iwilldiealone9
profili

  • evlenmeyi düşünmeyen insanların özellikleri

    bu devirde kim sizinle 1+1 evde yaşar? ya da kim siz hasta olduğu zaman sorumluluğunuzu üstlenir? insanların işi gücü daha zengine ulaşabilmek olmuş. kim ona x marka telefon alacak kim ona y marka araba alacak? biraz bakış açısı olsa acaba ben bunları hak edecek ne yaptım der? evinde ucuzluk marketlerinin kahvesi olana bakıyorsunuz ki x marka kahveyi beğenmiyor. bunlar sürdürülebilir şeyler değil, ayağını yorganına göre uzatan kalmadı neredeyse. neyse, siz dizilerdeki gibi bir hayata sahip olacağınıza inandırın kendinizi. bu arada soy bilgisi sisteminde bir mahalleden dahi yüz yıldır çıkamadığınızı aklınızda bulundurun. toplumsal yükseliş öyle kolay olmuyor yani.

  • dini nedenleri olmadığı halde alkol içmeyen insan

    içme zorunluluğu mu var? neden bu kadar abartılıyor hala inanamıyorum.

  • büyüdükçe iğrençleşen şey

    aile ilişkileri. ortadoğu'da ailesi ile problem yaşamayan insan çok azdır. bu yüzden toplumda görülen rahatsızlıkların çoğu aile kaynaklıdır. otobüste birbirine bağıran insanların bile sorunlarının ortak noktası ailedir ve bu kurtulunmayacak kadar derin bir problemdir. o yüzden evlenecek insanlar kesinlikle aileleri ile aynı şehirde yaşamamalı ve hastalık, bayram, özel günler dışında muhattap olmamalıdır.

  • güne bir müdür yalakası sözü bırak

    müdürüm.bu kelimeyi söyleyen insanlardan uzak durmakta fayda var. sen orda emeğinin karşılığı olarak maaş alıyorsun. ne diye müdürüm müdürüm diye ortada geziniyorsun?

  • otobüste ayaktaki kıza yer vermeyen erkek modeli

    sızlanan kızlar gördüm bu konu hakkında çevrede baya. size yer verilmesi gibi zorunluluk mu var? kafeleri gezin, nargileleri için, ondan sonra it gibi çalışan adam size bir de yer mi versin? işinize gelince ama kadın ve erkek eşittir demesini iyi bilirsiniz. hamile olursunuz eyvallah, herhangi bir yerinizde bir deformasyon olur eyvallah ama güneş gözlüğü başa, elde telefon, saçma saçma sizden üstünüm triplerine karşı eyvallahım olmadı.

    yine bir gün otobüsteyim, aynı yaşıtta olduğumuz kızlar yanıma kadar gelip, bana baka baka surat asıyor. bir ton makyajı sürmüşler, kendilerini diğer insanlardan üstün gören tavırlar falan. otobüste kimse yer vermediği gibi, erkekler erkeklere yer verdi. artık şu tripleri bıraksanız iyi olur. kapı açarız sanki maaşlı görevlileri gibi teşekkür etmemeleri, kapıda önden yer verilir bir afra tafra.

    kırk yaş ve üstü her hanımefendiye yer vermişimdir. gece tek olduğu zaman yardım edebileceğimi, isterlerse taksi ile evlerine yolcu edebileceğimi söylemişimdir. çünkü etraf sapık dolu, ne olduğunu bilmediğimiz garip insanlar.

    yine bir gün hanımefendi çocuklu gelmiş hepimiz ayaktayız ve gençler yer vermiyor. birine sordum; hastalık durumunuz var mı, ameliyat geçirdiniz mi, diyabetiniz mi var ? bütün cevaplar hayır oldu. o zaman neden çocuklu hanıma yer vermiyorsunuz diye sorduğumda kıpkırmızı olup yer verdi. herşeyin bir oluru var, bu durumları iyi biliyoruz. tikinin gelip yer istemesi kadar tuhaf durum yok.

  • tayyip erdoğan'ın abd'li general'e sert çıkışı

    çok hoşuma giden konuşma. adamlar resmen darbe başarısız oldu ühühühü halindeler. sen kimsin harbiden ki iç olaylara müdahale etme haddini kendinde görüyorsun?

  • güneyde bir ton para dökeceğime avrupa'ya giderim

    (bkz: yav he he)

    yahu bu adamlar yerli turisti insan yerine koymadı. şimdi de yerli turistlerden ümit beklemeler falan. o bölgenin esnafı turisti görünce 10 tl olan ürüne 20 dolar diyen adamlar.

    ne sandın bu çark hep dönecek mi? bu bölgelerde on metrekare iş yeri alanlar sezon sonunda lüks arabalara biniyorlardı.

  • tanrının hıristiyanların dualarını kabul etmesi

    tanrının onların dualarını kabul etmesi değil asıl olan şey. adamlar gece ve gündüz çalışıyorlar, ellerinden geleni yapıp sonra dua ediyorlar. ama bizimkiler? ders çalışmaz türbelere gider, sınav öncesi okunmuş pirinç yer. açar ellerini allahım bana akıl ver der. bu ne perhiz bu ne lahana turşusu.

  • yer altı çöp konteyneri

    avrupada görülse aboo biz kullanınca saçma.birbirimizi tebrik etmedikçe gerilemeye mahkumuz.