canned39
profili

  • müzik yasağının antalya'ya özel kaldırılması

    gece 12'den sonra müzik yasağının sadece antalya'da kaldırılması olayı. sadece yabancıların ev alıp yabancıların tatile gidebildiği ülkemizde müziği de sadece yabancıların dinlemesi kararlaştırılmış. https://twitter.com/…ece/status/1671422348346511360

  • sinan oğlan

    aman sinan oğlan,
    yandım sinan oğlan.
    özlem gürses'e darılmış
    damda yatan oğlan.

  • 19 nisan 2023 dolar kuru

    an itibarıyla merkez bankası/kapalı çarşı kur farkı 1 liraya ulaşmıştır. kur korumalı vatandaşın götündeki delik kratere döndü.

  • 12 kasım 2022 ülke çapında deprem tatbikatı

    seçim döneminde döndürmeyi planladıkları tiyatroları tatbik ediyor olabilirler.

  • 26 kasım 2021 ali erbaş zırvalaması

    bir sonrakine kadar şimdilik en son ali erbaş zırvalaması. kendisinin dediğine göre her çocuk fıtratı gereği müslüman doğarmış ama anne babası onu yahudi veya hristiyan yaparmış. https://twitter.com/…rtv/status/1464180720558129161

    her çocuk ateist doğar ali bey. doğada tanrı yoktur. hele son 1400 yılda sahneye çıkan allah 4.5 milyar yaşındaki gezegenin tarihine baktığınızda miniminnacık bir nokta gibidir. ondan önce de milyarlarca çocuk doğmuştur. bu arada dolar 12 küsur lira olmuştur ve erdoğan derhal istifa etmeli, vakit kaybetmeden erken seçime gidilmelidir. bu uyduruk gündemlerle kimseyi uyutamazsınız artık.

  • baban çalışsaydı adam olsaydı

    yine muhtemelen bir orospu çocuğu gurbetçi lafı. 16-17 yaşındaki çocuklarla röportaj yapılırken araya dalıp döviz dolu cüzdanını göstererek "bende para bol sen çalışmadıysan bana ne" diyen soysuz it, "benim okumam gerekiyor çalışmam değil" diyen genç bir çocuğa "baban çalışsaydı adam olsaydı" diye karşılık veriyor. o herifin o laf sonrası oracıkta çıktığı deliğe geri sokulması lazım gelirdi aslında fakat maalesef ki çok efendi çocuklara denk gelmiş.
    https://twitter.com/…sag/status/1451836039585308675

  • ben kayyumum sorumluluk bende değil

    thk kayyumu cenap aşçı'nın "uçaklara niye bakım yapılmadı?" diye soran habertürk spikerine "bakım sorumluluğu bende değil thk'de" diyerek verdiği skandal ötesi yanıt. spiker duyduğu yanıt karşısında afallayarak birkaç saniye duraksadıktan sonra "siz başkan değil misiniz?" diye üsteleyince de "ben kayyum heyeti başkanıyım" diye karşılık veren aşçı konuyu kapatıyor. adam resmen "ben zaten kuklayım. sadece maaş almak ve koltuk gasp etmek için buradayım. düğüne gidip göbek atmaktan başka da bir vazifem yok" diye açık açık itiraf ediyor. tekrar söylüyorum: allah topunuzun belasını versin. https://twitter.com/…ete/status/1421922016085618699

  • kadıköy'de kilisenin üzerinde dans eden gençler

    bu bir cami duvarı olsaydı şahsım korkunç bir sevinç çığlığı atarak pijamalarıyla yataktan fırlayıp gece yarısı herkes uyurken acil biçimde tüm kanallardan ulusa sesleniş yapar, sırma saçlının fedaileri ev baskınlarıyla bütün kalabalığı toplayıp içeri atardı. 2023'e kadar da meydanlarda bu hikayeyi dinlerdik.

  • tüm işçi ve memurlara aşı randevusu açılması

    teşekkürler özlem türeci. teşekkürler uğur şahin. teşekkürler imamoğlu. teşekkürler joe biden. teşekkürler mickey mouse. teşekkürler johnny sins. sana teşekkür filan yok aşıların aylarca gecikmesine yol açıp hepimizi evlere hapseden fahrettin koca.

  • profile girip baktım epey atatürk var

    gençlik ve spor bakanlığı cümlesi. feyk hesaptan vatandaş taklidi yaparak kendi kendilerini aklamaya çalışırken tiviti yanlışlıkla resmi hesaptan atıp yine rezil rüsva olmuşlar. koskoca ülkenin bakanlıklarının uğraştığı şu işlere, düştüğü şu kepaze duruma bakın. neyse en azından yeni bir bkz. doğmuş oldu.

    bari bu vesileyle 19 mayıs'ı da doğru düzgün kutlamış olalım. pek kıymetsiz ve saygıya değmeyen devlet yetkilileri: atatürk'ü anmak için profilinizi "epey atatürk"le donatıp sahte rollere girmeniz değil, onun ilkeleri ve vizyonunu yaşatmanız gerekliydi ama yapmadınız. zaten bu yüzden bugün bu kadar acınacak haldesiniz ve gömülmeniz çok yakın. arkanızdan coşkuyla kutlayacağımız nice 19 mayıs'lara...

  • spor salonlarında erkekler arasındaki gerginlik

    spor salonundayken etrafa sert bakışlar atmaz ve her an emaneti çekip "tak tak tak!" diye herkese saplayacakmış gibi sindirici bir imaj çizmezseniz bench press'e yatmanızdan yaklaşık 3 saniye sonra gevşeğin biri dibinizde bitip "kaç setin kaldı?" diye soracak cesareti bulacaktır. işte o cinnet anını yaşamamak ve kazasız belasız bir antrenman geçirmek için en iyi yol, görünebildiğiniz kadar mağara adamı gibi görünmek. içinizde aslında minnoş bir kedi yatıyor olabilir. kulaklığınızda o esnada ajda pekkan'dan "o benim dünyam" çalıyor da olabilir. bunların hiçbir önemi yok. bu balta girmemiş jungle'da hayatta kalabilmek ve hakimiyet kurabilmek için belirli aralıklara göğsünüzü yumruklayıp döşemeleri eşeleyerek etrafınızdaki beta hemcinslerinize ortamdaki alfanın siz olduğunuzu sık sık hatırlatmalısınız.

  • kerimcan durmaz

    hiç sevmediğim bir adam. eşcinsel olması beni hiç alâkadar etmiyor ya da bu yüzden kendisini desteklemek gibi bir mecburiyet duymuyorum. çünkü insanları cinsel kimliğine göre yargılayan iğrenç ve rezil bir homofob olmadığım için kerimcan gibi bir şahsı kayırmaya ihtiyaç duymayacak kadar vicdanım temiz. ve evet, kerimcan durmaz'ı sevmiyorum. çünkü bomboş bir adam. ucuz. sakil. avam. riyakar. ikiyüzlü. sahtekar. erdoğan'ın doğumgününü kutlamış bir adamdan söz ediyoruz. hani şu, bulduğu her fırsatta eşcinsellere sapkınlar diye nefret kusan şahsın.

    böyle birini eşcinsel diye bağrıma basamam çünkü bu düpedüz ikiyüzlülük olur. kerimcan durmaz'la arama mesafe koymalıyım ki yarın yine doğru düzgün birini sırf eşcinsel olduğu için dilinize dolayıp cinsel kimliğine saldırdığınızda yüzünüze tükürecek yüzüm olsun. ki tüküreceğim de. tabii her ne kadar sevmediğimi söylemiş olsam da bu kerimcan durmaz'a eşcinselliği üzerinden homofobik hakaretler edebileceğiniz ya da bunu hoş karşılayacağım anlamına da gelmiyor. insanları söylemleri ve eylemleriyle değil de kimlikleriyle yargıladığınız sürece karşınızda olacağım.

    yeni klibini seyrettim bu arada. özellikle lgbt topluluk tarafından coşkuyla karşılandığını görüyorum. queer veya drag imajın temsili şu ortamda önemli bir mevzu tabii, aynı hisleri paylaşmasam da genç kuşağın bu coşkusunu anlayabiliyorum. fakat bu ülkede noel ağacı gibi ışıl ışıl parlayan şatafatlı gey en az 50 yıldır kanıksanmış bir olay zaten. üstüne zenginlik ve görgüsüzlük sosunu da eklediğinizde türk halkının şaşırtıcı biçimde her şeyi tolere ettiğine tanık oluyorsunuz. teknik açıdan üst düzey görünse de klipte pek de öyle homofobik kudurtan, çok cesaret gerektiren bir durum yok bana sorarsanız yani. halkımızın asıl tahammül edemediği ve homofobisini kabartan şey, sokakta görse ikinci kez dönüp bakmayacağı kadar "sıradan" görünümlü gey imajı. iki tane dümdüz adamı öpüşürken gördüklerinde kudurmaları o yüzden. kafalarında öyle bir gey yok çünkü. errrrrrrkek oğlu erkeklerinin eşcinsel olduğunu gördüklerinde çıldırıyorlar. kutsana kutsana göklere çıkarılan o sarsılmaz imajı yerle bir edecek, bana sokaktaki o göze çarpmayan ahmet'i mehmet'i, el ele tutuşurken görüldüler diye okul arkadaşlarının zorbalığına uğrayan liseli hakan ile cem'i, erkek arkadaşı olduğu öğrenilince memuriyetten atılan fatih'i, çok sevdikleri halde evlenemeyen hasan ve serkan'ı klibinde gösterebilecek cesareti olan varsa belki o zaman olumlu konuşabilirim. onun altında kalan ve zenginliğe övgüden başka bir şey olmayan işleri pek de ciddiye almıyorum artık.

    tabii bu son söylediğim kerimcan durmaz'a bir eleştiri değil. kerimcan gökkuşağı renkli pasta kesmek istiyorsa kessin. drag queen olmak istiyorsa olsun. kimse kimseyi temsil etmek zorunda değil. kimseye böyle bir misyon yüklenemez. ben sadece neden beni ilgilendirmediği ve alkışlamadığımın gerekçesini açıklıyorum. bu klip bir lgbt temsili değil çünkü, sadece bir kerimcan durmaz temsili.

  • erkan baş'ın mecliste lgbt bayrağı açması

    türkiye işçi partisi genel başkanı ve istanbul milletvekili erkan baş'ın türkiye büyük millet meclisi'ndeki basın toplantısı esnasında bayrak açması ve müthiş bir de konuşma yapmasıdır. "korktukları şey bu. şu rengarenk durumdan korkuyorlar. bir kısım vatandaşımızı sapkın ilan ettiler. öğrencileri hedefe koydular. ayrımcılığı körüklemek hem anayasal hem de insan hakları bakımından suçtur. devlet olanaklarını kullanarak bir grup yurttaşın açıkça hedefe konması dünyanın her yerinde faşizmdir. bu, güney afrika’da insanlara renkleri yüzünden yapılanla aynıdır. belçika’da ten renkleri yüzünden kölelerin hayvanat bahçesi gibi bahçelerde sergilenmeleriyle aynıdır. bundan 70-80 yıl önce abd’de otobüslere “siyahlar ve köpekler giremez” yazılmasıyla aynıdır. bugün bu ülkeyi yönetenler bu zihniyettedir. buna ahlâksızlık diyorlar. asıl ahlâksızlar milletin ırzına göz diken müteahhitlerle ortaklık yapan, işçinin emeğine el koyan hırsızlardır. iktidarın bütün bunlara bir an önce son vermesi gerekir ama bu iktidarın aklını başına devşirmeyeceğini biliyorum çünkü bundan besleniyorlar. o yüzden halkımıza izan sahibi olmaları için sesleniyorum. muhalefetin de iktidarın dini sömürmesine destek çıkmamasını, halkının ve gençlerin yanında durmasını, basit oy hesapları ve yanlış ittifaklardan vazgeçmesini salık veriyorum.” diye konuşan baş, toplantıdan önce bir vatandaşın kendisine teslim edilmek üzere meclise yolladığı başka bir bayrağa suç delili olarak el konulduğunu ve meclis idare amirliği tarafından kendisine soruşturma başlatıldığını da duyurdu.

    13. dakikanın sonlarından itibaren konuşmasının ilgili bölümü şurada seyredilebilir: https://twitter.com/…bmm/status/1356575347341463554

  • marmara üniversitesi'nde yaşanan büyük skandal

    okuduklarım karşısında aklımın tavana fırlamasına yol açan skandal. marmara üniversitesi'nde kadroya alınarak fen edebiyat fakültesi psikoloji anabilim dalı başkanı yapılan doç dr. abdüssamed köse'nin 2015 yılında amerika birleşik devletleri'ndeyken çocuk yaşta bir kızı cinsel istismara kalkıştığı sırada gizli polisler tarafından suç üstü basıldığı ve 12 kişiyle birlikte tutuklandığı ortaya çıktı. abd'de tıp lisansını kaybeden ve temyiz başvurusu 2019 yılında reddedilen adamı marmara üniversitesi'nde getirip kadroya yerleştirmiş ve hatta bölüm başkanlığına oturtmuşlar. internette ismini yazdığınızda çarşaf çarşaf haberlere ulaşabiliyorsunuz. mugshot'ı bile var.

    2015 yılında çıkan bir yabancı haber
    teksas mahkemesinin temyizi reddettiği kararı
    marmara üniversitesi akademik veri tabanındaki profili
    t24'ün bugünkü haberi

    güncelleme: marmara üniversitesi akşam saatlerinde attığı bir tivitle öğretim üyesinin üniversitedeki görevinden istifa ettiğini duyurdu.

  • imamoğlu'nun yaptığı halk ekmek manevrası

    akp ve mhp oylarıyla daha fazla halk ekmek büfesi açılmasının engellenmesi üzerine imamoğlu'nun 40 minibüsü mobil büfeye dönüştürerek yaptığı manevradır. aklıma ikinci bahar dizisinde restoranı elinden alınıp ortada kalınca seyyar büfe açan ali haydar geldi. o da kanı bozukların hakkından böyle gelmişti. hey gidi... imamoğlu'nun tiviti: https://twitter.com/…glu/status/1347803801114218503

  • kızınız ablanız sevgilim var dese ne yaparsınız

    ağlayarak günlüğüme yazarım. o da yetmezse masaya çıkıp bir de tepinirim.

  • birçok ülkeye kıyasla sağlık bütçemiz çok kısıtlı

    bir fahrettin koca açıklaması. kendisi "birçok ülkeyle kıyasladığımızda sağlık için ayırabildiğimiz kaynakların oldukça sınırlı olduğunu biliyoruz." şeklinde konuşmuş. böyle bir şey nasıl olabilir? ben çok zengin bir ülke olduğumuzu sanıyordum. hatta daha geçenlerde somali'nin imf borcunu ödemedik mi?(bkz: somali'nin imf borcunu ödemek) ve hatta daha 2 gün önce sayın cumhurbaşkanımız 7 uçakla piknik yapmaya gitmedi mi? (bkz: 7 uçak ile kktc'ye pikniğe gitmek) kaynak yoksa bunları nasıl yaptık? yoksa sayın cumhurbaşkanımızın iddia ettiği gibi dünya lideri değil miyiz allah korusun?

  • mabel matiz sorusuna inceleme başlatılması

    ösym başkanı prof. dr. halis aygün'ün duyurduğu müjde. kendisi "kurumumuz yönetiminin milli, manevi değerlerimiz ve toplumsal değer yargılarımız konusundaki hassasiyeti açıktır. 2020 yks’nin tyt oturumunda yer alan türkçe alanındaki ilgili sorunun içeriği hakkında inceleme başlatılmıştır. sorumlu kişiler soru hazırlama süreçlerinden çıkartılacaktır.” diye açıklama yapmış.

    ben bu açıklamayla çok rahatladım. biliyorsunuz ösym hiçbir zaman soruları belli bir zümreye el altından dağıtmamış, sehven çaldırmamış, şifreli sorular hazırlamamış, sınavlarda hiçbir şaibeye bulaşmamış tertemiz ve cennetteki melekler kadar günahsız bir kurumdur. alakasız bir soruda alelade bir şarkıcının isminin geçmesi ve bu şarkıcının eşcinsel olması elbette ki manevi değerlerimizle asla örtüşmez ve kabul edilemezdi. olağanüstü hâl ilan edip vakit kaybetmeden harekete geçtiğiniz için teşekkür ederiz ösym.

    http://gzone.com.tr/…nlarla-ilgili-islem-yapilacak/

  • twitter'da dolaşan corona videosu

    iki çok çarpıcı cümle içeren konuşmanın yer aldığı video:

    "aslında bayağı kontrollü gidiliyordu ama umre işi mahvetti."

    "söylendiği gibi yüzlerde değil artık, binleri buldu vakalar."

    hepimize geçmiş olsun.

  • recep tayyip erdoğan

    bugünlerde kendisi hakkında pozitif düşünmeye çalışıyorum. çünkü negatifliği hiç sevmem. inşallah her şey pozitiftir. siz de pozitif düşünün pozitif olsun.