poor lonesome cow24
profili

  • sgk'nın sadece çin aşısını karşılaması

    aşılara ulaşabileceğini, aşıların erişilebilirliğinin olacağını sanan saftirik beyanı.

    alman aşısı piyasada olursa herkes parasını ödeyip alman aşısını alacaktır. hatta iki katı olsa bile alman aşısını alır insanlar. herkes içten içe biliyor çünkü gerçekleri. a haber kafası ile ona buna hain demek kolay ama tehlikeli bir aşı olacağın zaman tıpış tıpış gider alman aşısını olur tüm çomarlar.

    o nedenle böyle bir durumda çin aşısı satılmayacaktır. çin'e verilen sözler tutulamayacak kotalar aşılamayacaktır. bu nedenle alman aşısının piyasaya çıkmasına en azından yaygın dağıtımına tamamen izin verilmeyecektir.

    bunca yıldır bu memlekettesiniz, şark kurnazlığını ve mantığını hala anlamamış olmanız çok acayip. saflar sizi.

    edit: benim yok ama imkanınız varsa almanya'ya gidip aşıları vurulup gelmek en hayırlısı. çünkü ben buradaki eczacılara da güvenmiyorum. dağıtım yapan kuruma da güvenmiyorum. aşıyı yapacak hemşireye bile şüphe ile bakıyorum. üzgünüm ama bu hale gelmek benim suçum değil. hiçbir şekilde başka aşı bulamazsam çin aşısını deneyebilirim ancak.

  • erkeklerin zeki kadın sevmemesi

    fiziğine dikkat etmeyen, giyimine dikkat etmeyen, aşırı baskın, karşısındakine saygı göstermeyen, laf sokan, susacağı konuşacağı yeri bilmeyen (erkek içinde aynısı geçerlidir), kalp kıran, sürekli stres kaynağı olan, nerde nasıl konuşacağını bilmeyen, hassas anlarda dik dik konuşan, incitmeden fikrini söylemeyi bilmeyen, huzur vermeyen, ottan boktan detaylara takılıp kavga çıkartan, özgürlük ile saygısızlığı karıştıran vs.. kadınlar genelde kendilerini zeki kadın olarak addettikleri için erkekler zeki kadınları sevmez sanıyorlar.

    oysa huzur veren, kendine bakan, söyleyeceklerini kırmadan incitmeden söyleyen, özgürlük ile saygısızlığı karıştırmayan, samimi, yardımcı, anlayışlı olan zeki kadınlara aşık oluruz. dünyayı ayaklarının altına sereriz.

    üzgünüm ama zeki kadın olmak kolay değil. çok da kıymetlidirler. her salak kendini zeki zanneder bu ülkede.

    hem bir insan sadece zeki diye sevilemez . yüzlerce başka özellik insanlar arasındaki etkileşimi yönetir. zekadan daha kıymetli şeyler var. samimiyet, karakter, kimya vs.. bunlardan sınıfta kaldığınız için sevilmiyorsunuz. zeka ile alakası yok. şunu anlayacak kafanın bile olmaması zaten aslında zekadan da sınıfta kaldığınızı gösteriyor.

  • çobanla profesörün bir oy hakkına sahip olması

    bu laftan alınan açık söylüyorum eziktir. kendi ezikliğini çobanı koruyarak kapatmaya çalışmaktadır.

    burada metafor var sayın amkoduklarım. "cahil insanlar ülkenin anasını sikiyor oy hakları yüzünden" deniliyor. evet doğru sikiyorlar, yalan mı? "iyi tahsil almış insanlar oy kullansalar ve ona göre yönetilseydik bu hallere gelmezdik" denilmek isteniyor. bu kadar basit. eşek siken adam oy kullanıyor. köpeğe tecavüz eden adam oy kullanıyor. lozan'daki gizli maddeler yüzünden bor çıkaramıyoruz diyen adam gidip oy atıyor. açık açık şeriat gelsin diyen de, ülke bölünsün diyen de oy kullanıyor. sikerim böyle düzeni de, çobanı da, profesörü de, demokrasiyi de.

    gerekirse ben de oy kullanmayayım ne olacak amk. gerekirse sadece bir senato oluştursunlar türkiye'nin alanında en meşhur, en başarılı insanlarının oy kullanması ile seçilsin iktidar. her hali ile daha iyi olur.

    özgüvensiz yavşaklar. siz çoban güzellemesi yaşayacaksınız diye geberiyoruz.

    bir de son olarak şu da var. ameliyat masasına kendisi ya da anası babası yatarken bu atarı gideri göremezsiniz bu fakir edebiyatçılarından. "ne profesörler var yahu adını yazamıyor, kim yaparsa yapsın" demezler. illa profesör olsun isterler. bilirler çünkü içten içe önemini.

    şark kurnazları sizi.

    ulan bizim işinde gücünde pırlanta gibi çobanlarla ne alıp veremediğimiz olur ki? ama çoban dağda, köylü köyde, pazarcı pazarda, akademisyen üniversitede güzel. çobanı getirip ülke yönetiminde söz sahibi yaparsan olmaz. akademisyen gidip sürü gütmeye kalkarsa güdemez.

    edit 1: bugün üstteki entryi yazan tip "ne profesörler tanıyorum çobana kurban olsunlar" demiş. ama daha -ki yi bile yazmayı bilmiyor. sen tanısan ne olacak tanımasan ne olacak. belli ki kitap okumayan bir tipsin. çobanla profesörün farkını nereden bileceksin. böyle arkadaşlar bu iş. bilmiyorsan susacaksın. başlarım artık cahilin zulmüne yeter lan.

    edit 2: @difai önerdi. evrim ağacı da dediklerime katılıyormuş aklın yolu bir tabi. paylaşım için teşekkürler.
    https://www.youtube.com/watch?v=kjzgjjjfm54

  • eylül 2020 türkiye geneli boğaz yanması

    "kimle konuşsam böyle" demek ki türkiye geneli böyle, çıkarımını yapmak da ne bileyim. dedirten yanmadır.

  • en sevilen kadın organı

    birazdan, am yazmak isteyip yazamayan bir sürü süt çocuğu gelip burada abuk subuk şeyler yazıp dikkat çekmeye çalışacak.

  • cumhuriyet devrimlerinin başarıya ulaşamama nedeni

    yanlış önerme. süreç henüz tamamlanmadı. çok başarılıdır, başarıya ulaşmaktadır ve hedefine varacaktır. zikzaklar, gel-gitler ve sancılar olması devrimlerin başarısız olarak nitelendirilmesini gerektirmez. atatürk, türk kadınını toplum yaşantısına kazandırmıştır. bunun geri dönüşü sosyolojik olarak imkansıza yakındır. zaten kendisi de bunu dile getirmiş ve bunun geri dönülmezliğinin cumhuriyet'in ve devrimlerin güvencesi olduğunu falih rıfkı atay'a belirtmiştir. dolayısı ile sakin olun arkadaşlar. afganistan, iran ve ırak'taki sosyolojik dönüşüm çabaları tamamlanamamış nafile yüzeysel hareketlerdir. biz onlarla aynı değiliz. türk kadını ve ekonominin lokomotifi modern tük insanı şu an bir buhran içerisinde ama bu da aşılacak zamanla.

  • 30 yaşındaki adamın 20 yaşındaki kızla çıkması

    18 yaşını geçmiş her insan istediği ile istediğini yapar.
    isterse bir kız kendinden 15 yaş büyük adamla seks yapar. isterse bir adam kendinden 20 yaş büyük kadınla evlenir. isterse 30 yaşındaki adam vücudu için 20 yaşındaki kızla çıkar. isterse parası için bir kadın bir erkekle beraber olur. 18 yaşını geçtikten sonrası bizi ilgilendirmez. bir ilişkide mühim olan yalan olmaması ve çiftlerin birbirinden ne beklediğidir.

    hukuk vardır gerisi boştur. size de bok yemek düşer affedersiniz. ne mal insanlarsınız ya.

  • ışid'ci sanılan gence meydan dayağı

    hayatımda cami sordu diye bu ülkede adam dövüldüğünü duymadım gözümle görsem inanmam. bence atmasyonun tillahı

  • 30 ağustos 2016 thy rezaleti

    yazar burada "lütfen beni linç etmeyin" subliminali yollayıp duruyor. bunu sağlamak için de uysal ve saf bir üslup takınmış. karşı tarafı yumuşatma stratejisi izlemiş. ama yemezler. sen kimi aldatıyorsun lan. :)

    biz ne rezaletler gördük. ne oyunları bozduk burada. :p ne insanların ağzına sıçtık, seni bırakır mıyız sanıyorsun :)

    ayrıca bu şikayetin altında da büyük bir narsizim var onu da belirteyim. herkesin başına gelebilecek ufacık bir olayı abartmış da abartmış buraya taşımış. altında "bana nasıl böyle bir muamele yapılır, ben nasıl bekletilirim, ben ben ben "yatıyor. çünkü küçücük bir olaydan bile alınmış. kendine çok değer yüklemiş.

    sakın alınma kardeş kendin lince açığım dedin. al sana linç. garp kurnazı seni.

  • suriyelileri ülkede istememenin ırkçılık sayılması

    ırkçı değilim ve ülkemde suriyeli istemiyorum.

    gene bir sürü arkadaş çıktı piyasaya ve suriyelileri istemeyenlere ırkçısınız diye hümanist saldırılarda bulunmaya başladı.

    suriyeliler geldikleri kültür ve coğrafya nedeniyle cahil, biatçı, üretmek ve sorgulamak becerisi olmayan, gerici, ahlaki değerleri zayıf ya da en iyi ihtimalle bizden çok farklı, niteliksiz ve kalitesiz bir mülteci grubu. bu durum suriyeli olmaları, etnik yapıları veya ırkları ile ilgili değil, geldikleri coğrafyada yaşadıkları acı tecrübelerle ilgili. hızla üremeleri (ki bu bir savaş içgüdüsüdür normal karşılıyorum) ve anı geçiştirmeye yönelik çıkarcı davranışları (bu da mülteci psikolojisinde normal) bu ülkede kendilerine karşı nefret oluşmasına sebep oluyor. nefretin hiç bir türü doğru olmadığı gibi bu nefret de doğru değil.

    savaştan kaçan mağdur bir halk oldukları bir gerçek. kin duymak mantıksız. halklar asla suçlu ilan edilmemelidir. "kalıp vatanlarını savunsalardı" falan gibi ırkçı söylemlere gerek yok. nefret duymadan bizi çok büyük tehlikeler beklediğini bilmek rasyonel olmanın bir zorunluluğu.

    suriyeliler bu ülkede kalamaz. kayıtlı üç milyon ve tahmini beş-altı milyon suriyeli bu ülkenin ekonomik ve toplumsal yapısını çökertecek. olayları sadece kişisel empati ve insani boyutu ile görmeyi bir kenara bırakıp rasyonel ve çok yönlü şekilde düşünmemiz gerekiyor.

    olması gereken bu mültecilerin avrupa ve dünyanın diğer kıtalarına dağıtılmasıdır. burada kalmak onlar içinde yıkım olacak bizim için de.

    bu insanlara eğitim, sağlık, sosyal hizmetler ve barınma sağlanması gerekmektedir. aynı zamanda rehabilitasyon programları ve burada saymakla bitiremeyeceğimiz pek çok başka entegrasyon işlemi gerekiyor. bizim bunu sağlayacak maddi gücümüz ve organizasyon ağımız yok.

    zaten bu gücümüz olsaydı kendi 5 milyon işsizimize iş bulmuş olurduk. ya da doğu bölgelerinde bu rehabilitasyon programlarını ve ekonomik hamleleri yaparak terörle etkin mücadele iklimi yaratırdık.

    dolayısı ile gelecekte nitelikli modern bir toplumdan gelmeyen bu insanlar ülkeye uyum sağlayamayarak marjinal sektörlere geçecekler. daha daha ucuz iş gücü olarak türk kapitalistleri tarafından sömürülecekler. üretim ekonomisi içerisinde olmadığımız için bu insanların emeği milli sermayeyi arttırmayacak sadece var olanı daha fazlaya bölüşmeyi sağlayacaktır. türk toplumunda işsizlik artacak ve yaşam kalitemiz düşecek. ayrıca, zamanla suriye milliyetçiliği ve etnik mafyalaşmalar başlayacaktır. gerici her siyasi akımı sorgusuz destekleyeceklerdir. bir torba kömür için fedai olacaklardır. bunu görmek zor değil. daha dilimizi bilmiyorlar yahu. onların çocukları da kayıp ve yitik çocuklar olarak doğacak. türkiye yaşanılmaz bir cehenneme dönecek.

    bu yüzden ülkemde suriyeli istemiyorum.onların zamanla şuursuz halkımız tarafından linç edilmelerini görmek istemiyorum. bu benim en doğal hakkım. en basitinden yaşadığım topluma arap kültürünün egemen olmasını istemiyorum bu bile yeterlidir istememek adına. entegre edebileceğimiz kadarını alıp gerektiği şekilde bütünleştirmek en mantıklısı. kalanı da avrupa'ya dağılmalı.

    arkadaşlar bu ülkede bir kesim var. darbe üstüne darbe yiyen. cumhuriyetçi modern ve medeni dünyaya eklemlenmeyi kısmen becerebilmiş bir kesim. bizler yani. bizim bu toplumsal dönüşümü arttırarak devam ettirmemiz gerekiyor. kalemize şuursuzca 5 milyon gol atarak bunu yapamayız.

    açıkçası hümanist olmak ve bu insanların iyiliğini istemek de "onların gitmelerini istemeyi" gerektiriyor. çünkü burada kalırlarsa sonları çok kötü.

  • erdoğan için hazırlanan başkanlık cd'si

    seda sayan zaten ulan bu. ne bekliyorsunuz dedirten cd'dir.

    hala daha sanatçı şöyle olmalı falan diyen var. dellenmeyin.

  • 1 bayburtlunun oyu istanbullu 4 profesöre eşit

    gerçek olduğu kabak gibi ortada olan söylem.

    hesap ortada.

    bayburt'un seçmen sayısı 54.000 milletvekili sayısı 2. 27.000 kişi 1 milletvekili çıkartıyor.

    istanbul'da 10.000.000 seçmen var. 88 milletvekili var. 113.000 kişi bir milletvekili çıkartıyor.

    yani ilber ortaylı + emre kongar + aziz sancar + oktay sinanoğlu (nur içinde yatsın)'nun oyları toplamı 1 tane bayburt'un yaylasında hiç merkez görmemiş 84 yaşındaki şu amca etmiyor

    1 bayburtlunun oyu istanbullu 4 profesör etmiyor.

    edit: imla için kusura bakmayınız

  • ramazan'da niyetlilerin saygı görme hakkı

    hukuk kuralları vardır gerisi boştur. hukuk benim ramazan ayında elimde yemekle sokakta dolaşmama müsaade ediyor. bitmiştir. gerisi boş muhabbet. içki içmeme de izin veriyor. gerisi boş. bu bu kadar basit. gerisi bana kalmış ister canları çekmesin derim ister gebersinler der göstere göstere yerim. şunu artık herkes kalın kafasını soksun.

  • arda turan'ı bekleyen acı gerçek

    ne acı gerçeği acaba???

    top oynayan ve milyon dolarlar içinde yüzen insanları mesleki veya dünyevi bir nedenden dolayı büyük bir acı beklemez. zaten 5 yıl sonra mesleği bitecek süper gitse bile.

    lütfen acı kavramını itibarsızlaştırmayalım.

    acı; hasta annesi parası olmadığı için gözlerinin önünde yavaş yavaş ölen adamlara, parası olmadığı için küçük kızı onkoloji koridorlarında yavaş yavaş eriyen insanlara aittir.

  • ev alan yabancılara vatandaşlık verilebilir

    aynı osmanlı'daki gibi zenginler ve toplumun üst kesimleri, parası olan yabancılar olacak. biz kendi vatanımızda fakir alt tabaka olacağız. bu adamların ülkeyi götüreceği nokta yeniden orası.

    osmanlı'da bütün kalifiye işleri yapan, motor parçaları getiren, önemli mevkileri sahiplenen doktor mühendisler hep rumlar ve ermenilerdi. türkler ezildikçe ezilen, inim inim inleyen toplum kesimiydi. zaten ondan güvendiler milli mücadeleye, ondan başkaldırdılar biraz da. şimdi olacak yine. yine o. yine o.

    çalışmayan üretmeyen toplumlar köle olmaya muhtaçtır. bir yere kadar sürer sefa. tarih bize bunu kafamıza vura vura öğretecek.

  • fatih sultan mehmet'in denize doğru sürdüğü at

    "espri yapmayı bilmeyen özenti tiplerin esprileri de hiç çekilmiyor, ben at halimle utanıyorum, o utanmıyor. şu esprinin tutacağını düşünerek üşenmemiş yazmış, inanılır gibi değil insan hayret ediyor valla" diye düşünen attır.

    edit: altta birisi de "atalarımıza saygısızlık var hem de yapan bir kondüktör, cehennemde yanacaksınız yazmış".

    yok arkadaş ya olmayacak bu ülke. her yanı mal dolmuş.

  • seküler laik beyaz türkün neye güvendiği sorunsalı

    damarlarındaki asil kana güveni...şaka lan . sizin angutluğunuza güveniyoruz. sizin bir bok beceremeceğiniz o kadar belli ki, güven veriyor insana.

  • arda turan'ın takipçisini tehdit etmesi

    en kötü 11' e girmekten çok daha utanç verici bir şey yapmış. ama allahı var ki, adam gerçekten "bizi" temsil ediyor. bizim halkımız da aynı böyle angil dingil insanlar değil mi? türk insanının starı işte bu kadar olur. biraz işler ters gitti mi hemen içindeki ayı çıkar ortaya. seni bulucam olummm? tam bir özet.

  • 1 milyon kişi saray'a yürürse zorba rejim biter

    ferhat gocer konserine denk gelmezse saray icin gene bir sorun teskil etmeyecektir.

  • grup seks yapmış bir kızla evlenmek