kkynl16
profili

  • avrupa'da en ucuz benzin türkiye'de

    benzin zammının gümbür gümbür geldiğini gösteren açıklamadır.

  • sağcılık dincilik midir yoksa milliyetçilik midir

    hani kralın sağında olanlar var ya... işte sağcılar onlar oluyor. onlara gelenekçi deniyor aslında. mevcut toplumsal, ekonomik, siyasal düzenin devamından yana olanlar. mutlu olanlar.

    solcular da ilerlemeciler, değişimciler ya da kendi sevdikleri isimle devrimciler. bir zamanlar burjuvalar solcuydu. feodal sağcılarla mücadele ediyorlardı. sonra iktidar ellerine geçince sağcı oldular. günümüzde hala burjuva dünyasında yaşadığımız için liberaller sağcı.

    ataerkil toplum düzeninin ve değerlerinin devamını savunan muhafazakarlar da sağcı.

    bunların evliliğine yeni sağ deniyor. bunlar aslında kürtaj ve çok ulusluluk gibi konularda çok anlaşamazlar. fakat her türlü devrimci düşünceye karşı duruşları ortak sayılır. kimisi kendine sol liberal der. muhafazakarlara giydirir falan.

    bizim toplumumuzda karşılığı olmayan şeyler bunlar aslında.

    edit: ğı

    edit2: milliyetçilik sağcılık ve solculuktan çok farklı bir şey. bir insan liberal milliyetçi, sosyalist milliyetçi ya da muhafazakar milliyetçi olabilir. kendine milliyetçi diyenler bir çok farklı kamptan gelir. milliyetçiliğin sağ-sol skalasında kendini sağda konumlandırması ülkemize dair bir gerçeklik. bunun tam aksi de her zaman mümkündür. milliyetçilik devrimci de olabilir muhafazakar da olabilir. bizim gibi ülkelerde hem sağ hem de sol milliyetçi olduğunu iddia edebilir. üstüne bir kaç tane de milliyetçi parti var görüldüğü üzere. aslında milliyetçilik hemen herkesin yüreğinde hissettiği bir duygu, toplumu birleştiren bir unsurdur. milliyetçilik bir ideoloji gibi sorunlara çözüm getiren bir formülasyon değildir. "ben milliyetçiyim öyleyse serbest piyasa." diyemezsiniz.

    fakat -şahsi tespitim- milliyetçiliğin üzerinde birleştiği nokta köylücülüktür. sağ da olsa sol da olsa milliyetçiler önemli ölçüde köylücüdür. türkü söylemeye, tarıma, tezeğe bayılırlar. bunun da en önemli sebebi zannımca köylüyü milletin asli unsuru, köylülüğü de milliyetin varlığının bir parçası olarak görmeleridir. köy gerçekten homojen olabilir. milliyetçilik köyde daha bir ciğerde hissedilebilir. kentler ve hele de metropoller çok daha kozmopolit ve çok milletli mekanlardır. bir köy çocuğu olarak aslında çok da hoşnut değilim bu ilgiden. zira köyler aslında düşüncenin, ideolojinin, yeniliğin öldüğü mekanlardır. kentlerde doğan düşünceler sonunda köye defnedilir.

  • laptop alacaklara tavsiyeler

    mühendislik fakültesini bırakıp önlisans yerel yönetimler programına kaydolun.

  • 2 ekim 2017 düzce belediye başkanı'nın istifası

    iyi insanlar güzel pass-atlara binip gittiler.

  • zenginlerin zengin olduğu halde çalışıyor olması

    fakirlerin saatleri yavaştır. bir türlü saat 5 olmaz ki mesaiden çıksın eve gitsin.

    zenginlere ise 24 saat yetmez. bir türlü işleri yetiştiremezler ki yüzleri gülsün.

    çalışmak böyle bir şeydir. başkası için çalışan kendisi için çalışanı anlamaz.

  • içerde ve fi dizisini izlemeyen insan

    "fi diye dizi mi olur?" diyerek şaşırdığım ve içinde bulunduğum insan türüdür.

    beğenmeyebilirsiniz tabi. çok da fi.

  • cv'sine bilkent parantez içinde burslu yazan tip

    amacı "biz öyle baba parasıyla okumadık, onlardan daha zekiyiz" falan diyebilmek olan kişinin yaptığı eylemdir.

    baba parasıyla okumamış ve onlardan daha zeki olan -ya da daha çalışkan- kişilerin bileğinin hakkıdır.

    sen de oku sen de yaz.

    kıskanma.

  • sözlük yazarlarının saat markaları

    (bkz: casio)

    dijital saatten taviz vermem.

  • pratisyen hekimin şaka maka 10.000 tl maaş alması

    seni okutan öğretmenin aq
    gerisinin ellerinden öperim.
    pretisyen ne lan?

    the original

  • dünya tarihindeki en tehlikeli organizasyon

    "tehlikeli" diyerek cumhuriyetçi partiyi dışlamak ve ötekileştirmek yanlıştır.
    onları kazanmak lazım. gözlerini açmak ve gerçekleri göstermek lazım.
    herkes bir cumhuriyetçi partili'yi vazgeçirse evet çıkar mıydı sevgili chomsky?
    gerginliğe, düşmanlığa bir kibrit de siz çakmayın lütfen. olmuyor böyle.

    ek: hillary'de liderlik vasfı yok.

  • işe alınmaması gereken insanlar

    kusursuz insan yoktur.

    işe başvuran bir aday size kusursuz gibi geldiyse ya yeterli değerlendirmemişsinizdir ya da kusursuz bir sosyopatla karşı karşıyasınız demektir. görmek istediğiniz şeyleri kendine elbise yapıp giymiş, duymak istediğiniz şeyleri de kulağınıza üflemektedir. geçmiş olsun.

    ayrıca insanların makyajına, mescidine, çok konuşmasına falan bakarak bir işi ne kadar iyi yapacakları konusunda karar vermekte bir sakınca görmüyorsanız en yakın tuvalet kabinine gidip kendinizi becerin.

    zira sizin bu dünyada bundan başka layık olduğunuz bir yer ya da iş yoktur. kolay gelsin.

    ek: bu kısmı kişisel tecrübedir.

    müdürlük yaptığım dönemde kamuda görüp görebileceğiniz en süslü personellerle çalıştım. iki eline de hürrem yüzüğü takmış gevezebaşının biri benim elemanımdı. fakat o kadar zeki ve yetenekli bir kadındı ki herhangi bir işi ona verirken asla tereddütüm olmadı.

    her akşam en az bir büyük rakı içen, burnu kıpkırmızı adamlar gördüm. işini o kadar disiplinli yapıyordu ki ben onun amiri olarak kendime çeki düzen verme gereği duydum.

    asık suratlı personelim de oldu. hesap cetvellerinin altından girip üstünden çıkıyordu kadın. kendi biriminin en iyisiydi.

    dindar eleman da vardı. işçiydi. nerede bir arıza çıksa onu çağırıyorlardı. uzman adamlara mahsus bir karizması vardı resmen.

    bir amir, müdür, yönetici... altındaki insanları nasıl çalıştıracağını iyi bilmelidir. insanları çalıştıramıyorsanız, onlardan faydalanamıyorsanız kusur %95 sizdedir. başka yerde aramayın. crazyboy888@hotmail.com tayfasının belki üstü çizilebilir ama ummadığınız taş genelde baş yarar. bugün işe almadığınız adamı 5-6 sene sonra patronunuz başınıza amir olarak getirebilir. sonra gelir bu entrye bir daha bakarsınız.

  • 6 mart 2017 gizli ajanların büyükada toplantısı

    iki abd’li, iki alman, bir ingiliz ve bir de temel büyükada'da toplanmışlar. ingiliz demiş ki "bu ada da büyük mü! bizim ülke komple ada." sessizce dağılmışlar sonra.

  • meral akşener

    sayesinde, "erkeklik, delikanlılık, babalık" pozuyla siyaset yapanların ne kadar korkak oynadıklarını öğrendiğimiz siyasetçidir.

    en küçük bir hakaret dahi içermeyen cümlesinden ötürü en güçlü adayı partiden ihraç etmek.

    "anti-demokratik mevzuatın verdiği imkanlara dayanarak sizi ihraç ediyoruz. yoksa size karşı çıkacak yürek bizde yok." demek istiyorlar anlaşılan.

  • birleşik türk devleti

    (bkz: turan)

    ütopya değildir. (bkz: utopya)

    turkî milletlerin aynı bayrak altında birleşmesi şart değildir. avrupa birliği gibi ekonomik ve siyasi nedenlerle bir araya gelmiş bağımsız ülkelerden oluşan bir ortaklık da olabilir. böyle bir yapının oluşması için henüz bu ülkeler hazır değildir. hemen hepsi antidemokratik diktatör bozmalarının elinde bulunmaktadır. fakat bu gelecekte olmayacak anlamına gelmez.

    birleşik türk devleti bir hayaldir. fakat bir türkî devletler topluluğu daha gerçekçi veya daha az hayalcidir.

  • türkler pis ve kirli

    yunanlılar da ıslak ve nemli.
    deniz kokusu çıkmamış hala.

  • nikola tesla'yı en iyi canlandırabilecek aktör

    yakın geçmişte ölmüştür.

    (bkz: david bowie)