (luke'un yasi) + 10 (ana uclemeden sonra gecen donem) = 60 yasinda (dizide de buna benzer bir yasta)

    boba fett'in de yasli olmasi dogal attack of the clones filminin son sahnesinde 10 yaslarinda cocuktu, yani ashoka ile neredeyse yasit, bu da gayet guzel oturtulmus.

    luke'un olaya dahil olusu han solo'yu jabba'nin elinden almaya gittigi sahneyi andirtiyor. ayrica yaklasik 35 civari bir goruntuye sahip, yani zamanlama uyumlu.

    --- spoiler ---

    cok guzel dizi disney'in sicip batirdigi yeni uclemeden sonra ilac gibi ilac. 2021 aralik'ta da boba fett dizisi gelecekmis onu da gormus olduk.

  • diyanetin sol elle şeytanlar yemek yer fetvası

    diyanet nedir amk yil olmus 2020

  • kumarhanelerin tekrar açılması

    konya ovasi gibi atil bir yer var koca ulkede yap orayi las vegas gibi, konya ovasinda olan konya ovasinda kalir gibi de bir motto yaparsin. zengin gider eglenir parasini yer, ulkeye doviz girer para girer, fakir zaten gidemez win win.

    fakat bu ulkede o isi yapanlar da vergi vermez. seksen yasinda domates satmaya calisan kadindan almaya calisirlar yine vergiyi.

  • cumhuriyet halk partisi

    kapatılmasının zamanı çoktan gelmiştir. zaten sağ seçmenin de oyunu alacam diye diye var olan oylarını da erittiler. %30 kemik oyu vardı %22'lere kadar düştü.

    git dyp ol anap ol ama ben chp'yim diye dolaşma ortalıkta.

  • 31 aralık 2016 akaryakıt zammı

    "muhalefet etmeyin hödö bödö petrol piyasası bıdı bıdı" diyen dingile petrolün varil fiyatı düşerken bizde neden artıyordu o halde diye sormak da bizim görevimiz oldu.

  • 11 ağustos 1999 güneş tutulmasını görmüş nesil

    gaziantep'te 3,5" disket içi ile izlemiştim.