gecti bor un pazari suveys kanalindan2
profili

  • ekşi itiraf

    hani demiş ya lord chesterfield; söylediklerini duyurmak için hiç kimseyi kolundan tutma, dinlemeye istekli değillerse onları tutacağına çeneni tut diye. hah işte bunu uygulayabilsem geceleri sinir olmadan dalabilirim muhtemelen uykuya.

  • eş seçiminde en önemli faktör

    müzmin bir evde kalmış olarak deneyimlerime değil gözlemlerime dayanarak en rahatsız edici 3 noktaya değinmem gerekirse;

    • para karşısındaki duruşunun sizi nasıl etkilediği
    dış görünüşe değil iç güzelliğine karakterine bakıyorum yalanlarını bi kenara bırakırsak müstakbel eşin para karşısındaki tavrı karakteri hakkında belli başlı ipuçları verir zaten. ortada birlikte kazanılmış bir para yok iken evleneceği kişinin ailesinden kalan maddi gücü üzerinde söz söyleme hakkını görüyorsa kendinde tebrikler bebekten önce nur topu gibi bir sorun verdiler kucağına. aynı şey bak o şundan almış sen neden alamıyorsun tarzı kıyaslamalar için de geçerli. bu söylediğimin çağ dışı bir ifade olduğunu düşünüp kim söyler ki bunu diyenlere de gülmeden edemeyeceğim kusura bakmasınlar.

    • geldiği nokta belli iken hep ama hep daha fazlasını istemesi
    kendi başınayken ya da ailesiyle birlikteyken yapmamış/yapamamışken birçok şeyi evlendikten sonra proje gerçekleştirme kaynağı olarak görüyorsa sizi, geçmiş olsun tatmin edilemeyen bir türle evlilik yolunda ilerliyorsunuz demektir. asla ona yetemez asla sahip oldukları ile mutlu edemezsiniz onu. (burada bahsettiğim şey insan içinde kalanları eşiyle değil de kiminle yapacak mevzusu değil. hayatını nasıl kazandığını, günlerini nasıl geçirdiğini bildiği biri ile evlendiğini ve hayatının bu şekilde ilerleyeceğini kabul etmiş birinin sırf birilerine hava atmak, gösteriş yapmak için sürekli daha fazlasını istemesi.)

    • ilişkinin başında kabul ettiği şeyleri, işler resmileşmeye başladıktan sonra sorun edip etmemesi
    klanvari bir hayat tarzın var ve evleneceğin kişi bunun farkında. rahatsız olursun sevmezsin yapamazsın uyarılarına rağmen senin için katlanırım her şeye diyen bir varlık varken karşında işler resmiyet kazandığında küçük küçük sıkıntılar çıkarmaya başlıyorsa; tebrikler ailenle eşinin arasında kalacağın günler/aylar/yıllar kazandın.