metrobusteki bosluk7
profili

  • kilo vermenin çok zor olması

    bu tarz başlıklara “iradesizlik” yazanları görünce beynimden duman çıkıyor. dünyada yetişkin nüfusta obezite sıklığı neredeyse 3 kişiden 1’ine çıkmış. yani problemin boyutu anormal bir büyüklüğe varmış. tarihte ilk kez bir sonraki nesil bir öncekinden daha az yaşayacak. bu yola giden taşları görmezden gelip “ama onlar da iradesizler” diyen herbokologlardan gına geldi.
    evet kardeşim anne-babadan kalıtımla obeziteyi alanlar iradesiz, 8.500 lira asgari ücretle evine kıyma sokamayan makarnaya ekmeğe kaşık sallayan iradesiz, iş yerinde-evde mobbinge uğrayıp aşırı stresten kortizol topuna dönenler iradesiz, beton çöplüğünde yaşayan en ufak bir rekreasyon alanına sahip olmayan bağcılarlı ev hanımı iradesiz, beşikten mezara kadar reklamlara maruz kalıp abur cubur bağımlısı olan çocuklar iradesiz, uzun çalışma saatleri yüzünden ömrü iş yerinde yollarda geçen emekçi iradesiz.
    .
    sektör, seçim mimarisi adı altında marketteki raf dizaynı için bile milyon dolarlar harcıyor. sana o ürünü bir şekilde yedirmek için argeye astronomik bütçeler ayırıyor. sen çıkmışsın sürekli sade vatandaşı suçluyorsun. mayına basanı değil mayını koyanı suçla.
    .
    yani lütfen açın iki satır beslenme kitabı okuyun. obezitenin nasıl çok kollu bir canavar olduğunu görün. irade dediğiniz mefhumun çelik kadar güçlü olamayacağını anlayın. bizler her kararını rasyonel veren canlılar mıyız ki her defasında doğru kararı verelim. en önemlisi de iradesizlik deyip de şişman insanları damgalamayın. gidin iki satır obeziteyle ilgili stigma, discrimination konularını okuyun. bu yaptığınız damgalamanın şişman kişilerde problemi nasıl daha da büyüttüğünü görün ve bu irade lafını bırakın.

  • fikret orman

    yakın zamanda kendisinden şöyle bir açıklama gelecektir. at fava bekle

    "bu karardan sonra maça çıkmamayı düşünüyorduk . fakat sayın cumhurbaşkanıyla görüştüm. bu maçta kumpas olduğuna dair güçlü emareleri bana aktardı. dolayısıyla yarıda kalan maça çıkıcaz."

  • edinson roberto cavani gomez

    bir brezilyalı iyidir.iki brezilyalı risklidir.üç brezilyalı teknik direktörü işinden eder.*

  • 5 yıl önceki kendine mektup

    annenin öleceği hiç aklına bile gelmezdi değil mi.çünkü annelere ölmek yakışmazdı.hele genç yaşta.keşke onunla daha fazla vakit geçirseydin.kıymetini daha çok bilseydin.

  • 10 aralık 2016 400 gram dışkılamam

  • lionel messi

    bu adamın dünyanın en iyi futbolcusu olup olmadığı tartışılan bir dünyada ne kavgalar biter ne savaşlar.

    bu adamın dünyanın en iyisi olduğuna dair fikir birliğine varamıyorsak dünyamızın sonu yakındır.

  • 25 şubat 2016 panathinaikos fenerbahçe maçı

    maçı kaybettiğimize yanmıyordum da.şu kısa ömrüm amına kodumun fotsisinin türk takımlarına attığı saçma sapan 3'lükleri izlemekle geçti ya ona yanıyorum.