aramakas13
profili

  • aykut erdoğdu

    8 yıl önce burada nasıl övdüysem (#40753169), bugün de yerden yere vurmaya geldim. çünkü buna hakkım var.

    öncelikle, aldatmış olması eski eşiyle arasında bir problem, kullandığı ucuz sözler yeni eşiyle arasında bir problem ve bunların hiçbiri beni ilgilendirmez. eğer geçmişte ahlakçı hezeyanlarla kimseyi kamu önüne atmadıysa, kendisinin de kamuya karşı bir sorumluluğu olduğunu düşünmüyorum.

    fakat, benden aldığın siyasi gücü kullanarak metresine makam ayarlamış olması, amacının şu anda kaçmaya çalıştığımız düzeni değiştirmek değil yalnızca kendi lehine dönüştürmek olduğunu gösterir. o makamın sağlıklı bir düzende en yetkin, bu işi en iyi şekilde yapacak birine verilmesi gerekmiyor mu? ne farkı var yedi sülalesini kadroya atayandan?

    acaba o kadını oraya yerleştirirken bu yüzden listeye giremeyen kişinin hangi yetkinliğinin eksik olduğunu söyledi mi kendisine? tam olarak neyi yapmadıkları için orada olamadıklarını biliyorlar mı? artık hepimiz biliyoruz. buna isyan edip bu ikisini partiden göndermezlerse onlara da yazıklar olsun.

  • altcoin tavsiyeleri

    bu başlık altında aylar önce nasıl gem bulunacağına dair bir çeviri paylaşmıştım, zaman geçti, defi piyasası aldı başını gitti, iddialı projeyi erkenden yakalayıp almak hayal oldu. artık eli yüzü düzgün neredeyse tüm projeler launchpad'ler aracılığıyla çıkıyor. bu launchpad'lere düzenli olarak yatırım yapmak belirli bir sermaye gerektirse de, nadir de olsa çekilişle katılmak mümkün olabiliyor. zaten buradaki arkadaşlar da belli başlı projelerin duyurularını yapmışlar, onlar dışında twitter'dan telegram'dan gördüklerime katılıyorum ben. çıkarsa da 50-100 ne kadar ayırabiliyorsam almaya çalışıyorum, ki duyuldukça bu çekilişlere talep çok arttı. pek çıkmıyor artık.

    neyse, sadede geleyim, fark ettim ki bu piyasanın her bir alanı kendi dilini oluşturmuş. kısaltmalar, jargon sözcükler gırla gidiyor. borsada vızır vızır işlem yapan adam bile başka bir alana gelince o ne demek, bu ne anlama geliyor diye soruyor. kaldı ki kripto mecrasına yeni merak salmış birinin anlama ihtimali yok. bunun üzerine de defi üzerine internette sıkça karşılaşılabilecek kavramlar ile ilgili, giriş seviyesinde bir sözlük hazırlayayım istedim.

    hazırsanız başlayalım, öncelikle aşağıdaki paragrafı bir okuyalım:

    x coin ayın 15'inde airdrop yapacak, dağıtım lottery usülü olacak, şuradan katılabilirsiniz, refli linktir. 18'inde ise a launchpad'den ido yapacak, benzer çıkan son proje ath'da 20x'in üzerinde roi yaptı. bu projenin de uzun vadede cex listelemesine kesin gözüyle bakılıyor. presale'e katılım için a platformu 1.000 adet y coinin stake edilmesini zorunlu tutuyor, y coinin de fiyatında bu yüzden bir artış bekliyorum, ytd. presale'de fcfs yok, whitelist'e giren herkes alabilecek, kyc zorunlu. en fazla 100$'lık alınabilecek, dağıtım tokenomicslerine göre tge %25, 3 ay vesting şeklinde aylık eşit dağıtım olacak. whitepaper linki aşağıda, scam çıkma ihtimali yok denecek kadar az, dyor.

    eğer bu paragraf size çince gibi geliyorsa, ki çok normal, hiç telaş etmeyin her birinin ne anlama geldiğini tek tek anlatacağım. yok eğer ne dediğini sorunsuz bir şekilde anlıyorsanız, aşağıdaki sözlük kısmını okumanıza hiç gerek yok, rus edebiyatındaki minik çok uzun dipnotlar gibi okumadan pırıl pırıl geçebilirsiniz. :m

    ---------

    airdrop: ücret ödenmeden yapılan dağıtım, sosyal medyada etkileşim, belirli bir uygulamayı kullanma veya oyun oynama karşılığında olabilir, ama kesinlikle para/token takası karşılığında olamaz.

    ath - all time high - tüm zamanların en yükseği: tüm zamanlarda en yüksek gördüğü nokta, ath kırıldı, yeni ath yaptı şeklinde kullanılabiliyor, haberlerdeki "rekor tazeledi" kavramı gibi.

    cex - centralized exchange - merkezi borsa: binance, gate, btcturk vs

    dapp: decentralized applications - merkeziyetsiz uygulamalar: direkt olarak blok zincir üzerinde işlem yapmanızı sağlayan aracı uygulamalar. (metamask, poocoin, pancakeswap, opensea vs)

    defi - decentralized finance - merkeziyetsiz finans

    dex - decentralized exchange - merkeziyetsiz borsa: pancakeswap, uniswap, traderjoe vs

    dyor - do your own research - kendi araştırmanızı yapın

    fcfs - first come, first serve - ilk gelen alır: genellikle ıco zamanı, önsatış esnasında kullanılan dağıtım çeşidi. geliştiriciler saat 19:00'da 1.000.000 adet token tanesi 0.05$ fiyatından satıyoruz, ilk gelen alır deyip çekilirler. ortalık baklava izdihamına döner.

    fomo - fear of missing out - kaçırma korkusu

    fud - fear, uncertainty and doubt - korku, bilinmezlik ve şüphe: bir proje ya da genel olarak market hakkında olumsuz şeyler söylemek, kısaca boklamak diyebiliriz.

    hodl - hold: "öldürseniz de satmam, istediği kadar düşsün, elbet yükselecek, inancım tam" anlamında kullanılan bir kısaltma.

    ico - initial coin offering - halka coin arzı: bir coinin ortaya çıkması anında toplanan fonlar. (eskiden tüm coinler bu şekilde çıkıyordu ve ıco terimi cex veya dex desteği almadan çıkış yapan projeler için kullanılıyordu, günümüzde ıdo ve ıeo'nun her ikisini kapsar halde de kullanılıyor.)

    ido - initial dex offering: merkeziyetsiz borsa uygulamalarından yapılan ıco (oxbull, redkite vs)

    ieo - initial exchange offering: merkezi borsalardan yapılan ıco (binance launchpad, gate.io startup vs)

    kyc - know your customer - müşterinizi tanıyın : kimlik doğrulaması talepleri (kimlik/pasaport fotoğrafı, selfie vs.)

    launchpad - kalkış podyumu: ıco'ların yapıldığı defi projeleri.

    lottery - piyango: başvuranlar arasından çekiliş yoluyla hak kazananların açıklandığı sistem. bu airdrop da olabilir, bir ön satışta alma hakkı da.

    moon - ay: "ay'a kadar yükselecek" anlamında kullanılıyor, "to the moon!!" diye gazlamak için kullanılan bir terim.

    nfa - not financial advice - ytd - yatırım tavsiyesi değildir: bunun zaten türkiye'de türkçesi ingilizcesinden daha çok kullanılıyor, yabancı kaynaklarda nfa olarak geçer.

    pump/dump - şişir/boşalt - genelde hiç bilmeden girenleri söğüşlemeye yönelik bir manipülasyon çeşidi. düzenleyenler bir coinden yüklü alım yapar, coinin fiyatı hızla artmaya başlar, bu kısım pump kısmı. treni kaçırmak istemeyen diğerleri de satın almak ister, en başta ucuza alanlar aldıklarını yüksek fiyattan bu yeni giren heyecanlı arkadaşlara boşaltırlar, bu da dump kısmı. işin sonunda birilerinin elinde en başta olmayan dolarlar, diğerinin elinde ise aldıklarının onda biri anca eden coinler kalır. tüm bunlar 2 dakika içinde de olabilir, 2 yıl içinde de.

    presale - ön satış: dex veya cex'lerde listelenmeden önce sabit fiyattan yapılan satış. genelde listelenme fiyatının çok altında olur.

    ref - referral - tavsiye: türkçe'de kısaltmasından dolayı referans olarak yaygınlaştı. neredeyse tüm blok zincir enstrümanları marketing için hem ref verene hem de ref ile gelene komisyon indirimi, ek katılımı hakkı vs vaat ediyorlar. bu yüzden mümkün olan her yere ref ile katılmaya özen gösterin. hem size hem kodunu kullandığınız kişiye fayda sağlamış olursunuz.

    roi - return of investment - yatırım getirisi: yapılan yatırımın ne kadar kar ettiği (kaça katladığı), 15x yazıyorsa satış fiyatının 15 katına çıkmış, 0.5x yazıyorsa yarıya düşmüş demektir.

    shill - yemleme: ben aldım, herkes alsın ki fiyatı artsın diye yatırım yaptığı projeyi herkesi aldırma çabası. etrafta "bu kesin yükselecek, garanti 100x, to the moon" diye dolaşırken görebilirsiniz.

    tge - token generation event - token oluşturma etkinliği: tokenların ilk piyasaya sürüldüğü an.

    tokenomics: proje sahiplerinin tokenların ekonomisini nasıl yöneteceğini anlattıkları yer, kaç tane olacak, ne kadar piyasada, ne zaman kadarı piyasaya sürülecek, geliştirici takımda ne kadar var, ne kadarı yakıldı ya da yakılacak hepsi bu bölümde oluyor.

    scam - sahtekarlık: ünlü squid game token gibi insanları dolandırmak üzere ortaya çıkmış projeler. kimine göre blok zincirin tamamı.

    stake: faiz ya da başka bir fayda için tokenları cüzdandan çıkartıp kilitlenmesi üzere karşı tarafa verme işlemi. cüzdandan çıkartma kısmı önemli, çünkü stake süresince yatırımınız tamamen karşı tarafta olur, alıp kaçarsa hiçbir hak iddia edemezsiniz mesela.

    vesting: birebir çevirisi haciz ama öyle çevirmek istemedim. aklınıza icra memurları gelmesin, üstünde borç olduğu için satılamayan hacizli araba gibi düşünün daha çok. coinler çıktığında yatırımcılar ilk çıkış anında 3e 5e katlayıp satarak fiyatı düşürmesinler diye bir kısmı kilitli tutulup belirli zaman aralıklarıyla açılır ve sahiplerine gönderilir, buna vesting deniyor.

    hot / cold wallet - sıcak / soğuk cüzdan: cüzdan, merkeziyetsiz finans içinde yatırımlarımızı (coin, nft vs) tuttuğumuz yer. eğer dijital ortamda internete bağlı olarak tutuyorsak sıcak cüzdan (metamask, trust, phantom vs), yatırımları içine atıp internet bağlantısı olmadan tutabildiklerimiz ise soğuk cüzdan (ledger, trezor vs). bir de borsa cüzdanları var, teknik olarak onlar da birer cüzdan ve internete bağlı dolayısıyla sıcak cüzdan fakat borsadaki cüzdanınızı yalnızca borsaya para aktarmak için kullanabilirsiniz, bir borsada bulunan kripto bakiyeniz ile defi uygulamaları üzerinde işlem yapamazsınız.

    whale - balina: bir coinin toplam arzının önemli bir miktarını elinde tutan kişi. eğer yeterince büyük bir miktarı tek başına elinde tutuyorsa, istediği zaman elindekileri piyasaya sürüp fiyatı manipüle edebilir.

    whitelist: genellikle ön satışlarda, katılma hakkı kazananların açıklandığı liste.

    whitepaper: proje ekibinin proje hakkında her şeyi yazdığı belge, neyi amaçlıyor, bu amacı nasıl gerçekleştirecek, ne kadar zamanda gerçekleştirecek, ilk hedefleri ne, yatırımcılara ne vaat ediyor gibi tüm soruları cevaplaması beklenir. bir projenin whitepaper'ını hiç okumadan ve sağlıklı bir değerlendirme yapmadan yatırım yapmak çoğu zaman paranızı çöpe atmakla eşdeğerdir.

    ---------

    şimdi de pekişmesi açısından biraz önce bize çince gibi gelen paragrafı anlaşılır biçimde yazalım:

    x diye bir şey çıkıyor, ayın 15'inde ücretsiz dağıtım yapacak, referans kodumla katılabileceğiniz linki paylaşıyorum. katılanlar arasından kurayla kazananları belirleyip dağıtım gününde cüzdanlarına dağıtacak. ayrıca ayın 18'inde de a firmasından ön satışı yapılacak, benzer çıkan son proje çıkış fiyatının en fazla 20 katına kadar çıktı. projenin yakın zamanda merkezi borsalara girmesi bekleniyor. ön satışa katılmak için a platformunun istediği y coininden 1.000 adet alıp gidip a platformuna bizim adımıza tutması için vermemiz gerekiyor, bu yüzden y coinin fiyatı artabilir, yatırım tavsiyesi değildir, çünkü düşebilir de. ön satışta almaya hak kazanan herkes alabilecek, kalmaması gibi bir durum söz konusu değil. platform üzerinden kimlik doğrulaması yapılması gerekiyor. alıma hak kazananlar en fazla 100$'lık alabilecek, bunun 25$'lık kısmı derhal cüzdanlarına gelecek, istedikleri gibi satabilecekler, kalan 75$'lık yatırım ise 3 ay boyunca kilitli tutulup her ay 25$'lık kısmını alacaklar. projenin açıklandığı bilgiler aşağıda, dolandırıcılık çıkma ihtimali yok ama yine de kendi araştırmanızı yapın.

    tebrikler, artık siz de başlangıç seviyesinde bu dili konuşabiliyorsunuz! sağda solda, "çok sağlam bir ico var, onun launch'una katılıcam, stake ettim bekliyorum bakalım, ekibin bir önceki projesi ath'da 25x yapmış" diye konuşmaya başlayabilirsiniz. eksik ya da yanlış bir şey görürseniz mesaj ile uyarabilirsiniz.

    son olarak, bir önceki entry'nin vesilesiyle kurduğumuz bir discord grubumuz var, her seviyeden insanlara yardımcı olmaya çalışıyor, öğrenmek için internetteki faydalı kaynakları derlemeye çalışıyoruz. bir de oradakilerle yeni telegram grubu kurduk, piyasaya sürülecek ya da sürülmüş ama beklenen çıkışını henüz gerçekleştirememiş yeni projeler üzerine sohbet ediyoruz. aramızda öğretmen yok, öğrenmeye çalışan geniş bir sınıfız diye düşünebilirsiniz. niyetiniz caka satmak, ref toplamak, en çok kendiniz bildiğini kanıtlamak değil de sormak, öğrenmek, öğrendiklerinizi paylaşmak ise aramıza bekleriz. telegram linki

    edit: talep üzerine fud, hodl, moon, pump / dump, shill ,whale eklendi.

  • 7 ekim 2018 konyaspor beşiktaş maçı

    yukarılarda birisi demiş ki rıza beşiktaş'a her zamanki gibi 3 puanı hediye edecek, açın bakın kaç puan almış beşiktaş'tan.

    tamam, açalım bakalım,

    2010/11 - beşiktaş 2 - 1 sivasspor
    2010/11 - sivasspor 1 - 0 beşiktaş
    2011/12 - beşiktaş 3 - 1 sivasspor
    2011/12 - sivasspor 1 - 1 beşiktaş
    2012/13 - beşiktaş 0 - 1 sivasspor
    2012/13 - sivasspor 0 - 1 beşiktaş
    2013/14 - beşiktaş 0 - 0 çaykur rizespor
    2014/15 - mersin idman yurdu 0 - 1 beşiktaş
    2014/15 - beşiktaş 2 - 1 mersin idman yurdu
    2015/16 - beşiktaş 3 - 3 kasımpaşa
    2015/16 - kasımpaşa 2 - 1 beşiktaş
    2016/17 - beşiktaş 3 - 0 antalyaspor
    2016/17 - antalyaspor 0 - 0 beşiktaş
    2017/18 - trabzonspor 0 - 2 beşiktaş

    14 maç, 25 puan. mersin ve eskişehir hariç 6 puan çıkardığımız sene yok. adam hangi anadolu takımının başına geçse bizden mutlaka puan almış. ankaraspor'la bile gelip yenmiş bizi geçmişte.

    işte bunun adı fanatik kişilik bozukluğu.

  • rte diktatörse atatürk de diktatördür

    doğrudur. diktatörlüğün kelime anlamı, "bütün siyasi yetkileri kendinde toplamış bulunan kimse".

    yani kendinden önceki tüm padişahlar gibi atatürk de diktatördür.

    fakat arada şöyle ufak bir fark var, atatürk geldiğinde cumhuriyet, demokrasi kavramlarından bihaberdik. "artık padişah ve halife benim, sadece hanedan değişti, bu da monarşide sık sık görülen bir durumdur" demenin "cumhuriyeti kuracağım" demekten çok daha kolay ve uygulanabilir olduğunun farkında değil misiniz?

    bir tarafta elindeki padişahlıktan vazgeçip demokrasiye geçiş süreci için dikta etmiş bir adam var. diğer tarafta demokrasiden vazgeçmeye çalışarak tek adamlığa geçiş için uğraşan biri.

    biri siyahtan beyaza geçerken gridir, diğeri beyazdan siyaha geçerken gri. "ama ikisi de gri sonuçta" diyerek aynı kefeye koyamazsınız.

  • 12 aralık 2016 cüneyt çakır'ın futbolu katletmesi

    olayı tam bilmeden başlığa gelenler için ben özet geçeyim: cüneyt çakır'ın hatasıyla fenerbahçe antalyaspor'a yeniliyor, buradaki arkadaşlar da beşiktaş'ı suçluyor.

    adana'daki yurt yangınından ya da istanbul'daki patlamadan sonra kılıçdaroğlu'nu lanetleyenler gibi bir şey sanırım.

    yakında beşiktaş başkanını hakem odası basmakla suçlayıp "biz basarken suç olduğunu bilmiyorduk, bizce kesin şu ara siz de basıyorsunuz ve bu suçtur!!" gibi açıklamalar yapabilirler.

  • funda özkalyoncuoğlu

    en yakın zamanda mağdur ilan edilecektir.

    eğer bu ülkeyi birazcık tanıdıysam bu olay duyulur duyulmaz "olur canım" "canlı yayın hali" "karıştırıvermiş n'olacak" "herkesin başına geliyor" gibi söylemlerle "sosyal medyada üzerine gidilen zavallı linç kurbanı" haline getirilecek.

    hadi bakalım bu dursun burada, vakti gelince editlerim.

    -------------------

    vakti sandığımdan da hızlı geldi, editlemeye gecikmişim, mesaj atan arkadaşlara teşekkürler:

    http://www.hurriyet.com.tr/…bir-ise-yaradi-40251283

    --- spoiler ---
    ben konuyu yanlış yerden anlamışım. ben "kürk mantolu madonna" kitabını okuyalı belki 40 yıl olmuştur. çok hatırlamıyorum. bu cahilliğimin bu kadar olay olmasına çok şaşırdım ve kırıldım. beni kimse savunmadı. benim 39 yaşında ölen anneme bile küfür ediyorlar. bunu anlamak mümkün değil. ben ne yapmışım, hırsızlık mı yaptım, cinayet mi işledim. ben tarihçi, edebiyatçı değilim. bir magazin programında yorum yapıyorum. benim cahilliğim bir işe yaradı; bir ülkenin merhamet ortalamasını ortaya çıktı. edebiyatseverlerin daha naif daha affedici olması gerekirken beni linç ettiler.
    --- spoiler ---

  • sevgilisinin üstsüz güneşlenmesine kızmayan erkek

    geçenlerde iranlı koyu bir rejim sempatizanıyla yaptığım feyizli sohbeti aklıma getirmiştir.

    hanımının sokakta başı açık gezmesini nasıl karşılayacağını sordum da şöyle bir cevap verdi:

    "bak kardeşim, biz erkeğiz kıskanırız, doğamızda var yani bu, iran'daki bazı godoşlar sırf hava olsun diye "benim karım başı açık gezebilir yeaa benim için mühim değil" falan diyorlar ama onlar medeniyet ile gavatlığı karıştırıyorlar. hayır ben demiyorum ki illa kara çarşafa girsin, bir kadını kara çarşafa zorlamak yobazlıktır ama başını da açacaksa saçını yüzbinlerce erkeğe sergileyecekse orada artık bir dur demek lazım. bunun modernlikle falan alakası yok, düpedüz gavatlık bu. bunu yapan kadın da teşhircilikten zevk alan, yoldan çıkmış, iğrenç bir kadındır. umarım üreyerek o iğrenç ahlaksızlıklarını daha da yaymazlar. ahlak dersinde falan da değilim ha, ama en azından başörtüsünde kal yahu, ilerisine geçmek nedir, nasıl bir kafadır, bir erkeği geçtim bir kadının nasıl midesi kaldırır böyle bir şeyi aklım almıyor. zaten açık saç gördüğü halde bakmayan adam da net vurduruyordur, aksi halde eşyanın tabiatına aykırıdır. ne demek kadınlar eşya değil? ya git allah aşkına saçma sapan konuşma karşımda ya. gavat mıdır nedir."

    bu feyizli abimize kara çarşafa zorlayan birinin de karısının elmacık kemikleri hakkında aynı hassasiyetlere sahip olduğunu söyledim ama "elmacık kemiğiyle saç aynı şey mi, saç daha mahrem, elmacık kemiği görünebilir ama saç görünürse ahlaksızlıktır" gibi cevaplar verdi. bir de bana gavat dedi. canı sağ olsun. zaten böyle bir diyalog da hiç yaşanmadı. ben yazdım. hem yazdım hem oynadım. beğendin mi?

  • bhh'nin 24 temmuz chp mitingi açıklaması

    saçma sapan bir hareketin gezinin adını değiştirip sahiplendiği yetmezmiş gibi bir de miting yapan başka bir topluluğun ne konuşacağına karar verme çabası.

  • moda kitap

    ramazanda yemek yedi sigara içti diye dayak atanları barbarlıkla suçlayanların dayak atılması için çağrı yaptığı hakaretler savurduğu kitapçı. ne farkı var "burası müslüman bi ülke" hassasiyetiyle "burası kadıköy burada yapamazsın" hassasiyetinin? bizden bi bok olmaz.

  • evlenmeden veren kız ya alevidir ya orosbu

  • cumhuriyet gazetesinin pkkya terör örgütü dememesi

    iddia: "işid ve hizbullah ile ilgili haberlerde bu örgütlere "ışid terör örgütü" diyebilirlerken pkk ile ilgili kesinlikle böyle bir söylem göremedim."

    arkadaşın yaptığı aynı aramayı ben de yaptım, sonuç bu:

    22 ocak 2016 tarihli haber

    --- spoiler ---
    şırnak'ta terör örgütü pkk tarafından polis konvoyuna roketli saldırı düzenledi.
    --- spoiler ---

    bu da ekran görüntüsü

    görmek istemeyince görünmüyor demek ki, hadi sus şimdi.

  • erdoğan kadar taş düşsün başınıza

    erdoğan taş kesilecekse gelsin kafama düşsün ben kendimi feda ederim.

  • aşağı inersem dört bakanı yüce divan'a gönderirim

    şimdi de bunu parlatıp yutturmaya çalışıyorlar.

    akp çakılmaya başlayınca gelmiş en tontiş haliyle "ben de geziciydim, kürt sorununu da kabul ediyorum, aslında erdoğan'la hiç hemfikir olmadım biliyor musunuz, tapeler de montaj değildi bence, birlikte bakan yargılar mıyız, ihihi" diye geziniyor. bir de mağdur olmuş ki yine, eşinin başörtüsü, davutoğlu'nun teşekkür etmeyişi, kıyamam ya. bitmedi mağduriyetiniz lan, bitmedi.

    7 sene boyunca en yetkili makamda oturdun, açsaydın ya lan ağzını. şimdi mi aklına geldi konuşmak? senin cumhurbaşkanlığında milyarlarca dolarlık yolsuzluk yapıldı. özgürlükler kısıtlandı. çocuklar öldürüldü. insanlar yalan yere yıllarca hapiste tutuldu. şehirler bombalandı. sen cumhurbaşkanıydın tüm bunlar olurken aloo, üzülerek izleyecektin de başka koltuk mu bulamadın? eğitim sistemine, sağlık sistemine bir bir tecavüz edildi, hepsini sen kendi ellerinle onayladın. yandaşlara peşkeş için bir gecede değiştirilen tüm o kanunları tek tek onayladın. şimdi de o peşkeş karşılığında cukkasını dolduranlardan bazılarını gelin birlikte cezalandıralım diyorsun. bugün sayıp sövdüğün o cemaati başımıza sen musallat ettin. vaktinde cemaatle alakam yok demişmiş. tayyip'in de eşcinsellerin hakkını koruyacağına dair sözü var. n'apalım şimdi? gözümüze de mi inanmayalım? "4 adam yollar 2 füze attırırım" diyen adamı ben keşfettim diyor bir de. allah razı olsun.

    2002'de ak parti'yi özgürlükçü, 2010'da anayasayı ilerici bulanlar bu konuşmaları da samimi bulacak elbet. ben daha ne diyeyim.