polyhymnia11
profili

  • kızım 23 gün acı çekti kedi eros kadar konuşulmadı

    edit: kendi özelinde haklı bir isyan.

    ancak, konu kedi eros değil, eros'un gördüğü canice muameleydi. hem de bilinci yerinde bir insan tarafından.

    adamın kızının başına gelene de çok üzüldük.

    ama orada konu sokak köpeği. bakımsızdır, eğitimsizdir, aşısızdır, bilinçsizdir, hastadır, kuduzdur, saldırır, ısırır. ama bir insan, savunmasız bir canlıyı, hiç suçu yokken durduk yere dakikalarca tekmeleye tekmeleye öldürmez. böyle durumlarda biz "bunu yapan insan olamaz" deriz. sokak köpeklerinin insanlara saldırması bizde "bunu yapan sokak köpeği olamaz" gibi bir tepki uyandırmaz.

    sokak hayvanları, bizim ülkemizde çözülememiş bitirilememiş bir başka sorun. saldırgan sokak hayvanı sorunu başka bir şey, canice katliam yapan ve ceza almadan sokakta gezinen bir psikopat başka şey.

  • dilan polat olayından çıkartılacak ders

    yerken ağzını fazla şapırdatmayacaksın.

  • suriyeli 1 milyon kişiye ev yapacağız

    haaahh, buldunuz yine rant kapısını!

    işin içinde müteahhitlik varsa, gidilmeyen yol, geçilmeyen köprü, yolcusu olmayan havaalanı, içine girecek suriyeli olmayan ev, hiç farketmez!

    dürüst bir hükümet gelip bunları yargılarsa, öylesine korkunç rakamlar açıklayacaklar ki böyle böyle beton bloklar halinde yurtdışına kaçırılan!

    kime sordunuz 56 bin ev yaparken?

  • okul servislerinin ek para talep etmesi

    hukuka aykırı ama hakkaniyete uygundur.

    eylülde 7 liraya aldığı mazot 17,5 lira oldu. ne yapsın adam?

  • rektörü cumhurbaşkanının atamasının mantığı

    (bkz: tek adam rejimi)

    edit: rektör atamasında cb’nın “x kişi rektör olacak” demesi (ki atama budur) başka şey, cb’nın üniversite yönetiminin belirlediği üç adaydan birini seçmesi başka şey. aradaki fark çok büyük.

  • kahramanmaraş'ta kamuya açık alanda sigara yasağı

    (bkz: hadi inşallah)

    otobüs duraklarında, sokakta kaldırımda yürürken, parklarda iki dakika çiçek kokusu deniz kokusu alıp dinlenmeye çalışırken, başkasının ağzından çıkıp burnumuza giren yanık ot kokusundan kurtuluruz belki...

    uygulanabilirliği tartışma konusudur ama... kapalı mekanlarda sigara yasağı geleli kaç sene oldu, hala işyerleri, bar ve restoranlar dumanaltı...

  • how are you sorusuna verilebilecek cevaplar

    fine thanks and you, sit down.

  • 1 türk lirasının 2 norveç kronu olması

    norveç'in gsmh'sının kişi başına 80,749$ olduğunu bilmeyen bir yazarın sıçmığı.

    torbacısının walter white olduğunu düşünüyorum...

    edit: üstteki girdi için birileri “ironi” demiş. heee, ironi yapmak için sözlüğe giren libdem ise malı arap faik’ten alıyordur. walter’a sıkleti yetmez...

  • chp'lilerin akp milletvekilinin burnunu kırması

    chp'li kadın vekili boğazlamakta beis görmeyen partinin, tepki gösterirsen de mağdur, göstermezsen de mağdur olan bir vekiline yapılmış haklı davranış.

    evet, haklı buldum! hadi lan suç işliyorum sana mı sorucam?

    edit: olayın detaylarını okumaya bile gerek duymuyorum.

  • e-devlet'te araç sorgulamanın kısıtlanması

    günü komedisi: e-devlet üzerinden araç sorgulama kısıtlanmış, sadece kendi araçlarımızı sorgulatabiliyormuşuz. gerekçe de kişisel verilerin korunmasıymış.

    bre salak, ben kendi aracımı neden sorgulatayım? kendi aracımla ilgili herşeyi biliyorum, ruhsat elimde, tescil trafik elimde, poliçeler elimde...

    ikinci el bakarken araç tipi ile bilgileri uyuyor mu, araç çalıntı mı, üzerinde haciz var mı diye baktığımız ekranı ne bok yemeye kapatıyorsun? bunları araçları aldıktan sonra mı öğrenelim?

    hem neden kapatıyorsun? bu ülkede 50 milyon kişi tc kimlik numarasına varıncaya kadar fallafoş oldu sizin beceriksizliğiniz yüzünden. acaba hangi suçu / krediyi / borcu / faturayı üstümüze kim ne zaman yıkacak diye bekliyoruz.

    bu saatten sonra sizin alacağınız tedbirin içine edeyim. bakan yaptığınız yaratıklar psikolog lazım değil bize din adamı gönderin derken, aynı zamanda bu çağda digital bilgi almak sizin ne haddinize, gidin müneccim bulun demek istemiş.

    edit: bir arkadaş noter ekranında çıkıyor demiş. yani beğendiğin her aracın durumunu öğrenebilmek için sahibi ile beraber notere gitmek mantıklı geliyor kimisine. herkes ilk baktığı aracı alıyor sanıyor. çevre illerden bakıp beğenmek konusuna hiç girmeyeceğim. araç üzerinde rehin varsa bazen kafadan eliyorsun arabayı. telefon bile açmıyorsun sahibine.

  • resmileşti dikkat

    tanım: facebook safsatası.

    "resmileşti dikkat" ile başlayan yazıyı inceleyelim. hani şu kopyalayıp yapıştırıp bunu çıkaran dangozu eğlendiriyorsunuz ya, o yazı:

    --- spoiler ---
    t.c. başbakanlık personel ve prensipler genel müdürlüğünün 16.02.2016 tarih ve 69471265-010-06/1955 sayılı milli güvenliği tehdit eden örgüt ve yapılarla irtibatlı kamu çalışanları hakkındaki genelge (2016/4) resmi gazetede yayınlanmıştır.
    --- spoiler ---

    meali: devlet memurları ve terör örgütü ilişkisi hakkında genelge yayınladık. hani pkk ile ilişkisi olanlar memuriyetten atılacak, onunla alakalı.

    devlet memuru musunuz? çoğunuz hayır. olsanız bile bunun sosyal medya ile ilgisinden bahsediyor mu? hayır.

    devam edelim:

    --- spoiler ---
    ayrıca mit müsteşarlığı sosyal ağ bildirgesi
    ***(araya gireyim, böyle bir bildirge yok)***
    doğrultusunda facebook'un güvenlik açığından ötürü hesabım üzerinde bulunan tüm verilerimin (ıp, fotoğraflarım, paylaşımlarım vs.) çarpıtma yolu ve yasa dışı bir şekilde sahte kişilerce kullanılmasından ve doğabilecek tüm zararlardan ilgili türk ceza kanunu maddeleri gereğince facebook sorumludur.
    --- spoiler ---

    üye olurken kabul ettiğimiz eula (son kullanıcı kullanım ilkeleri ve lisans sözleşmesi) ile götünüzü mark'a teslim etmişken böyle paylaşımların sizi yasal yükümlülükten kurtarmadığını artık anlayın amk!

    --- spoiler ---
    bu hesabımdan başka bir hesabım olmadığını bildirir ve gereğinin buna göre yapılmasını tarafınıza arz ederim.
    --- spoiler ---

    (bkz: o zaman dans)