c unitt c18
profili

  • kızılcık şerbeti (dizi)

    ilk bölümlerdeki aslan kıvılcım'ın kedi moduna geçmesi sonrası çok sıkıcı hale gelen dizi. ilk bölümlerdeki o alfalığı, o esip gürleyişleri kalmadı hiç.

    genel olarak dizi de iç kıyan, bayık bir şeye dönüştü.

  • sesinden tiksinilen şarkıcılar

    (bkz: oğuzhan koç)
    (bkz: merve özbey)

    neyseki ikisi de azalarak bitti.

  • 1 haftadır ülkede yaşanan sessiz depresyon

    evet sanırım herkes bir haftadır gerek kendi içinde gerek çevresinde bunu yaşıyor, gözlemliyordur.

    28 mayıs seçimleri aslında beklenenden daha dip dalga bir depresyon yarattı. bağırmak, çağırmak daha yüzeyde yaşanan bir bunalımdır. ama insanlar bu sefer adeta içten çöktü. herkeste bir ölüm sessizliği ve içe dönmüş bir karamsarlık hakim. bu hafta işinde, okulunda ya da sosyal hayatında herkes gözlemlemiştir. dıştan bakıldığında hayat rutin akışında devam ettirilirken iç dünyalarda ve ortamlardaki enerjilerde hep bir kasvet, buhran hakimdi. kimileri yüzüne maske takıp yok sayarak, görmezden gelerek konudan uzaklaşıp bunu gizlemeye çalıştı ama içten içe bir yıkım ve karanlık çöktü herkesin üstüne.

  • nevresim ütülemek

    gerçekten hayatında şu eyleme yer veren birinin ya hiç derdi yoktur ya da çok küçük bir dünyası vardır.

  • fb'nin uefa avrupa ligi şampiyonu olma ihtimali

    şampiyon olmak evet ya da hayır diye cevaplanacak net bir konu değil, real madrid şuan avrupa ligi'nde olsa onun için de net değil. bir çok faktör ve etken var. ama iyi kura ve istikrarlı oyun anlayışı ile çeyrek final, yarı final hiç uzak değil. geçmişte yarı finale çıkmışlığı var zaten. oraya çıkarsa artık o noktadan sonrası biraz da şans, kısmet.

    geçen yılın avrupa ligi şampiyonu eintracht frankfurt oldu ve bu takım fenerbahçe ile aynı gruptaydı. iki maç da 1-1 bitti. hatta fenerbahçe elinden kaçırdı. üstelik geçen yıl ki pek de parlak olmayan fenerbahçe'den bahsediyoruz. o yüzden her şey mümkün.

    bir yıl final görürsün, başka bir yıl yarı finalde elenirsin, başka bir yıl da kazanırsın. esas mesele düzenli olarak avrupa arenasında yarı finallerde, finallerde boy göstermek bunu gelenek haline getirebilmek.

  • trendyol'da satıcının linç edilmesi

    yorumların yarısı "dolar düştü" ibaresi barındıran bir müşteri popülasyonu barındıran satıcıdır. 2 yıldır 7-8 bandında gezen doların 11 lira olmasına dolar düştü olarak yaklaşan insanlara her şey müstehak. daha bir ay önce dolar 10 lira oldu denilince herkes şok olmadı mı? balık hafızalılar. ayrıca adamın fiyatını beğenmediysen kesersin çeneni almazsın. zara'da bu mont niye 1500 tl diye kavga ediyor musun?

    müşteri her zaman haklıdır sözü dünyanın en aptalca tespitidir.

  • biz bize yeteriz bağışlarının ortadan kaybolması

    chp mersin milletvekili alpay antmen'in bağış sonrası süreci araştırması sonucu ortaya koyduğu durum.

    haber linki:

    https://www.birgun.net/…bagislari-ortada-yok-306153

  • bir erkeğin en seksi olduğu an

    soğanı tek bir yumrukla ikiye ayırmak isterken masayı kırdığı an.

  • türk dizilerinin yalıda ya da gecekonduda geçmesi

    karakter sınırı sebebiyle kıprılmış önermedir.
    son yıllardaki dizi anlayışı kastedilmiştir. ancak son yıllarda sığmamıştır.

    dikkat çeken saçma durumdur. dizilerde zengin olan kişilerin yaşamına dair örneklerde hep bir yalı, "halktan insanlar"cılık oynanan dizilerde de hep bir gecekondu anlayışı vardır. halbuki ne kadar saçma ve gerçeklikten uzak bir durum. tamam zengin olanı belli bir zümre diyip ayırdın. peki geri kalan halkın yaşamı gecekondu mudur? şöyle bir düşününce yalı yaşamı olan kesim %3-4 falandır. gecekonduda yaşayan kesim de %20-25 olsun hadi. peki asıl ezici gerçek çoğunluk nedir? %70-75 apartman yaşamı.

    hangi kesimden, hangi şehirden olursak olalım çoğunlukla apartman dairesi yaşamına sahip değil miyiz? nedir bu halktan olma goygoyu yapılınca gecekonduyu dayamak? halktan olmak diye bir genelleme yapılıyorsa bu halkın gerçeğini büyük ölçüde apartman dairesi yaşamı oluşturuyor. yerli dizi senarist tayfasının bir çok fail hareketinin yanında belki en çok da bu yüzden dizilerde bir türlü o gerçeklik ve empati duygusu geçemiyor artık. hayat ya yalıda ya da gecekonduda yaşanmıyor.

    mevzu sadece mekan meselesi de değil. seçilen mekan klişe konusunu da beraberinde getiriyor. ya görgüsüzce süper lüks bir keyif yaşamını göze sokma ya da klişe fakir edebiyatına maruz kalıyoruz. halbuki normal apartmanda yaşayan bir insan ortalama biri olduğu için çok daha kapsamlı konularda ele alıp daha yaratıcı ve yine vazgeçilemeyen entrika temalı ama en azından özgün konular bulunabilir. her yere daha kolay çekilebilir. apartman yaşamı klasik bir orta direk hayatı değil ki. ya hiç bir şey yapamadınız bari orta seviyedeki bir insanın etrafında geçsin o şok şok olaylar, entrikalar senaryoda. illaki bir süper zenginlik ya da bir varoşluk olmak zorunda değil. o insanın yaşamı çok çok daha genele hitap edip başında geçenler daha ilgi ile izlenecektir. empatisi çok daha kolaydır.

    tüm bu açıklama ve önermeyi de artık iyice yolunu kaybetmiş dizi sektörünün senaristlerinden biri okur da belki biraz aydınlanır diye yazdım. ama onlar da en son "çok yoruluyoruz" diye bildiri yayınlamakla meşguldü. pek ümidim yok.

  • 14 haziran 2017 kılıçdaroğlu cnn türk canlı yayını

  • floransa'yı trolleyen çılgın türkler

    şu pozu verince floransa trollenmiş mi oldu şimdi? daha çok "dur qanqa nasıl yapiyürler biz de bi deneyek." diyerek verilmiş bir poz gibi. zararsızca eğlenmişler sıkıntı yok ama çılgınlık, trollük namına da bir şey yok. başlığın verdiği beklentiden uzak. zaten o kalabalıkta iki yaşlı bir de çocuğun ilgisini çekebilmişler. onlar da trollenmiş bir ifadeden çok "aq malları" der gibi bakıyorlar.

    ayrıca: (bkz: heykel gören masum keko)

    (bkz: kezban paris'te)
    (bkz: keko floransa'da)

    not: kekoluk pozda değil. verilen poz, pisa kulesi itmek kadar tipik bir "yaratıcı" turist pozunda fazlası değil. birisinin instagramında falan görsek "hmm şakacı şey" diyip geçeriz. işin kekoluk kısmı, bu pozu vererek floransa'yı trollediğini düşünmekte ve gelip çok ilginç bir şey yapmış gibi ünlü olmak için ekşi'de başlık açmakta yatmaktadır. sevgiler.

  • mesajınız var yeşili

    burada tüm bu yeşil bekleyen loserların kutusuna bir küfür bırakıp küfürünüz var yeşili ile tanıştırıp eğlenmek vardı, ancak şu an çok uykum var belki sonra.

  • nevşin mengü'nün peugeot 206'ya benzemesi

    hayatımda gördüğüm en anlamsız benzetmedir.

  • ben türkiye'nin tamamını kontrol eden başmuhtarım

    o zaman başkanlık yerine muhtarlık sistemine geçelim dedirtmiştir.

  • türkiye'nin suriye'den toprak alma planı

    dikkat etsinler de toprak genişletiyoruz derken 3 milyon suriyeli'nin yaşadığı toprakların suriye ile birleştirilmesiyle sonuçlanmasın. malum dış politikada ne hedef belirledilerse yüzlerine gözlerine bulaştırıp tam aksi konumlara düştüler.

  • alevileri sevme sebepleri

    yoktur.

    yani bir insanı alevi diye sevmem için bir sebep yoktur. tatlı insanlardırlar, mağrurdurlar, iyidirler falan geçin bunların hepsini. beş parmağın beşi bir mi?

    lisedeyken en yakın arkadaşlarımdan biri aleviydi. anlaşırdık, iyi adamdı. ancak aynı lisede fizik öğretmenimiz olan adam hayatımda gördüğüm en yalancı, en kaypak, en üç kağıtçı insanlardan biriydi ve o da aleviydi. şimdi ben ne düşünmeliyim aleviler hakkında? tabi ki hiç bir şey.

    insanları belli kriterlere göre gruplandırıp genelleyerek değerlendirmek kadar anlamsız bir şey olamaz.

  • survivor 2016

    o değilde ünlüler adasında tuğba'yı acayip cool buluyorum. kadın ilk hafta ettiği kavgadan sonra duruşunu belirledi, ondan sonra da ne tartıştı ne de muhattap oldu. şimdilerde atakan böyleymiş, gerçek yüzü buymuş bilmem ne diye gelenlere de bıyık altından gülüyor, mallar ancak uyandılar der gibi bakıyor. sözlükte pek öyle tuğba kitlesi olmadığı için dile getiren yok ama ben söyleyeyim dedim.

    ha birde şu var bence yattara bu olayı bahane etti zaten kıldı atakan'a ama mehmet harbi gücendi inandım ona. *

  • muhteşem yüzyıl kösem

    hürrem'in başındayken lamborghini gibi gösterişli duran tacın kösem'in başında bir milyoncudan alınmış gibi durduğu dizi.