younker14
profili

  • fakirlerin ak parti'ye oy vermesinin asıl nedeni

    ak parti iktidarı fakirlere yaradı da ondan. en iyi zamları her zaman asgari ücretliler aldı, kaçak gecekondu evlerine imar affı çıktı, sosyal yardımlar aldılar, liyakatle gelemeyecekleri yerlere parti üyeliğiyle geldiler vs.

    ak parti bu fakirleri ve kendi dar çevre zenginlerini beslemek için orta sınıfın (özel sektör çalışanı, memur ve emeklilerin) üzerinden silindir gibi geçti. meslekler değersizleştirildi, vasıfsızlık yüceltildi.

    bu adamlar kendilerinin maddi durumu sabit kalırken doktor, öğretmen ve mühendisin satın alma gücünün düşmesini zevkle izliyorlar. sırf bu zevk için bile oy veriyor olabilirler.

    edit: torpil etkisi eklendi.

  • ev fiyatlarının düşeceği gerçeği

    2018'in sonlarına doğru evimi 500 bin tl'e aldım, 80 bin dolar ediyordu (usdtry 6 civarıydı),
    2022'de bugün aynı evin ölüsü 3.500 bin tl, yani 190 bin dolar (usdtry 18 civarı).

    o günkü 80 bin doların enflasyona göre bugünkü değerini hesapladığımda 95 bin dolar çıkıyor. o halde 95 bin dolara aldığım ev 190 bin dolar olmuş, yani dolar bazında %100 artmış, x2 yapmış demektir bu.

    dünyada evlerin dolar bazında x2 yaptığı veya buna yaklaşan başka bir ülke varsa bu fiyatlarda balon olmadığını kabul edebilirim. aksi halde bu fiyatlar balondur, yani piyasadaki geçici bir arz/talep dengesizliği nedeniyle bozulmuş fiyatlardır.

  • miguel crespo'ya uygun türkçe isim bulmak

    uğraşmaya gerek yok birebir çevrilebiliyor*.

    mikail kıvırcık

  • 6 ekim 2022 tayland kreş katliamı

    bu nedir lan? psikologlar mı suç üzerine katil olma güdüsü üzerine doktora yapanlar mı açıklayacak bunu? 2-5 yaş arası çocukları silahla katletmek, oyuncaklarla dolu rengarenk bir kreşi kan gölüne çevirmek, 8 aylık hamile bir öğretmene ateş etmek... bunu kim nasıl açıklayabilir?

    bu dünyanın suça meyilli genlerden en acımasız yöntemlerle sonsuza kadar kurtulması lazım. modern hukuk ve ceza sistemi bunu karşılamıyor çok açık, daha bilimsel daha kökten çözümler lazım insanlığa.

  • 6 ekim 2022 miçotakis açıklamaları

    batının kesinlikle bir planı var ve bu aşağıdaki iki tanesinden birisi, ancak sadece hangisi olduğunu henüz bilmiyoruz.

    1- yunanistan-türkiye arasında ukrayna-rusya benzeri bir savaş çıkartıp, türkiye'yi batı bloğundan sonsuza kadar dışarı atmak,

    2- yunanistan üzerinden türkiye'de erdoğan'a olan desteği konsolide edip, 2023'te kolay anlaşabildiği ve yönetebildiği erdoğan'ın seçilmesine yardımcı olmak ve sığınmacı/göçmenler konusunda rahatlamak.

    3. bir ihtimal yok gibi.

  • 14-15-16 mart 2022 doktorların iş bırakması

    haklarını geri alana kadar haftalarca iş bıraksalar kimsenin gık demeye hakkı yok şu an. trendyol kuryeleri veya migros işçilerinin yerini herkes doldurur ancak yetişmiş ve nitelikli meslek sahibi insanların yeri kolay dolmaz, bu halk bunu anladığında bakalım ne kadar geç olacak.

  • türkiye'nin asla düzelemeyecek olmasının sebebi

    oecd'nin 2019 yılında yayınladığı şu raporun 165.sayfasındaki tabloya göre temel yeteneklerden (basic skills) mahrum insanlar türkiye nüfusunun %39'unu oluşturuyor; bu oran bağnaz denilen polonya'da %15, halkı aptal denilen abd'de %14, bizi kıskanan almanya'da %11, japonya'da ise %4.

    değerlendirilen temel yetenekler;
    - okuma/yazma/anlama/konuşma yeteneği (literacy),
    - aritmetik (numeracy),
    - problem çözme (problem solving).

    yine aynı rapora göre ise well-rounded denilen temeli sağlam, eğitimli ve yüksek yetenekli nüfusun türkiye'deki oranı ise sadece %3... bu oran polonya'da %19, abd'de %26, almanya'da %31, japonya'da ise %37.

    kısacası hem yeteneksiz hem de ahlaksız bir toplumdan ilerlemesini beklemek hayalcilik olur.

  • 13 ekim 2021 dolar kuru

    naci ağbal zamanı %19 faizle 6,95'e gerileyen kuru %18 faizle 9,05 yaptılar, büyük iş valla tebrikler.

    hem faizi düşüremeyip hem de kuru yükseltmek ciddi emek ister.

  • volkswagen golf

    ben tepkisini bu kadar yanlış kanallara yönelten, bu kadar aptal insanları başka ülkede görmedim.

    doğuş bu işin ithalatından %10-11 kazanıyor, operasyonel ve finansal maliyetlerle beraber dipte %5 karı anca kalıyor adamların (kap'a girin bakın amk cahilleri), galeri dediğin zaten anca %2 karla sana satıyor aracı. hatta alman şirketi vw ag senin bu haline acıyor da doğuş oto'yu destekleyip aracın vergisiz fiyatını almanya satış fiyatının bile altına getiriyor. peki senin devletin ne yapıyor? en basic araç için senden %80+ haraç alıyor ve sen gelip burada vw golf'e ve golf denilen aracı sevenlere küfrediyorsun.

    bak yazar ne güzel açıklamış yukarıda, "20 bin euro * güncel kur * 1,80 ötv * 1,18 kdv" ile zaten bu aracın satış fiyatı 300 binin altında olamaz. lütfen biraz protein tüketin be kardeşim.

  • polis bariyerini aşıp ayasofya'ya koşan güruh

    hafta içi işinde gücünde olan insanların ödediği vergilerin sırtından geçinen, ne kadar asalak tip varsa hepsi orada.

  • togg

    türkiye'nin son 20 yılda yaptığı en doğru üç projeden biridir;

    1) savunma sanayii yerlileşme hamlesi
    2) mavi vatan tezi
    3) togg

    chp-iyip seçmeni olarak gurur duydum. atatürk'ün gösterdiği yol bu.

    umarım yakın gelecekte abd destekli kanal istanbul projesinden de vazgeçilir ve o kaynaklar bu tür girişimlere aktarılmaya devam eder.

  • justin trudeau'nun kürtçe nevruzu kutlaması

    evet 90'lara kadar türklerden nevruz'u bilen yoktu; zaten dede korkut filan da 93 doğumlu.

    azerbaycan ve iran türkleri de kürtler sayesinde 90'lardan sonra kutlamaya başladılar bu bayramı.

    bu kadar zor mu bu bayrama ırkçı hezeyanlarınızı karıştırmamak ve asya ve yakın doğu'da yaşayan insanların bayramı olduğunu kabul etmek?

  • müsteşar genel müdür ve daire başkanı mescidi

    yil 622; medine'de, kole oglu kole bilal-i habesi, mescidin tepesinde ilk ezani okuyor,

    yil 2016; istanbul'da, bilal-i habesi'nin tepesinde ezan okudugu mescide "alt seviye personel"in girmesi ve ibadet etmesi yasaklaniyor.

    ve orada namaz kilan mustesar, genel mudur ve daire baskanlari; bilal-i habesi'nin kazanmak icin hayatini adadigi cenneti, kendilerinin de kazanacaklarina inaniyorlar.

    edit: imla.

  • atatürk'e benzeyen adama dert yanıp ağlamak

    ikiyuzluluk yapmanin anlami yok; bu akil disi goruntunun saplantili tayyip hayranligindan bir farki yok.

    mustafa kemal ataturk de bu goruntuyu elestirirdi.

    ustelik benim daha cok merak ettigim, hangi normal insan ataturk'u andiriyor diye ona daha da fazla benzeyerek sokaklarda gezer?